Şimdi Ara

16:9 monitörde 4:3 black bar kaldırma.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
20.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Monitörüm samsung 23" ekran kartı amd hd6850.

Oyunda 4:3 çözünürlük yaptığım zaman kenarlarda siyah boşluklar çıkıyor. Bunu nasıl düzeltebileceğimi bilen varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

16:9 Monitörde 4:3 Siyah Çubukları Kaldırma

16:9 en boy oranına sahip monitörlerinde 4:3 oyun oynamak isteyen oyuncular genellikle ekranlarında siyah çubuklarla karşılaşırlar. Bu çubuklar, oyun deneyimini bozabilir ve konsantrasyonunuzu dağıtabilir. İşte 16:9 monitörünüzdeki siyah çubukları kaldırmanıza yardımcı olacak adımlar:

• NVIDIA Denetim Masası'nı Açın: NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız, "NVIDIA Denetim Masası"nı açın.
    • Ekran Ayarlarına Gidin: Sol menü panelinden "Ekran" seçeneğini tıklayın.
    • Çözünürlüğü Ayarlayın: "Çözünürlük" açılır menüsünü açın ve "Özel" seçeneğini belirleyin.
    • Özel Çözünürlük Oluşturun: "Özel Çözünürlük Oluştur" düğmesine tıklayın.
    • En Boy Oranını Değiştirin: "En Boy Oranı" açılır menüsünü açın ve "4:3" seçeneğini seçin.
    • "Tamam"a Tıklayın: Yeni çözünürlüğü oluşturmak için "Tamam" düğmesine tıklayın.
    • Oyun Ayarlarını Değiştirin: Siyah çubukları kaldırmak için oyun ayarlarından "Ekran Çözünürlüğü"nü yeni oluşturduğunuz çözünürlüğe ayarlamanız gerekebilir.
    • Başlatma Seçeneklerini Düzenleyin: Bazı oyunlarda, oyunun launch seçeneklerinde "-noborder" veya "-fullscreen" gibi ek parametreler ekleyerek siyah çubukları kaldırabilirsiniz.

CS:GO'da Siyah Çubukları Kaldırma:

CS:GO oyununda siyah çubukları kaldırmak için yukarıdaki adımları izleyebilir ve aşağıdaki launch seçeneğini oyunun başlatma seçeneklerine ekleyebilirsiniz:

• -noborder

Bu launch seçeneği, oyunu pencereli modda başlatacak ve siyah çubukları kaldıracaktır.

16:9 monitörünüzde 4:3 siyah çubukları kaldırmak, oyun deneyiminizi iyileştirmenize ve konsantrasyonunuzu artırmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  16:9 monitörde 4:3 black bar kaldırma.

aynı sorunu şu şekilde çözmüştüm
  • Hocam bende vga ekranlarım yok dijital flat panellerim çıkıyor. Şuan en başarılı sonuc oyunda 1400*1050 yaptığımda ama ondada her iki taraftada 2 şer parmak siyahlık var. İnternette epey araştırdım ama kesin sonucu bulamadım.

16:9 monitörde 4:3 black bar kaldırma.
  • Monitörün kendi ayarlarını kurcaladın mı ? Ayarlarında görüntü boyutunu geniş veya oto seçince boşluk kalmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayyaş Pilot -- 27 Şubat 2015; 20:25:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayyaş Pilot

Monitörün kendi ayarlarını kurcaladın mı ? Ayarlarında görüntü boyutunu geniş veya oto seçince boşluk kalmaması lazım

Monitörün kendi ölçeklendirme ayarları kapalı nedense müdahale edilmiyor.Otomatik ayarlıyor sanırım.
  • Kesin çözümü youtube deomdan izleyebilirsiniz..

https://youtu.be/x8LMomQMGlw

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    10 yıl önce açıldı
    iOS 17 | ANA KONU l 17.6.1
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.