Şimdi Ara

16 cm. hoparlör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oto ses sistemlerinden hiç anlamam. aracımdaki hoparlörlerin bazılarında sorun olduğu için, yenilemek istiyorum.

Araç, Safrane, kullanılan teyp ve hoparlörler Philips (4 adet kapılarda [16 cm dairesel], 2 adet konsolda)
    araçtaki 2 din Philips teyp:
    https://forum.donanimhaber.com/images/image.aspx/upfiles/255001/BA128F5656024177B0BE5CED12AAA742.jpg

Amacım, baslarda ve tizlerde temiz ses almak ve ayrıca subwoofer gibi olmasa da, tok bas sesler duymak. Şu an için amfi ve subwoofer kullanmayı düşünmüyorum ama ileride olabilir (teybin çıkışlarını, gücünü ve neleri desteklediğini bilmiyorum)....hem şu an için, hem de ileride, gelişmiş sistemle kullanılabilecek ve fiyat/performans oranı iyi neelr önerirsiniz...

JBL ve Hertz marka hoparlörün iyi olduğunu az çok biliyorum...
    Peki bu ürün nasıl sizce?
    http://www.hepsiburada.com/for-x-1016-800w-3-yollu-hoparlor-seti-252216/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otm252216

FOR-X 1016 800W 3 YOLLU HOPARLÖR SETİ
    16 cm çap 3 yollu 4ohm
    Max 800 Watt
    120 W RMS

• up
  • marka hakkında bir fikrim yok. verdigin linkteki özelliklere bakınca 120 W RMS değerini gördüm. eğer böyleyse teybin çıkışları bu hoparlör için baya bi yetersiz kalır.. bass seslerinde bekledigin verimi bulamazsın
  • for x bilmiyorum sesini dinlemedim ama o hoporlör asla 120 wat rms vermez. ben arabamda pilippo kullanıyorum pioneerdan iyi ses veriyor temiz tok bi sesi var.
  • Ben de 120 W rms değerine sahip olduğunu sanmıyorum....bu ürünü kullananlar varsa diye danışmak istemiştim....ayrıca, 16-17 cm. çaplarında hangi hoparlörleri önerirsiniz?

Bir de ileride, amplikatör ve sub-woofer falan kullandığımda, bu teyp yeterli olur mu sizce, yoksa ekranlı, double din Navitech, JVC, Trident gibi ürün almam veya daraltıcı çerçeve kullanarak, Piooner teyp almam mı gerekir???
  • bu teyp profesyonel uygulamalar için yeterli olacağını hiç sanmıyorum. anfi çıkışları falan yoktur bunda.. 16-17 cm çapında sana şu ürünü tavsiye edebilirimhttp://www.hepsiburada.com/alpine-sps-17c2-hoparlor/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otalpsps-17c2
  • teşekkür ederim...çift halinde mi acaba bu ürün yoksa tek mi (gerçi, şöyle bir açıklama olduğuna göre, çift olması gerekir; Ağırlık [bir tanesi]: 2.3kg)?

kullandığım teypte anfi çıkışları var mı bilmiyorum (zamnında bir kez sökmüştük)...navigasyon hazırlığı var içeride...kablolar toplu halde soket ile bağlıydı teybe ve teypte daha birkaç tane daha çıkış vardı...bir de çok iyi bir elektronik usatası, teybin çıkışlarının 4x50 W olduğunu ve bu sebeble, 40 W'lık hoparlörlerden ikisini patlaşmış olabileceğini söylemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 1 Kasım 2008; 22:16:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çifttir senin teybin çıkışları kanal başına 50watt rms güç veriyosa bu hoparlörler biraz küçük kalabilir.. yinede sanmıyorum :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

çifttir senin teybin çıkışları kanal başına 50watt rms güç veriyosa bu hoparlörler biraz küçük kalabilir.. yinede sanmıyorum :D

Teyplerin üstündeki 50 watt yazısı 50 watt rms anlamına gelmez!!!...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Capiton_

quote:

Orjinalden alıntı: askvesen

çifttir senin teybin çıkışları kanal başına 50watt rms güç veriyosa bu hoparlörler biraz küçük kalabilir.. yinede sanmıyorum :D

Teyplerin üstündeki 50 watt yazısı 50 watt rms anlamına gelmez!!!...

teybin üzerinde toplam kaç watt olduğu veya rms değeriyle ilgili bir yazı yok
  • quote:

bir de çok iyi bir elektronik usatası, teybin çıkışlarının 4x50 W olduğunu ve bu sebeble, 40 W'lık hoparlörlerden ikisini patlaşmış olabileceğini söylemişti

bu cümleyi baz alarak ben o yorumu yapmıştım. çok iyi bir elektronik ustası heralde biliyodur bunu.
    teyplerin üzerinde yazan yazının o gücü vermedigini bende biliyorum pioneer in teyplerinde yazıyo 4x50 watt diye. ama o 4x50watt yazanlar 4x22 watt çıkış gücüne sahip.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.