Şimdi Ara

16 YAŞ ÇALIŞMAK ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar bu konuyu burada da açmak istedim.

Lisede okuyorum ve oldugumdan da büyük gösterdigimi söylerler. Ve malum yaz tatili sebebiyle kendi istegimle calısmak istiyorum. Annemlerde zaten hani gir diyor ise giyim magazasına. Ben zaten bugün pastaneye gittim adam güleryüzlü bir adamdı. Konustuk bayagı ögrenci oldugumu 2-3 ay sadece calısacagımı, yasımı söyledim.

Zaten yas sorun olmaz ama sen garsonluk yapabilecek misin ? , dedi. Bende tabi yaparım dedim. Güldü adam. Sonra kendisi ; okulların kapanmasına kadar iş alımı olmaz diye düşünüyorum gelirsin çalışırsın , dedi bende tamam dedim.

Fakat maaşı sormadım. Sizce ne kadar verir? bazıları ayda 500verir diyor. Asgari maaş verirler mi bilemem. Ama hani burger da mc de calısmak zor olur mu ? yada bim gibi marketler alır mı beni? ne kdar maaş verirler bir bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ftsplnl

Merhabalar bu konuyu burada da açmak istedim.

Lisede okuyorum ve oldugumdan da büyük gösterdigimi söylerler. Ve malum yaz tatili sebebiyle kendi istegimle calısmak istiyorum. Annemlerde zaten hani gir diyor ise giyim magazasına. Ben zaten bugün pastaneye gittim adam güleryüzlü bir adamdı. Konustuk bayagı ögrenci oldugumu 2-3 ay sadece calısacagımı, yasımı söyledim.

Zaten yas sorun olmaz ama sen garsonluk yapabilecek misin ? , dedi. Bende tabi yaparım dedim. Güldü adam. Sonra kendisi ; okulların kapanmasına kadar iş alımı olmaz diye düşünüyorum gelirsin çalışırsın , dedi bende tamam dedim.

Fakat maaşı sormadım. Sizce ne kadar verir? bazıları ayda 500verir diyor. Asgari maaş verirler mi bilemem. Ama hani burger da mc de calısmak zor olur mu ? yada bim gibi marketler alır mı beni? ne kdar maaş verirler bir bilginiz var mı ?

Fikrinden dolayı tebrik ediyorum..
    500-600 den fazla vereceğini tahmin etmiyorum. İş öğrenebileceğim her yaz aynı sektörde çalışabileceğin alanda çalış.. Fabrikada makine işleri olabilir hem en az asgari ücret verir hemde sigortanı yapar. Piyasa işleri yorucu ve bedavacıdır..

• 500-600 ne yahu. yaşı küçük diye eşek gibi çalıştırıp 500 tl mi verecekler sadece? sen garson diye gireceksin zaten paspas getir götür her işi yapacaksın. 16 yaşından küçüklere göre belirlenmiş bir asgari ücret var. hadi 1 ay deneme süresi dalgasına az para verdiler diyelim, 2. ay işi öğreneceksin, başka yerde asgari ücret alabilecekken bu adam yine sana 500 verecek. sigorta zaten yok, yemek verir öğlen 1 yarım ekmek tavuk. yol da vereceğini sanmıyorum.

burger king gibi yerler muhtemelen daha çok yorar ama tam para verirler diye düşünüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaş üniye başlamak için
    geçen yıl açıldı
    18 yaş altı iş bulmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.