Şimdi Ara

16 yaşındayım 120 kiloyum.... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
5
Favori
9.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nadir.Can

quote:

Orijinalden alıntı: zıplayanpırasa

quote:

Orijinalden alıntı: Nadir.Can

ben de 120 kiloyun 18 yasindayim boyum 1.84 oldugu icin pek sıkıntı olmuyor.

nereye sıkıntı olmuyor yav

dışardan bakınca o kadar gostermiyosun diyolar bi kac dezavantaji var mesela cok hızlı terliyorum.

senden 2cm kısayım ve 17 yasındayım. kilolarımız aynı. 2cm bu kadar fark mı ettiriyor ? benim hayatım kiloyla ilgili sıkıntılar yüzünden berbat. sen pek sıkıntı olmuyor demişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: enivicivotmi

quote:

Orijinalden alıntı: Gerzek+

quote:

Orijinalden alıntı: enivicivotmi

quote:

Orijinalden alıntı: fara24

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay

Kan aldırmaktan korktuğun için gitmiyorsan hiç girme bu işlere zira kararlılık,irade işidir bu işler.

acemi hemşireler ben ufakken(ama çok iyi hatırlıyorum) elimi zaptedememişti ve iğne ben kolumun içindeyken kırılmıştı bereket üsten kırılmıştı yoksa damarlarımda bir iğne taşıyo olursdum şimdi

Acemilikle ne alakası var bunun aklı olan her birey kolunda iğne varken kıpırdatmayacağını bilir, hemşire bide kolunu tutmakla uğraşsın.

Ufak/Küçük pek bir şey ifade etmiyor sanırım. O sırada herhangi birinin kolunu tutması gerekirdi. Küçük bir çocuğun ne yapıcağı bellidir acıyı duyunca.

Her şeyin farkında olduğuna göre pekte ufak sayılmazsın herhalde. Yada aynştaynsın.

Doğruyu söyleyince ya ergen oluyoruz ya da çocuk. Düzgün bir karşılığın olmayınca neden böyle saldırıya geçersin ki, altta da yaptığın gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: fara24

arkadaşlar ben daha bir liseliyim daha lise 2 ye gidiyorum hayatım boyunca şuı kiloyu atamadım atmaya karar verdim çünkü artık sağlığımı etkileyecek duruma geldi
    bunun için ne ler yapabilirim ve şunu söyliyim diyetisyene gitebilirim ama kan aldırma olayı beni aşırı derecede korkutuyo kötü anılarım olmuştu bir kaç acemi hemşireyle nasıl zayıflayabilirim gerekirse diyetisyene gitçez yapçak bişi yok

BERK SENMİSİN LAN

• 80 falanım mutluyum
  • karatay diyeti yap kurtulursun

+ ahmet maranki formülü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED8AAA11C -- 27 Ekim 2012; 22:30:40 >
  • Agir diyete gir spor yap lan Oha 120 kilo nedir 70 olman gerekiyor senin 50 kilo verecen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • günlük bilgisayar kullanımını 1-2 saatle kısıtla, bu sayede daha fazla aktif olmanın yolu açılır. Ama bilgisayarı bırakıp tv karşısına yayılırsan olmaz. Abur cubur yemeyip, yağlı yemeyip aktif olacaksın. Akşam da 19 dan sonra birşey yeme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

günlük bilgisayar kullanımını 1-2 saatle kısıtla, bu sayede daha fazla aktif olmanın yolu açılır. Ama bilgisayarı bırakıp tv karşısına yayılırsan olmaz. Abur cubur yemeyip, yağlı yemeyip aktif olacaksın. Akşam da 19 dan sonra birşey yeme.

aktif derken?
  • Diyetisyen'e ve endrokrin (insülin direnci için) doktoruna uğra ve yavaş yavaş kendini spora alıştır 20 dk yürüyüşle başla zamanla arttır,120-180 dakika haftalık 1. aydan sonra zaten istemeden 240-320dk arasına çıkarsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

16 yaşında 120 ise
    50 yaşında x denkleminden = 50*120/16= 375 kilo olacaksın. Hayırlı olsun

Güldürdün
  • OHA. 80 kiloyken gitmedin, 90ken gitmedin, 100ken gitmedin, 110ken gitmedin. 120 olmuşsun anca acaba gitsem mi diyosun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

günlük bilgisayar kullanımını 1-2 saatle kısıtla, bu sayede daha fazla aktif olmanın yolu açılır. Ama bilgisayarı bırakıp tv karşısına yayılırsan olmaz. Abur cubur yemeyip, yağlı yemeyip aktif olacaksın. Akşam da 19 dan sonra birşey yeme.

aktif derken?

hareketli ?
  • quote:

quote:

quote:

aktif derken?

hareketli ?

neler yapsın mesala

• quote:

neler yapsın mesala

Sen de bu konuda birşeyler öğrenmek mi istiyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun bilemedim ama bildiğim kadar cevapliyim

İmkan varsa bir spor salonuna yazılıp 4-5 gün gidilse en iyisi olur. Ama yoksa 2 günde bir 30-50 dk arası tempolu yürüyüş çok faydalı olur özellikle metabolizmanın yavaşlamaya başladığı akşamüstü.
    (Benim orada kastettiğim bilgisayar başında oturup kalınırsa vücut yavaşlar ve günlük kalori ihtiyacın düşer. Sen gider spor yaparsın 1-2 saat sonra gelir yatana kadar pcde oturursun, adam spor yapmaz ama çalışıyodur günü aktif geçer, belki senden fazla kalori harcar gün boyunca.)Eğer 5-10 kilo fazlanız var da vücudu biraz toplarmak istiyorsanız ve biraz kondisyonunuz varsa bu yürüyüşlerden birini 15-20 dk koşu olarak da yapabilirsiniz. Ama kilosu çok olanlar ya da daha önceden spor yapmamış olanların eklemlerini zorlayabilir onlara tavsiye etmiyorum.
    Sporu fazla yapmanın fazla kilo verdireceği fikrine kapılmayın, günde 1 saat spor yeterlidir. 1 saat koşu yapmak gibi aktiviteler vücudunuza yağ kadar kas da yaktırır, 10 kilo verirsiniz ama bunun 4-5 kilosu bile belki yağ olmaz. 1 saat yerine 20-30 dk koşmak daha faydalı olur.

En önemlisi de 7 günde bir yani haftada bir kez tartılın. Hergün tartılarak kilo verip vermediğinizi net olarak anlayamazsınız, bu gün o kadar spor yaptım neden kilo veremedim gibi fikirlere kapılıp motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

7 gün diyetinize uyup tartıldıktan sonra 1 öğün kaçamak yapın, serbestçe yiyip için ama abartıp patlayacak kadar yemeyin. Bu sayede metabolizmanızı şaşırtıp biraz olsun hızlandırmış olacaksınız. Bu da haftada 1 kez olacak ve sabah ya da öğle öğününde yapın , akşam metabolizma yavaşladığı için vücut çoğunu yakamayacaktır.

Şuna inanın ki diyet ve spor işi kafada biter, eğer kesin karar verip azimle başlarsanız başarırsınız. Ama bu azim cahilce olup da aç karnına koşmak gibi sonuçlar doğurmasın, sporu da diyeti de kademe kademe, haftadan haftaya şiddetlendirin.

Çok kafa ütüledim galiba, neyse bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara önemli ipuçları olacabilecek şeyler paylaştığımı düşünüyorum.

• quote:

quote:

neler yapsın mesala

Sen de bu konuda birşeyler öğrenmek mi istiyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun bilemedim ama bildiğim kadar cevapliyim

İmkan varsa bir spor salonuna yazılıp 4-5 gün gidilse en iyisi olur. Ama yoksa 2 günde bir 30-50 dk arası tempolu yürüyüş çok faydalı olur özellikle metabolizmanın yavaşlamaya başladığı akşamüstü.
    (Benim orada kastettiğim bilgisayar başında oturup kalınırsa vücut yavaşlar ve günlük kalori ihtiyacın düşer. Sen gider spor yaparsın 1-2 saat sonra gelir yatana kadar pcde oturursun, adam spor yapmaz ama çalışıyodur günü aktif geçer, belki senden fazla kalori harcar gün boyunca.)Eğer 5-10 kilo fazlanız var da vücudu biraz toplarmak istiyorsanız ve biraz kondisyonunuz varsa bu yürüyüşlerden birini 15-20 dk koşu olarak da yapabilirsiniz. Ama kilosu çok olanlar ya da daha önceden spor yapmamış olanların eklemlerini zorlayabilir onlara tavsiye etmiyorum.
    Sporu fazla yapmanın fazla kilo verdireceği fikrine kapılmayın, günde 1 saat spor yeterlidir. 1 saat koşu yapmak gibi aktiviteler vücudunuza yağ kadar kas da yaktırır, 10 kilo verirsiniz ama bunun 4-5 kilosu bile belki yağ olmaz. 1 saat yerine 20-30 dk koşmak daha faydalı olur.

En önemlisi de 7 günde bir yani haftada bir kez tartılın. Hergün tartılarak kilo verip vermediğinizi net olarak anlayamazsınız, bu gün o kadar spor yaptım neden kilo veremedim gibi fikirlere kapılıp motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

7 gün diyetinize uyup tartıldıktan sonra 1 öğün kaçamak yapın, serbestçe yiyip için ama abartıp patlayacak kadar yemeyin. Bu sayede metabolizmanızı şaşırtıp biraz olsun hızlandırmış olacaksınız. Bu da haftada 1 kez olacak ve sabah ya da öğle öğününde yapın , akşam metabolizma yavaşladığı için vücut çoğunu yakamayacaktır.

Şuna inanın ki diyet ve spor işi kafada biter, eğer kesin karar verip azimle başlarsanız başarırsınız. Ama bu azim cahilce olup da aç karnına koşmak gibi sonuçlar doğurmasın, sporu da diyeti de kademe kademe, haftadan haftaya şiddetlendirin.

Çok kafa ütüledim galiba, neyse bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara önemli ipuçları olacabilecek şeyler paylaştığımı düşünüyorum.

spor salonlarında kilo verilmiyor.gittim bir sefer.dedim dedim.bosa konustum.kas amaclı ora.10dk kosuyon bı o var.onun ıcın 60 tl mı verecem.yanı spor salonu kılo amaclı deıglde kas amaclı adamların yerı.

yuru dıyorsunda neryee gıdeyım her gun.arkadas cevresı yok kı gıdp gezek.tek basıma her gun cıkamam kı.

• göbek tarafındakileri eritmek istiyorsan tennis oynamalısın.

vücut komple eritmek istiyorsan yürüyüş yapacaksın fazla oturmayacaksın, yağlı yemekler yemeyeceksin. Bir spora başla. Futbol veya basketbol.
  • yürüyüş yap,koşu yap hocam ve yediklerinede dikkat et ama çok sıkmana gerek kalmaz zaten eğer düzenli spor yaparsan. lise bitmeden o kilolardan kurtul ben de kiloluydum lise sona başlamadan verdim. şimdi 2 sene geçti kimse kilolu halimi hayal edemiyor üstüne üstlük zayıf oldugumu söylüyolar
  • quote:

quote:

quote:

neler yapsın mesala

spor salonlarında kilo verilmiyor.gittim bir sefer.dedim dedim.bosa konustum.kas amaclı ora.10dk kosuyon bı o var.onun ıcın 60 tl mı verecem.yanı spor salonu kılo amaclı deıglde kas amaclı adamların yerı.

yuru dıyorsunda neryee gıdeyım her gun.arkadas cevresı yok kı gıdp gezek.tek basıma her gun cıkamam kı.

ben omdan spor salonunda 1.5 ayda 7 kilo verdim dimi_

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.