Şimdi Ara

16 yaşındayım 120 kiloyum.... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
5
Favori
8.999
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aboovvv. derhal kilo vermen lazım. Endokrin bölümüne gidip kan tahlili yaptırtacaklar sana , obezite nin durumunu ölçmek için. Hormonel bozukluk mu yoksa besinden kaynaklı obezite mi var diye. İğneden korkuyorsan hiç olmaz senin işin. Ben de zamanında 98 kilo idim şimdi 83-85 arası dolanıyorum. Boy 1.85 . Düzenli Spor + Düzenli beslenme ile çok rahat kilo verilebilir. Yaşın itibari ile sen böyle devam edersen 120 kiloda kalmayacağını taahhüt edebilirim.

Ekleme: Fitness dışında başka bir spora da yazıl. Basketbol veya yüzme gibi. Kısacası; Boş bulduğun her vakti spor ile değerlendirmeye bak. DİYETİSYENE MUTLAKA UĞRA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExtraterrestriaL. -- 28 Ekim 2012; 2:53:28 >
  • sağlığın için en iyisi bir diyetisyene git verilen diyet programını iyi uygularsan çok zaman geçmeden güzel sonuç alırsın.
  • Sana güzel bir tavsiye ben 2 ayda 20 kiloya yakın verdim ama deli gibi spor yaptım ve nerdeyse hiç bir şey yemedim.Peki ne oldu üzerinden 2 ay geçmeden hepsini geri aldım.Bu yüzden kiloyu hızlı hızlı vermeyeceksin.Kilon ne kadar fazla olursa vermek o kadar zorlaşır der herkes peki neden?Sen şu an 120 kilosun ve kilo vermeye başladığında senin vücudun bunu istemeyecek yani seni sürekli 120 kiloya çekmeye çalışacak bunu nasıl yapacak yediğin besinlerin kalorisi artacak yani besinleri daha çok yağa çevirecek.Abur cubur kola ne varsa hepsini bırakacaksın çok canın tatlı isterse bi tane şeker atarsın ağzına ama senin durumun ciddi bak daha çok gençsin bu kiloları şimdiden vermeye başla ilerde çok sıkıntı çekersin yerinden kalkamaz hale gelirsin.Her şey kafada biter sen kafana koyarsan kilo veririm diye yaparsın.Spor kesinlikle yapman gerekiyor git spor salonuna beni dinle yağ yakıcı al hatta gidebiliyorsan boksa git inanılmaz kardiyo yaparsın

• Diyetisyene sakin gime
    Diyetisyene vericen patayla 6 ay spor yap bak bakalm kac kilo veriyorsun diyetisyen zaman ve para kaybidir.ustune buyuk olasilikla sana karbonhidrat diyeti vereceginden diyetisyeni birakinca daha cok kilo alacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destdestron

quote:

Orijinalden alıntı: KralCıplak

Ulan varya senin gibilere hiç bir zaman acımadım.Bir insan nasıl kendi sağlığını düşünmez bu nedir ya.16 yaşında 120 kilo.Ne halin varsa gör.

Bende. +1

Bildiğin başkalarının hakkını yemişsin, günah be günah.
  • burada kilolularla dalga geçenler gerçek hayatta silik olmaktan öteye geçememiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: fara24

arkadaşlar ben daha bir liseliyim daha lise 2 ye gidiyorum hayatım boyunca şuı kiloyu atamadım atmaya karar verdim çünkü artık sağlığımı etkileyecek duruma geldi
    bunun için ne ler yapabilirim ve şunu söyliyim diyetisyene gitebilirim ama kan aldırma olayı beni aşırı derecede korkutuyo kötü anılarım olmuştu bir kaç acemi hemşireyle nasıl zayıflayabilirim gerekirse diyetisyene gitçez yapçak bişi yok

6. sınıfa atletizm lisansı için doktor onayı istemişlerdi kan alırlar diye almamıştım lisans :D . İlk kan alınacağında titriyordum korkudan. Ama değmez hiç acımıyor, acemi hemşire gelse de 5 10 saniye katlan artık. Sonuç olarak üzerine gitmezsen çok daha kötü duruma düşersin kararlı ol ve başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdamBaliKokusu -- 28 Ekim 2012; 13:35:44 >

• Yürüyüşle başla minimum 20 dakika tempolu yürüyüş yap gideceğin her yere yürüyerek git toplu taşıma aracı veya şahsi aracını kullanma.Ekmek yemeyi azalt sonra da kes.Yürüyüş temposuna alıştıktan sonra hafif tempoda koşmaya başla,tatlılardan uzak dur.
  • Bizim bi arkadaş vardı. Okulda bi kızdan red yedi ama kızı baya seviyordu. Sonra nasıl bir gaza geldiyse çocuk 5-6 ayda 100 kilodan 80'e düştü
  • Amcamın oğluda 15 - 16 yaşlarında 110 - 120 Kg arasıydı
    Şu anda yaşı 39 kilosu ise 130
    Gitmediği doktor diyetisyen kalmadı akupunktur tedavisinede gitti bir ara 15 kg kadar vermişti ama her gün marul maydanoz elma gibi şeyleri yemişti onları yedikten sonrada maden suyu içiyordu haliyle açlıktan kıvranıyordu
    Allah yardımcın olsun şişmanlık denen bu illet çok aşırı yemekten ziyade bir hastalık galiba hani derler ya su içsem yarıyor diye galiba öyle bir şey
  • Ben de senin gibiyim dostum, ama genel olarak lise zamanında aldım kilolarımı, çünkü genelde yalnızdım ve düzensiz beslenirdim.
    Neyse 5 haftadır sürekli yürüyüş yapmaya başladım ve yemek işini de az da olsa düzene soktum. Günde 20 dakika okula gidiş, 20 dakika geliş, yaklaşık 1 saat 15 dakika da sahile git-gel yaparak yaklaşık 2 saat yürüyorum. Ki dizi falan izlerken fena derecede abur cubur yememe rağmen 5 haftada 7 kilo verdim. Gerçi bayram münasebetiyle 2.5 kilosunu aldım ama o baklavalara değdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 28 Ekim 2012; 12:09:54 >
  • burdan alacağın tavsiyeler sağlığını daha da çok tehlikeye atabilir, kesinlikle diyetisyene git.
  • Aç ve tok olarak 8 tüp kan almaları gerek.

Kan şekeri vs. Gibi etkenlerle diyet tablosu hazırlıyorlar.

gecmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 28 Ekim 2012; 13:21:07 >
  • benim boy 1.90 120 kiloya kadar çıktım lise 4 te fazla olmasada gösteriyordum kiloyu ki göbeğim o zaman bile belli olmuyordu yağ kas tartımında çok iyi oranım vardı şuan 98 im 90-95 arasına düşmüştüm tişörtler felan oturmamaya başladı omuz mesafem resmen daraldı resmen gören ekmek veriyordu bence ilk olarak diyetisyene git biraz özgüven aşıla sonra git spor salonuna millette bakıp gaza gelirsin bu arada yürüyerek çok kilo verilmiyor belli seviyeden sonra kalori yakmaya başlıyorsun yani hızlı yürümen lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pog

16 yaşında 120 ise
    50 yaşında x denkleminden = 50*120/16= 375 kilo olacaksın. Hayırlı olsun

aman ne güldük
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

neler yapsın mesala

Sen de bu konuda birşeyler öğrenmek mi istiyorsun yoksa dalga mı geçiyorsun bilemedim ama bildiğim kadar cevapliyim

İmkan varsa bir spor salonuna yazılıp 4-5 gün gidilse en iyisi olur. Ama yoksa 2 günde bir 30-50 dk arası tempolu yürüyüş çok faydalı olur özellikle metabolizmanın yavaşlamaya başladığı akşamüstü.
    (Benim orada kastettiğim bilgisayar başında oturup kalınırsa vücut yavaşlar ve günlük kalori ihtiyacın düşer. Sen gider spor yaparsın 1-2 saat sonra gelir yatana kadar pcde oturursun, adam spor yapmaz ama çalışıyodur günü aktif geçer, belki senden fazla kalori harcar gün boyunca.)Eğer 5-10 kilo fazlanız var da vücudu biraz toplarmak istiyorsanız ve biraz kondisyonunuz varsa bu yürüyüşlerden birini 15-20 dk koşu olarak da yapabilirsiniz. Ama kilosu çok olanlar ya da daha önceden spor yapmamış olanların eklemlerini zorlayabilir onlara tavsiye etmiyorum.
    Sporu fazla yapmanın fazla kilo verdireceği fikrine kapılmayın, günde 1 saat spor yeterlidir. 1 saat koşu yapmak gibi aktiviteler vücudunuza yağ kadar kas da yaktırır, 10 kilo verirsiniz ama bunun 4-5 kilosu bile belki yağ olmaz. 1 saat yerine 20-30 dk koşmak daha faydalı olur.

En önemlisi de 7 günde bir yani haftada bir kez tartılın. Hergün tartılarak kilo verip vermediğinizi net olarak anlayamazsınız, bu gün o kadar spor yaptım neden kilo veremedim gibi fikirlere kapılıp motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz.

7 gün diyetinize uyup tartıldıktan sonra 1 öğün kaçamak yapın, serbestçe yiyip için ama abartıp patlayacak kadar yemeyin. Bu sayede metabolizmanızı şaşırtıp biraz olsun hızlandırmış olacaksınız. Bu da haftada 1 kez olacak ve sabah ya da öğle öğününde yapın , akşam metabolizma yavaşladığı için vücut çoğunu yakamayacaktır.

Şuna inanın ki diyet ve spor işi kafada biter, eğer kesin karar verip azimle başlarsanız başarırsınız. Ama bu azim cahilce olup da aç karnına koşmak gibi sonuçlar doğurmasın, sporu da diyeti de kademe kademe, haftadan haftaya şiddetlendirin.

Çok kafa ütüledim galiba, neyse bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşlara önemli ipuçları olacabilecek şeyler paylaştığımı düşünüyorum.

spor salonlarında kilo verilmiyor.gittim bir sefer.dedim dedim.bosa konustum.kas amaclı ora.10dk kosuyon bı o var.onun ıcın 60 tl mı verecem.yanı spor salonu kılo amaclı deıglde kas amaclı adamların yerı.

yuru dıyorsunda neryee gıdeyım her gun.arkadas cevresı yok kı gıdp gezek.tek basıma her gun cıkamam kı.

Çok boş konuşuyosun lan.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.