Merhaba arkadaşlar. 16 yaşında gastronomi lisesinde 3. sınıf öğrenciyim. Japonya ya gitmek istiyorum çok araştırma yaptım. Öğretim için gidip okuyup orada yaşamak istiyorum. Ama bütçemizin yeterli olması lazım mış. İngilizce bilmek zorunluymuş. İlk defa tek bşaıma aileden uzak farklı bir toplumun içine gideceğim için Allah izin verirse biraz heyecanlanıyorum. Ama bir yandanda korkuyorum. Ya orada okuyamazsam orada fakir kalırsam. Oraya gideceğimde yeteri kadar param yoksa. İngilizce b1 seviyesindeyim nasıl akışı bir şekilde öğrenebilirim. 18-19 yaşıma kadar hangi yatırım araçlarını kullanmalıyım. Ne kadar bir bütçe ile gitmeliyim. Hangi kente yerleşmeliyim nelere dikkat etmeliyim. Japonca nasıl öğrenirim ( tabi önce ingilizce ) Lütfen bu genç kardeşinize yardımcı olun. |
16 Yaşındayım japonya planlarım var.
-
-
Japonya çok farklı bir kültür. İnsanların çoğu İngilizce bilmez. Günlük hayatta kimse İngilizce konuşmaz. Japonca alfabesi nedeniyle bizim öğrenmemiz için zor bir dil. Yemek kültürü, hayata bakış açıları Türkiye'ye çok yabancı bir ülke. Çok kuralcı ve disiplinli bir ülke. Türklere göre değil. Türkler Akdeniz ülkesi rahat bir toplum. Bir iki anime izleyip bu sevdaya kapılma, Japonya hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin. Japonya TL kazananlar için en pahalı ülkelerden biridir. Orada mutlaka gelir elde etmen gerekir. TL kazanarak bir yatırım yapamazsın. İlla yurt dışına gidecem diyorsan İngilizce konuşulan bir ülkeye git.
-
Peki abi benim 18 yaşımda vizesiz ingilizce bir ülke önerirmisin.
-
Vizesiz İngilizce konuşulan ülke yoktur. Benim tavsiyem dil okulu ile Avustralya. Amerika ve Avrupa'dan daha iyi bir ülke.
-
Japonya hayalin varsa eger o kulturu yasam tarzini seviyorsan kimsenin dedigine bakma direkt git.Japonca orasi icin sart ama Japonca ogrenmek bizim icin cok zor degil.Cunku Dil yapimiz ayni.Turkiyede uygun fiyatli online kurslar var 6 ay sonunda N5 seviye Japonca ogretiyorlar ogrendikten sonra sana birde belge veriyorlar n5 tamamladi diye.Yasin cok uygun dil ogrenirsin 18 yasina geldiginde de Japonyada dil kurslari var o kurslar araciligi ile Japonya'ya gidersin hem kurs gorursun hemde calisma izni veriyorlar calisirsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X