Şimdi Ara

Boyum daha uzar mı 16 yaşındayım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
94
Cevap
2
Favori
54.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 16 yaşındayım ve boyum 1.63 :(. Küçüklüğümden beri hep yaşıtlarımdan geri kaldım boy ve kilo konusunda, aslında fazlada yiyorum. Futbolla uğraşıyordum şimdi bıraktım, fitness a başladım 5-6 ay falan oldu herhalde öyle fazla ağırlık kaldırmıyorum engellemesin diye. Annemin boyu : 165 Babamın boyu : 183. Ergenlik olarak doktora gittim ama doktor bitmiş ergenlik falan dedi acayip kafaya taktım sakallar falan daha yeni çıkmaya başlıyo.

Doğum tarihim : 17 Eylül 1996 Sizce daha uzar mıyım lütfen tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşın. Şimdiden teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boyum Daha Uzar Mı? 16 Yaşındayım

16 yaşında iseniz, boyunuzun daha fazla uzayıp uzamayacağı merak ediliyor olmalı. Boy uzaması, genetik, cinsiyet ve beslenme gibi çeşitli faktörlerden etkilenen karmaşık bir süreçtir.

Genel olarak, erkekler kadınlara göre daha uzun boylu olma eğilimindedir ve büyüme atağı genellikle ergenlik döneminde gerçekleşir. Kızlarda büyüme atağı genellikle 10-14 yaşlarında, erkeklerde ise 12-16 yaşlarında başlar.

Çoğu insan 16 yaşına kadar boyunun büyük bir kısmına ulaşır. Ancak, bazı kişiler daha geç yaşlarda da boy uzayabilir. Bununla birlikte, 16 yaşından sonra boy uzaması daha yavaş ve sınırlı olma eğilimindedir.

16 yaşından sonra boy uzamasını desteklemek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

• Yeterli ve Dengeli Beslenin: Kemik sağlığı için kalsiyum ve D vitamini gibi besinler açısından zengin bir diyet izleyin.
    • Düzenli Olarak Egzersiz Yapın: Özellikle basketbol ve voleybol gibi zıplamayı içeren egzersizler boy uzamasına yardımcı olabilir.
    • Yeterli Uyku Alın: Büyüme hormonu genellikle uyku sırasında salgılanır, bu nedenle yeterli uyku almak önemlidir.
    • Sigara ve Alkolden Kaçının: Bu maddeler boy uzamasını olumsuz etkileyebilir.

"Calcimax D3 Boy Uzatır Mı?" sorusunun cevabına gelince, bu tür takviyelerin boy uzamasına yardımcı olabileceğine dair bilimsel bir kanıt yoktur. Bununla birlikte, kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olabilirler.

Sonuç olarak, 16 yaşında boyunuzun daha fazla uzayıp uzamayacağı genetik ve diğer faktörlere bağlıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek ve yukarıda belirtilen ipuçlarını takip etmek, boy uzamasını desteklemeye yardımcı olabilir. Bununla birlikte, 16 yaşından sonra boy uzaması daha yavaş ve sınırlı olma eğiliminde olduğunu unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daichu

Arkadaşlar 16 yaşındayım ve boyum 1.63 :(. Küçüklüğümden beri hep yaşıtlarımdan geri kaldım boy ve kilo konusunda, aslında fazlada yiyorum. Futbolla uğraşıyordum şimdi bıraktım, fitness a başladım 5-6 ay falan oldu herhalde öyle fazla ağırlık kaldırmıyorum engellemesin diye. Annemin boyu : 165 Babamın boyu : 183. Ergenlik olarak doktora gittim ama doktor bitmiş ergenlik falan dedi acayip kafaya taktım sakallar falan daha yeni çıkmaya başlıyo.

Doğum tarihim : 17 Eylül 1996 Sizce daha uzar mıyım lütfen tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaşın. Şimdiden teşekkürler

uzarsın babanın boyu iyi

• en fazla 10 cm uzayabilirsin boyu kısa olanlar genelde sonradan atar öle bir ihtimal olursa 10 cm den daha fazla olabilir

ben 13 yaşındayım boy 157
  • Doktor röntgen vb. çekti mi? Ayrıca yüzme iyi gelir.
  • 16 yaşındasın daha uzarsın.Yukardaki arkadaşın dediği gibi yüzmeye başla.İp falan atla.Düzgün beslen.Baban uzun zaten illa ki uzarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

Doktor röntgen vb. çekti mi? Ayrıca yüzme iyi gelir.

Ya doktora nasıl sinir oldum anlatamam. Bakın aynen anlatıyorum baktı bana senin ergenliğin bitmiş dedi direk ama görseniz daha sakal falan yok suratımda görülmüyo yani nerden anladı ben anlamadım kan falanda aldırmadım, daha sonra elimin röntgenini istedi çektirdik sonra bi kitap açtı böyle kemik resimleri falan var bilgisayardanda benim elimin röntgenine bakıyo kitapta hangisi aynıysa onu bulmaya falan çalıştı. Kemik yaşım normalmiş öyle dedi daha uzamazsın falan dedi, 3-5 sene önce gelseymişim boyum 1.85'i geçermiş ne diyeceğimi bilemedim.

• yaşın bencede ufak daha uzarsın mesela ben 17 yaşımda boyum birden attı şuan 18 im benim bile umudum var bi 3-4 cm daha uzasam yeterli arkadaşların söyledigi gibi spor yap ne olursa olsun basketbol oyna yüz
  • quote:

quote:

Ya doktora nasıl sinir oldum anlatamam. Bakın aynen anlatıyorum baktı bana senin ergenliğin bitmiş dedi direk ama görseniz daha sakal falan yok suratımda görülmüyo yani nerden anladı ben anlamadım kan falanda aldırmadım, daha sonra elimin röntgenini istedi çektirdik sonra bi kitap açtı böyle kemik resimleri falan var bilgisayardanda benim elimin röntgenine bakıyo kitapta hangisi aynıysa onu bulmaya falan çalıştı. Kemik yaşım normalmiş öyle dedi daha uzamazsın falan dedi, 3-5 sene önce gelseymişim boyum 1.85'i geçermiş ne diyeceğimi bilemedim.

3-5 sene önce gelseydin 1,85 olurdun ne ya? Doğduğumuzda gidelim o zaman hepimiz 190 gezelim.

• quote:

quote:

hocam röntgen yanindasa ss koy belki bir doktor görür sitede dolasirken birde röntgeni ne kadara çektirdin bende düsünüyorum ?

• Valla bilmiyorumki ne kadar verdik ailemle gitmiştim 50 falandır herhalde özel hastaneye gittim. 3-5 sene önce gelseydin diye herhalde beslenme programı vercekti güya ergenliğim bitmiş ya uzayamazmışım bu saatten sonra :(
  • Röntgeni elden vermediler doktorun bilgisayarında :(
  • Up
  • Arkadaşlar lütfen yardım benim yaşımda boyu benim gibi olanlar sonradan uzayan veya uzayamayanlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın.
  • quote:

Arkadaşlar lütfen yardım benim yaşımda boyu benim gibi olanlar sonradan uzayan veya uzayamayanlar lütfen tecrübelerinizi paylaşın.

hocam daha uzarsiniz erken ergenlik dediginiz 9 yaşindan küçükmü girdinizi ergenlige eğer girdiseniz boyunuz erken ergenlikten uzamaz kemik uçlari kapandimi uzama ihtimalin yok pek umut olmasada malesef 2-3 cm uzarsin oda barfisk egsersiz beslenme yüzme
  • Ya işte yaklaşık 7. sınıfın sonları 8'in başları diyelim ergenliğe girişim. yani 14 civarı
  • Boy genellikle genetiğe bağıdır, tabi yaptığın sporlar la ekstra olarak uzatabilirsin, yüzme ve basketbol tavsiye ediyorum, fitness boy uzatmaz ayrıca doktor değilim fakat bildiğim kadarıyla ergnlik 20 li yaşlarda bitiyor, yani daha uzaman için bol zaman var
  • Bende gittim endokrolojiye lise 1'e geçtim bu yıl.malesef boyum 1.59-1.60.7.sınıftada 1.60'dım o zaman uzundum sınıftakilerden şimdi kısa kaldım.Doktora gittim kemik yaşı 16 dedi.Boy için ilaç veremeyiz dedi vermedide.5 cm falan uzarsın dedi 1.65 olursun dedi.Babamın boy 1.64 annemin boy 1.42-1.43.Zaten baskın gen kısalığa yatkın.Acaba büyümex falan birşeyler vardı daha büyüme kapanmamış ama parmak uçlarında yok gibi büyüme.Belki 2-3 cm etkiler mi onu merak ediyorum.VitAgil verdi multivitamin(ne işe yarayacaksa boya yaramıyorsa) bide Calcımax D3 verdi onunda ne işe yaracağını bilmiyorum.Geçen sene falan çok barfisg çektim ama bu yıl daha yapmıyorum 1 yıldır hiç uzamıyorum o yüzden dahada yapmıyorum.Sorum benim bu verdiği ilaçlar ne işe yarıyor ? Hadi 1.65 oldum diyelim büyümex faln filan başka bir hap alamaz mıyım acaba hiç mi yok biildiğiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: messi49

Bende gittim endokrolojiye lise 1'e geçtim bu yıl.malesef boyum 1.59-1.60.7.sınıftada 1.60'dım o zaman uzundum sınıftakilerden şimdi kısa kaldım.Doktora gittim kemik yaşı 16 dedi.Boy için ilaç veremeyiz dedi vermedide.5 cm falan uzarsın dedi 1.65 olursun dedi.Babamın boy 1.64 annemin boy 1.42-1.43.Zaten baskın gen kısalığa yatkın.Acaba büyümex falan birşeyler vardı daha büyüme kapanmamış ama parmak uçlarında yok gibi büyüme.Belki 2-3 cm etkiler mi onu merak ediyorum.VitAgil verdi multivitamin(ne işe yarayacaksa boya yaramıyorsa) bide Calcımax D3 verdi onunda ne işe yaracağını bilmiyorum.Geçen sene falan çok barfisg çektim ama bu yıl daha yapmıyorum 1 yıldır hiç uzamıyorum o yüzden dahada yapmıyorum.Sorum benim bu verdiği ilaçlar ne işe yarıyor ? Hadi 1.65 oldum diyelim büyümex faln filan başka bir hap alamaz mıyım acaba hiç mi yok biildiğiniz ?

Calcımax D3 Kalsiyum ilaçi atiyon suya içiyorsun genetik boyun baban ile annenin boyunun +13 ekleyip 2 ye bölünmesi ilerde ulasabilecegin boyu verir 165 diyek 7-8 cmde barfiks ip atlama yüzmek basketbol oynamak gibi seylerle atabilirsin

• benim boyum uzarmı babam 1.83 tü ben 13 yaşındayım kilom 50 boyum 1.60 sporla uğraşıyorum yüzmede yaşıtlarımdan büyükleri yeniyorum ama fazla basket oynamıyorum 1.85 bulurmuyum benim için ideali 1.85
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

Orijinalden alıntı: messi49

Bende gittim endokrolojiye lise 1'e geçtim bu yıl.malesef boyum 1.59-1.60.7.sınıftada 1.60'dım o zaman uzundum sınıftakilerden şimdi kısa kaldım.Doktora gittim kemik yaşı 16 dedi.Boy için ilaç veremeyiz dedi vermedide.5 cm falan uzarsın dedi 1.65 olursun dedi.Babamın boy 1.64 annemin boy 1.42-1.43.Zaten baskın gen kısalığa yatkın.Acaba büyümex falan birşeyler vardı daha büyüme kapanmamış ama parmak uçlarında yok gibi büyüme.Belki 2-3 cm etkiler mi onu merak ediyorum.VitAgil verdi multivitamin(ne işe yarayacaksa boya yaramıyorsa) bide Calcımax D3 verdi onunda ne işe yaracağını bilmiyorum.Geçen sene falan çok barfisg çektim ama bu yıl daha yapmıyorum 1 yıldır hiç uzamıyorum o yüzden dahada yapmıyorum.Sorum benim bu verdiği ilaçlar ne işe yarıyor ? Hadi 1.65 oldum diyelim büyümex faln filan başka bir hap alamaz mıyım acaba hiç mi yok biildiğiniz ?

Calcımax D3 Kalsiyum ilaçi atiyon suya içiyorsun genetik boyun baban ile annenin boyunun +13 ekleyip 2 ye bölünmesi ilerde ulasabilecegin boyu verir 165 diyek 7-8 cmde barfiks ip atlama yüzmek basketbol oynamak gibi seylerle atabilirsin

Benimde ümidim o.Barfisk demiri yapıcam şimdi duvara hem kas hemde zıplayarak tutunabilceğim.Kapı barfisk'i var ama kapı ufak geliyor.Asılıyorum bazen.1.65 heralde ilaçlarda olurum belki basket,barfisk falan 1.68 falan olurum benimde umudum o.Tamam 1.70'den aşşağısı kısa ama yapıcak birşeyim yok :)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.