Şimdi Ara

160 GB SATA HDD aldım ama bu resimdekinin anlamı ne ya??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu resimdekinin anlamı nedir.160 gb sata 2 hdd aldım.ama bi gariplik var.
    lütfen yardımcı olurmusunuz.neden 160 gb olarak görmüyo. bari 150 görsün ama onuda görmüyo.nedir bu ya anlamadım hiçbişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenecroshine -- 16 Ocak 2006 2:56:53 >

• kardes bendede 200 gb sata 2 var ama 186 gb olarak goruyo ama sendekı olayı harbıden anlamdım
  • 148 gb olması lazım kapasitenin. Tek bölüm herhalde hdd niz. Bir daha biçimlendirme yapın bence eğer tek parça ise.
  • winxp işletim sisteminde sevice pack 1 yada service pack 2 kurulu değilse winxp maximum 137gb olarak görür yuksek kapasiteli hdd leri...sp1 yada sp2 kurarsan bu sorunu asabılırsın
  • baştan biraz sorun yaşamıştım windowsu yüklerken ilk önce 64bit işletim sistemi yükledim ama sorun çıkarınca kaldırdım falan derken baya biçimlendirmek zorunda kalmıştım.acaba bu bir sorun çıkarmış olabilirmi.

format attıkça hdd boyuru azalıyomuş ya ondan dedim.

****sp2 kurulu allalala şimdi iyice kafayı yedim neden böle yaparki yaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenecroshine -- 16 Ocak 2006 3:10:12 >
  • o zaman bilgisayarımda sağ tık yap karsına gelen ufak yerden yonet de bakalım hdd'ni ne kadar goruyor + ayrılmamıs alanı varmı
  • usta allah razı olsun dediğini yaptım yönete girdim ama kafa basmadı resmini gönderiyom bi bakarmısın

evet sanırım ayrılmamış alan var ama format atmadan kurulu düzenimi bozmadan o ayrılmamış alanı diğer alana ekleyebilecekmiyim ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenecroshine -- 16 Ocak 2006 3:18:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bak orada dıkkat ettıysen 21 kusur gb alanın acılmamıs onuda acabılırsın ısletım sıstemını sp2li olsa kurulumda dırekt acabılırdın daha sonradan kurdysan sp2 yı boyle sorun olabılır sen sımdı o bolumu ac formatla ve daha sonra partition magic gibi bi programla dıger parcayla bırlestır
  • bunun dısında sana en ıyı onerım eskı dıger hdd yı cıkar cunku winxp onyukleme alanını eskı hdd uzerıne yapmıs yanı onu cıkartırsan ısletım sıstemın acmayacaktır buyuk ıhtımalle bunun ıcın eskı hdd yı cıkar sp2li winxp ni kur....sorunun ortadan kalkacaktır
  • o bölümü normalde sürücü olarak göremiyorum.o halde nasıl format atabilirim.

****yok sistemi kurarken ikinci hdd taklı deildi sonradan taktım onu

+ sp2 li sistemim yok sonradan kuruyorum sp2 yi

***dinamik diske dönüştür dersem ne olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenecroshine -- 16 Ocak 2006 3:22:05 >
  • orada ayrılmamış alan olarak gozuken yere gel mouseta sağ tusa tıkla karsına gelen yerden biçimlendiri seç o kadar...

sp2li sistem kurarsan bu sorun cıkmaz karsına
  • biçimlendir yok orda.partition magic 8 i buldum tr hemde onu yüklüceem umarım beceririm.

• tamam yenı bolum u tıkla karsına cıkan ekranda genısletılmıs bolum olara sec bu ıslem sonunda orası yesıl renk olacak daha snra sag tıkladıgında formata ızın verecek
  • bişi daha sormak istiyorum sana bende dvd-rw var. problemsiz kullanıyorum.

bende bir tane cd-rw bitane cd-rom var.onlarıda kullanmak istiyorum.
    ama üçünü birden görmüyo.zar zor bağlantıları falan değiştirdim cd-rw ı gördü.
    ama cd taktığımda cd yi açmıyo ve bir süre sonrada aşağıdaki hatayı veriyo.neden böle yapabilir

• buyuk ıhtımal ile surucu harflerıo degısıyor ondan dolayı bu sorunu verıyor
  • evet dediğin gibi genişletilmiş olarak böldüm.ve yeşil oldu.sonra sağ tıkladım ve bölümü sil vardı orda bölümü sil dedim ve tekrar ayrılmamış alan olarak eski haline döndü.
  • sürücü harfleri aşağıdaki gibi.

şöle açıklamam gerekirse.

c sürücüsündeki sata hdd sata girişlerine takılı.

hdd kablosu ikinci hdd ye ve dvd-rw a takılı.

cd rom kablosuda cd-rw a takılı.

cd-rw kablosunu hem dvd ye hem cd ye bağladığımda cd rw ı görmüyo. o yüzden bu şekilde bağlıyorum. bişi çıkartabilinir mi bundan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenecroshine -- 16 Ocak 2006 3:42:17 >

• bolumu sılmıcektın yahu dostum hehe neyse bı daha acarsın...optık suruculerı takarken arkalarında jumper adı verılen mekanızma vardır dvd ve cd yı oradakı optık cıhazında bulunan master ve slave seklıne gore ayar yapman lazım yatmam lazım yarın işe geç kalıcam hadı ıyı geceler
  • ayrıca yanılmıyorsam demon tools kullanıyosun oyun ıcın bu da problem yaratabılır
  • Güç kaynağın yetersiz geldiği için hepsini aynı anda kullanmazsın.. Bende bi 200 Gb bi 60 GB ve 1 cd rom 1 cd rw war.. Güç kaynağım 300 Watt.. Fakat cd rom takalı olduğu zaman cdrw ile cd yazamıyorum.. Bi kaç değişiklikten sonra güç kaynağımın yetersiz olduğunu gördüm.. Güç kaynağımı değiştirdim şu anda sorunsuz çalışıyor..
    Sende de bu durum söz konusu olabilir....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.