Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.2 tce latitude 1.2 tsi passatlar gelir öyle bir şey olursa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oooooooooohhh mis KAZIK ÇAK KANKA
  • Başka bir açıdan olaya yaklaşmak istiyorum.Biz alıcılar ve otomobil firmaları,özellikle de premium markalar da bu işte suçlular.Yalandan 1.6 litrelik motorlar üretip piyasaya sürüp kar marjlarını 2.0 litrelik araçlarının çok çok üstünde tuttular.Mercedes bugün 1.6 litrelik renault motorlu dizel c serisine 160.000 lira para ister oldu ve ona rağmen insanlar sorgusuz sualsiz bu rakamları veriyorlar.Dikkatinizi çekerim 2 litrelik mazda 6 ve honda accordu 120.000 liraya verebiliyorlar ötv oranlarının %90 olmasına rağmen.Vw yeni passatında 1.6 litrelik dizel otomatik aracına 100.00 ile 125.000 lira arası para istiyor ve insanlar şimdiden sıraya girmişler.Bu sorgusuz tüketim ve firmaların 1.6 litrelik araçlarından ettikleri fahiş karlar devletin iştahını kabarttı.İnsanlar 100.000 lira ve üstü rakamları çok kolay ödemeye başladılar gibi bir izlenim doğdu.Halbuki tepkimizi koyup bu araçları almasak bakın otomobil firmalarının ve devletin nasıl paçası tutuşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 15 Ekim 2014; 20:53:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Allahlarından bulsunlar dicem ama, Allahları para, ondan da bolca buluyorlar zaten

• Bilal ya da Zarraf Oğlan acilen otomotiv sektörüne girmesi lazım ne ÖTV kalır ne vergi
  • Üretemeyen bir ülke olarak nereye kadar gideceğiz acaba... Vergi vergi bir yere kadar, bu çark böyle dönmez.
  • Bugün sabah yolda suriyeli genc bir arkadaşa denk geldim. Aracı arzalanmış. Genc dediğim 28-30 yaşlarında iyi giyimli... Orda babasının doktor olduğunu ve maddi durumlarının iyi olduğunu söyledi ki zaten belliydi de... O adam bile burası çok pahalı orda 1 çalışıyorsak burda 3 çalışmamız gerek diyordu... Ne diyeyim daha...
  • Hüloggggg

• quote:

Orijinalden alıntı: gh912

Başka bir açıdan olaya yaklaşmak istiyorum.Biz alıcılar ve otomobil firmaları,özellikle de premium markalar da bu işte suçlular.Yalandan 1.6 litrelik motorlar üretip piyasaya sürüp kar marjlarını 2.0 litrelik araçlarının çok çok üstünde tuttular.Mercedes bugün 1.6 litrelik renault motorlu dizel c serisine 160.000 lira para ister oldu ve ona rağmen insanlar sorgusuz sualsiz bu rakamları veriyorlar.Dikkatinizi çekerim 2 litrelik mazda 6 ve honda accordu 120.000 liraya verebiliyorlar ötv oranlarının %90 olmasına rağmen.Vw yeni passatında 1.6 litrelik dizel otomatik aracına 100.00 ile 125.000 lira arası para istiyor ve insanlar şimdiden sıraya girmişler.Bu sorgusuz tüketim ve firmaların 1.6 litrelik araçlarından ettikleri fahiş karlar devletin iştahını kabarttı.İnsanlar 100.000 lira ve üstü rakamları çok kolay ödemeye başladılar gibi bir izlenim doğdu.Halbuki tepkimizi koyup bu araçları almasak bakın otomobil firmalarının ve devletin nasıl paçası tutuşuyor.

Kesinlikle

• gh912 G kullanıcısına yanıt
    Katılmıyorum eğer fiyatlar düşük olsaydı bu sefer araç satışları katlanarak artacaktı dizelin verdiği ekonomik güven nedeniyle. Çok fazla araç satılıyor cari açık artıyor diyerek 1.6 dizel ek vergisi falan icat edeceklerdi. Yani firmaları en azından vergi konusunda direk suçlamak anlamsız.
  • Kimseden ses çıkmazsa neden altın yumurtlayan tavugu kessinler? Adam akan bir dere var nasıl olsa, böyle olmasına rağmen her seçim oylarım artıyor diyor. Niye durduk yere böyle bir şey yapıp elimdeki paradan olayım ki diyor... Halk uyursa baştakiler öpmeye devam eder... Ki uzuun yıllar bu böyle devam edecek gibi...
  • yılbaşında belli olur ne yapacakları
  • Hiç sayfalar dolusu yazmaya gerek yok arkadaşlar, sözün bittiği yerdeyiz. Bence bu da yeter.
  • 1.0lara da gelir mi acaba ya gerçi oda lüks bence motoru komple çıkarsınlar biz iterek gideriz. Motoru koymaları bile bir lüks zaten
  • Türkiyeye göre lüks Siz Belçikada Türklerin kulLandığı araçlara bakın ne kadar büyük fark olduğunu anlarsınız.Sadece çevrenize bakarsanız alım gücü yükselmiş gelebilir bu ülkede 40 senedir böyle zengin daha zengin fakir daha fakir oldu orta sınıf biraz genişledi o kadar.Yatacak yeri olmayan karnını doyuramayan bir sürü insan var sağlık sorunları için bile ilaçlarını alamayan tedavi olamayan yıyğınla insan var ne zengini yapma Allah aşkına görende 81 ili gezmiş en ücra köşesinden en lüks yerlerine kadar öle yorum yapıyor sanır.

• İNŞALLAH gerçekleşir de oy verenler belki ufacık bi utanma pişmanlık duygusu yaşar. ABV.
  • ucuß3 kullanıcısına yanıt
    Helal be aynı yorumu ben yapacaktım halk cahil aptal çok bi torba kömüre oy verenler oldukça bu ülke asla ama asla ileri gidemez.
  • 2000 cc ve üzeri %200
    1600-2000 %145
    1400-1600 %90
    1000-1400 %60
    999 cc ve altı %45

Olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allons-y

Katılmıyorum eğer fiyatlar düşük olsaydı bu sefer araç satışları katlanarak artacaktı dizelin verdiği ekonomik güven nedeniyle. Çok fazla araç satılıyor cari açık artıyor diyerek 1.6 dizel ek vergisi falan icat edeceklerdi. Yani firmaları en azından vergi konusunda direk suçlamak anlamsız.

Ben ettikleri fahiş kar marjları konusunda suçluyorum.2 litrelik %90 ötv li mazdanın 125.000 liraya satıldığı yerde 1.6 litreli %45 ötv li vw'nin 125.000 liraya satılması,1.6 litrelik dizel c serisinin 167.000 liraya satılması sadece devletin suçu değil.Bu uygulanan yüksek fiyatların satın alınabileceğini devlete göstermiş olduk.Gerek otomotiv sektöründe gerek tüketici tarafında hiçbir tepkisel yaklaşım gösterilmedi.Devletin iştahı kabardı ve bu dakikadan sonra uygulanacak ötv artışı tüketiciden ziyade fahiş karlar koyan otomotiv sektörünün zararına olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• ülkemizde biz parasının hesabını yapan insanlara "lüks"ü çok görüyorlar anlaşılan.
    Başka bazı ülkelerde 4 çekerden 2.0 motordan aşağı arabaya binen yok gibiyken
    ülkesinde insanların yakıt fiyatlarından ve vergilerden "lüks" arabaya binmekten
    çook uzak yaşadıklarını görüp bunu tersine çevirmek için birşeyler yapmayanlar utansın, "hayali olmayanlar utansın!"
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.