Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

10 seneden fazla makarna, ekmek yiye yiye beyinsiz oldu bu millet, genleri, genetiği iyice bozuldu.

Bana kalsa bütün o varoşları, bunların oy aldığı o pislik mahalleleri -içlerinde eğitimli ve gelecek vadedenleri ayıklayıp- kalanını yakarım. Bütün pislik oralarda. Hırsızlık, kap kaççılık, kadın ticareti, uyuşturucu, aklına gelecek bütün pislikler buralardan türüyor. Sen hiç tinercinin ileride iyi bir insan olacağına ihtimal veriyor musun? Veya düzgün bir semtte oturup düzgün aile eğitimi almış bir adamın kap kaç yaptığını gördün mü? Düzgün semtteki memur, çalışan dürüst vatandaş vergisini, elektriğini tam öder, kenar mahalledeki kaçak elektrik kullanır.

Sen bir çocuk yaparken, nasıl iyi eğitirim, nasıl ülkesine iyi bir insan yetiştiririm diye düşünürken, bunlar böcek gibi türer, 5 çocuk yapar, sen azınlık olursun. Sonra yukarıdaki kısır döngü tekrar başlar.

Ancak istisnai durumlarda bu tezi çürütecek sapkınlıklar olabilir, onlar da Cem Garipoğlu, O.J. Simpson gibi sapıklar.

O yüzden bir ülkedeki medeniyetin ne aşamada olduğunu anlamak için, en alt tabakaya bakılır. Eğitim bile bir yere kadar, Adamın okumakta gözü yok ki. Kısa yoldan cukka derdinde. Sosyal bir devlet olsak neyse, halkına, vatandaşına doğru yolu gösteren, ona sahip çıkan. Bizde tam tersi.

Bir de bunların üzerine Orta çağ dinci zihniyet eklenince, sonuç meydanda. Zaten Müslüman geçinen ülkelerin reputasyonu ortada, biz de gittikçe onlara benzemeye başladık. Şimdi bir de bunların üstüne Suriyeliler eklendi. Bilmem kaç milyon. Saatli bomba gibi memleket.

Fazla elitist bir yazı oldu, isteyen eksi verebilir, benim 36 yılda edindiğim hayat tecrübesinde gördüğüm gerçekler bunlar.

Ayrıca, en azından lise bitirmeyen adama oy kullandırmayacaksın. Zır cahil adamla, hayatını okumaya vermiş adamın memleket yönetiminde eşit söz sahibi olması kadar saçma bir şey yok.

Ha bir de unutmadan söyleyeyim, bunlar daha iyi günlerimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrebozkurt800 -- 16 Ekim 2014; 2:34:09 >

• Yok daha neler
     1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR
  • goy goy goy..
  • Onu alan bunu da aldı...

İTHAL LCD TV ve CEP TELEFONUNA %16 TORBA ZAMMI (Gizli Zam)

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=98341523&p=1#98341523

Allah devletimize zeval vermesin.
  • Yahu Azerbaycan'a gittiğimde malum siteden araç ilanlarına bakıyordum. Adamlar yanıma oturdu. Baktılar hep 1.2,1.3 motorlara bakıyorum, dalga geçtiler. 1.3 motor mu olur dediler. Adamlarda en düşük 1.6, onu da kimse beğenmiyor. Bir de kendi yönetim şekillerini de beğenmiyorlar. Bizde demokrasi varmış. Ulan bu resmen sömürücülük.
  • Dün konuyu okuyunca yok ya o kadar da değil dedim ama akşam haberlerden görünce bir küfür etmeye başladım kiiiii hala devam ediyor sonunu getiremiyorum. Yazık be yazık... Bu milletin ne çekisi varmış arkadaş yaa. Ulan zaten bordrolu çalışanız daha maaş yatmadan dünya kadar tırpanlıyorlar maaşı . Üstüne üstlük aldığımız herşeyden vergi adı altında soygun yapıyorlar. Daha da yetmiyor artık amerikan alaskasından getirdikleri ağaçlardan kazık yontup gel bakalım gel diyorlar.... Yeter arkadaş yeter. Ben ve benim gibi bordrolu çalışandan deli gibi gelir vergisi kesiyorsun. Bakıyorsun yıllık geliri benim 50 katım olan 'BAZI' esnaflardan benden aldığın verginin yarısını alıyorsun. Zaten 'BÜYÜK' dolandırıcılardan alamadığın vergiyi de bizden alıyorsun. Doğu'da alamadığın elektrik paralarını bizden alıyorsun. Ama bir ihtiyacımız zevkimiz ne dersen de olunca 'ARABA' gibi daya babam daya. Ulan arabaya binmeye korkar olduk. Eşimi dostumu alıp bir yere gideceğim altı üstü kısa haftasonu tatilinde bin türlü hesap yapıyoruz. Hangi yol kısa... ne kadar yakarız filan diye. 1600CC araba lüksmüş peh peh peh... Ulan zaten vergiden kaçalım diye fayton gibi araba kullanıyoruz. Bir de ona da göz diktiniz. 500CC'lik araba alacağız yakında. Ulan şu yurtdışı trenini nasıl kaçırdık yaa .. yanarım yanarım ona yanarım. Yoksa bu ülkeden cacık olmayacağı belli dururmuyum hiç...

• Toplu taşımaya zam olunca İstanbul da üniversite öğrencileri çok güzel protesto ediyor.Biz burda oturup konuşarak vergileri azaltamayız,protesto lazım
  • 1.4 ile 1.6 cc arasına % 45den % 90a cikacakmis simdi okudum haberlerde

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

varsayim üzerinde de olsa bence iyi haber umarim olur.
    bugun c180 fiyatina bakin ozelliklerine bakin. luks degilmi ?
    o kadar zam geliyor o kadar vergi alınıyor ne park edebilecegimiz bir sokak var neden trafige takılmadan gidebilecegimiz bir yer.
    daha cok zam daha cok vergi gelsin. gereksiz bos arac kulananlar temizlenir belki.
    alım gücü düştü diyorlar bir ailede 2-3 araç normal olmaya başladi bu nasıl oluyor?
    bir ailenin bir arabasi varsa zengindi. şimdi 2-3 arabasi olanlar (orta sınıf araclar) normal karşılanıyor.
    destekliyorum

Bu ülkede herkes C180 yada benzeri bir arabaya mı biniyor ? zorla krediyle araba alanlar var ? senin gibi vergiyi savunanlar olduğu sürece bu ülke insanına iyi arabaya binmek hayal. Bir de vergi artışı olursa insanlar yenisini almakta zorlanacaklarından piyasa eski arabadan geçlilmez yani gereksiz boş araçlar temizlenir demişsin cde onun tam tersi olur.

• geldiğimiz nokta hiç iç açıcı değil.
    ithal tüketimin artmasının önemli nedenlerinden biri; milli üretimin ithal muadil ürünlere göre yeterli kalitede olmamasıdır. gelişen teknolojik yapıya ayak uyduramayan, rekabet edilebilir üretim kalitesini ve maliyetlerini tutturamayan üreticilerimiz çareyi ithalat yapmakta buluyorlar.

hükümet yerli, kaliteli ve uluslararası ölçekte rekabet edebilir üretimi teşvik edeceğine, ithal mallar üzerinden gelirini arttırmak noktasında manevra yapmaktadır.

ayrıca gelir dağılımı açısından son 10 yılda geldiğimiz nokta da şöyle: Türkiyede servetin %78'ini en zengin nüfusun %10'u paylaşıyor.

AKP İKTİDARI DÖNEMİNDE NÜFUSUN % 10'U BÜYÜK SERVET YAPTI

Ülkelerdeki en zengin yüzde 10’luk kesimin servetinde 2000-2014 yılları arasında yaşanan değişimin gösterildiği listede Rusya yüzde 84.8 ile zirvede bulunurken, Türkiye hemen arkasında yer alarak ikinci oldu. Daha net açıklamak gerekirse Türkiye Gelir Dağılımı rezaletinde Dünyanın 3. kötü ülkesi durumunda.

DÜNYA'DA SON 10 YILIN ADALETSİZLİĞİN DE 3.SIRADAYIZ

Türkiye’nin “en yüksek servet adaletsizliği” olan ülkeler kategorisinde yer aldığı listede yüzde 10’luk kesimin servetinin son 14 yılda “çok hızlı” yükseldiği belirtilen 8 ülke arasında Mısır yüzde 22.3 ile birinci, Hong Kong yüzde 21.9 artış ile ikinci ve Türkiye yüzde 21 artışla üçüncü sırada yer aldı.

KAYNAK:http://www.haberartiturk.com/mobi/news_detail.php?id=22404

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infectedvoice -- 16 Ekim 2014; 10:03:50 >

• 250 beygir 1300cc Mazda Rx8 alır keyfimize bakarız.
  • aslında direkman; kartal, şahin, doğan, broadway haricindeki tüm otolar lüks tüketime girsin biz de çok düşünmeyelim o girdi mi bu girecek mi kafamız rahat eder en azından, belli ki alacaklar o parayı bizden öyle ya da böyle
  • Artık Oto showroomlarında araç alan müşterilerine özel vazalin hatta büyük motorlu araç alanlara gres yagı hediye etmeli ki rahat girsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur.k

1.4 ile 1.6 cc arasına % 45den % 90a cikacakmis simdi okudum haberlerde

ya bu kadarını yaparlar mı sorusuna cevabım ne yazıkki evet. bu kadar gerizekalıca bir şey bile yapabililer de iki konu daha var.

toyota, hyundai, renault bunların dizelleri 1.6 litre. üstelik ülkede üretim yapıyorlar. adamlar kapatıyoruz diye tehdit etmeli bence. belki o zaman biraz tutuşurlar.

millet doğuş'a yarar demiş ama ona bile yaramaz 1.6 dizellerde kar ediyor aslında doğuş.

yahu hepsini bıraktım hükümete bile yaramaz satışlar dibe iyice vurur, nasıl vergi alacaksın.
  • 1600cc ve üzeri araç alana özel ''AK'' plaka hediye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

bkz. Stockholm Sendromu.

10 seneden fazla makarna, ekmek yiye yiye beyinsiz oldu bu millet, genleri, genetiği iyice bozuldu.

Bana kalsa bütün o varoşları, bunların oy aldığı o pislik mahalleleri -içlerinde eğitimli ve gelecek vadedenleri ayıklayıp- kalanını yakarım. Bütün pislik oralarda. Hırsızlık, kap kaççılık, kadın ticareti, uyuşturucu, aklına gelecek bütün pislikler buralardan türüyor. Sen hiç tinercinin ileride iyi bir insan olacağına ihtimal veriyor musun? Veya düzgün bir semtte oturup düzgün aile eğitimi almış bir adamın kap kaç yaptığını gördün mü? Düzgün semtteki memur, çalışan dürüst vatandaş vergisini, elektriğini tam öder, kenar mahalledeki kaçak elektrik kullanır.

Sen bir çocuk yaparken, nasıl iyi eğitirim, nasıl ülkesine iyi bir insan yetiştiririm diye düşünürken, bunlar böcek gibi türer, 5 çocuk yapar, sen azınlık olursun. Sonra yukarıdaki kısır döngü tekrar başlar.

Ancak istisnai durumlarda bu tezi çürütecek sapkınlıklar olabilir, onlar da Cem Garipoğlu, O.J. Simpson gibi sapıklar.

O yüzden bir ülkedeki medeniyetin ne aşamada olduğunu anlamak için, en alt tabakaya bakılır. Eğitim bile bir yere kadar, Adamın okumakta gözü yok ki. Kısa yoldan cukka derdinde. Sosyal bir devlet olsak neyse, halkına, vatandaşına doğru yolu gösteren, ona sahip çıkan. Bizde tam tersi.

Bir de bunların üzerine Orta çağ dinci zihniyet eklenince, sonuç meydanda. Zaten Müslüman geçinen ülkelerin reputasyonu ortada, biz de gittikçe onlara benzemeye başladık. Şimdi bir de bunların üstüne Suriyeliler eklendi. Bilmem kaç milyon. Saatli bomba gibi memleket.

Fazla elitist bir yazı oldu, isteyen eksi verebilir, benim 36 yılda edindiğim hayat tecrübesinde gördüğüm gerçekler bunlar.

Ayrıca, en azından lise bitirmeyen adama oy kullandırmayacaksın. Zır cahil adamla, hayatını okumaya vermiş adamın memleket yönetiminde eşit söz sahibi olması kadar saçma bir şey yok.

Ha bir de unutmadan söyleyeyim, bunlar daha iyi günlerimiz.

Gelde şuanki konjonktürde arabaya 80-90 tl göm.

• Hala aynı şeyler, aynı mantıksızlık.. Bir araçtan alınacak vergi onun senede yaptığı kmye göre olmalıdır. Senede 25 km yapan V8 arabam mı çevreye daha çok zarar verir, kaynakları daha çok kullanır, senede 20.000 km yapan dizel araba mı? Kaldıki bizim ülkemizde senede 20.000km yapan zaten aldığı benzinin vergi kazığı yüzünden yeterince vergi vermiş oluyor.
  • Chum lee C kullanıcısına yanıt
    Devlet emisyonu dusuk araclari tesvik edici vergilendirme getirecek de biz de gorecegiz ya da torunlarimiz mi demeliyim bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu daha iyi gunlerimiz , ama biz koyunuz kafamız fazla calismiyor buna da alisiriz bir sonraki otv zamminda soveriz yine sandikda bizi openi destekleriz ... Ekonomi gelismismis bilmemneymis azicik akli olan insan oturur düşünür. Enflasyon tavan insanlarda nakit para kalmamis esnaf kan ağlıyor tabi ekonomi gelişti milli gelir artti, arttida bana mi artti orta ve alt gelir düzeyli insanlara niye yansimiyor bu milli gelir artisi ? Gerçi yansisa ne olacak rekor pahalilikta meyve sebze aliyoruz cebimde çok param olsa ne olacak değeri olmadiktan sonra....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ooo devlet iyiye gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.