Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amaç çevreyi daha çok kirleten daha çok vergi versin ise emisyonu yüksek olması önemli değil ki. Emisyonu yüksektir, ama yaptığı km azdır. Verdiğim örnekteki gibi.. başka amerikan aracı olan arkadaşlarımda var, araçlarımızın emisyon oranı çok yüksek ama senede yaptığımız kmler çok düşük. 500km yapana çok yapmış diyorum. Senede 20.000 yapan dizelin, küçük hacim turbo benzinlinin kirliliği ve kaynak tüketimi ile karşılaştıralamaz bile bizimkiler
  • Benim tahminim vergi güncellemeleri(!) sonrasında düşündükleri kadar vergi toplayamadılar 2000cc alacak adam uçan fiyatları görünce 5.20i 3.20i gibi 1.6 turbo motorları alınca avuçları boş kaldı.Şimdi baktılar olacak gibi değil 1400cc üstüne vergi getirecekler.Başka çareleri de yok inanılmaz bir bütçe açığı var.Daha da artmasını bekliyorlar.Ben de olsam daha fazla zam yapardım milletin şikayet ettiği yok herkes alıştı bu duruma.Ayrıca millete öyle bir algı yönetimi yapıyorlarki yakında zam yapıyorlar diye muhalefettekileri suçlarlarsa şaşırmam.
  • hangi devirdeyiz arkadaşlar.tüm dünyada emisyona göre vergi alınır bizde bir motor hacmidir gidiyor.kafa aynı kafa,3üncü dünya mı dersiniz ananas cumhuriyeti mi dersiniz ne derseniz artık.
  • " lüks veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek caydırıcı vergilendirme yapılacağını belirtti."
    İthalat yapıyorsun verdiğin listenin hangisi Türkiye de üretiliyor? Üret Ülken de, ithalata gerek kalmasın
    Gram hakkımı bunlara helal etmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RocknRoll@

Benim tahminim vergi güncellemeleri(!) sonrasında düşündükleri kadar vergi toplayamadılar 2000cc alacak adam uçan fiyatları görünce 5.20i 3.20i gibi 1.6 turbo motorları alınca avuçları boş kaldı.Şimdi baktılar olacak gibi değil 1400cc üstüne vergi getirecekler.Başka çareleri de yok inanılmaz bir bütçe açığı var.Daha da artmasını bekliyorlar.Ben de olsam daha fazla zam yapardım milletin şikayet ettiği yok herkes alıştı bu duruma.Ayrıca millete öyle bir algı yönetimi yapıyorlarki yakında zam yapıyorlar diye muhalefettekileri suçlarlarsa şaşırmam.

Dediklerinize katılıyorum ancak atladıkları birşey var.Bu sefer insanlar 1.6 araçlardan kaçacaklar.Üç dört senede değiştirdikleri araçları daha uzun süreler kullanacaklar.Otomotivciler zaten satışlardan memnun değiller,satışlar dahada düşünce hiç vergi toplayamayacaklar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Binali Yıldırım: Yat sahibi olmak lüks değil, ihtiyaçtır2012-11-21 14:34:00

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, yat sahibi olmanın lüks değil ihtiyaç olduğunu söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yat sahibi olmanın lüks değil ihtiyaç olduğunu savundu.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, denizcilikle ilgili bilgi verdi. Yıldırım, “Yat sahibi olmanın bir lüks olmadığını, bunun bir ihtiyaç olduğu olgusunun Maliye tarafından kabul edilmesi lazım. Teknen varsa başka şeyler düşünülüyor, halbuki bazı tekneler, otomobilden daha ucuz” değerlendirmesinde bulundu.

BÖYLE ÜLKEDE HERŞEY NORMALDİR HİÇ ŞAŞIRMADIM
  • Sizin üzerinizde ah var ah, beddua var sizin üzerinizde.

"Asgari ücretle çalışan kardeşlerimin ahı var"
    "Bugün ne yiyecem diye düşünenlerin ahı var"

Başbakan diyorki ne türban sorunu ya ilk başta ekonomik sorunlar giderilmeli.

Soruyorum şimdi "İşsizlik bitti mi , sorunlar çözüldü mü ?"

- Muharrem İnce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TickTok -- 16 Ekim 2014; 12:12:55 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • imf ye borcumuz kalmadıcılar, ekonomimiz uçtukça uçuyorcular düşünsün, hem bence yapmaları gereken birşey, nasılsa görmemiş bir toplum var, bunlar aç kalırlar ama yine de lüks sıfır araç alırlar, e yakıta da zaten tepki gösteren olmaz gerçi göstermemekle de çok suçlanamaz toplu taşıma durumları düşünülürse, dayasınlar vergiyi, nasılki benzini 20 liralık alıyordum şimdi de aynı alıyorum bana dokunmuyorcular varsa ben de 1-2 bin lira taş çatlasın masraf çıkarır diye salak gibi 20-30 bin lira fazladan verip sıfır araç almıyorum, bana da dokunmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaSaTuRa. -- 16 Ekim 2014; 12:13:30 >
  • Sırf bu araba özlemim ve hırsım sebebiyle ,ömrüm yeterse yaşamımın bir döneminde avrupada yaşamak istiyorum... Bu yüksek araba ücretleri ,yüksek vergiler ,yüksek yakıt değerleri... Hakikatten lanet olsun ya ,kızmamak delirmemek elde değil...

• 2020 yılında herkez Hindistan gibi mobiletlerle gezicek bu ülkede
  • bunlar yakında bisikletede vergi koyarlar 2 tekerlikli şu kadar vergi 3 tekerlikli bu kadar vergi diye şaşrımayın yapar
    bunu AKP tuvaletlere bile akbil basarak giriyoruz daha ne olsun adamlar 60 kuruşu ticaret yapıyorlar
  • yakında bastığımız toprak için bile vergi ödeyeceğiz
  • İthal ürünlere vs, doğalgaz, elektrik yeni zam geldi akaryakıt zaten 1 numarayız. Yakında aldığımız nefesi bile vergiye tabi tutarlar.
  • yav bizim ekonomimiz ak ekonomi değilmiydi.. IMF ye borç vermiyormuyduk.. ne oluyor da ha bire herşeye zam geliyor.. yoksa bu işin içinde bir kandırmaca falan mı var çelişkiye düştüm şimdi..
  • Amaç ithalatı azaltmak değil azaltılamaz da zaten telefonu, arabayı, televizyonu, bilgisayarı biz üretemiyoruz elbet dışarıdan almak zorundayız. Bazı arkadaşlar telefon, bilgisayar ürettiğimizi düşünmesinler yapılan şey işlemcisini, ekranını, kamerasını, ana kartını yurt dışından alıp Türkiye'de bunların vidalarını sıkmak.
    Amaç devletin harcamaları için gerekli sermayeyi halktan alınan fazladan vergilerle kapatmak.

Televizyona, telefona, çamaşır makinesine devletimiz lüks gözüyle bakıyor yakında yaşamak da lüks olur.
  • yemin ediyorum çıkacaklar ve şunu söyleyecekler yakında.

-ekmek ve su veriyoruz, nefes alıyorsunuz daha ne.

ve yemin ediyorum böyle dediklerinde halen destekleyen tipler çıkacak. adamların hiçbir umudu yok, seni de aşağı çekiyorlar. adam batmış senin batmanı bekliyor 4 gözle. boşuna anam bize çok dokunmuyor bunlar.

ben bunu en çok öğretmen, memur maaşına takılan denyolarda görüyorum. adam neden 2000 tl alıyor asgari ücret alsınlar diyor. asgari ücret 2000 tl olsun demiyor. bu nasıl bir aptallıksa artık.
  • Kişi başı $11.000 milli geliriniz var dendiğinde çılgınca alkışlanan, onaylanan ve oy verilen bir ülkede, 4 kişilik bir ailenin evine yıllık $44.000 girmektedir. Bu şu demektir ortalama bir Türk ailesinin hanesine ayda ortalama 8.000 TL para girmektedir. Bu yüzdendir ki hayatın her alanında vergi oranlarına fazla takılmamak lazım nasılsa kazanıyoruz... ve gittikçe bu kazanç artacak kişi başı $20.000 olduğunda da $ 30.000 olduğunda da açlıktan ölmeyeceğiz merak etmeyin karnımız dolu sırtımız pek mutlu mesut yaşayacağız...

Gelişmiş bir ülkede yaşayan ortalama 4 kişilik bir ailenin yaşam standartları kıstas/hedef olmamalı bizim için... Hata veririz... Yönümüzde, gidişatımızda belli... Şu an yaşadıklarımızı bile rüya kabul edip keyfini çıkararak yaşayın... Bugünleri anlatırken bu tabiri kullanacağız... Rüya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Raider

yav bizim ekonomimiz ak ekonomi değilmiydi.. IMF ye borç vermiyormuyduk.. ne oluyor da ha bire herşeye zam geliyor.. yoksa bu işin içinde bir kandırmaca falan mı var çelişkiye düştüm şimdi..

reza zarraf da güya cari açığı kapatmış eee herşey yolunda ters giden şey ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu başlığa bir zahmet sadece eksiksiz kaçırmadan vergisini ödeyenler ve devletten maaş almayanlar cevap yazsın da dertleşelim. Sayenizde hem her ay eşşek yükü ile vergi veriyorum, hem de vergisini verdiğim parayı harcarken yine eşşek yükü bir daha vergi veriyorum. Ödediğim aylık gelir vergisi ile yanımda üç tane hizmetçi çalıştırırım, üstelik te maaşlı çalışanım iş veren falan değil.

Lafım hem hükümete hem sizlere. Birisi utanmadan hırsızlık yapıp vergi kaçırıyor, öbürü yan gelip yatmayı, devlet bizi işe alsın diye ortalıkta bağırmayı kendien mübah görmüş, utanmadan orda burda atarlanıyor ağlanıyor. Devlet te (= memurlar + seçilmiş siyasiler) vergi toplamayı beceremeyip dolaylı vergilere ( benzin, telefon, araba vb.) abandıkça abanıyor. Benim aylık gelir vergim etrafımdaki diş hekimi, esnaf, müteahhitlerin yıllık ödediğinden çok ! Sorunca hepsi ağlanıp duruyor. Sen vergi ödemezsen, bu kadar çok memur benim çalışıp ödeyeceğim paraya bakarsa buna can mı dayanır.

Bari amerikan usulu bir vergi indirimi/iadesi getirseniz, gelir vergisini doğru düzgün ödeyenler, vergisini ödediği parayı harcarken tekrardan dolaylı vergi (bir ekonomistin deyimi ile namert vergisi) ödemek zorunda kalmasa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 16 Ekim 2014; 14:14:09 >

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.