Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durmak yok vatandaşı düdüklemeye devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

Vw ve audiye yaramazmi? 1.4 tsi passat ve cc var. 1.4 tsi a4 geliyor?

Çok güzel tespit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_ari -- 16 Ekim 2014; 14:17:19 >
  • Ne yani şimdi 1.6 lara ekstra vergi gelince sözde bmw mercedesi mi engellicekler. Peki düşük fiyatı donanımı zengin olmayan 1.6 motorla satılan araçlara da mı kazık fiyat istiyecekler. Böyle saçmalık olmaz. örnek çinli geely'nin 1.6 motoru var şimdi buna lük vergisi mi ödenecek
  • mtvdeki gibi 0 - 1300 başlangıç olur büyük ihtimal.
  • Tavuk gibi yumurtlamadığımız için, inek gibi süt vermediğimiz için Allaha şükür edelim. Bunları yapabilseydik bu adamlar hepimizi kümeslere, ahırlara hapis eder ölene kadar da bırakmazdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 16 Ekim 2014; 14:41:58 >
  • Siz önce kamu kurumlarındaki israfı önleyin..Personel, araç, malzeme, su, elektrik...Milletin sırtında kambur...İşe yarayan yaramayan herkesi doldurun..Bunun sigortası, ulaşımı, yemeği, ofis harcamaları, bir sürü gereksiz müdürü, başkanı , amiri bilmem nesi..Üstüne bunlara makam arabası, şoförü, benzini zartı zurtu...

Önce kendinizden başlayın !
  • Arabayı satarken artık " sahibinden satılık 1.6 Lüks Palio " deriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Aynen en sonunda bisiklete binicez bu gidişle

bisiklet demeyin şimdi onada vergi gelirtamda almayı düşünürken

• Milyonları götüren başbakan din üzerinden rant saglıyor.Oylarınızı alıyor.

"Başbakan olmak için papaz elbisesi bile giyerim" diyen ve sizi din üzerinden sömüren insana

"Ya oldugun gibi görün Ya'da göründügün gibi ol" diyebilecekmisiniz.Çok merak ediyorum.

- Muharrem İnce

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 HDI niye aldım 1.6 varken derken olaya bak.
  • i386 İ kullanıcısına yanıt
    Memurun ne suçu var hocam? Türkiye'deki diğer kesimler ne kadar çalışkan ve nazikse onlar da o kadar çalışkan ve nazik. Ayrıca tespitiniz yanlış. Türkiye'de nüfusa oranla memur sayısı yüksek değil, aksine tüm Avrupa ülkelerinden düşüktür. Maaşlarından en fazla vergi kesintisi yapılan kesimlerden biri de memurlardır. ABD'deki modeli öneriyorsunuz ama oradaki kamu çalışanı sayısı ve oranı bizdekinin çok üzerindedir.

Yan gelip yatmaya gelince, eşim memur, ben özel sektördeyim. Özel sektörde yan gelip yatanların da devlet dairelerinden geri kalmadığını bilecek kadar çalışma geçmişim var. Yoksa mesai saatlerinde foruma bu kadar yazıyı kim yazabilirdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

hangi devirdeyiz arkadaşlar.tüm dünyada emisyona göre vergi alınır bizde bir motor hacmidir gidiyor.kafa aynı kafa,3üncü dünya mı dersiniz ananas cumhuriyeti mi dersiniz ne derseniz artık.

3.dünya demek oldukça hafif kalır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir ekstra ÖTV atmosfer sevdalısı Çaponlara ve Koreli kardeşlere kapak olur. Ford 1.0 ecoboostları satar artık
  • Padişahım vergileri ödemek için vezneler yetmiyor, perişan olduk, birkaç vezne daha koysanız da rahat rahat vergilerimizi ödesek....desem ne anlarsınız.
  • milli geliri nüfusa bölüp kişi başı hesabı yapanlar yanılır,
    ülkemizde milli gelirin %78'ine, nüfusun %10'u sahip..
    bozuk gelir dağılımında dünyada zirveye oynuyoruz, önceki mesajımda kaynak göstererek yazmıştım.
  • türkiye ye gelen araçların motorunu 1.6 koyar uzerine 1,4 ıbaresi yapıstırırlar olay bıter ama yabancılarda bızdeki türklerin alengir zekası gelişmemiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow Fox

Siz önce kamu kurumlarındaki israfı önleyin..Personel, araç, malzeme, su, elektrik...Milletin sırtında kambur...İşe yarayan yaramayan herkesi doldurun..Bunun sigortası, ulaşımı, yemeği, ofis harcamaları, bir sürü gereksiz müdürü, başkanı , amiri bilmem nesi..Üstüne bunlara makam arabası, şoförü, benzini zartı zurtu...

Önce kendinizden başlayın !

Aynen öyle kardeşim belediye çalışanları maaşallah görev araçları ile yapmadıkları gezinti ve iş yok,nede olsa mazot beleş vs..
  • Şu bakan çcocukları yada bizim Bilo Borusan-Doğuş vb. şirketlere ortak olsada mücevherde zamanında olduğu gibi araçlarada %0 vergi gelse..
    Şu haberide paylaşalım..
    quote:

BAŞBAKAN Davutoğlu geçen hafta kamuda israf yaşandığını ve kiralık araçlara üst sınır konulmasını istedi. Ancak Meclis bu uyarıya rağmen sıfır modelleriyle yenileyeceği kiralık araçları daha bir lüks sınıftan almaya karar verdi. Bu karar Meclis’in makam aracı giderini de ikiye katlayıp 3.9 milyon liraya çıkaracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Wayne -- 16 Ekim 2014; 18:57:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜNÜRB

quote:

Orijinalden alıntı: RaceKıng26

Aynen en sonunda bisiklete binicez bu gidişle

bisiklet demeyin şimdi onada vergi gelirtamda almayı düşünürken

Bisiklette vergi olmadigini kim soyledi. Turkiye'de 4000 lira civarinda satilan Trek modelinin aynisi verginin az oldugu serbest piyasa ulkelerinde 300 dolar civarinda. 4 sene once Salcano İmsonia 292 modeline 1400 lira vermistim, ayni teknik ozelliklerine sahip bisikletlerin serbest piyasa ulkelerindeki fiyatini gorunce icim acimisti. Vergiler yuzunden hersey pahali bu ulkede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: i386

Bu başlığa bir zahmet sadece eksiksiz kaçırmadan vergisini ödeyenler ve devletten maaş almayanlar cevap yazsın da dertleşelim. Sayenizde hem her ay eşşek yükü ile vergi veriyorum, hem de vergisini verdiğim parayı harcarken yine eşşek yükü bir daha vergi veriyorum. Ödediğim aylık gelir vergisi ile yanımda üç tane hizmetçi çalıştırırım, üstelik te maaşlı çalışanım iş veren falan değil.

Lafım hem hükümete hem sizlere. Birisi utanmadan hırsızlık yapıp vergi kaçırıyor, öbürü yan gelip yatmayı, devlet bizi işe alsın diye ortalıkta bağırmayı kendien mübah görmüş, utanmadan orda burda atarlanıyor ağlanıyor. Devlet te (= memurlar + seçilmiş siyasiler) vergi toplamayı beceremeyip dolaylı vergilere ( benzin, telefon, araba vb.) abandıkça abanıyor. Benim aylık gelir vergim etrafımdaki diş hekimi, esnaf, müteahhitlerin yıllık ödediğinden çok ! Sorunca hepsi ağlanıp duruyor. Sen vergi ödemezsen, bu kadar çok memur benim çalışıp ödeyeceğim paraya bakarsa buna can mı dayanır.

Bari amerikan usulu bir vergi indirimi/iadesi getirseniz, gelir vergisini doğru düzgün ödeyenler, vergisini ödediği parayı harcarken tekrardan dolaylı vergi (bir ekonomistin deyimi ile namert vergisi) ödemek zorunda kalmasa.

Aynen. Yanliz verginin pratikteki tanimi haractir, onu da belirteyim. Avrupa'da boy gosteren ekonomik sikinti ve yuksek issizlik oranlarinin da temel sebebi de yuksek kamu harcamalari. Gizli issizlik orani %30'a dayanmis, hayatin asiri pahali oldugu vergi cenneti sosyalist İskandinav ulkesi İsvec bile ekonomide liberal politika yanlisi partiyi secti gecen secimde. Memur cenneti Guney Avrupa ulkeleri surunuyor. 3 milyon civarlarinda seyreden memur sayisiyla Turkiye'nin de sonu kotu gorunuyor. Devletin yaptigi yuksek kamu harcamalari batiracak ulkeyi. Gecenlerde TV'de Cem Toker'i izlemistim, O da anlatiyordu; yuksek vergi oranlari sebebiyle yatirimcilar kaciyor, diye. Gecen sene Erdogan-Merkel gorusmesinde Erdogan soz almisti Volkswagen yatirimi icin. Fakat Volkswagen, Turkiye yerine Polonya'yi secti yatirim olarak. Adamlar kacti vergi cenneti Turkiye'den. Turkiye'de de su an kucuk ve orta olcekteki sirketlerin batis bilgileri geliyormus. Bu vergi yanlisi politikalar bizi batiracak gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.