Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ülkede üretim olmadığının kanıtı. bütçeyi yamayan vatandaşta da para kalmayınca sistem çökecek.
  • Doğuş Holding için özel vergilendirme sistemi çıkarılıyor anlaşılan..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Niye 1.4 üstü de 1.5 değil

Şıhayenk akar.
  • Cari açık başka nasıl kapanıcak.
    Şu an ekonomiyi inşaat sekterü ayakta tutuyor, onun balonuda patlayınca o zaman gör şamatayı.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Eğer biz vatandaşsak o kadar keyfimiz olsun hem az da olsa fazla yakınca benzin vergisi ödemiş oluruz.

Eğer vatandaş değil köleysek, motor hacmine bakmasın, hepsine çakabildiği kadar çaksın. O kadar karıştırmasın çok yakıyor az yakıyor diye. Horoz'a sormuşlar, tavuk mu yumurtadan yumurta mı tavuktan çıkar, o beni ilgilendirmez ben çakar geçerim demiş

Amaç çevre filan değil çevre olsa beton sevdalıları olmazlardı,

O yüzden motor hacmi, yakıt tüketimi yerine

çok iyi ayarlamayalar(çakmalar düzenlenebilir).

Şu an 1.6 motor'a kadar araba için %71.1 vergi var 100 liralık araba 171.1 lira oluyor

Şu an 2.0 motor'a kadar araba için %124,2 vergi var 100 liralık araba 224.2 lira oluyor.

Şu an 2.0 motor sonrası araba için %289,1 vergi var 100 liralık araba 389.2 lira oluyor.

Yani devlet pardon efendilerimiz bizlerden daha iyi haraç pardon vergi alabilir.

Motor hacmi ile değil araba fiyatı ile yaparsa daha fazla kazanabilir

Araba vergisi fiyatı 10000 ise 10000 vergi
    Araba vergisi fiyatı 15000 ise 20000 vergi
    Araba vergisi fiyatı 20000 ise 30000 vergi

Eşşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmek gibi oldu benimkide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoka -- 15 Ekim 2014; 12:28:22 >

• Yetmez abi vurun kırbacı dahada vurun ki belki iş işten geçince akıllananlar olur
  • 500 milyon dolarlık uçak ve 500 milyon dolarlık ak saray yapılınca cari açık olmuyor.

Devletimiz o 500 milyonluk cumhurbaşkalığı uçağını cari açık yaratmayacak şekilde ithal etmiş.

Oysa milletin aldığı arabalar öyle mi?

• ınlımıdım bıbıcım
  • Bu memlekete yazık olur.Bu kadarınıda hak etmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Şıhayenk akar.

1,33 toyota da izdaham olur belki.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoka

Eskiden kriz olduğunda yeni vergiler çıkardı vergiler artırılırdı, paketler vs, şimdi her daim çıkıyor ama nasıl oluyorsa ekonomi süper oluyor.

Geçen bir konu vardı, burada arkadaşlar yok İspanya şöyle kötü vs vs diyorlar, orada bu tür vergi artışları oluyor mu?

Kime anlatıyorumki alan memnun satan memnun bize de hayırlı olsun demek düşer.

İspanya Ve diğer medeni ülkelerde devlet milletin hizmetkarıdır.sözüm ona ulu,yüce,kutsal devlet komedileri yoktur,hizmetçi devlet vardır.özgür basın,gerçek muhalefet, bağımsız yargı vardır.haliyle devleti yönetenler abuk sabuk paralar harcayıp,çalıp çırpıp vergi koyamazlar

• Sen Türkiyesin büyük düşün. Durmak yok kazığa devam...

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightwalker23 -- 15 Ekim 2014; 12:51:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4 üstüne ekstra vergi gelmez akıl var mantık var bugün Türkiye'de adam akıllı üretimi olan nadir firmalardan Renault'u bitirmek olur bu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Şu anasını sattığımın ülkesinde fatura bedeline göre vergi kesmeyi bi öğrenemediler gitti.

Motor hacmi şu bu saçma sapan şeyleri kıstas alıyorlar.

Farzımisal sallıyorum, kdv+ötv dahil standart bir oran koy tüm otomobillere, 50 bin liralık 1.6 motor araç alan adam 50 bin liranın vergisini versin, 150 bin liralık 1.6 araç alan adam da 150 bin liranın vergisini ödesin. Şuanki sistemde 1.6 polo alan da aynı vergiyi ödeyerek aracı teslim alıyor, 1.6 E Classe-5 Series alan adam da. Saçmalığın daniskası.

• Haha devlet harbi akıllı oğlum. Şimdi 1.6 araçlar lüks sınıfına girer bizim millet de lüks diye hava atmak için 1.6 ya abanır. Devlet de cebini doldurur. Yani kaşınanı güzelce kaşırlar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Şu anasını sattığımın ülkesinde fatura bedeline göre vergi kesmeyi bi öğrenemediler gitti.

Farzımisal sallıyorum, kdv+ötv dahil standart bir oran koy tüm otomobillere, 50 bin liralık 1.6 motor araç alan adam 50 bin liranın vergisini versin, 150 bin liralık 1.6 araç alan adam da 150 bin liranın vergisini ödesin. Şuanki sistemde 1.6 polo alan da aynı vergiyi ödeyerek aracı teslim alıyor, 1.6 E Classe-5 Series alan adam da. Saçmalığın daniskası.

Zengini kustursün yani. E kapitalizm ne olacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Zengini kustursün yani. E kapitalizm ne olacak.

Sosyal devlet dediğin böyle olur arkadaş.

O zaman bana maval okumasınlar.

• Bu vergi kimi etkiler?

1. Öyle ya da böyle, ihaleyle tanıdıkla particilikle büyük para kaldıran adamı mı?
    2. Evine ekmek götürme derdinde olan asgari ücretliyi mi?
    3. Yoksa iki kötü bir eğitimi olan, kafası biraz çalışıp bir iş tutturabilmiş, kendini geliştirmiş, böyle ce biraz daha iyi kazanabileni mi?
    4. Veya iyi eğitim görmüş, aklı başı yerinde, fırsatları değerlendirip kariyerini ve hayatını kotarabilmiş kısmı mı?
  • forumda 2 konu hep çok popüler olmuştur.

birisi ÖTV indirimi, ikincisi mtv sistemi değişiyor. sonra bakarsın ikisinde de bir şey olmaz, ama açarsın bir konu ortalık şenlenir.

biraz destek veriyim bende bu şenliğe. hem motor hacmi hemde emisyona göre değişiklik geliyormuş. 93 şahin vergisi 2.000 TL ye çıkıyormuş. nasıl olsa atış serbest.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.