Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: supremum01

Bide derler ki ekonomimiz eyiye gidiy.

1600cc nin lüks olarak adlandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Şirketler 10 yıl sonra motoru kaldırıp sadece turbodan ibaret olacak heralde.

Çevre diye kılıflarıda kalmadı sen insanları dizele mahkum bırakırsan konuşacak lafın kalmaz.

en büyük sorun yerli üretim olmaması.yerli üretim olsa o araçlar bolca satılsa böyle saçma sapan vergiler olmaz.en güzeli her aracın bulunduğu sınıfa uygun vergilendirilmesi bence.C segmentindeyse ona göre E segmentindeyse ona göre ödesin.E 180 alan adam benim arabamın 5 misli para ödeyip benle aynı parayı veriyor

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

quote:

Niye 1.4 üstü de 1.5 değil

Şıhayenk akar.

1,33 toyota da izdaham olur belki.

Şu anasını sattığımın ülkesinde fatura bedeline göre vergi kesmeyi bi öğrenemediler gitti.

Motor hacmi şu bu saçma sapan şeyleri kıstas alıyorlar.

Farzımisal sallıyorum, kdv+ötv dahil standart bir oran koy tüm otomobillere, 50 bin liralık 1.6 motor araç alan adam 50 bin liranın vergisini versin, 150 bin liralık 1.6 araç alan adam da 150 bin liranın vergisini ödesin. Şuanki sistemde 1.6 polo alan da aynı vergiyi ödeyerek aracı teslim alıyor, 1.6 E Classe-5 Series alan adam da. Saçmalığın daniskası.

... aynı parayı ödüyor !

oran aynı tutulunca siz verginin aynı olduğunu mu sanıyorsunuz?

1,6 polo kaç para diyelimki en dolusu çıplak 40bin buna %40 ötv ekleyelim (16 bin) etti 56 bin 56 bine %18 kdv (10 bin) 66 bin oldu

polo ya kaçpara vergi verdik 26 bin tl

mercedes 1,6 e çıplak fiyat 103bin %40 ötv (41bin) etti 144 %18 kdv (26bin) etti 170 bin

mercedes 1,6 yı alan ne kadar vergi ödedi = 67 bin

şimdi arkadaşım 67 bin nereeee 26 bin nere hani aynıydı??? daha devlet bunu niye karıştırıyor gelsin birde zenginin evine girsin dolaptanda otlansın haysiyetsizler !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurozer -- 15 Ekim 2014; 21:44:28 >

• Emisyona göre vergi diye bir beklenti yaratıldı.sanırım bunu şimdilik beceremeyecekler.bu şekilde bir haber yaptırarak ötv ye yılbaşında zam yapacaklar.böylece bu haberi kullanarak ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler.
  • Oooo Beyefendi çalışıyor. Allahtan bizim araba 1.5 CRDi Accent

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar'a tapan tanıdıklarım varo yüzden YETMEZ DAHA FAZLA
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Şu anasını sattığımın ülkesinde fatura bedeline göre vergi kesmeyi bi öğrenemediler gitti.

Farzımisal sallıyorum, kdv+ötv dahil standart bir oran koy tüm otomobillere, 50 bin liralık 1.6 motor araç alan adam 50 bin liranın vergisini versin, 150 bin liralık 1.6 araç alan adam da 150 bin liranın vergisini ödesin. Şuanki sistemde 1.6 polo alan da aynı vergiyi ödeyerek aracı teslim alıyor, 1.6 E Classe-5 Series alan adam da. Saçmalığın daniskası.

Poh aynı parayı ödüyor !

1,6 polo kaç para diyelimki en dolusu çıplak 40bin buna %40 ötv ekleyelim (16 bin) etti 56 bin 56 bine %18 kdv (10 bin) 66 bin oldu

mercedes 1,6 e çıplak fiyat 103bin %40 ötv (41bin) etti 144 %18 kdv (26bin) etti 170 bin

şimdi arkadaşım 67 bin nereeee 26 bin nere hani aynıydı??? daha devlet bunu niye karıştırıyor gelsin birde zenginin evine girsin dolaptanda otlansın haysiyetsizler !

Aynı derken orandan bahsettik güzel kardeşim. Biz de biliyoruz araçların ham fiyatlarına göre ödenilen tutarın değiştiğini.

Ayrıca o üslubu düzelt.

• quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Bide derler ki ekonomimiz eyiye gidiy.

1600cc nin lüks olarak adlandırıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Şirketler 10 yıl sonra motoru kaldırıp sadece turbodan ibaret olacak heralde.

Çevre diye kılıflarıda kalmadı sen insanları dizele mahkum bırakırsan konuşacak lafın kalmaz.

en büyük sorun yerli üretim olmaması.yerli üretim olsa o araçlar bolca satılsa böyle saçma sapan vergiler olmaz.en güzeli her aracın bulunduğu sınıfa uygun vergilendirilmesi bence.C segmentindeyse ona göre E segmentindeyse ona göre ödesin.E 180 alan adam benim arabamın 5 misli para ödeyip benle aynı parayı veriyor

Hocam ben artik uretimide grctim. O bayagi ust kisimda.

Bizim olan seyleri ozellestire ozellestire elimizde bizim olan sey kalmadi neredeyse.

Bu vergilerin uretim olmadigi icin boyle yuksek olduguna da inanmiuorum duzgun bir vergi sistemi yapilmak istense alasi yapilir. Adam mercedes e180 aliyor bmw 3.16i 3.20i ed aliyor benimle ayni vergiyi oduyor. Arabanin otv siz uretim maliyeti uzerinden insani oranlarla vergilendirseler bu sorunlar olmauacak.

• çok pis küfür edesim geldi
  • Şu vergi olayında ne yapacaklarını şaşırdırlar.Olan herzamanki gibi gariban halka oluyor.İnsanlar zaten etinden tırnağından artırıp borç harç araba alıyorlar onuda burunlarından getirin bakalım
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Poh aynı parayı ödüyor !

Aynı derken orandan bahsettik güzel kardeşim. Biz de biliyoruz araçların ham fiyatlarına göre ödenilen tutarın değiştiğini.

Ayrıca o üslubu düzelt.

uslupte bir problem yok, kinaye sisteme idi size değil...

vergide bu denli fark varken oran sizi niye rahtsız etti?

• ulan hem ağlıyosunuz hem oy veriyosunuz. Forumda maşşallah kimse oy vermemiş malum partiye kim verdi o zaman bu oyları
  • Açık söyleyeyim ben 3-4 yıldır bekliyordum böyle bir uygulamayı.

Downsizing modası ile ufak motorlar çok güç kazandı çünkü.

Eskiden 2.0 Atmosferik'den alınan güçler 1.4-1.6 gibi motorlardan alınmaya başladı.

150.000 TL'lik araçta bakıyorsunuz 1.6 motor var artık.

Bu arada şunu farkettim,

1.6 C4'üm lüksmüş.
  • Dünya'da en çok hacimli araba kullanan Amerikalılar.

Devlet yönetimi koruma araçları 6.2 litrelik Amerikan araçları ama vatandaş için bırakın Amerikayı, Avrupa araçları bile alamıyor.

Vatandaşa “2000 cc araç yerine 1600 cc araç kullan” önerisi getiren Başbakan Tayyip Erdoğan’ın korumalarına, tam 6200 cc motor gücünde, 4 özel sipariş GMC Yukon cip alınacak.

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR

Gerçi artık 1.6 meselesi eskidi görünüyor. Şimdilik 1.4 diyecekler,

Git gide, otobüs'e bin utanmaz herif neyine yetmiyor denecek.

Sonra çevre temiz olur bisiklet'e bin

Son aşama ise yürüyerek git, sağlık açısından iyi gelir onun için yanlış anlama diyecekler.

• Ben hep 50.000 lik 1.2 TSI alıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artik ali sami

• Böyle giderse; 1,6--->1,4---->.... sonunda çalışan herşeyden -yeter ki beygiri olsun; -0,2 motor gibi- milleti öpecekler. Harbi Türkiye'de insanlar kaç motor, sıra bize gelecek Oy versem üzüleceğim de vermediğim halde Calimero'nun dediği gibi "ama haksızlık bu"
  • Maliyedekilerin zeka seviyesini gösteren bir haber.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    O kadar güzel yazmışsınız ki, benim de aynı şekilde fikirlerim olmasına rağmen toplum Zombiye dönüşmüşse oturup izlemekten başka çare yok gibi...
  • Hacmime dokunmaa

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şıhayenk akar.

Poh aynı parayı ödüyor !

Aklı başında matematikten anlayan bir arkadaş çıkmış en sonunda.Bazı yorumları okuyunca dahada üzülüyorum.O kadar bilmeden,anlamadan cahilce yorumlar görüyorumki bize ne yapsalar yeridir demek geliyor içimden.Lüks araçlardan alınan vergiler azmı da oran yükselsin deniyor.1.6 bmw mercedes alan adam devletede orta halli bir araba almış oluyor zaten. Bunun üstüne daha ne vergisi koyacaksın.Bu kafayla gidersek biz bu ülkede orta halli passat,insignia,mondeo'ya bile binemez duruma geleceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gh912 -- 15 Ekim 2014; 20:17:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.