Şimdi Ara

1600 cm3 silindir hacminde otomobillere LÜKS TÜKETİM VERGİSİ GELEBİLİR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
317
Cevap
4
Favori
11.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beslenecek daha çok Suriyeli var bu gidişle nefes alma vergisi gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim hükümet bile o kadar gerizekalıca bir şey yapmaz diyebilmeyi isterdim. 1.6'dan düşük dizeli olmayan bir yığın firma var kepenk kapatırlar.

lakin yaparlar, yemin ediyorum bunu da yaparlar.

-vayy abi 1.6 dizel ha, para b.k tabi

gibi muhabbetler duyarız artık.
  • vergilendirme sistemi toptan yanlış. dolaylı vergilere dayanmış sistem öylece duruyor. harcadıkça vergi öde sistemi var. böyle sistem mi olur? adam 1.6 mercedes, bmw alıyor benimle aynı vergiyi ödüyor diye yazılmış. adam bir sıfır mercedes, bmw alırken en azından 2 tane polo vergisi ödüyor. bu adam parasını hiç harcamazsa hiç vergi ödemiyor. birde bu açıdan bakın. çözüm basit. gelişmiş ülkelerde ki kayıt dışılığı ve vergi kaçırma ortamını minimuma indirirsin, çok kazanandan çok vergi alırsın. sonrasında isterse sıfır 1.5 lada dan ve 1.6 bmw den aynı mtv vergisi alınsın yada alınmasın. adaletin kazanç üzerinden alınan vergide sağlanması lazım.
  • Cumhurbaskani butcesi %49 arttirildi e ne yani nerden cikacakti. Fakat koymuyor arkadasim koymuyor bal tutan parmaklara koymuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Çok yakında bu motor hacmine göre vergilendirme geyiği patlayacak.Ancak devletlülerim inatla bu uygulamaya devam ediyor. Bu uygulama ADALETSİZ.

Zira 2.0 150hp aracımın torku da, tork-devir eğrileri de, hp-devir eğrileri de iyi dizayn edilmiş performanslı bir 1.6T araçtan düşük.

Dostum bunu vergileri koyanlar ne torktan anlar ne hacimden

teknolıji bakanına demişlerdi iphone neden bizde 3000tl ilk çıktığında

herşey ilk çıktığında pahalı olur demişti

ama amerikada hep aynı demişlerdi

bişey diyeyememişti

hepsi aynıdır yan, tork falan hikaye nakit akışı ne kadar ondan haber ver derler

Bi Mehmet Simsek var hukumette adamakilli. Adam vergilere karsi teorikte, vergilerin ekonomiyi daha da durgunlastirdigini bilen kesimden. Fakat hukumetteki diger sakirtler saniyor ki vergiler arttikca ekonomi daha iyi olacak. Komsu Yunanistan'dan bile ders cikaramamislar. Gidisat boyle devam ederse ekonomi coker, simdiden soyleyeyim.

• Ülke nereye gidiyor ? Ekonomisi vatandaşın vergisiyle dönen devletten başka bir şey beklenmezdi zaten.
  • Şeytan diyor sat arabayı 0.9 clio touch al ama ona da bulurlar bir kulp.
  • O kadar çanak tutan adamı nasıl besleyecekler yalılar katlar gemicikler nasıl alacaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

Şeytan diyor sat arabayı 0.9 clio touch al ama ona da bulurlar bir kulp.

Downsizing vergisi

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Downsizing vergisi

Zamanında elimizde yurtdışına gitme imkanı varken gitmedik. Şimdi bir de ekmeğimizi bulduk ya hayatta çıkamayız. Çok geç kaldık.

Yakında araçta oturma vergisi alacaklar ondan korkuyorum
  • 3 ay sonra; simit alırsan susamcı kazanır bakkal kazanır hedi hödü kazanır Türkiye kazanır reklamları döner.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memocan2468

G.ötünden donlarını alsalar bunlara toz kondurmayacak tanıdıklarım var. O yüzden boşa sinirleniyoruz.

bir tane de bende var öyle bir tip, kendisi dayım, zorla emekli edildi kademesi düşürülerek yani alacağı ikramiyede düştü ve emekli maaşı 700 küsür lira birşey, adam hala oy atıyor.
    yani şeyini şey yapsalar ''oh ne güzel''diyecek kıvamda şerefsiz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Pulse_ -- 15 Ekim 2014; 17:16:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: r0x

oy verenler düşünsün.

şu saatten sonra taksimden aşağı kasımpaşa benim için.

Oy verenler sürekli 50 liralık benzin aldıkları için onları etkilemez bu olay.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Bunlar'a tapan tanıdıklarım varo yüzden YETMEZ DAHA FAZLA

Aynısı iki yün önce başımıza geldi. Adamın tabelasını belediye geldi gece vakti haber vermeden indirdi.(Belediye bu olayda haklı veya haksiz onu irdelemiyorum.) Sabah geldim gördüm sordum hayırdır, anlattı durumu, bu kadar olmaz dedim lafı ağzıma tikadi, belediye çalışıyor dedi. E o zaman geçmiş olsun ne yapalım. Malına mülkünü ancak hırsızlar izinsiz dokunabilir veya savcılık kararı ile bu yapılabilir. Tabi bunu karşıt görüşlü belediye yapsa edilmedik küfür kalmazdı bu arkadaş tarafından.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Downsizing vergisi

Zamanında elimizde yurtdışına gitme imkanı varken gitmedik. Şimdi bir de ekmeğimizi bulduk ya hayatta çıkamayız. Çok geç kaldık.

Yakında araçta oturma vergisi alacaklar ondan korkuyorum

Ben şartlar olgunlaşınca başka hiçbir alternatif düşünmeden doğruca uzamayı kafama koydum.

Almanya olur İngiltere olur en son ihtimal ABD olur. Hangisi "gel başla" derse. Hiç olmazsa çürüttüğüm dirseğin hakkını alırım.

• Suriyelilere para lazım, akademisyen, hakim ve savcılara zam yapılacak para lazım.. .En kolayı cep telefonu, otomobil vergilerine zam yapmak. 1.6 araba bile lüks sayılıyor, vergi artışına gidiliyorsa artık buna diyecek birşey yok.Yakında ithal araba almak yasaklanırsa şaşırmam.
  • Bence, otomobillerdeki LUKS donanımlar, bir heyetce belirlensin.
    Örneğin;
    Elektrikli katlanır ayna
    6 adetten fazla hoparlör
    Isıtmalı koltuk direksiyon
    Deri koltuk

gibi gibi gibi.
    Bu donanımlarla Bakanlıktan tip onayı alan modeller LÜKS sayılsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hackersun

Bence, otomobillerdeki LUKS donanımlar, bir heyetce belirlensin.
    Örneğin;
    Elektrikli katlanır ayna
    6 adetten fazla hoparlör
    Isıtmalı koltuk direksiyon
    Deri koltuk

gibi gibi gibi.
    Bu donanımlarla Bakanlıktan tip onayı alan modeller LÜKS sayılsın.

size göre sizin aracınızda olmayan bütün donanımlar lüks sayılsın. Şirket araçlarına A sınıfı araç tavsiyesi vermeniz gibi yine çok ses getirecek bir öneride bulunmuşsunuz. Sizin hesaba göre B sınıfı araçta elektrikli katlanır yan ayna lüks sayılacaksa premium markaların vay haline.

• Yeter lan yeter!!!

Biz diyoruz ÖTV kalksın bunlar yeni vergi getiriyor.

Diyanete ve Suriyeli mültecilere harcanan parayla cari acik 4 defa kapanır.

Cari acik için yapiyoruz kafasindan gina geldi artık.

Belediye başkanı gibi her gün acilista.Ulan yanindaki kuklalardan biri hatirlatsin şuna cumhurbaşkanı olduğunu.

• Bu işden kim '' nemalanacak'' ona bakalım.
    Kimin elinde bol miktarda 1.4, 1.5 güçlü motorlar varasa onlara :)
    Misal VW çoktan başlamıştır hazırlığa , 900cc 160 BG TSI PASSAT :D
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.