Şimdi Ara

1600MHz ram problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle sistemimi tanıtayım.

i5 3570k
    Gigabyte Z77-D3H
    Gskill 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram F3-12800CLQ-16GBZL
    XFX HD7850
    1TB Caviar Black

Probleme gelirsek, bilgisayarı ben birleştirdim ve ilk kurduğumda 4 ram slotunu birlikte koyup bilgisayarı çalıştırdım. Ancak bunu yaptığımda, bilgisayar sadece siyah ekran oluyor BIOS kısmına dahi gelmeden gücünü kesiyor ve kendi kendine tekrar güç veriyor. Sonradan acaba ben mi hata yaptım diyerek sadece tek ram slotunu doldurdum bilgisayar açıldı. Daha sonra acaba ram'lerde mi sıkıntı var dedim, hepsini tek tek denedim, bilgisayar herseferinde açıldı. Daha sonra dual channel denedim ramleri ve yine açıldı. Üç tane taktığımda ise bazen çalışıyodu bazen çalışmıyodu. Dört rami birden takınca hiçbir şekilde açılmıyor.

Daha sonra BIOS güncellemesi yaptım fakat sonuç yine aynı. Burası önemli, BIOS'tan ram'lerin çarpan sayısını düşürdüm "şuan 1066MHz" gözüküyor ve ramlerin hepsini taktığımda çalışıyorlar. Fakat 1600MHz getirdiğimde ne yaparsam yapayım hiçbir şekilde 4ram takılıyken bilgisayar çalışmıyor.

Edit: Az önce 1400MHz e aldım yine 4 ram çalışmadı.

Bu konuyla ilgili fikri olan var mı?

Şimdiden çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PF -- 19 Ekim 2012; 11:47:22 >

• Anakartınızın kitapçığından sizin marka ve model bellekleriniz ile uyumlu mu değil mi bir kontrol edin. Kitapçığın bellek bölümünde hangi marka ve model bellekler ile test edildiği ve 4 lü çalıştırmanın nasıl yapılacağı tarif edilmiştir.
  • bu sorun işlemcinin açılışta ram kontrolünü yapamamasıdır,işlemciyi çıkartıp tekrar takıp denermisiniz
  • İşlemciyi çıkartıp taktım ama sonuç yine aynı :( Başka neden ne olabilir acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: setcom_2000

Anakartınızın kitapçığından sizin marka ve model bellekleriniz ile uyumlu mu değil mi bir kontrol edin. Kitapçığın bellek bölümünde hangi marka ve model bellekler ile test edildiği ve 4 lü çalıştırmanın nasıl yapılacağı tarif edilmiştir.

Ram'leri geri götürdüğümde, benim şuan kullandığım anakart ile aynı modeldeki anakart ile test ettiklerinde çalıştığını söylediler
  • 4 tane ram ayni anda islemci fsb sine fazla geliyor olabilir. p4 lerde de 2 tane ram ile ddr 400 kullanabiliyorken 4 tane ddr 400 taktiginizda ramleri 333 e getirmezseniz acilmiyordu yada ramleri kendisi ddr 333 olarak aciyordu.
  • O zaman i5 3570k ile 4 rami 1600MHz hızda kullanılamıyacağı sonucuna mı varmak gerekiyor? Ama burada tutarsız olan bir durum var. Ramleri 1 ve 3 slotlarına takıp daha sonradan 2. slota taktığımda üçü birden çalışıyor. Ama 4. slota taktığım zaman çalışmıyor. Saçmalık var bu işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PF -- 19 Ekim 2012; 16:49:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 ve 3 ile dual calisiyor. 2 ye taktiginiz zaman dual bozuluyor single oluyor. tekrar 4 e taktiginiz zaman 2 tane cift kanal ram teknolojisi giriyor. sacmalik yok gayet mantikli calisiyor alet...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PF

Merhaba arkadaşlar,

i5 3570k
    Gigabyte Z77-D3H
    XFX HD7850
    1TB Caviar Black

Selam
    Kardeş yazdığınız donanım marka ve modellerine göre, anakrtınızı sitesinden denetledim. Normalde uyumlu çalışması gerekir.
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4140#driver

Sürücüler kısmından, sağdaki Show Me All seçeneğine tıklayın(Anakartın XP'den Win8'e kadar tüm sürücüleri mevcut).
    Chipset bölümündeki Intel Management Engine Interface ve Intel INF installation sürücüleri mutlak kurun!

İşlemci: Listede yer aldığına göre, anakartınızla uygun çalışması gerekir.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4140

RAM: Küçük bir harf hatası var yazdığınızla listedeki bağdaşmıyor. DDR3 1600 MHz olan RAM'ler içinde, G.SKILL 4GB F3-12800CL9Q-16GBZL olması lâzım..
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z77-d3h.pdf

BIOS: Sürüm F18 - 3.69 MB - 2012/08/2 - Zaten tek @Bios var bu anakart için.
    1. Update ME Firmware(Management Engine. Yani; Intel Management Engine Interface sürücüsü anlamına geliyor)
    2. Support multi-language(Zannedersem Türkçe menü de var anakart @Bios'unda. Bakmanız lâzım)

Not: İşlemci ile RAM'lerin sağlıklı haberleşmesi için yukarıdaki yazdığım Intel Management Engine Interface sürücünün kurulması gerektiğini tekrar belirtmekte fayda görüyorum.

Dip not: Eğer her şey yüklü ve PSU'da da sorun yoksa, anakart arızası olduğunu söyleyebilirim. PSU'dan gelen 4 slotlu kabloyu kontrol edin.

Kolay gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Orijinalden alıntı: PF

Merhaba arkadaşlar,

i5 3570k
    Gigabyte Z77-D3H
    XFX HD7850
    1TB Caviar Black

Selam
    Kardeş yazdığınız donanım marka ve modellerine göre, anakrtınızı sitesinden denetledim. Normalde uyumlu çalışması gerekir.
    http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4140#driver

Sürücüler kısmından, sağdaki Show Me All seçeneğine tıklayın(Anakartın XP'den Win8'e kadar tüm sürücüleri mevcut).
    Chipset bölümündeki Intel Management Engine Interface ve Intel INF installation sürücüleri mutlak kurun!

İşlemci: Listede yer aldığına göre, anakartınızla uygun çalışması gerekir.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=4140

RAM: Küçük bir harf hatası var yazdığınızla listedeki bağdaşmıyor. DDR3 1600 MHz olan RAM'ler içinde, G.SKILL 4GB F3-12800CL9Q-16GBZL olması lâzım..
    http://download.gigabyte.eu/FileList/Memory/mb_memory_ga-z77-d3h.pdf

BIOS: Sürüm F18 - 3.69 MB - 2012/08/2 - Zaten tek @Bios var bu anakart için.
    1. Update ME Firmware(Management Engine. Yani; Intel Management Engine Interface sürücüsü anlamına geliyor)
    2. Support multi-language(Zannedersem Türkçe menü de var anakart @Bios'unda. Bakmanız lâzım)

Not: İşlemci ile RAM'lerin sağlıklı haberleşmesi için yukarıdaki yazdığım Intel Management Engine Interface sürücünün kurulması gerektiğini tekrar belirtmekte fayda görüyorum.

Dip not: Eğer her şey yüklü ve PSU'da da sorun yoksa, anakart arızası olduğunu söyleyebilirim. PSU'dan gelen 4 slotlu kabloyu kontrol edin.

Kolay gelsin..

Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir ileti olmuş ancak arkadaş makinenin 4 bellek aynı anda takıldığında açılmadığını söylemiş. Yani sürücüleri kurmakla çözülecek birşey değil. Bu arada bellekleri aldığı yer ise başka aynı model anakartta çalışıyor demiş. Buradan da kullandığı anakartta sorun olduğu manası çıkıyor. Ancak ben bellekleri aldığı yerin test ettiğine inanmıyorum.

Aşağıdaki linkte işlemcinin tüm özellikleri yazıyor. Anladığım kadarıyla 4 lü kurulumları işlemci bazında destekliyor. Büyük ihtimal anakartta bir uyumsuzluk var.

http://ark.intel.com/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz

• quote:

Orijinalden alıntı: setcom_2000
    Çok açıklayıcı ve bilgilendirici bir ileti olmuş ancak arkadaş makinenin 4 bellek aynı anda takıldığında açılmadığını söylemiş. Yani sürücüleri kurmakla çözülecek birşey değil. Bu arada bellekleri aldığı yer ise başka aynı model anakartta çalışıyor demiş. Buradan da kullandığı anakartta sorun olduğu manası çıkıyor. Ancak ben bellekleri aldığı yerin test ettiğine inanmıyorum.

Aşağıdaki linkte işlemcinin tüm özellikleri yazıyor. Anladığım kadarıyla 4 lü kurulumları işlemci bazında destekliyor. Büyük ihtimal anakartta bir uyumsuzluk var.

http://ark.intel.com/products/65520/Intel-Core-i5-3570K-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz

Selam
    Sizinde bahsettiğiniz gibi, yukarıda doyurucu bir şekilde yüklenmesi gereken sürücüleri yazdım kardeş.

22 nm işlemciler için, mutlaka Intel Management Engine Interface ve Intel INF installation sürücüleri yüklenmesi gerekiyor. Bu yazılımlar da zaten sırf bu işlem için yazılmış. Bu işi çok defa yaptığımdan, duruma vakıf olduğumu söyleyebilirim(anakart arızası yoksa tabii). Anakartın sitesinde de özellikle @Bios bölümünde vurgulanmış bu durum.

Neyse; Ben bildiğimi paylaşmak istedim, uygulaması da konu sahibi kişiye kalıyor.
    Kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.