Şimdi Ara

1600TL'ye oyun bilgisayarı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar ben Max.1600TL'ye bir oyun bilgisyarı toplamak istiyorum belirlediğim kriterler bunlar bunları göz önünde bulundurursanız çok sevinirim:

1-1600TL'ye toplanacak sistemde;
    -Monitör olmayacak.
    -Mouse olmayacak.
    -Hoparlör olmayacak.

-Windows7'nin Home Basic(veya Premium) orjinal şekilde olacak.Kutusuz(OEM) şeklinde olabilir.

2-Alışverişimi VATAN bilgisayardan yapacağım.Ama online olarak değil,yerinden gidip alacağım.
    Yani online mağazadaki gibi %12 değil %8 indirim olacak.

3-Oyun bilgisayarı kuracağım için ATİ HD5850'nin olmasını istiyorum.Ama yine de size kalmış bişey,HD5770'de olabilir.

Saygılar....

• Bu Devirde Orjinal alan kişi hiç görmedim Bari Home Premium alında 100-120 tl cebinizde kalsın.

Orjinal alıcaksanız Ekran Kartını HD5850 olmaz. HD5770 almak zorundasnınız.

AMD Athlon 2 X4 635
    HD5770
    500 GB HDD SATA2 7200rpm
    Samsung 22X
    Aerocool VS-9 550W / Akasa Zen 520W / Xigmatek 500W
    ASUS M4A87TD
    4GB 2x2GB DDR3 133mhz CL9

+

Windows 7 Home Premium

• Hocam işletim sistemi orijinal alınır mı? Ona vereceğiniz parayla anakarta veya ekran kartına yatırım yapardınız.
  • Orijinal almayınca ne yapacağım,benim elimde korsan yok ki,tanıdığım bilgisayarcı da yok kurduracağım,torrentten indirmek için çok uzun mu bekleyeceğim,torrentten indirdiğim ya bozuk çıkarsa vs...

Bu yüzden orijinal istedim garanti olsun diye,ama bir öneriniz varsa seve seve dinlerim.

Ama ekran kartı HD5850 olacaksa bişeyler bakarız.
  • İlla Orjinal Alıcaksanız, o bütçeye HD5770 almalısınız. kalan paraylada Home Premium alın derim,

eğer Orjinal almassanız HD5850 alabilirsiniz.
  • Ya ama ama ne HD5770 nede HD5850 hiçbir stokta kalmamışş,ben 3 gün sonra alıcaktım oysakii

Şimdi ne yapacağım ben bütçemi Vatan Bilgisayara göre %8 indirimli hesaplamıştım.Pffff:(

Ya orjinalden vazgeçtim,HD5850 istiyorum.

Peki ellerinde şuan en iyi Ati kart olarak sanırım HD5830 kalmış onu mu alsam acaba ne fark var 5850 ile arasında.

Bide işlemciyi AMD Phenom 2 X4 2.8Ghz yapabilir miyiz çok fark ederse?

• Arkadaşım bütçene göre çok şey istiyorsun biz düşünmüyormuyuz sanıyorsun bütçene göre en iyisini yazmaya çalışıyoruz.

Vatan'da HIS HD5770 mevcut için rahat olsun.

HD5830 Fiyatını haketmeyen bir ürün arkadaşım o kadar masraf alıp o ekran kartını alma sakın.

Yazdığın işlemcinin tek farkı L3 önbelleğin olması oda en fazla %5-6 etkiliyor bu yüzden 120 tl fazladan verme. şahsen 1700 TL'lik toplattırdığım sisteme Phenom II X4 Serisi bir işlemci almamaya özen gösterdim.

Eğer Phenom II X4 925, HD5850 alırsan bütçeni aşarsın söyleyim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ASUS
    M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHz Anakart

DARK
    Dark Racer Full Siyah ATX Performans Kasası

SAMSUNG
    SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

FSP
    FSP SAGA II 500W GÜÇ KAYNAĞI

SAMSUNG
    500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK

PATRIOT
    2GB DDR3 1333MHz CL9 PC3 10600 Tek Modül Ram X2(iki tane)

AMD
    Phenom II X4 925 AM3 2.8GHz 8MB Cache 45nm İşlemci

ASUS
    HD5830 DirectCU GDDR5 1GB 256Bit ATI DX11 Ekran Kartı

Böyle oldu hocam en son;

TOPLAM:1616TL oldu.İyi mi oldu benim aklım hala ekran kartında ama....
  • Ekran kartını HD5830 alma diyorum nese biz boşa konuşuyoruz size iyi toplamalar
  • Bir saniye celallenme hemen mesajını görmemişim kusura bakma hata bende tamam sakin

Tekrar özür diliyorum.

Ya hayatımda belki de ilk ve son bilgisayar toplamam olduğu için her türlü alternatifi değerlendirmek istiyorum ve çok heyecanlıyım mazur gör beni

AMD Phenom istememin nedeni L3 olması zaten çünkü bu bilgisayarı topladıktan sonra en az 4 yıl hiç ellemeyeceğim.

Bu yüzden yine bu forumdaki bir tartışmada 1-2 sene sonra L3 isteyen oyunların(yani oyundaki düşmanların yapay zekasının gelişeceği) çıkacağını bu yüzden de gelecek için L3 destekli işlemci alınması gerektğini duydum.(okudum)O yüzden sana phenom olmaz mı dedim.Yani senin önerini dinlemek istedim.

Ekran kartı meselesinde de paniğe kapıldım daha demin,dediğim gibi çok heyecanlıyım,o yüzden mesajını ben mesaj attıktan sonra gördüm ama silemedim.Tekrar özür dilerim.

• Neyse siz bilirsiniz çok teşekkürler yinede uğraştınız.

Ben HD5850'den vazgeçtim çok pahalı olacağını düşündüm,zaten bütün oyunları da son performans oynamasam da olur diye düşündüm HD5770 bana yeter.Bu yüzden son yaptığım sistem böyle oldu:

ASUS M4A87TD/USB3 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 1600MHZ ANAKART-----196TL

AMD PHENOM II X4 925 AM3 2.8GHZ 8MB CACHE 45NM İŞLEMCI ------280TL

HIS HD5770 GDDR5 1GB 128BIT ATI DX11 EKRAN KARTI -------330TL

PATRIOT 2GB DDR3 1333MHZ CL9 PC3 10600 TEK MODÜL RAM----X2—204TL

SAMSUNG SH-S223C 22X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI ----48TL

SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200RPM HARDDISK -----91TL

FSP FSP SAGA II 500W GÜÇ KAYNAĞI ------102TL

DARK DARK RACER FULL SIYAH ATX PERFORMANS KASASI -----114TL

A4 TECH KM-72620D KABLOLU KLAVYE VE OPTIK MOUSE SET - PS/2 ----16TL

TOPLAM:1381TL(KDV DAHİL)

Bir tek sorunum kasada biraz daha gösterişli olsa fena olmaz hani

Önerilerinizi yaparsanız memnun olurum yapmazsanız da canınız sağolsun şuana kadar yardım edenlere de çok teşekkür ediyorum,elinize sağlık.

• sistem fena deil benimde kafamda bi sistem vardı agabeyim biraz fazla buldu bilgisayar için ayırdıgım butceyi o akdar para verme dedi bende maximum 1700 liralık bi bilgisayar toplamak istiyorum ama

AMD Phenom II X6 1055T 2.8GHZ / 3.3GHZ Turbo Core 9MB
    GIGABYTE 890GPA-UD3H
    Sapphire HD5870 Vapor-X 1 GB 256Bit GDDR5 16X
    5850 de olabilir.
    aşşa yukarı böyle bişi dusunuyorum 1700 lirayı geçmeyecek şekilde böyle bi sistem toplayabilirmiyim ???
  • @fdyonur3 aşadaki sistemi ekrankartını 5850 yapıp alabilirsin,oyun kasası için 1600 bütçe ayırıp 5850 almamak saçmalık olur,5850 vatanda yoksa başka yerden al,eksenbilgisayarda olması lazım

quote:

Orijinalden alıntı: salih.SLIFE

Bu Devirde Orjinal alan kişi hiç görmedim Bari Home Premium alında 100-120 tl cebinizde kalsın.

Orjinal alıcaksanız Ekran Kartını HD5850 olmaz. HD5770 almak zorundasnınız.

AMD Athlon 2 X4 635
    HD5770
    500 GB HDD SATA2 7200rpm
    Samsung 22X
    Aerocool VS-9 550W / Akasa Zen 520W / Xigmatek 500W
    ASUS M4A87TD
    4GB 2x2GB DDR3 133mhz CL9

+

Windows 7 Home Premium

• HD5850 yapayım yapmasına da benim evdeki monitör 19'',Full HD'si de yok,oyunları da öyle aman aman full çözünürlükte oynayım diye de bir derdim yok.

Ayrıca Vatan'da HD5850 kalmamış seçtiğim kasa da kalmamış,napıcağım?

Tamam işlemciyi de Athlon X4 alacağım yani ben bütçem 1600TL dedim ama o max sınırdı,yani 1500'e de getirsem çok daha güzel olur.

Bir de İnventus'u soracağım size nasıl bir firma oradan sistem toplayan varsa görüşlerini yazabilir mi,güvenilir midir,çünkü hiç internetten alışveriş yapmadım da pek güvenemiyorum internet sitelerine.
  • Inventus'tan gözün kapalı alışveriş yapabilirsin 1 numara geri hizmet ve kalite anlayışında

Kasa + psu olarak;

14+12cm fanlı; http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2340

500w HighPower; http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2871

• Ekran Kartını HD5770 yapıp, işlemciyi ( Eğer isterseniz size kalmış ) Phenom II 'ye getirebilirsiniz.

Inventus'dan şikayetçi olan hiç görmedim. sağlam firmadır. sitesine girip inceleyebilirsin. ücretsiz montaj + 12 saat test ediyorlar. güvenebilirsin
  • Tamam ben sistemimi seçtim;

http://inventus.com.tr/mi_products/CPC.aspx?PIDS=UEd2VUpNaWdYakF0VHlRR05DTkFtMmtzbThNbzJ4NDh2b1l3UWtXVzU3Ky9DZTVHY1VhTUxTZUN2aUxYUUR5M3ZwaTN4UVhLZEMyVEpLVSs2TXlUSnc9PQ==

Bence gayet güzel oldu,fiyatı da çok güzel oldu.
    Sadece kasada kararsız kaldım acaba Dark Racer Acrylic 3 fanlı Şeffaf 600W'lık kasa mı alsam diye,sadece biraz daha gösterişli gibi durdu

Bunun dışında İnvetustan almayı düşünüyorum ama ankarada oturduğum için bir de şubesi burda olan gigatek varmış orası nasıl bilemiyorum.

Bir de diyelim inventustan aldım sistemi peki içinde işletim sistemi olarak ne olacak işletim sistemi seçmezsem,yada mesela linux koydular diyelim nasıl windows 7'ye çevireceğim bu sistemi.

Yorumlarınız için teşekkürler.

• Sistem gayet güzel

Dark Racer'in 600Wlık modeli gerçekte 500W veriyor peak değeri 600W'tır.

Bu Arada Ankara'da Nova Bilgisayar var.www.novabilgisayar.com Burdanda alabilirsiniz sistemi.

İlk Önce Bios'tan İlk seçeneği DVD olarak seçiceksin 2.ci seçeneği HDD'yi göstereceksin. DVD'yi takıp bir tuşa basın yazısı gelince basıp işlemlere devam ediceksin.

• salih.SLIFE

Sistem gayet güzel

Dark Racer'in 600Wlık modeli gerçekte 500W veriyor peak değeri 600W'tır.

Bu Arada Ankara'da Nova Bilgisayar var.www.novabilgisayar.com Burdanda alabilirsiniz sistemi.

İlk Önce Bios'tan İlk seçeneği DVD olarak seçiceksin 2.ci seçeneği HDD'yi göstereceksin. DVD'yi takıp bir tuşa basın yazısı gelince basıp işlemlere devam ediceksin.

----

Hocam çok teşekkürler,unutmuşum novayı hatırlattığınız için teşekkür ederim.Ayrıca baya bir yardımcı oldunuz yaptığım salaklığa rağmen onun için de çok teşekkürler.

Bir de windowsu kurmayı anlatmışsınız da bir de resimli olarak anlatan bir site veya burada resimli anlatan biri varsa öyle daha güzel olurdu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.