Bu ölçülerde lastiklerin olduğunu tesadüf eseri öğrendim. Ancak internette yada çevremde bunlar hakkında yeterli bilgi alabileceğim kimse olmadığı için böyle bir konu açmak istedim.
benim aracımda orjinal 165*80*13 ölçülerinde lastik kullanılıyor. Ancak ben modifiye amaçlı jant çapını 15 inç e çıkardım ve bu jantda kullanılacak en az taban genişliği olan 195 ölçülerindeki lastikleri kullandım. 185 taban genişliğindeki lastiklerde var ancak yanak büyüklükleri 55 - 60 olduğu için kullanmadım.
Ancak bahse konu ölçülerdeki lastikler taban genişliği olarak aracımın orjinalindeki ölçülere uygun, yanak genişliği olarakta fazla olmadığı için ilk bakışta kullanılailir görünüyor.
Taban genişliği arttığında direksiyon sertliğide artıyor ve arabada geniş taban lastikleri çevirmekte zorlanıyor.
Bu lastiklerden kullanırsam taban genişliği orjinal değerde olduğu için direksiyonda motorda rahatlayacaktır diye düşünüyorum. Ancak eğer bunlardan kullanan varsa yada konuyla alakalı bilgi sahibi olan varsa lütfen bana bu lastiklerle ilgili avantaj ve dezavantajları söyleyebilirmi.
ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Yokmu hiçkimsenin bir fikri ???
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
195/45/15 kullanıyorum
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme