Şimdi Ara

16299-2K EKRAN Acer Nitro 5 AN515-58-51U3 i5-12500H 8GB RAM 512GB SSD 165HZ 15.6' WQHD LCD RTX 3050 (71. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.406
Cevap
67
Favori
79.022
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
Giriş

Fanı açıp temizlemeyi denediniz mi? Bende de bir ara ses vardı hatta buraya yazmıştım coil whine sesi geliyor diye meğer fanın içine yumak yumak toz birikmiş temizleyince ses gitti. Oyun hiç oynamadığım için herhangi bir ısınma tecrübe etmedim.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Temizlik kaynaklı olacağını sanmıyorum, fan sürekli çalıştığından kaynaklı hava üfleme sesi mevcut. 12 yıllık dell laptop un daha sessiz çalışıyordu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt

Ne zamandır kullanıyorsunuz bilmiyorum ama elinize yapışmayacaksa denemekten zarar gelmez :)

Bios ve driver sürücülerini de güncelleyerek deneyebilirsiniz.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt
    Yaklasık 1.5 yıl.
    Sürücüler güncel
    İlk baştan beri ses var (bu şikayeti sürekli duyuyorum)
    Ancak son günlerde fanlar hiç durmuyor 2-3 bin rpm arasında sürekli çalışıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • u_g_o_189 kullanıcısına yanıt

Cihaz boştayken görev yöneticisinde arka planda işlemciyi meşgul eden (CPU yüzdesi yüksek) bir uygulama olup olmadığına bakın. Sıcaklık takibi vb. amaçlarla arka planda sürekli çalışan donanım izleme programları (HWMonitor ve MSI Afterburner gibi) varsa onları kapatmayı deneyin. Bazen fan ayarını etkileyebiliyorlar. NitroSense "performans" modundaysa "varsayılan" yapın. Cihazı harici monitör ile kullanıyorsanız ekran kartı sürekli aktif olacağından o da fan hızını etkiliyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exnihil0 -- 30 Ocak 2025; 21:37:15 >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.