Şimdi Ara

16299-2K EKRAN Acer Nitro 5 AN515-58-51U3 i5-12500H 8GB RAM 512GB SSD 165HZ 15.6' WQHD LCD RTX 3050 (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.399
Cevap
66
Favori
78.697
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bugün laptop servisten geldi, şarj sorunu vardı anakart değişmiş ancak bizim cihazlarda işlemci 12500h iken 12450h ile değiştirilmiş. Arada çok fark olur mu kullanım açısından? Aradım ancak resmi tatil sebebiyle ulaşamadım servise.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hamza_kadir kullanıcısına yanıt

Üst model taksalar tamam da bir altını takmaları can sıkıcı olmuş. Birçok oyun ve uygulamada arada fark çok fazla hissedilmeyi belki ama arada önbellek, dahili grafik ve çekirdek sayısı farkı var araştırmaya göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukayl06 kullanıcısına yanıt
    Evet benimde biraz canım sıkıldı mail attım çarşamba arayacağım ama muhtemelen hakem heyeti falan uğraşmadan bir şey çıkmayacaktır. bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz sanırım. En azından ısınma problemi bir nebze olsun hafifler 😂bir daha Acer a da bulaşmayacağım.

O işlemciye evet isinma problemi pek olacağını sanmıyorum. Zaten onlar da bu sebepten dolayı o işlemciyi takmış olabilirler. Yani isi sorunu olmazsa uzun ömürlü olacağı kanaatindeyim.

Peki bir şey soracağım throttle demiştiniz siz bu cpuda da gerekir mi sizce?

İşlemci sıcaklığını nitro sense ile bi takip edin kac gösteriyor oyunlarda.

Hocam csgo ve rdr2 açtım ilk açılışta 92 ye kadar çıktı sonra anlar çalışınca 75 89 arası değişti hep,ayrıca servisle iletişime geçtim ekran görüntüleri falan da attım yeni anakart sipariş ettiler 12500h işlemci için gelince bilgi verecekler tekrar servise ürünü göndereceğim değiştirecektir işlemciyi

92 normal bu işlemci için ama ben olsam size daha önce tavsiye ettiğim uygulamayı kullanırım 90 a çıkmaz. Yeniden istek yapmaları iyi olmuş bence. Hayırlı olsun şimdiden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukayl06 -- 9 Kasım 2024; 17:11:5 >
    Nasıl kullanılıyor, bir rehberi var mı acaba? Thermal Throttling diye geçiyor sanırım değil mi?

Sadece turboyu kapatmayı soruluyorsa, uygulamayı açtığında disable turbo var, onu tıklayıp kaydetmek yeterli.

Detaylı kullanım için youtube da anlatımlı videolar var. Throttlestop yazınca çıkıyor zaten.

• Bir ayar yapmanıza gerek yok ilk açtığınızda çekirdeği devre dışı bırakıoyor zaten, uygulamayı kapatınca tekrar turbo aktif oluyor .

Merhaba hocam. Bende de bu laptoptan var 9 haziran 2023'te Amazon'dan almışım benimki de sorun yaratıyor şu an. Oyun oynarken bip sesi çıkartıp laptop kendini kapatıyor. Güç kablosunu çıkartıp yeniden takmadığım sürece de açılmıyor. Isınması da arttı. Servise göndereceğim mecburen sizinki kaç gün sürdü ve ben ram değiştirip ekstra ssd takmıştım bunları çıkartmama gerek var mı?

• Oyun çok oynandı ise tozdan dolayı olmuş olabilir fazla ısınması. Tıkanan hava kanalları sebebiyle fazla isiniyorsa kendini korumak amacıyla kapatıyor olabilir. Üstteki meseajlarda beltilen uygulama ile turbo özelliğini kapatıp deneyin birde... Bataryanın ömrü bitince de buna benzer sorun olabiliyor. Ortalama bir haftada yapılır malzeme de sıkıntı olmazsa .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukayl06 -- 24 Kasım 2024; 20:51:10 >
  • 0MG90 kullanıcısına yanıt
    Hocam benim anakart değişti sanırım batarya şarjıyla ilgisi sorun oluştu anakart bekledim yaklaşık 40 günde geldi ancak işlemci 12450h ile değişmiş tekrar görüştüm yeni anakart sipariş ettiler gelmiş, geçen hafta geri gönderdim pcyi bekliyorum bakalım parça değişimi olacaksa ve yurtdışından sipariş edilecekse 40 günü buluyor

• Throttlestop kullanınca nedense yine aynısı olmadı hocam. Ne yapsam bilemedim şimdi. Evet pil ömrü azaldı bu arada prize takılı olmasına rağmen pil %73'te duruyor şu an.

• Ekstra ram veya ssd taktıysanız onları çıkardınız mı hocam? Çok uzun sürmüş ayrıca. Ben de güç kablosu aşırı ısınıyordu ve grafiklerde takılma olup bip sesi çıkartıp laptop kendini kapatıyordu. Throttlestop kullanınca olmadı şu an ama ben sürekli bunu açıp oynamakta istemem. Şimdi değil de daha sonra göndereceğim sanırım garantiye.

• 0MG90 kullanıcısına yanıt

Çünkü önceki mesajımda belirttiğim üzere hava kanalları tozdan kapandığı için işlemci fazla ısınıyor ve kendini korumak için kapatıyor. Turbo kapalı olduğu zaman fazla ısınmadğından kapanmıyor... Servise gönderip temizlettirin birde batarya çabuk bitiyor diye de belirtin. Ben batarya şarj ayarını yüzde 80 de limitledim batarya iyi gidiyor halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukayl06 -- 25 Kasım 2024; 23:9:41 >

%80 olayını ben de ayarlıyorum ama her açma kapamada gidiyor ayar.

Zaten care center stabil çalışmıyor. Açıp x ile kapadıktan sonra tekrar girmeye çalışınca hala çalışıyor, tekrar deneyin falan diyor. Ortada çalışan birşey yok.

Var mı stabil sürümü bu lanetin ?

• rcknrll kullanıcısına yanıt

Eski mesajlarımda o sorunun nasıl çözüldüğünü yazmıştım. Konuda aratıp bakın şimdi hatırlayamadım. O şekilde yaptığınızda bir daha yeniden başlattığınızda da aynı şekilde %80 de kesecektir. .

40 gün çok uzun. 20 iş gününde yapılmayınca para iadesi ya da üst model yeni bilgisayar talep edebilirdiniz. Geçmiş sizinki ama diğer arkadaşlar dikkatli olsunlar.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.