Şimdi Ara

16f877 ile 3 adet kare dalga yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir proje için 16f877 ile 3 adet aralarında 120 derece faz farkı olan kare dalga üretmem gerekiyor.Ücretli veya ücretsiz yardımlarınızı bekliyorum.İlgilenen arkadaşlar emreunlu19@hotmail.com dan veya burdan bana ulaşabilirsiniz.

• 3 Adet kare dalganın frekansı ne olacak ? Size yazacagini kodlarda yardimci olmaya calisirim. Hangi dili kulanacaksiniz ?
  • pic ile elde edilicek kare dalganın (tepe değeri 5V yani 0 ve 5V gerilimlerini vericek bana)
    Bana lazım olan 3 adet aralarında 120 şer derece faz farkı bulunan kare dalga
    fakat bu kare dalgaların frekanslarını dısardan 3 butonla yardımıyla kontrol edıcem yanı
    mesela
    1. buton 3 kare dalganında frekansını da 5Hz yapıcak
    2. buton 3 kare dalganında frekanslarını 20Hz yapıcak
    3. buton 3 kare dalganında frekanslarını 40 hz yapıcak
    tabı bırde seçimi yaptıktan sonra start butonu ile çalışmaya başlıycak ve istediğimiz zaman stop butonu ile durdurabilicez yani toplamda 5 buton kullanıcaz
    bu arada kare dalga uretımı stop butonuna basılıncaya kadar devam edıcek
    devreyi çalıştırdığımızda pic lcd ye "lutfen hızı seçiniz" yazıcak
    1. butona basılınca "yavaş hız seçildi"
    2. butona basınca "orta hız seçildi"
    3. butona basınca "yüksek hız seçildi"

start butonuna basılıncada "karıştırma başlandı" yazıcak stop butonuna basıncada "durduruldu" yazması gerekiyor.

2 satır lcd (LM016L) kullanmayı düşünüyorum

• Hangi dili kullanacaginizi yazmamissiniz, ancak bu konuda pek bir bilginiz yok sanirim. Size PicBasic oneririm, yapacaginiz islem basit...

Ornegin islemlerinizi 5 hz'ye gore yapip, geri kalan kismini da beklemelerde bunun katlarini uygulayabilirsiniz...
    Dalgalar sirasiyla B0,B1,B2 portlarina bagli olsun

Fonksiyon KareDalga(Carpan As Integer)
    B0=1
    B1=0
    B2=1

1-B0=1
    2-33mS*Carpan bekleme
    3-B2=0
    4-33mS*Carpan bekleme
    5-B1=1
    6-33mS*Carpan bekleme
    7-B0=0
    8-33mS*Carpan bekleme
    9-B2=1
    10-33mS*Carpan bekleme
    11-B1=0
    12-33mS*Carpan bekleme

if(TUS==0)
    End Fonksiyon
    Else
    Goto 1

End Fonksiyon

Umarim bir hata yapamamisimdir. Ancak burda tam 120 derece elde edemedim kusuratli bekleme nedeniyle.. 20 hz icin beklemeye *4, 40 hz icin *8 carpani kullarak bir fonksiyon yapabilirsiniz. Fonksiyona disaridan gelen carpana gore frekansi ayarlar...
    Dedigim gibi islemde kafam cok karisti, deneyip hatasi var mi bakmak lazim proteusta...

EDIT: Duzeltme yaptim, zamanlamalari yanlis yazmistim.. Dedigim gibi 33mS bekleme olunca fark=118.4 derece oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanc -- 10 Aralık 2009; 11:46:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.