Şimdi Ara

16f877 pic programlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Resimdeki programlayici dun selanik pasajindan aldim, 16f877 microchip'i programlamak icin, ama nedense cd icerisinden cikan program ic-prog'la hex dosyasini yazamiyorum, Her yolu denedim, Programlayicinin uzerinde 16f877A yaziyor, acaba 16f877 programlamiyor olabilir mi?
    Programlayicinin ozellikleri :
    Harici besleme yok, direk seri porttan
    16f877A,16f84,16f628,16f876 ve 24Cxx programliyor

Yardimci olursaniz cok sevinirim.

16f877 pic programlama

• KImsenin bu konu hakkinda bir fikri yok mu? En azindan bana basit seri porttan programlayici semasi gonderirseniz onu kurup denerim...
  • http://rapid_share.com/files/6062464/winpicpr.zip.html (aradaki çizgiyi kaldırmayı unutma)

yukarıya winpicpr programını yükledim... bu ıc-progtan daha iyi bir arayüz programıdır... bununla bir dene... sonucu buraya yazarsan ve tam olarak verdiği hatayı yazarsan yardım olmaya çalışırım...

aşağıdaki sayfada da Multi Pic programlayıcı hakkındabilgi var konunun 2. sayfasına da gerekli dosyaları yeni adrese de yüklemiştim... bir çözüm bulamazsak multi pic programlayıcı ile sorunsuz olarak programlarsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamitco -- 4 Aralık 2006; 20:48:56 >

• ic-prog versiyonu eski olabilir mi? illa ic-prog kulannmana gerek yok picup,winpic800 de kullanabilirsin;) bide bu prgoramları dene kolay gelsin
  • Sagolasin programi cektim ama ic-prog ile ayni hatayi veriyor. Simdi programla diyince, ilk kodu yaziyor, tabi verify icin okuma yapmak istedigi zaman yazdigi kod yerine 0000 alinca hata veriyor. Verify kaldirsam bile, programi yazdirip, okuma yaptirinca chip bos gozukuyor, ama programlayici da sorun oldugunu sanmiyorum. Ancak programlayici uzerinde 16f877A yaziyor, datasheet uzerinde de 16f877A programlamasinin 16f877'e gore farkli oldugunu okudum?
    MultiPic programlayici hakkindaki bilgi hangi sayfada goremedim ?
    Ayrica mikrocipin calisip calismadigini nasil test ederim?
    Yardimlariniz icin cok tesekkurler. Bu arada msn varsa da cok sevinirim:)
  • Yok butun programlari denedim winpic, winpic800, ponyprog, ic-prog ama hepsinde ayni olay verify problemli, yaziyorum diyorr ama birsey yazdigi yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    #JAVA GUI PROGRAMLAMA DERSLERİ#
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • PM attim size ama cevap vermedeniz hamitco?
  • Chip olarak 16f877A secince programlama yapti verify'da yapti ic-prog ile, ancak mikrocipi oku diyince gene bos :) Ya bu sorunu yasayan ya da nasil cozebilecegim hakkinda bir fikri olan yok mu?
  • Sevgili Serkan,
    Anakart tipine göre seri port çıkş voltajları değişmektedir. Senin programlayıcında voltaj 8 voltun altına düşerse hiç bir PIC i programlayamazsın. Ben harici beslemeli bi programcı kullanıyorum. Pek pratik değil ama winpic ile yaklaşık 2 yıldır sadece 1 adet pic rahmetli oldu. Ters takmışım !! Tavsiyem harici beslemeli bir tane yap ve kullan. Link gerekirse buradan haberleşelim. Açık devre baskı devre hepsi şu an elimde mevcut.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.