Merhaba arkadaşlar PIC16F877 ile RS232 üzerinden eko devresi yaptım simülasyon çok güzel çalışırken. Breadboard üzerine yapmış olduğum devre çalışmıyor MAX232CP kullanıyorum.Güç kaynağı olarak ATX güç kaynağı kullanıyorum. Devreye elimi yaklaştırdığımda ya da masaya parmaklarımı tıklattığımda pic sapıtıyor kendini resetliyot beslemeye her türlü kondansatör bağladım hatta pil ile de besledim rippleları engellemek için ama fayda etmedi. Kafayı yemek üzereyim kaç gündür. PIC16F877 neden sapıtır bilen varsa lütfen yazsın. MCLR bir butonla şaseye ve 1K ile +5v'a bağlı. Kristal olarak 11.0592MHz'lik kristal ve osilatörde 22pf kondansatör kullanıyorum ki 33pf da denedim. bi ara düzgün çalışır gibi oldu bir baktım ki max232'nin kondansatörünün birinin bacağı boardtan çıkmış yerine taktım yine gitti çıkardım çalışmadı :( . bu devreyi 18F4550 ile de denedim yine aynı şekilde sapıtıyor. PIC16F84 gibi çalışan bir 877 devresi yok mu yaw. Neden microchip firması şu F877'yi ve diğer hassasiyet gösteren entegrelerini 16F84 gibi ortama duyarsız ve sağlam çalışır şekilde yapmaz. Devre ile ilgili herşey aşağıdaki linkte. Lütfen yardım edin.
Devreye elinizi yaklaştırdığnızda devrenizin reset alması kullanmadığınız pinleri şaseye vermemiş olmanızdan kaynaklanır. Kullanmadığınız pinleri programdan giriş olarak tanımlayıp şaseye verin sorun büyük ihtimalle çözülecektir.
Parmaklarınızı masaya vurunca reset alması da biryerde temassızlık sorunu olduğunu gösterir. Bağlantılarınızı kontrol edin.
O pinleri giriş olarak değil de çıkış olarak tanımlayıp hepsine 0 yollasam olmaz mı. 1K ile pull-down yapayım dedim hepsine direnç yetmedi
dirençlerle şimdilik çalışıyo birde kalan bütün pinleri out seçip 0 yollayacam bakalım ne olacak. çok saol....
artıkın dirençsiz de çalışıyor çok mutluyum. çok teşekkürler.
Fakat pinleri giriş olarak tanıplayıp sıfıra bağlamanız daha mantıklıdır.
16F84'e nazaran her türlü değişime hassasiyet gösteren bir entegreye "Ey! entegre gözünü aç da değişiklikleri gör." demektense gözünü bağlarım ağzı açık kalır daha iyi. ayrıca diyelim ki bir pinde temassızlık oldu şase gitmedi yada gidip gelmeler yaşadı o zaman bu PIC sapıtmayacak mı yine. INPUT seçtiğim pinlerde pullup ya da pulldown kullanırım sadece onun dışında bu yöntem gayet iyi çalışıyor. Teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme