Şimdi Ara

16F877 SİNUSE GORE ÇİKİŞ yardım (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 16f887 de giriş işaretinin ilk tepeye ulaşmasiyla çikişi 1 (ilk tepeye gelmeden once 0 ve ondan sonra devamlı 1)veren program yazmaya çalişiyodum
    arkaşalar yardımıyla en sonunda iki proteusta eksiksiz çalişan program buldum

1.si
    DEFINE ADC_BITS 8 'ADC 8 BIT
    DEFINE ADC_CLOCK 3 'CLOCK KAYNAĞI
    DEFINE ADC_SAMPLEUS 50 'ÖRNEKLEME ZAMANI 50uS

TRISA=000001 'A PORTUNUN A0 UCU GİRİŞ
    TRISB=0 'B PORTU ÇIKIŞ
    PORTA=0 'A PORTUNUN İLK DEĞERİ 0
    PORTB=0 'B PORTUNUN İLK DEĞERİ 0

ADCON1=00000

ADC_DEGER VAR byte

BASLA:
    ADCIN 0,ADC_DEGER '0 nolu kanaldan Analog değeri oku ve ADC_DEĞER değişkenine aktar.

BAK:IF ADCON0.2=1 THEN BAK
    IF ADC_DEGER<=250 then
    PORTB.0=0
    GOTO BASLA
    else
    PORTB.0=1
    ENDIF
    end

2.si

DEFINE ADC_BITS 8 'A/D çevirim sonucu kaç bit olacak
    DEFINE ADC_CLOCK 3 'Clock kaynağı (3=rc)
    DEFINE ADC_SAMPLEUS 50
    '-------------------------------------------------------------------------------
    adcon1=001110
    '-------------------------------------------------------------------------------
    ham1 var word
    ham2 var word
    trisb=0:portb=0
    led var portb.0

basla:
    ADCIN 0,ham1
    pause 25
    adcin 0,ham2
    pause 15
    if ham1<ham2 then
    led=0
    goto basla
    else
    led=1
    endif
    end

iki programda da giriş işaretin tepe değeri cıvarından sonra çikişi devamlı 1 verio (istediğimde buydu sağolsunlar)

fakat asıl devremde ( programı PIC e programlayıp borda taktıktan sonra giriş olmadan bile çikişi 1 verio (bi turlu devrede doğru çalişmadı) pıc , yardımcı oalbilecek olan varsa sevinirim teşekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezmoce -- 14 Haziran 2008; 22:44:28 >

• isis simülasyonunun resmini de buraya koyarsan sana daha rahat yardım edebiliriz. senin sorunun muhtemelen devre donanımı ile ilgili.
  • analog girişi 4,7k lık dirençle şasile sorun çözülür
  • input portlarini boş birakmamalisin arkadaşin dedigi gibi .... bişi ler baglaman lazim her zaman genelde pull up la hep +5 e çekilir sen pull down yapicaksin devren ti bariyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.