Şimdi Ara

16v motorların bobin problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • clio 1.4 16v hb araç sahibi olarak klasik hale gelen bobin arızası üzerine bilgilerim.

sorunun temel nedeni kafası gri rekli kalem bobinlerdir.bobin arızalanırsa teki değil dördü birden değişmelidir.değişim yapılması gereken markalar ise :beru(ZS052) valeo(245104) denso dur. araçınızda problem yoksa tüm bobinleri değiştirdikten sonra sorununuz halledilmiştir. sakın ha gri kafalı taktırmayın paranıza yazik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_301 -- 5 Aralık 2013; 3:04:04 >

• Bu sorun neden ve ortalama ne zaman meydana gelir(yaş-km) kendisini nasıl belli eder? Değişim maliyeti ne kadardır.Kronik problemi yok sanıyordum clio3lerin..

Bilgilendirme için teşekkürler bu arada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Bu sorun neden ve ortalama ne zaman meydana gelir(yaş-km) kendisini nasıl belli eder? Değişim maliyeti ne kadardır.Kronik problemi yok sanıyordum clio3lerin..

Bende teşekkür ederim

Bu sorun daha çok clio 2 16v megan motorlularda mevcut
    Bu sorunun temel nedeni renaultun 16v motorlarında gri kafalı kalem bobinleri kullanmasıdır.Motorunuz da gri kafalı kalem bobin mevcutsa (sanırım clio 3 te yeni nesil bobin var) 40-60.000 km arası bu arızayı bekleyin. Valeo bobin maliyeti yedek parçacılarda 45-55 tl arası orjin için beru bobinde ise 50-60 tl arasıdır.Birde çakma bobinlere dikkat edin piyasa fena bu konuda
    belirttiğim markalarla dördünü birden değişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_301 -- 5 Aralık 2013; 3:06:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: musti_301

quote:

Bu sorun neden ve ortalama ne zaman meydana gelir(yaş-km) kendisini nasıl belli eder? Değişim maliyeti ne kadardır.Kronik problemi yok sanıyordum clio3lerin..

Bende teşekkür ederim

Bu sorun daha çok clio 2 16v valfli megan motorlarda mevcut(malum sagemli yıllar)
    Bu sorunun temel nedeni renaultun 16v valf motorlarında sagem markalı kalem bobinleri kullanmasıdır.motorunuz da sagem kalem bobin mevcutsa ki (sanırım clio 3 te yeni nesil bobin var) 40-60.000 km arası bu arızayı bekleyin. valeo bobin maliyeti yedek parçalarda 45-55 tl arası orjin için beru bobinde ise 50-60 arasıdır.Birde çakma bobinlere dikkat edin piyasa fena bu konuda

Bobin arızasının kendini nasıl belli eder;
    Araç inanılmaz çekişten düşer,egsoz gazı uyarı lambası(motor şeklindeki sarı lamba) yanıp sönmeye başlar, viteste oynama olur ileri geri,egsoz sesi değişir kesiklik şeklinde, motor çok sarsıntılı çalışır.
    Birde bu arıza meydana geldimi kendinizde halledebilirsiniz.gerekli ekipmanlar 10mm lokma yada 30 tork anahtardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musti_301 -- 19 Aralık 2010; 23:50:48 >

• quote:

• Motor tam olarak ısınana kadar - özellikle soğuk havalarda - hızlı kalkışlar ( kafayı yere vurduracak derecede ) ve ani manevralardan kaçının. Motor tam ısınana kadar aracınızı çok yumuşak kullanın. Bobinin yanmasına neden olan olaylar bunlar. Bobinin içindeki bir tür bakalit sıcak soğuk farkından ötürü çatlıyor, sıkıntı buradan kaynaklanıyor.
  • musti_301 M kullanıcısına yanıt
    bu bilgilere ek olarak ;

Valeo alacaklar için kesinlikle kahverengi (bordo) başlıklı/kafalı bobin almayın. bu ürün yan sanayidir. Valeo alacaksanız, mutlaka yeşil başlıklı modelini alınız. orijinal valeo budur.

ayrıca ürün kodunun , sizin aracın ürün kodunu refere ettiğini mutlaka araştırın. örneğin Valeo 402353 nolu ürün , 8200208611 ve 8200568671 nolu ürünleri refere eder (uygundur).

elbette imkan varsa yetkili servisten Beru marka alınabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum bahsettiğiğn bobin fiyatları nedir ortalama
  • MERHABALAR BOBİN VALEO VE YEŞİL KAHVERENGI BOBİNLER YAN SANAYİ SIKITILI BEN BIR USTA OLARAK BERU BAŞKA BOBİN KULLANMAYIN DİYORUM
    REFARANS NUMASI 82 00 568 671 BOBININ FİYATI 80 TL DIR

NOT : EGER BIR TANE YADA IKI TANE ARIZA YAPTIYSA TAKIM DEGISMENIZI TAVSIYE EDERIM NEDEN DERSENIZ BIR YADA IKI BOBINI TAKTIGINIZDA IKI TANE ESKI OLANLARDA BOZULUR ÇÜNKÜ YENI BOBIN YÜKSEK VOLTAJTAN DOLAGI BOZULUR İSTERSENIZ BU BOBINLEREN BENDE VAR YARDIMCI OLURUM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.