Şimdi Ara

17,3' SVE1712W1E aldım, inceledim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
5.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yaklaşık 2 aydan fazla laptopsuz kaldıktan sonra bu laptobu aldım.

sony vaio sve1712w1e

ürünü, hepsisony.com adresinden havale ile satın aldım.

*** dh de üyeliği bulunan hepsisony firma yetkilisi @hepsisony (selçuk bey) 'e yardımlarından dolayı teşekkür ederim. ***

ürünü 02.11.2012 de sipariş ettim... sorunsuz bi şekilde 03.11.2012 'de aras kargodan teslim aldım.

firma ile herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşamadan alışverişimi tamamladım.

* çanta da hediye edildi.

///////////////////////////////////////////////

ürüne ait resimler...

* ürün kutusundan; batarya, adaptör ve kitapçıklar çıkıyor.

* 5300 batarya ne yaa_?

* sol cephe :
    - ac güç girişi
    - ethernet girişi
    - dvi girişi
    - hdmi girişi
    - havalandırma ızgarası
    - usb 3.0 girişi
    - harici ses çıkış / girişi

* sağ cephe :
    - 3 x usb 2.0
    - bluray rom
    - kensington kilit girişi

ön cephe :
    - produo kart okuyucu
    - sd kart okuyucu
    - wireless, ac güç, batarya ve hdd uyarı ledleri

* bu da hediyemiz. =)

değerlendirmem :

artıları :

+ sony vaio =) (fan falan değilim, msi dı, asus du derken bunu aldım)
    + ışıklandırmalı klavye (backlit)
    + ısınma sorunu yaşamadım şu ana kadar. gerçi oyun kurmadım henüz.
    + ses kalitesi süper. önceki asus tan sonra dehşet verici bi ses kalitesi var. subwoofer yok.
    sadece iki hop. var. samsung 550 ile asus n56vz deneme fırsatım olmuştu... bu da onların kalitesinde.
    + metalik yüzey, ergonomik.
    + 17,3" mat led ekran. görüntüler çok canlı.

eksileri :

- bataryası 5300 mAH...
    - windows 8 ile alakalı sanırım. aldıktan beri mecburen 3 kere sıfırlama yaptım recovery menüsünden.
    belli bi yerde (anlayamadım tam) işlemci %100 oluyor. imleç donmalı, atlamalı hareket ediyor.
    tıklama yapmıyor ama hareket ediyor. tam donma olmuyor ama.

sonuç :

oyun oynama zevkimden vazgeçerek kaliteli internet kullanımı için bu ürünü aldım...
    iyi ki de almışım. almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

sormak istediğiniz soruları elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

kullanıcılar :

1. trkkrsy
    2. japon77
    3. PaRTiLuX
    4. anl_clk
    5. gkhn_ygn
    6. Freekmichael
    ...

saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 19 Ağustos 2013; 23:05:01 >

• bilgisayar oyun performansı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ? Isınma sorunu falan oluyor mu bazen işlemcinin %100 oldugunu söylemişsiniz hala devam ediyor mu o problem ? kısaca son durum ne memnun musunz bilgisayardan yazdklarınınz dısında artı ve eksileri var mı ?
  • Oyun performansını bekliyoruz.
  • bugün MediaMark'ta i5 işlemcili 1900 TL gördüm ama arkadaş az ilgilenip bize oyun performansı ve Full HD ekran hakkında vs birz bilgi verse keşke . . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: okan_42

bilgisayar oyun performansı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ? Isınma sorunu falan oluyor mu bazen işlemcinin %100 oldugunu söylemişsiniz hala devam ediyor mu o problem ? kısaca son durum ne memnun musunz bilgisayardan yazdklarınınz dısında artı ve eksileri var mı ?

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkhan

Oyun performansını bekliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: wampir_s

bugün MediaMark'ta i5 işlemcili 1900 TL gördüm ama arkadaş az ilgilenip bize oyun performansı ve Full HD ekran hakkında vs birz bilgi verse keşke . . .

selamlar arkadaşlar...

öncelikle özür dilerim hepinizden; konu açtık bakmadık oldu.

o ilk bahsettiğim sorun win8 update ile alakalı bir sorunmuş;

* şimdilerde çıkan hemen her laptop 2+1, 4+1 ses sistemi ile geliyor. bunda 2 hoparlör var. bass / tiz süper.

* son yaptığım recovery den sonra win8 açılır açılmaz updateyi kapattım. sorun yok o gün bu gün.

* oyun olarak pes 2013 ve nfsmw2012 kurdum, oynuyorum. ikisi de full details de. 1920x1080. sorunsuz, en ufak takılmasız oynuyorum.

* ekran 17,3" olacaksa full hd olması iyidir. ilk alınca göze değişik geliyor, çok ufak simgeler vs. ama zamanla full hd farkı hissediliyor.

* kullandığım süre boyunca yaşadığım sorunlar;
    --- donma sorunu : açılışta win8 updateyi kapatınca halloluyor. belki windows düzeltme yapmıştır ama ben updateyi kapattım öyle kullanıyorum.
    --- fan : oyunlarda yüksek devirlerde çalışıyor ki çalışması da normaldir. haliyle çalışırken sesi duyulabilir yüksekliğe geliyor. rahatsız etmiyor.
    --- ısınma : sadece oyun oynarken öyle aman aman olmayan belli bi sıcaklık hissedilebiliyor. rahatsız etmiyor.
    --- driver : 1tb usb 3.0 wd. hdd var. usb 3.0 a takınca tanımıyor. henüz driver desteği yok tahminim. hata veriyor.
    usb 2.0 a takınca sorunsuz çalışıyor. usb 3.0 portuna başka bi bellek vs. takınca sorunsuz çalıştırıyor.
    --- ekran ışığı : siyah ekran performansı güzel. ama sıfır ya da 180 dereceden bakınca çerçeve kenarlarından beyaz ışık görülebiliyor. rahatsız etmiyor.

bu kadar kullanımdan sonra hala tavsiye eder miyim_?

"evet_!" gerçekten süper alet.

sormak istediğiniz sorulara bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.

saygılarımla.

• * kullandığım süre boyunca yaşadığım sorunlara

--- batarya : ekleyelim atlamışım... ekran ışığı vs ayarlar hepsi açık herhangi bir enerji tasarrufu modu
    olmadan 5 saat anca gidiyor tam doluyken. benim için sıkıntı teşkil etmiyor. zira masa üstü gibi kullanıyorum.
    çantasında götürmüyorum herhangi bir yere...

saygılar.
  • Çok teşekkürler bilgiler icin

Gerçekten hos duruyor az araştırma yapıp net bi karar vermek istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK ACER 13.3" 3820TG 700 TL
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

quote:

Orijinalden alıntı: okan_42

bilgisayar oyun performansı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz ? Isınma sorunu falan oluyor mu bazen işlemcinin %100 oldugunu söylemişsiniz hala devam ediyor mu o problem ? kısaca son durum ne memnun musunz bilgisayardan yazdklarınınz dısında artı ve eksileri var mı ?

quote:

Orijinalden alıntı: abdullahkhan

Oyun performansını bekliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: wampir_s

bugün MediaMark'ta i5 işlemcili 1900 TL gördüm ama arkadaş az ilgilenip bize oyun performansı ve Full HD ekran hakkında vs birz bilgi verse keşke . . .

selamlar arkadaşlar...

öncelikle özür dilerim hepinizden; konu açtık bakmadık oldu.

o ilk bahsettiğim sorun win8 update ile alakalı bir sorunmuş;

* şimdilerde çıkan hemen her laptop 2+1, 4+1 ses sistemi ile geliyor. bunda 2 hoparlör var. bass / tiz süper.

* son yaptığım recovery den sonra win8 açılır açılmaz updateyi kapattım. sorun yok o gün bu gün.

* oyun olarak pes 2013 ve nfsmw2012 kurdum, oynuyorum. ikisi de full details de. 1920x1080. sorunsuz, en ufak takılmasız oynuyorum.

* ekran 17,3" olacaksa full hd olması iyidir. ilk alınca göze değişik geliyor, çok ufak simgeler vs. ama zamanla full hd farkı hissediliyor.

* kullandığım süre boyunca yaşadığım sorunlar;
    --- donma sorunu : açılışta win8 updateyi kapatınca halloluyor. belki windows düzeltme yapmıştır ama ben updateyi kapattım öyle kullanıyorum.
    --- fan : oyunlarda yüksek devirlerde çalışıyor ki çalışması da normaldir. haliyle çalışırken sesi duyulabilir yüksekliğe geliyor. rahatsız etmiyor.
    --- ısınma : sadece oyun oynarken öyle aman aman olmayan belli bi sıcaklık hissedilebiliyor. rahatsız etmiyor.
    --- driver : 1tb usb 3.0 wd. hdd var. usb 3.0 a takınca tanımıyor. henüz driver desteği yok tahminim. hata veriyor.
    usb 2.0 a takınca sorunsuz çalışıyor. usb 3.0 portuna başka bi bellek vs. takınca sorunsuz çalıştırıyor.
    --- ekran ışığı : siyah ekran performansı güzel. ama sıfır ya da 180 dereceden bakınca çerçeve kenarlarından beyaz ışık görülebiliyor. rahatsız etmiyor.

bu kadar kullanımdan sonra hala tavsiye eder miyim_?

"evet_!" gerçekten süper alet.

sormak istediğiniz sorulara bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım.

saygılarımla.

pekı crysis bf call of duty gıbı agır oyunda denedınızmı acaba oyun performansı nasıl oldugunu pes o kadarda agır bı oyun degıl

• quote:

Orijinalden alıntı: Telvis
    pekı crysis bf call of duty gıbı agır oyunda denedınızmı acaba oyun performansı nasıl oldugunu pes o kadarda agır bı oyun degıl

yok usta denemedim... yaşım itibari ile o oyunları oynayacak vaktim yok.

sadece pes benim her daim oynayacağım oyun.

nfsmw12 bile amortiden çıktı
  • quote:

Orijinalden alıntı: trkkrsy

quote:

Orijinalden alıntı: Telvis

yok usta denemedim... yaşım itibari ile o oyunları oynayacak vaktim yok.

sadece pes benim her daim oynayacağım oyun.

nfsmw12 bile amortiden çıktı

canım sıkıldıgı zaman yuksek grafıklı oyunlar oynuyorumda ondan sordum lenovo y500 beklıyorum bende herhalde cok gec gelıcek yada gelmeyecek alternatıfler arastırıyorum tesekkurler.

• 18.12.2012 salı saat 13:43 itibari ile SONY VAIO laptopun siparişini verdim sabırsızlıkla teslimini bekliyorum.
  • Oldukça kötü bir touchpad kullanıyor SVE serileri.Sert tuşlar ve algılama düşüklüğü.Ayrıca i3 i5 i7 işlemcilerle gelen HD 3000 veya HD 4000 işlemci içinde ki entegre grafik kartlarını sanırım görmüyorlar.Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştırılarına girdiğinizde sadece üzerinde ki harici grafik kartı görülüyor.Artık nasıl bir ana kart kullanıyorsa.

3000 veya 4000 serisi grafik kartının avantajları var,pil ömrü gibi veya convert işlemlerinde.Sadece bu serilerde gözlemledim.Ayrıca SONY driver konusunda oldukça geri kalan bir firma.Sanırım rakebet edebilmek için kalitesini oldukça aşşağı çekmiş.Win 8 gelen makinasında bile atheros N desteği bile olmayan wireless kullanıyor.

Ödediğiniz rakamlara çok daha kaliteli ürünler var.
  • evet arkadaşlar sonunda Laptopuma kavuştum.Kötü hava şartlarından dolayı tahminimden iki gün sonra geldi ama olsun sapa sağlam geldi.Laptopu kutu dan çıkarıp kurmaya kadar video ve fotolu bir inceleme yapmak isterdim bende yok ama kuzenimde ikisi de vardı istedim ama yoğunluğundan dolayı getiremedi.

Dün kısa süre batarya bitinceye kadar kurulumu tamamlayıp inceledim daha doğrusu inceleyemedim.Meğer ne karmaşıkmış bu Windows 8 millet diyordu da heh ne kadar karmaşık olabilirki diyordum çok mahçupum çok:) dün kısa süre deneyimim hüsranla sonuçlanmıştı touch pad önceki laptopumdan daha kötü gelmişti, bir sayfaya girdim çıkamadım, batarya sinyal verdi %7 kalınca kapamak istedim kapatamadım mecburen uyku ya aldım.

Kapalı şekilde 12 saat şarj etmeyi planlıyordum oysa, fişi taktım ama şarj olmadı .Sabah kitapçığına bakayım bir de dedim ve nasıl kapanacağını kitapcıkda buldum ve kapadım :) tekrar şarj olması için fişi taktım ama hiçbir uyarı ışığı yanmadı.3-3.5 saat fişi takılı kapalı durdu sonra açtım %100 dü şarj.

İLK deneyimimden sonra korkarark açtım laptopu ama korktuğum kadar olmadı her geçen saat biraz daha alıştım şuan zevkden dört köşe olmuş şekilde ışıklı klavyemden yazıyorum .Dört senelik laptopumu küçük kuzenime verdim.Dört senedir müzik dinlemiyordum, klavyeden yazı yazmak işkence oluyordu.

İlk yaptığım iş gangnam style'ı açmak oldu.Diğer laptopları bilmem ama önceki laptopuma göre ses düzeyi ve kalitesi uzaydı [:( bugünde Zeki MÜREN den girdik İbrahim TATLISES den çıktık.Meğer ben müzik dinlemeyi ne çok seviyormuşum klavye süper insanın durmadan yazası geliyor.Touch pad eski laptopumdan kötü gibi gelmişti sürüklemesi hala biraz sorun oluyor ama alıştım sayılı artık o kadar kötü gelmiyor.

Diğer laptopumum ısınma problemi vardı onun için yeni makinamda önceliğim ısınmamasıydı müzik dinliyorum, dört sekme açık birinde face online oyunu açık sürekli işlem yapıyorum ısınma hiç yok desem yalan olmaz.Ağır oyunlar için kartı yeterli değildir sanıyorum ben zaten oyun için almadım ama bir ara düşünmüş asus,msı,lenovo gibi markalara bakmıştım bf3 ilgimi çekmişti ama 30 gb indirmekle bitmez deyip multimedya özellikli,sağlam,konforlu,film izleye bileceğim tv ye bağlayıp 3D görüntü alabileceğim bir makinada karar kıldım iyiki de öyle yapmışım.

inanılmaz memnunum şuan. full hd alacak arkadaşlar bencede 17 ekran alsın çünkü bunda bile küçük yazılar.Mat ekran yansıma yok, renkler çok canlı,ekrar çok parlak, laptopa bakıp arkasından full hd tv me baktım mı tv sönük kalıyor.Full hd parlak ekran göze zarar mı verir bilmiyorum fakat inanılmaz keyifli.

Önceliği oyun olmayanarkadaşlara kesinlikle öneririm.Arkası gelecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon77 -- 23 Aralık 2012; 21:38:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

Oldukça kötü bir touchpad kullanıyor SVE serileri.Sert tuşlar ve algılama düşüklüğü.Ayrıca i3 i5 i7 işlemcilerle gelen HD 3000 veya HD 4000 işlemci içinde ki entegre grafik kartlarını sanırım görmüyorlar.Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştırılarına girdiğinizde sadece üzerinde ki harici grafik kartı görülüyor.Artık nasıl bir ana kart kullanıyorsa.

3000 veya 4000 serisi grafik kartının avantajları var,pil ömrü gibi veya convert işlemlerinde.Sadece bu serilerde gözlemledim.Ayrıca SONY driver konusunda oldukça geri kalan bir firma.Sanırım rakebet edebilmek için kalitesini oldukça aşşağı çekmiş.Win 8 gelen makinasında bile atheros N desteği bile olmayan wireless kullanıyor.

Valla hocam ben 2-3 haftadır araştırdım. Aslında Sony'nin çzelliklerine göre biraz pahalı sattığını düşünenlerdenim ama maalesef bu fiyata bundan iyisinide bulamadım. Bugün için bende aldım yarın teslim alıyorum ve kullanmaya başlıcam. Bu fiyata daha iyisi dediğin hangisidir onu öğrenebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: PaRTiLuX

quote:

Oldukça kötü bir touchpad kullanıyor SVE serileri.Sert tuşlar ve algılama düşüklüğü.Ayrıca i3 i5 i7 işlemcilerle gelen HD 3000 veya HD 4000 işlemci içinde ki entegre grafik kartlarını sanırım görmüyorlar.Aygıt yöneticisinden Görüntü bağdaştırılarına girdiğinizde sadece üzerinde ki harici grafik kartı görülüyor.Artık nasıl bir ana kart kullanıyorsa.

Valla hocam ben 2-3 haftadır araştırdım. Aslında Sony'nin çzelliklerine göre biraz pahalı sattığını düşünenlerdenim ama maalesef bu fiyata bundan iyisinide bulamadım. Bugün için bende aldım yarın teslim alıyorum ve kullanmaya başlıcam. Bu fiyata daha iyisi dediğin hangisidir onu öğrenebilir miyim?

Marka fanı gibi görünecek fakat Dell markasında 7520 serilerinden alabilirdin.Hatta bunların dokunmatik ekranlı modelleri ve daha inceleri gelicek.Tercihini aslında yargılamak istemiyorum.Almışsın güle güle kullan.Hayırlı olsun.Hatta temennim tek bir sorun bile yaşamadan kullanman.Aldığın cihazdan memnun kalıp iyiki almışım bunu demeni bile gönülden isterim,açık söylüyorum bak.

Mesela bunun gibi,

http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Dell-Inspiron-7520-S61F81-i7-3612-21Ghz-8GB-1TB-2GB-VGA-156-Freedos-Notebook-pmu204382.html?ref=akakce&v=0.49.3

Bunun daha da yenileri geliyor şimdi.Bu sadece direk karşıma çıkar bir model.Sony den çok daha iyidir kıyaslamasınıda yaparım istersen detaylı.

Yinede dediğim gibi hayırlı uğurlu olsun.Sorunsuz kullanman ümidiyle.

• quote:

quote:

quote:

Marka fanı gibi görünecek fakat Dell markasında 7520 serilerinden alabilirdin.Hatta bunların dokunmatik ekranlı modelleri ve daha inceleri gelicek.Tercihini aslında yargılamak istemiyorum.Almışsın güle güle kullan.Hayırlı olsun.Hatta temennim tek bir sorun bile yaşamadan kullanman.Aldığın cihazdan memnun kalıp iyiki almışım bunu demeni bile gönülden isterim,açık söylüyorum bak.

Mesela bunun gibi,

http://www.ebrarbilgisayar.net/Urun/Dell-Inspiron-7520-S61F81-i7-3612-21Ghz-8GB-1TB-2GB-VGA-156-Freedos-Notebook-pmu204382.html?ref=akakce&v=0.49.3

Bunun daha da yenileri geliyor şimdi.Bu sadece direk karşıma çıkar bir model.Sony den çok daha iyidir kıyaslamasınıda yaparım istersen detaylı.

Hocam öncelikle temennilerin için teşekkür ederim. Şuanda kullanıyorum notebooku ve gayette tatmin edici. maşallah herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. çok hoşuma giden basit ama güzel özellikleri var. verdiğin linkteki notebooku inceledim bu notebook bizimkinin yanına bile yaklaşamaz. hatta senin önerdiğinin parasına çok daha süperlerini alabilirsin. SVE1712W1E 17,3" ekranı çok büyük bir artısı. benim için herşeyden öncesi ekranın boyutuydu zaten. senin önerdiğin notebookun freedos olması zaten karlışatırmanın gereksizliğini ortaya çıkardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mesela bunun gibi,

Hocam öncelikle temennilerin için teşekkür ederim. Şuanda kullanıyorum notebooku ve gayette tatmin edici. maşallah herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. çok hoşuma giden basit ama güzel özellikleri var. verdiğin linkteki notebooku inceledim bu notebook bizimkinin yanına bile yaklaşamaz. hatta senin önerdiğinin parasına çok daha süperlerini alabilirsin. SVE1712W1E 17,3" ekranı çok büyük bir artısı. benim için herşeyden öncesi ekranın boyutuydu zaten. senin önerdiğin notebookun freedos olması zaten karlışatırmanın gereksizliğini ortaya çıkardı.

Ben örnek gösterdim ,bunun win 8 li modelide var.hatta 8730 ekran katlılarıda var.neyse hayırlı ola.

• Arkadaşlar merhaba,

İzmirde nerden alabiliriz bu modeli bilen varmı? Satürn de satılıyor indirim reklamını görmüştüm 2 ay kadar önce, hala Satürnde varmıdır fiyat nedir bilgisi olan varsa paylaşabilirmi?
  • merhaba,
    ürünü inceledik almayı düşünüyoruz. bilgisayar ne kadar sürede açılıyor bilgi verebilir misiniz?
    açıklamalarınız için teşekkürler
  • işin açığı hiç ölçmedim, hiçte ihtiyaç hissetmedim. gayet hızlı açılıyor. hatta biosa girmek çok zor:)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.