Şimdi Ara

17 Ağustos Depremi Efsaneleri... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
264
Cevap
26
Favori
36.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tophanedi padişahların osmangazi ve sultan orhan ın ayaklanıp ben bu devleti yokolsun diye kurmadım hadi devletimizi kurtaralım demesi ve gece bekçisinin o gece evliyalar ayağa kalktı diye bağıraraktüm tophane halkını uyandırması (bunlar depremden 5 dk önce olmuş) ayrıca gece bekçisi delirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zyx

bursada tophanedeki yatırların kalkıp ulucamide namaz kılması...

Efsane;
    Eski çağlardan beri söylenegelen, olağanüstü varlıkları, olaylarıkonu edinen hayalî hikâye, söylence.
    Gerçeğe dayanmayan, asılsız söz, hikâye vb.

• Çok kötü zamanlardı sürekli mahallelerde dedikodular dolaşırdı şu saatte deprem olacak diye sokakta yatardık.Allah göstermesin bir daha o günleri çaresizlik çok kötü birşey.
  • Beyler şöyle bişey hatırlayan var mı ?

Yalovada 2 kız kardeş, aralarında 2 yaş falan var. Yaşlı bir kadın bunları kaçırmış mı, kandırmış mı, ya da yardım için götürmüş. Ondan sonra kızları bu kadınla görenler ailelerine haber vermiş. Ben o zamanlar 8 yaşındaydım, bütün Yalovada bu 2 kızın kayıp ilanları vardı, düğün gibi bir gecede çekilmiş fotoğrafları vardı ilanın üzerinde.

Sonra kızlardan birinin dilendirildiğini söylediler.

Ne zaman bu konu açılsa ben çok korkardım, hatırlayan varsa biraz anlatabilir mi ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Doçent Kangal

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Aristomaxos

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 1mpossible

quote:

bursada tophanedeki yatırların kalkıp ulucamide namaz kılması...

Komik geldiği doğru ama sabah namazında bu olaya tanıklık eden birçok insan var.

zaten böyle olaylara tanıklık eden onlarca kişi çıkar ama bir tanesinin bile aklına videoya çekmek gelmez nedense

1999da video bu kadar yaygındı zaten.

bahaneden bol ne var

ateist kardeşim senin duyguların bunları anlamaya yetmez. lütfen aşalayacağına kendini düzelt derim. Dalga geçmekle bir yere varamazsın.

hadi sen bana ateist dedin tamam kabul ateist olayım sana göre. Peki sen müslümansın diyelim; Kuran'ın müslümanlığın neresinde deprem olunca ölülerin camiye gidip namaz kılabileceği var?

ulan adam bize ateist diyor; kendisinin öldükten sonra dirilme (reenkarnasyon) nin kuranda kesinlikle kabul edilmediğinden haberi yok

bide bilmiş gibi konuşuyor şuna bak. Kuran'da evliyalardan bahsediyor ayrıca hadislerde evliyaların ölmediğini (ruhi olarak) zor durumdaki insanlara hızır gibi yetişdiğide yazıyor.

Ayrıca Kuranda temel anlamını verir hadislerden yararlanarak temel anlamın ne olduğunu öğrenirsin (namaz,oruç gibi). tabi sen bunları bilmiyorsun ve aydınlanmış,zeki,cool bir insan olarak yorum atıyorsun. Aferin canım benim

yatırlar mezardan çıkıyor, namaza gidiyor

sen de bunu yedin

sıkışınca konuyu değiştiriyorsunuz. tamam artık.

• O geceyi hatırlamıyorum. Tek hatırladığım gece geç saatlere kadar uyumamış olduğum.
  • Alıyim yerimi şurdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: neoholysin

Çok yıldızın olduğunu hatırlıyorum.

Çok yıldız olmasının nedenlerinden biride aslında o gece elektrikler kesildiği için her taraf zifir zindan ve en ufak bir ışık net belli oluyor

Şu an yaşadığımız megaşehirlerde aydınlatma had safhada olduğundan çoğu zaman dikkat etmediğimiz sürece yıldızları göremiyoruz...

Doğu Karadenizde gece dağ,yayla gezileri yapmış biri olarak söyleyebilirim oralarda aydınlatma olmadığı için sanki yıldızları elinizi uzatsanız tutacakmışsınız gibi geliyor insana

Ama burada biraz uzak yıldızları görmek dahi mümkün değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozn.Onl

tophanedi padişahların osmangazi ve sultan orhan ın ayaklanıp ben bu devleti yokolsun diye kurmadım hadi devletimizi kurtaralım demesi ve gece bekçisinin o gece evliyalar ayağa kalktı diye bağıraraktüm tophane halkını uyandırması (bunlar depremden 5 dk önce olmuş) ayrıca gece bekçisi delirmiş.

Bu devleti Osman Gazi kurmadı ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

quote:

tophanedi padişahların osmangazi ve sultan orhan ın ayaklanıp ben bu devleti yokolsun diye kurmadım hadi devletimizi kurtaralım demesi ve gece bekçisinin o gece evliyalar ayağa kalktı diye bağıraraktüm tophane halkını uyandırması (bunlar depremden 5 dk önce olmuş) ayrıca gece bekçisi delirmiş.

Türkiye de yoktan varoldu dimi
  • Ayaklarının altında ev, toprak sallanıyor. Ayakların bağlanmış gibi adım atamıyorsun, o an o korku ve şok ile düşünemiyosun. Off Allah bidaha bu kötü günleri yaşatmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paranormal Adam -- 29 Kasım 2011; 20:05:49 >
  • quote:

quote:

osmanlıyı kuran osmangazidir. git araştır istersen. osman beyliği ile osmanlıyı karıştırma :)

quote:

vikipedi
    çoğu çağdaş bilginler imparatorluğun aşağı yukarı 1299 yılında ortaya çıktığını ve kurucusunun Oğuz Türkleri’nin Kayı Boyu’ndan gelen Osman Gazi olduğunu kabul eder.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 29 Kasım 2011; 20:06:15 >

• msjım bulunsun
  • quote:

quote:

quote:

osmanlıyı kuran osmangazidir. git araştır istersen. osman beyliği ile osmanlıyı karıştırma :)

Osman Beyliği nedir ya??

Osman Beyliği ile Osmanlıyı karıştırma.

Git araştır istersen?

Ayrıca bu ülke derken Türkiye'den bahsediyordum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Osman Beyliği nedir ya??

Git araştır istersen?

allah aşkına nickini değiştir bari.

bi tarafınla güldüğün o kelimeleri haketmiyor o nickin.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanlı_Devleti_beylik_dönemi

gir oku ondan sonra nickini değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ozn.Onl -- 29 Kasım 2011; 20:10:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Osman Beyliği nedir ya??

Git araştır istersen?

allah aşkına nickini değiştir bari.

bi tarafınla güldüğün o kelimeleri haketmiyor o nickin.

La hala gülüyorum

Osman beyliğiyle Osmanlıyı karıştırma ne demektir ya?

• Türkiye Osmanlı'nın devamıdır.Kasr-ı Şirin annlaşması Osmanlıda yapılmıştır ama günümüzde hala Kasr-ı Şirin anlaşması devam etmektedir.
  • bak sözde tarihçi arkadaşım osmanlı beyliği ilk yerleştiğinde kayı boyunun başında ertuğrul bey vardı. dolayısı ile osmanlı beyliğinin ilk kurucusunun ertuğrul bey olduğu türk tarih kurumunun kayıtlarında yer almaktadır. daha sonra beyliği osmangazi devralarak devlet kimliğine büründürmüştür.

ben doğduğumdan beri ailemde 2 tane öğretmenle yaşıyorum . dedem amcamlar ve dayımların meslekleride öğretmendir. içlerinde 2 tane tarihçi de yer alır . tarih konusunda kapışacak başka birisini bul.
  • Takip
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.