Şimdi Ara

17 Ağustos Depremi Efsaneleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
264
Cevap
26
Favori
36.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yazılar Uludağ Sözlükten Alıntıdır.

http://www.uludagsozluk.com/k/17-ağustos-efsaneleri/

# Mesela depremden 5 dakika önce su içmeye kalkan bir arkadaşımın denizin üstünde bir alev topu gördüğüne emin olması gibi (eskisevgili)

# Deprem başladığı esnada teknesiyle balıkta olan bir balıkçının, deprem başladı anda denize düşmesi akabinde denizde sıkışan basınç sonucu metrelerde yukarı fırlaması ve tüm gölcüğü kuşbakışı seyretmesi. (eskisevgili)

- sakarya da yıkılan elmas otel in enkazında bir erkek ve 4 kadının aynı odadan cesetlerinin çırılçıplak çıkarılması...

- sakarya adliye binasının temeli ile havaya kalkıp yere çakılması, (ki nöbetçi erler dilini yutmuştur bu olayda)

- depremde enkazdan çıkan bir aileye arabanın çarpıp öldürmesi,

- enkazda teyzenin altınlarını çalmak için kolunu kesen bir hırsızın öldürülüp, cesedinin sanki enkazdan çıkmış gibi gösterilmesi,

- düzce de düğünden bir gece önce damadın arkadaşının evinin enkazından çıkan gelin,

- sakarya daki erenler mezarlığı nda dervişlerin dua etmesi(bu mezarlık bana yakındı ve birçok kişi bunu söyledi),

- depremde ortaya çıkan ışıktır ki bunu ben de görmüşümdür... (bkz: agharta)

- enkazda kalanlara çıkışı gösteren melekler veya erenler... (birçok kişiden duydum bunu)

- deprem gecesi gökyüzünün yıldızlarla örtülü olması (ben bu kadar yıldızlı bir gece daha görmedim),

- güneş tutulmasının depremi tetiklediği iddiası,

- depremden kurtulanların artçılardan sonra pencerelerden atlaması ve birçok kişinin hayatını yitirmesi..

- enkazdan çıkan çocukların organ mafyası tarafından kaçırılması,

- bir ay sonra enkazdan çıkan teyzenin "her gece biri bana su getiriyordu" demesi ...

- halkın yardım olarak gönderdiği giysi ve kıyafetlerin depolarda çürütülmesi,

- halkın yaptığı bağışlarla memurların maaşlarının ödenmesi,

- askerin kombassan ve bazı şirketlerin yardım getirmesine izin vermemesi...(istersen eksile ama gerçek.. ordaydım ve gördüm)

- namaz kılmasını bilmeyenlerin bile abdest alıp donla atletle sabah namazını kılmaları. ( ben böyle bir şey hayatımda görmedim daha.. düşünsenize tüm mahalle yanyana çimenlikte namaz kılıyorsunuz.. dualar edip, ağlıyorsunuz.)

- 7.4 ten kat ve kat büyük olmasına rağmen sırf bu şehirlerin ohal yüzünden 5 yıl vergiden muaf tutulmasını engellemek için rihter ölçeğini düşürmek. (gerçektir)

fewzi1907

# bursada tophanedeki yatırların kalkıp ulucamide namaz kılması... (melezmacir)

# deprem anında uyanıktım ve marmara denizine yakındım her yer sallanırken yerde bembeyaz flaş gibi ışık saçan dev bir ışık patlaması (ses yoktu) ve bu ışık patlamasıyla yıldırım gibi bir ışık seli gökyüzüne doğru aktığını gördüm... (birdy)

# depremin olduğu geceden önceki sabah vakitlerinde, balıkesirin ören ilçesinde deniz kıyısına vuran ve boyumdan iki üç kat daha büyük uzunluğa sahip yosunlar. (no witzki)

-bir hafta kadar bir sure, 17 agustos gecesine kadar her gece saat 3 te uyanmam -ki butun kutsal degerelr uzerine yemin ederim- annemin yanina gidip uyuyamadigimi soylemem. (sicaktan belki)

-deprem gecesi annemin evdeki tepsilerden birininin devrildigini duymasi ve ben zannedip beni dovmek uzere kalkmasi. o esnada depremin olmasi.

-deprem esnasinda evimizde elektriklerin olmasi. annemin cok severek aldigi dolabin kapinin onunu tikamasi.

-mutfak camindan balkona cikmak istedigimiz sirada mutfaktak camlardan birinin babamin elini kesmesi babamin 35-40 saniyede 3 defa bayilmasi ve ancak deprem bitince evden cikabilmemiz.

-sabah oldugunda eve girildiginde (beni gondermemislerdi) mutfagin her yaninin cam kiriklariyla dolu olmasi hatta bulasik makinasinin icindekilerin disari firlamis olmasi. buna ragmen hic birimizin ayaginin kesilmemesi. ( evden cikarken)

- kuzenimin olmeden once mahallede bulununan (kendisinin calistigi) fabrikanin salterlerini indirmesi ve buyuk bir yangini onlemesi. ve o fabriknin enkazinda kalmasi.

- kuzenimin enkazin hangi bolgesinde kaldiginin bulunamamasi ve dayisinin ruyasina " ben duradayim dayi gelin beni alin" demesi ve cenazenin ordan cikmasi.

- ve kuzenimin universiteyi kazandigi sene vefat etmesi.

- kocasini kaybeden bir kadinin gozlerindeki morlugun buyuklugu.

- 2 kisilik cadirda alti kisi kalmamiz ve depremden sonra gelen yagmurlarda sirilsiklam olmamiz.

daha aci gercekler:

- depremden bir hafta sonra memleketimden sakarya'dan ayrilmamiz. bambaska bir kultur oln aydin'a tasinmamiz.

- muhafazakar bir sehirden bambaska bir yerde kendimi kaybetmem.

- her iki tarafa da ait olamamam.

- arada kalmis bir birey olarak 3 senedir gitmedigim memleketimi hic ozlemiyor olmam.

- memleketime karsi kacmis olmamizdan oturu kendimi suclu hissetmem.

(pergamon)

hiç unutmam, 5 gün sonra fenerbahçe - trabzonspor maçı vardı. normalde ayın 20sinde yanıma gelecek olan, izmit'te ikamet eden bir arkadaşım ısrarlarım sonucu 16 ağustos'ta yanıma gelmişti. o gece saat 2 gibi yanıma geldi. aramızda aynen şu diyalog geçti;

- ya uyuyamıyorum, içimde çok kötü bir his var.
    + sıcaktandır.
    - rüyama dedem girdi, eve çağırdı beni.
    + ...
    - ben bi annemi ariyim abi, yoksa içim rahat etmicek.

annesini aradı ama ulaşamadı. uzatmıyayım, arkadaşım o depremde bütün ailesini kaybetti. bir şekilde o kurtulmuştu ama olanlardan hep kendini sorumlu tuttu, orada olsaydı ya da o an yola çıksaydı ailesini kurtarabileceğini düşündüğü için kendini suçladı. geçen seneye kadar psikolojik tedavi gördü ve o günden beri maç izleyemiyor.

(zorba hayvansever)

2.30 Dan itibaren.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thsncnrymlk -- 29 Kasım 2011; 12:45:14 >

• Yıldızları ben de gördüm. Çok görünmesinin sebebi elektriklerin kesilmiş olması, bunda şaşılacak bir şey yok. Bu gün elektrikleri gecenin köründe kesseler yine aynı manzarayla karşılaşırız ve harika bir manzara olur. O günden beri neredeyse her gece yukarı bakarım, uzay aşkımı o geceki yıldızlar filizlendirdi.
  • mesajım bulunsun
  • o zaman küçüktüm 7 veya 8 yaşlarında pek hatırlamıyorum ama duyduğuma göre deprem zamanında dışarda hem bir ışık toplkuluğu ve gürültülü bir uğultu varmış onu anmlayamamıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

mesajım bulunsun
    tutar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

mesajım bulunsun
    O gün giresundaydım.Hava kıpkırımıydı ve gökyüzü yıldızlarla kaplıydı .Deprem in ne olduğunu ilk o zaman öğrenmiştim.Babamla aramda geçen diyalog şöyle;
    -Deprem ne baba?
    -Fay hattının kıralması oğlum.
    -Fay hattı ne baba?
    -Sonra anlatırım oğlum.
    Sonra okulda anlattılar ama biraz geç oldu sanırım.
  • birde depremden önce büyük bir uğultu olduğu söylenir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: beat maker

tutar

Alıntıları Göster
    Allahım sen bizi koru
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hain (13 Aralıkta vizyonda)
    2 ay önce açıldı
    Beklenen istanbul depremi
    11 ay önce açıldı
    6 Şubat 2023 - Deprem Oldu!!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre845

birde depremden önce büyük bir uğultu olduğu söylenir..
    Arkadaşlar aynen cenaze gibi uyurum,

o zaman herkes çadırlara gitti ana baba günü idi yaşım henüz 14-15 idi ancak Cenaze gibi uyurum o deprem İstanbul\Kartalda mahalleyi sokağa döktü ama ben uyanmadım:D

neyse büyük depremden sonra bir daha deprem büyük olmaz anca artçı olur babam birşey olmaz diyerek evimizde kaldık sonra annem huzursuz oldu ufka kız kardeşim 98 doğumlu henüz 2-3 yaşında idi biz uyuması için salıncak yaptık bezlerden bzi salladıkça eee ee ee diyordu ve sağolsun bütün herkesin uyksuunu kaçırmıştı.

sonuç olarka yaşamdım bilmiyorum:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

Arkadaşlar aynen cenaze gibi uyurum,

o zaman herkes çadırlara gitti ana baba günü idi yaşım henüz 14-15 idi ancak Cenaze gibi uyurum o deprem İstanbul\Kartalda mahalleyi sokağa döktü ama ben uyanmadım:D

neyse büyük depremden sonra bir daha deprem büyük olmaz anca artçı olur babam birşey olmaz diyerek evimizde kaldık sonra annem huzursuz oldu ufka kız kardeşim 98 doğumlu henüz 2-3 yaşında idi biz uyuması için salıncak yaptık bezlerden bzi salladıkça eee ee ee diyordu ve sağolsun bütün herkesin uyksuunu kaçırmıştı.

sonuç olarka yaşamdım bilmiyorum:D

Alıntıları Göster
    quote:

- kuzenimin enkazin hangi bolgesinde kaldiginin bulunamamasi ve dayisinin ruyasina " ben duradayim dayi gelin beni alin" demesi ve cenazenin ordan cikmasi.

laayyyn

• ben o depremde uyanmadım yaa :S

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsini okudum. Deprem kötü birşey tabi ben ankaradayken bile hissedip apartmanda dışarı kaçtıysam orada olanları düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtillaHuN

quote:

laayyyn

Alıntıları Göster
    büyük depremlerden once alev topu yerden sesler gokyuzunun garib bi hal alması gibi doğal olan bişey yoktur bolgeden bilmem kaç atom bombası kadar enerji çıkmıştır aynı olaylar 1509 1766 büyük ist depremlerindede rapor edilmiştir 500 sene once haarpmı vardı hatta 1509 da gece gokyuznun kan gibi kızardığı yerlerden gelen gürültülerden rahatsız olanlar çıkıp kurtulmuş o gece ayrıca bi çok yerden deniz fışkırmış depremden önce..

• quote:

Orijinalden alıntı: |cypo|

ben o depremde uyanmadım yaa :S
    hiç unutmuyorum o depremden önce gerçektende bazı yazılarda oldugu gibi özellikle gölcük tarafında acayip bir gemi hareketliliği vardı. Hatta kendi kendime neden bu kadar çok gemi var diye sormuştum. Bunun dışında yukarda birisinin yazdığı gibi depremden önceki gece ve deprem gecesi hayatımda görmediğim kadar yıldızı gökyüzünde görmüştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertu.aa

hiç unutmuyorum o depremden önce gerçektende bazı yazılarda oldugu gibi özellikle gölcük tarafında acayip bir gemi hareketliliği vardı. Hatta kendi kendime neden bu kadar çok gemi var diye sormuştum. Bunun dışında yukarda birisinin yazdığı gibi depremden önceki gece ve deprem gecesi hayatımda görmediğim kadar yıldızı gökyüzünde görmüştüm.

Alıntıları Göster
    takip.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tardis*

takip.......

Alıntıları Göster
    o akşam tekirdağda yazlığımızdaydık deprem oldugunda tüm aile ayaktaydı ve babam işkillenmişti cünkü bu yazlık denizkenarı binalara güvenmiyordu
    arabada geçirdik o akşamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigby Wolf

o akşam tekirdağda yazlığımızdaydık deprem oldugunda tüm aile ayaktaydı ve babam işkillenmişti cünkü bu yazlık denizkenarı binalara güvenmiyordu
    arabada geçirdik o akşamı

Alıntıları Göster
    Çoğu doğru ve bizzat ben yaşadım.
    Şu ışığa bizzat şahit oldum.Deprem anında sanki birisi arabayla bahçemize girmiş ve bizim ikinci kata farlarını yansıtıyor gibiydi.
    Cidden yoğun bi ışık vardı.Ayrıyetten o gece aşırı sıcaktı ve gökyüzünün nerdeyse her santiminde yıldız vardı.Çok yoğun bi kırmızı rengi vardı gökyüzünün.
    Annem reşat amcamı bi inşaatın içinde görmüş rüyasında.O adamın cesedide çalıştığı inşaat alanından çıkarıldı zaten.
    Gece deprem anında birçok garipten sesler duydum.Sanki onlarca kişi aynı anda aynı şeyi söylermiş gibi.Ne olduğu tam anlaşılmıyodu ama annemlerle konuştuğumda tek duyanın ben olduğunu anladım.(Yada o an ben kafayı yedim garipten sesler duydum)

Bakın ne buldum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 29 Kasım 2011; 13:36:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Çoğu doğru ve bizzat ben yaşadım.
    Şu ışığa bizzat şahit oldum.Deprem anında sanki birisi arabayla bahçemize girmiş ve bizim ikinci kata farlarını yansıtıyor gibiydi.
    Cidden yoğun bi ışık vardı.Ayrıyetten o gece aşırı sıcaktı ve gökyüzünün nerdeyse her santiminde yıldız vardı.Çok yoğun bi kırmızı rengi vardı gökyüzünün.
    Annem reşat amcamı bi inşaatın içinde görmüş rüyasında.O adamın cesedide çalıştığı inşaat alanından çıkarıldı zaten.
    Gece deprem anında birçok garipten sesler duydum.Sanki onlarca kişi aynı anda aynı şeyi söylermiş gibi.Ne olduğu tam anlaşılmıyodu ama annemlerle konuştuğumda tek duyanın ben olduğunu anladım.(Yada o an ben kafayı yedim garipten sesler duydum)

Bakın ne buldum

Alıntıları Göster

• Çok yıldızın olduğunu hatırlıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thsncnrymlk

Alıntıları Göster
    Alllah milletimize bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cn.gates

Alllah milletimize bir daha böyle bir acıyı yaşatmasın

Alıntıları Göster
    Bu konu tutar. İlk sayfadan yerimi kaptım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.