Bildirim
17' lcd monitörmü yoksa 19' crt monitör alayım
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
ofis için 17" lcd. lcd alırken ölü pixel olayına dikkat et. oyun konusunda tecrübem yok. ancak okudugum bi kaynaga göre crt kadar performanslı degilmis. 19 crt alırsan 109p yi tavsiye ederim 0,24 nokta aralıgı var. kendim 15" philips lcd kullanıyorum. lcd office uygulamalarında güzel. -
Kolay taşınabilirlik avantajından faydalanacabilecekseniz lcd kesinlikle, ama uzun süre baktığım lcd (bir süre kullanma fırsatım oldu) zamanla gözleriniz alışacağından tüplüymüş izlenimi verdi bana, yani sadece ekrana baktığımız için (belki bana öyle geldi 15'' dell lcd idi) görsel zevk dışında büyük fark yok gibi [dry] şahsi fikrim yeni bir monitör alacaksanız min.19'' olmalı. LG F900B modelini tavsiye ederim. -
17" lcd please ... :-) -
Bence CRT ben 22' crt kullanıyorum ve yanında projeksiyon tabii ki... -
crt 19" -
Kim ekranı sıklıkla taşımak zorunda kalıyor ki?
Görüntü kalitesiyle ve fiyatıyla tercih 19'' flat monitör olmalıdır bu açıdan.
Ancak CRT monitörlerin LCD'lere göre yaklaşık %40 daha fazla enerji harcadığı unutulmamalıdır.
Elektrik masrafı göze alınıyorsa iyi bir 19'' CRT flat monitör tercih edilmeli. -
şu elektrik masrafını anlamıyorum ya...
yahu zaten monitör dediğiniz şey az elektrik harcayan birşey. %40 az harcasa kaç yazar %40 fazla harcasa kaç yazar. -
crt tüplü monitör %40 değil %60 daha fazla enerji harcıyor. yani crt monitör 70 wt daha fazla enerji harcıyor ama bu sadece sebeplerden birisi. lcd ekranlarda rasyasyon olmaması çok çok iyi. gözlere zararı yok. ama ne kadar kullanışlı olduğuda çok önemli. film seyrederken, oyun oynarken sorun yaşamakda istemem açıkçası. crt nin 70 wt fazla enerji harcamasıda az sayılmaz. düşünürsek lcd monitör pahalı ama 6-7 ayda aradaki fiat farkını enerji tasarrufu ile çıkartabilir. yani biraz daha uzun süreli düşünürsek 3 yıl gibi bir sürede aradaki farkla 17" bir lcd ekran daha almak bile mümkün. tabi bu benim gibi günde 8-9 saat pc kullanan birisi için geçerli. -
17' TFT kullaniyorum 8 aydir gayet memnunum sansima ölü pixel olayi çikmadi da, 19 CRT ile karsilastirdik wala öle ahim-vahim bi fark yoqtu + oyunlarda, filmlerde nerde sorun çiariyo??? Hani bende nie çikmadi?? Bilip bilmeden yazmayalim saygilar -
bilip bilmeden değil, lcd monitörlerin oyun ve filmlerde sorun çıkardığı bir gerçek. filmin bir önceki sahnesinden veya oyunun bir önceki karesinden görüntü kalabiliyor ekranda. ve çok rahatsız edici birşey -
tabiki 19 crt al. -
@sabonis: Detayli olarak bakacagim da bazen çok sinir oluyom hani bi sey olur da tamamen saçmalik gibi gelir.. Ben hala 17' TFT derim hatta imkanin warsa karsilastirmani öneriyorum-en mantiklisi o. Marka olarak ikisinde de Philips weya Sony. Ama CRT lerde Philips daha iyi gibime geliyor, 109P serisi gayet güzel, LCd'yi tam bilemeyecegim ama ikisi de tatmin eder -
@sabonis: Detayli olarak bakacagim da pardon braz asiri tepki göstermisim ehehe bazen çok sinir oluyom hani bi sey olur da tamamen saçmalik gibi gelir..
Ben hala 17' TFT derim hatta imkanin warsa karsilastirmani öneriyorum-en mantiklisi o. Marka olarak ikisinde de Philips weya Sony. Ama CRT lerde Philips daha iyi gibime geliyor, 109P serisi gayet güzel, LCd'yi tam bilemeyecegim ama ikisi de tatmin eder -
bence de 19 crt daha iyi.. her zaman daha büyük daha güzeldir derim -
walla aynı ikilemde bende kalmıştım.Şuanda imzamda ki monitör var ve iyiki almışım.Alet süpper 1.Az yer kaplıo
2.Az enerji tüketiyor
3.Renkler çok canlı
4.19" CRT monitörden nerdeyse boyut olarak fark yok
5.radyasyon yaymıyor
6.Isınması daha az.
Yani bence LCD kıral vede oyunlarda filimlerde görüntü çok ama çok net.Walla CRT'den daha net. -
+1 cj ama imzandaki monitorü göremedim:) -
oyunsa ctr hemde buyugunden. -
oyunsa ctr hemde buyugunden. -
işin içinde hızlı görüntü yenileme olacaksa CRT şart..
19"CRT al..
Ama tek kaygın yer kaygısıysa al bir lcd...
Benzer içerikler
- twinmos ssd alınır mı
- entegre grafik nedir
- ssaa nedir
- termal pad önerisi
- tray işlemci nedir
- ryzen 9 9950x3d
- ntfs nedir
- 4060 ne zaman çıktı
- hx işlemci nedir
- intel core ultra 7
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X