Şimdi Ara

19' CRT mi, 17' LCD mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kaliteli bir monitör almayı planlıyorum 1-2 gün içerisinde. Sizce 19" CRT mi, 17" LCD mi almak daha mantıklı. Asıl kullnım amacım internet ve oyun. Bu doğrultuda bana fikir verebilirseniz sevinirim. Sony CRT lerle yakından ilgileniyorum, bu konuda net bilgisi olan varsa daha da iyi olur. Saygılarımla. [arindr]

• 17" LCD ekran bildiğim kadarıyla 19" crt ile hemen hemen aynı görülebilir alanı sunuyor. Görüntü kalitesini tartışmaya gerekte olmadığına göre veee paranda varsa(bu topici açtığına göre vardır.) tabiki kalitelisinden bir lcd...
  • Yalnız gerçek anlamda iki monitörü yanyana koyduğunuz zaman CRT nin görüntü kalitesi LCD'yi ezip geçiyor. 18" Philips LCD leri gördüm show roomda "resmen ana bu ne oldum". Diğer markaları bilemiyorum onun için de bu konuyu açma gereği hissettim. Bu arada biraz dana açmak gerekirse KDV Dahil düşündüğüm 19" CRT 400/500 arası, LCD olursa da 500/600 USD arası..
  • LCD mi CRT yi ezzip geçiyor hangisi ne yapıyor karar ver.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Armagan1</i>
    <br />Yalnız gerçek anlamda iki monitörü yanyana koyduğunuz zaman CRT nin görüntü kalitesi LCD'yi ezip geçiyor.<hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Burda anlam karmaşası yaratan bir durummu var. CRT görüntü kalitesi ve netlik açısından, teknolojik altyapısının sunduğu özellikler itibariyle LCD den daha iyi. CRT nin 120 MHz yenileme oranı karşısında LCD max 85 MHz sunabiliyor. Öte yandan LCD dede şıklık ve kullanışlılık var birde tabiiki trend o yönde...[bandt]
  • armagan1 bu konu hakkında daha önceden bir konu açlımıştı, search edersen bulabilirsin. LCDnin gelişmesi gereken daha birçok konusu olduğu doğru ama yenileme oranı bunlardan biri değil. çünkü lcd devamlı görüntü verir, CRT ise böyle olmadığından CRTlerde yenileme oranı önemlidir. bence 1-2 yıl içinde LCD çok daha gelişecek ve çok daha ucuzlayacak. Aslında tüm parçalar böyledir ama bu LCDler için gerçekten geçerli diye düşünüyorum. birde buradan LCDlerin karşılaştırmasına bakabilirsiniz
    http://www.pclabs.gen.tr/hw/article.asp?id=168&nPag=1
    bu arada o konuyuda buldum:
    http://forum.donanimhaber.com/topic.asp?TOPIC_ID=30120&SearchTerms=LCD
    kolay gelsin.

• bence lcd ekranların kullanım alanları sınırlı.19"crt daha işlevsel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    13 veya 14 inç notebook
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende uzun sure aynı seyı dusunuyordum 19 crt mı alsam 17lcd mı alsam dıe cok arastrdım ve sonunda hıttım 19 phılıps crt aldım.Kesınlıkle su andakı hıc bır lcd monıtor oyun ıcın ıyı deıl buna emın olabılırsın hele son zamanlardakı hızlı ve cok guzel grafıklı oyunlarda bence kafayı yersın hıc bulasma derım en az 2 3 sene lcd teknolojısıne crt al dırek hıc dusunmeden
  • 18.1" sony sdm-s81 610$ süper.
  • ColdShadow, gargicim, Darkvader, 2pac, FuaTT arkadaşlarıma yardımcı oldukları için çok teşekkür ediyorum. İnsanların bu tür forumları 2. el olayının dışında da kullanıp, fikir alışverişi yapmaları gerçekten çok güzel. Bu konuda görüşleri olan diğer arkadaşlar da fikir/deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim. Şu an ön plana çıkan karar aşaması 19" CRT doğrultusunda.
  • Biraz evvel gargicim arkadaşımın linkini verdiği forumdaki benzer konuyu inceledim. Aşağı yukarı katılanlarda aynı. Çok faydalı teknik bilgiler edindim. FuaTT Bey, bütün Sony CRT leri kullandığınızı ifade etmişsiniz. 19" CRT Sony tavsiye edermisiniz. Ederseniz hangi modeli.

19' CRT mi, 17' LCD mi?

610 dolar + kdv değilmi bunun fiatı? Birde İst. için sonynin hesaplı ve bol satılan yeri nerdedir. Eksen demişsiniz ama stoklarında pek birşey gözükmüyor. Sizin direkt Sony'den geliyor dediğiniz yerin varsa tel'ini veya web adresini rica edebilir miyim? tabii sony.com.tr değilse..
  • LCD... ayrıca lcd'ler 60hz de bile gözü yormaz
  • G420. eğer renklere önem veriyorsan eski tip tam düz olmayan 420 GS (bunu bulmak artık çok zor)
    benim sony de tanıdık var oradan alıyorum.
    son kullanıcı için vatan computerium da 620 dolara satılıyor.
  • ayrıca sony nin crt monitörleri fena halde ucuzladı sony.com da bile 350 dolara 19" E440 satılıyor.dışarıda bunun fiyatın rahat 50 dolar daha ucuzdur.
  • yav hemserim 17 viewsonic p75f+ al da moniter nasil oluyormus bir gör,mühendisler ne harikalar yaratiyormus bir gör , sony mony philips ,falan filan bunlarin ADI monitor ici bombos bir CUVAL.....
  • vatanbilgisayarın web sitesine baktım, fiatlar ve ürünler hakkında hemen hemen hiçbir bilgi yok. Bırakın sizin dediğiniz G420 yi bulmak daha E 430 bıle bulamıyorum. Su an tek alternatif E450. Bunu nereden bulabilirim sizce, kendiminkilere alternatif olarak. Hizlisistem'de de bir halt yok. Sadece eksen'de ve baskuda da var. Sony'den direkt alıyorum derken nereyi kastediyorsunuz amacım 5-10 dolara ucuz almak değil sadece geniş çaplı teknik bilgi edinebilmek ve stok durumlarını öğrenmek.
    Mesela bahsettiğiniz 18.1" sony sdm-s81 610$ bu su anda bulunabilecek en iyi fiat gıbı gozukuyor + KDV değil mi??
  • evet 610+KDV. hemen yarın vatan computerium a gidip gözünle canlı görebilirsin monitörü.620+KDV filan.
    Sony Türkiye den alıyorum.neredeyse dışarıyla aynı fiyatlar,ama tanıdık olduğundan ondan alıyorum. E450 yi hafta içi bi sorayım,öğrenince haber veririm.
  • Bildiğimiz Sony Türkiye'yi (Avrasya) kastediyorsun değil mi? Yani bilgisayar ürünlerinide (mesela monitör) onlarmı getiriyor. E450'nin Vatan Bilgisayar'daki fiatı ve stok durumu hakkında bir bilgin varmı?
    http://www.baskuda.com/bsk.aspx?cmp=baskuda&pId=564649&aType=product&catId=2823
    bu linkte nokta aralığı 0.25 olarak gözüküyor ama buradadahttp://www.eksenbilgisayar.com/karsilastirma.php?urunler=755:252 0.24 olarak gözüküyor. Zannedersem sen 0.24 sen ne dersin. Bu arada kablo modem kullandığım için su an ttnet yurtdısı cıkısları berbat, sonynın monıtor sayfalarını gorene kadar zaten bahsettıgın 18.1 LCD 400+ kdv ye ınecek. Bu arada sony monıtor fiatlarıyla ilgili bır lınkte burada,http://www.index.com.tr/product_detail.asp?id=CPD-E450

• Kalite diyorsan tabiiki LCD'ler.
    Neden dersen fazla yer kaplamazlar,kapladıkları alan sadece ekran içindir,tüp kullanmadıkları için hafiftirler, ısınma sorunları da yoktur,çok az güç tüketirler ve radyasyon yaymazlar.Ayrıca CRT monitörlerin aksine manyetik alanlardan etkilenmezler.
    Sanırım bu kadar faydası varken almaman için sebep yoktur.Tabiki maddiyat sorun değilse!
  • Maddiyat pek değilde, şuda yabana atılacak bir durum değil..
    http://www.pclabs.gen.tr/hw/article.asp?id=168&nPag=10
    düşünsene başına geldiğini, Allah göstermesin. Birde kullanım amacım biraz daha CRT yönelik, onun dışında söylediklerinizde haklısınız. Birazdan CarrefourSA'ya gidicem orda TeknoSA'ya falanda bakarım, daha sonra izlemimlerimi yazarım. Artık Çarşamba'ya kadar da birşey almam gerekiyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.