Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

Orijinalden alıntı: vivianas

3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

4. Vites ve 75 kmh hızı gördüm sınavda, yol gayet musaitti. Güzergâha göre degisiyo demekki

İlginç oyle bisey olucagini sanmiyorum cunku milli egitim bakanligi hazirliyor bu sinavi ve belli bir hiz siniri var o da 30kmh. Kurallara uymak sartiyla veriyolar zaten ehliyeti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

bende aktif olarak görev alıyorum bu sınavlarda.Şikayet etme bence çünkü kurallar değişti.En ufak hatada bırakılıyor aday.Açık seçik yazıyor bunlar.Müfettişler sürekli geziyor sınav güzergahında bu nedenle insiyatif alınıp görmemezlikten de gelinemiyor.Bir daha deneyin şansınızı.Eminim bu defa sorunsuz atlatırsınız.

Sikayetim o degil. Benden 17 ocakta ki sinav icin 100 tl aldilar. Normalde ucret 60 tl mis internette yaziyor mebte

evet 50 lira idi 60 lira oldu diye hatırlıyorum kalanını kurs alıyordur.Kurs ile konuş devlet 60 lira alıyor aradaki 40 lira fark ne oluyormuş öğren hakkını ara.

Linki suan atamiyorum mobildeyim,yarin aticam. Aynen su yaziyor bide '60 tl disinda hic bir ad altinda ucret talep edilemez' kurs sahibine bu yazinin fotokopisini vericem. Dh tabiriyle cikartip masaya vurucam

• Babanın düşündüğü.
     17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)
  • quote:

quote:

quote:

3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

4. Vites ve 75 kmh hızı gördüm sınavda, yol gayet musaitti. Güzergâha göre degisiyo demekki

İlginç oyle bisey olucagini sanmiyorum cunku milli egitim bakanligi hazirliyor bu sinavi ve belli bir hiz siniri var o da 30kmh. Kurallara uymak sartiyla veriyolar zaten ehliyeti.

Hocam anayola da cikartiyorlar ne 30 km si. Ama kavsaklara yaklasirken 30 km ye dusuyor sinir bazi yerlerde

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam anayola da cikartiyorlar ne 30 km si. Ama kavsaklara yaklasirken 30 km ye dusuyor sinir bazi yerlerde

Bilmiyorum ama bizim parkur oyle biyer değildi. Çoğu arkadasim kaldi benimde. Sinav sırasında komisyonla konustum bana dedigi sey şuydu En ufak hatada bırakıyoruz dedi.Para kazanma cabalarinda bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Babanın düşündüğü.
     17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)

• Bende aralık ayında aldım.Duba arası park ederken kaldırıma vurupta kalman haksızlık değil.Eğer giremiyorsan ileri gelip tekrar girme hakkın var 1 tane.Bende öyle oldu.Kosulların yazılı olduğu belgede yazıyor.

• Stop edersen kaldırıma hafif de olsa dokunursan dubaya dokunursan 3 4 hamlede zorla girersen park yerine kalırsın. Kontrolsuz kullanirsan heyecan varsa direksiyon hakimiyetin yoksa yine kalırsın. Artık eskisine göre tolerans yok. Sebebi ise avrupa ya uyum. Avrupa da sınavı tamamlayabilenlerin oranı % 40 % 50 . Bizdeyse % 97 lerdeydi. Bu sebepten dolayı bir nevi. Bir yerde güzel bir uygulama ancak biraz esneklik olmasi gerektiği kanaatindeyim.

Milli Eğitim direksiyon sınavında gorevliyim ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 19 Ocak 2015; 0:55:04 >
  • vivianas kullanıcısına yanıt
    +1
    Aynen katılıyorum hızlı sürdürmüyorlar. Ben ilk sıra yola çıktıgımda 2. vitesdeydim 3 e geçicegimi anladı galiba yavaş dedi acelemiz yok dedi geze geze gidicez dedi :) zamanı doldurmak için 30 dk sürmesi laızm benim 25 dk felan sürdü baya yavaş gittik daha birde bir kaç dk geç başladık hocalar yine şaşırdı :D nasıl erken vardık diye :) emniyet tam bir işkence emniyete gidince randevunun hiç bir işe yaramadıgını gördüm. Burdan da duyurayım belki farklı yerlerde ayrıdır bilememde. Ben antepdeyim, randevuyu zar zor aldım emniyete gittim bankaya para yatırıcaksınız dedi yatırdık dedim tmm dedi birde 35 tl fark ücreti yatırıcalsınız dedi 2014 den 15 geçtigi için galiba tam bir cep sömürmesi. Neyse banka gibi fiş verdiler sıra numarası onu bekledik randevu yok yani hikaye hepsi 11 deydi randevu 10:40 gibi işimi bitrdim çıktım emniyetten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YüzüğüKayıpFrodo

Bende aralık ayında aldım.Duba arası park ederken kaldırıma vurupta kalman haksızlık değil.Eğer giremiyorsan ileri gelip tekrar girme hakkın var 1 tane.Bende öyle oldu.Kosulların yazılı olduğu belgede yazıyor.

O hak bana verilmedi direk indirdiler
  • Sistem kötü diyorsunuz ama aslında olması gereken olmuş.

2010 yılında ehliyet aldım, iyi bir kursa gittim tamamen istanbul'un yoğun trafiğinde belki günde 100 kere dur kalk yaptırdı hoca. Şişli'de cevahir'in önünde değişiyorduk zaten ışıklara var 500 metre sürekli dur kalk, dur kalk. Bana dediği şuydu sana bu lazım İstanbul'da. :)

Neyse sınava girdik 200 metre düz git, sinyal ver u dönüşü yap aynı yere gel aracı bırak ve ehliyet al. Ne yokuş gördüm, ne park etme.

Ehliyet aldıktan 2 ay sonrasından itibaren aracım var, hala akan trafikte 2 aracın arasına girip park edemiyorum. Rahatsam ediyorum ama eğer İstanbul gibi akan bir trafikteyse çok küfür yememek için daha uygun yere kadar devam ediyorum. Çok bilirim arabayı 500 metre ileri bırakıp (daha uygun diye geri döndüğümü). Aslında bu olması gerekendir.

İşin özü şu; ilk aracımı aldım, kaza bela olmadan Zeytinburnu'ndan E5'ten Kasımpaşa'ya eve geldim (bugün düşününce Allah'a emanet geldiğimin farkındayım) tam otoparka gireceğim ters yönden araba geldi peşinden bir araç daha benim gitmem gereken yol aslında 20 metre ama gidemiyorum adamlar tersten geldi bir de bana geri gitsene diyor. Geri gideceğim de, ben hiç geri vitese takmadım ki aracı.

Neyse tak geri hoop vurduk kaldırıma, sonra düzeltmeye çalış kestik lastiği. O tersten gelen adam geldi acemisin heralde dedi arabayı çekti geriye doğru ama olan bizim lastiğe oldu. Eğer bana geri vites, park etme eğitimi falan verilseydi zamanında o gün orda problemsiz geri giderdim. Bana bir lastiğe mal oldu.

Bazı şeyler zamanında öğrenilir, 4 yılda 90 bin km yapmışım ama hala geri vitesim iyi değildir, hala 2 araba arasına park ederken sıkıntı yaşarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: banzar

Stop edersen kaldırıma hafif de olsa dokunursan dubaya dokunursan 3 4 hamlede zorla girersen park yerine kalırsın. Kontrolsuz kullanirsan heyecan varsa direksiyon hakimiyetin yoksa yine kalırsın. Artık eskisine göre tolerans yok. Sebebi ise avrupa ya uyum. Avrupa da sınavı tamamlayabilenlerin oranı % 40 % 50 . Bizdeyse % 97 lerdeydi. Bu sebepten dolayı bir nevi. Bir yerde güzel bir uygulama ancak biraz esneklik olmasi gerektiği kanaatindeyim.

Peki benden sinav icin 100 tl aldilar. Ama ucret 60 tl ?
    2.sinav icinse 150 tl istiyorlar

• Dostum bende geçen hafta girdim direksiyon sınavına şükür geçtim fakat harcı senden fazla almışlar benden 60 aldılar kağıtta 50 lira yazıyordu.
    kurstan kazık bende yedim bi arkadaşla beraber yazıldık 600 tlye anlaştık (başka yerlerde daha ucuzu vardı) ben 5 saat direksiyon dersi vereceğim deyince 50-100 fazla olsun temiz olsun diye kursa yazıldık, normal derslere sektirmeden gittik arkadaşla, direksiyon dersi için arayan soran yok, ta ki sınavdan 2 gün öncesine kadar oda sınavınız var diye aramışlar benim 4,5 arkadaşın 4,5 toplam 9 saat avantaya geçtiler
    dosyanın çıkmasını bekliyorum 100 tl borcum var kursa utanmadan isteyecekler mi bakalım
    diğer arkadaşım direksiyondan kaldı onun alacağı ders olmasına rağmen biz sana o dersleri vereceğiz ayrıca 2 ders direksiyon görmen lazım diyorlar benim alacağımdan düşün dedi öyle olmaz falan dediler kursun isminide vereyim İzmir Bornova da Hasekioğlu sürücü kursu sakın bu kursa yazılmayın hem fazla para alıp hem ders vermiyorlar eğer benden 100 tlmi isterse dosyayı alabilmek için vereceğim ama şikayet te edeceğim

• van_hoijdonk kullanıcısına yanıt
    Aynen böyle olması iyi olmuş. İler de tekrar sınava giriceksiniz zaten hocam, ehliyeti eski olanların hepsi tekrar sınava tabi tutulacak. Aslında kendiniz yapa yapa deneye nedeye ögrene bilirsiniz boş bir alanda. Zor bir olay degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emrah1923

Dostum bende geçen hafta girdim direksiyon sınavına şükür geçtim fakat harcı senden fazla almışlar benden 60 aldılar kağıtta 50 lira yazıyordu.
    kurstan kazık bende yedim bi arkadaşla beraber yazıldık 600 tlye anlaştık (başka yerlerde daha ucuzu vardı) ben 5 saat direksiyon dersi vereceğim deyince 50-100 fazla olsun temiz olsun diye kursa yazıldık, normal derslere sektirmeden gittik arkadaşla, direksiyon dersi için arayan soran yok, ta ki sınavdan 2 gün öncesine kadar oda sınavınız var diye aramışlar benim 4,5 arkadaşın 4,5 toplam 9 saat avantaya geçtiler
    dosyanın çıkmasını bekliyorum 100 tl borcum var kursa utanmadan isteyecekler mi bakalım
    diğer arkadaşım direksiyondan kaldı onun alacağı ders olmasına rağmen biz sana o dersleri vereceğiz ayrıca 2 ders direksiyon görmen lazım diyorlar benim alacağımdan düşün dedi öyle olmaz falan dediler kursun isminide vereyim İzmir Bornova da Hasekioğlu sürücü kursu sakın bu kursa yazılmayın hem fazla para alıp hem ders vermiyorlar eğer benden 100 tlmi isterse dosyayı alabilmek için vereceğim ama şikayet te edeceğim

700 tl ye kayit oldum. 12 gunluk egitimin 10 gununu verdiler,surede 50 dakika olmasina ragmen en fazla 25 dakika kullanmistim. Eksik gunleri istedim vermediler sureyi soyledim iyi kullabdigin icin az suruyordur dediler. Ama o 100 Tl nin hesabini sorucam. Para derdim degil ama haklari olmadigi bir ucreti aliyorlar

• quote:

quote:

Stop edersen kaldırıma hafif de olsa dokunursan dubaya dokunursan 3 4 hamlede zorla girersen park yerine kalırsın. Kontrolsuz kullanirsan heyecan varsa direksiyon hakimiyetin yoksa yine kalırsın. Artık eskisine göre tolerans yok. Sebebi ise avrupa ya uyum. Avrupa da sınavı tamamlayabilenlerin oranı % 40 % 50 . Bizdeyse % 97 lerdeydi. Bu sebepten dolayı bir nevi. Bir yerde güzel bir uygulama ancak biraz esneklik olmasi gerektiği kanaatindeyim.

Ücret kısmıyla ilgimiz olmadigindan bilgim yok. Yanlış bilgilendirmek istemem ancak fazla alındığını düşünüyorsan önce bilgi edinip başvuruda bulun. Umarim bir dahaki sefere geçebilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Ücret kısmıyla ilgimiz olmadigindan bilgim yok. Yanlış bilgilendirmek istemem ancak fazla alındığını düşünüyorsan önce bilgi edinip başvuruda bulun. Umarim bir dahaki sefere geçebilirsin.

05/01/2015 meb yazisinda sinav ucreti 60 Tl dir yaziyor. 40 Tl gecirdiler bize

• Motor ehliyeti almak zormu? B ehliyeti var

• quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

Motor ehliyeti almak zormu? B ehliyeti var

8 9 duba arasi manevrada ayagin yere degerse bitiyor bi bunu biliyorum yalnissa affola

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle enayi yerine koyuyor resmen kurslar, nereye şikayet edilebilir meb bağlı sanırım kurslar başka yerlere de şikayet edilebilirmi benden o 100 tlyi isteyecekler o yüzden şimdiden şikayet edeceğimiz yeri bilelim hiç bi şekilde helal etmiyorum parayı
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.