Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ulan ben bile 6 yıllık aktif ehliyetli araç kullanıyorum yine de park ederken sorun yaşayabiliyorum ne istiyor bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Bende 3 Ocak da olan sinava girdim. Icerideki hocalar iyiydi. Ama park alanina geldim ve geri parkimi yaptim. Iceri onay verdi tam 2 duba arasindan cikarken disaridaki mufettis kaldirim ile arasini gosteridi eli ile. Sanki ölçtü icerideki hoca 50 cm den fazla birakmissin dedi hadi in dedi. 15 sn once onay veren adam mufettisin agzi ile birakti. Ne oldugumu sastim. Bakalim 2. Sinavi bekliyorum.

Her seyin basi o mufettisler zaten. Bizzat gordum teker kaldirim arasi boslugu olctuler,sebebide kriko giricek kadar yer kalmasiymis
    Ayrica sinav ne zaman? Bize cumartesi dediler 2.sinavi

Bizim burada adam disari inmeden olcmeden hic bir sey yapmadan birakti. Sadece disaridaki mufettise bakti ve mufettis iki eli ile aradaki boslugu yapti ve o icerideki hocanin dedigi sadece su oldu in assagi. Ama arkamdaki hoca sunu dedi 'senden oncekileri bu bosluktan gecirmisti.' Dedi bir daha şok oldum. Bana 17-18 ocak olabilir demislerdi ama burada kar oldugu icin gecen haftaki girecek arkadaslar da tatil edilmisti. Surekli kursu ariyorum sinav ne zaman diye biz aeni arayacagiz diyorlar ya ocak sonu olur yada kesin subat ayinin ilk haftasi dedi. Birde 100 tl gibi bir giris ucreti isteyecekler galiba. Sordum ek ders verecekmisiniz diye. Sinava 1-2 gun kala cagiririz surersin dedi. 1 surus de 15-20 dk suruyor Ama hocamiz cok iyi oldugu icin bol bol anlamamiz ve hatamiz gidene kadar tekrar yaptiriyor vede bu daha faydali oluyor

Boşluğu iki eliyle gösterdi diyorsun demek ki bir yarım metre var bur zahmet geçirmesin. Gerçi bize de konuşması kolay ben aldığım zaman o kadar kolaydı ki. 5 dk sürmemişti :D ki sınava arabayla gitmiştim

• quote:

Orijinalden alıntı: Emrah1923

aynen öyle enayi yerine koyuyor resmen kurslar, nereye şikayet edilebilir meb bağlı sanırım kurslar başka yerlere de şikayet edilebilirmi benden o 100 tlyi isteyecekler o yüzden şimdiden şikayet edeceğimiz yeri bilelim hiç bi şekilde helal etmiyorum parayı

Ilce milli egitime gidip durumu soyluyoruz,olmadi il milli egitime

• quote:

Orijinalden alıntı: _ultima_

ulan ben bile 6 yıllık aktif ehliyetli araç kullanıyorum yine de park ederken sorun yaşayabiliyorum ne istiyor bunlar

0 hata ile kullanmamizi

• Sürücü kursuna yazıldım, araba kullanmasını da pek bilmem yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar :)
  • Bende teker kaldırıma değdiği için kalmıştım. Devlet para açıkları kapatmanın yolunu iyi buluyor Direksiyon sınavında sakin kalırsan çatır çatır yapıyorsun hepsini. Nasılsa süre gibi bir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

quote:

quote:

Bende 3 Ocak da olan sinava girdim. Icerideki hocalar iyiydi. Ama park alanina geldim ve geri parkimi yaptim. Iceri onay verdi tam 2 duba arasindan cikarken disaridaki mufettis kaldirim ile arasini gosteridi eli ile. Sanki ölçtü icerideki hoca 50 cm den fazla birakmissin dedi hadi in dedi. 15 sn once onay veren adam mufettisin agzi ile birakti. Ne oldugumu sastim. Bakalim 2. Sinavi bekliyorum.

Her seyin basi o mufettisler zaten. Bizzat gordum teker kaldirim arasi boslugu olctuler,sebebide kriko giricek kadar yer kalmasiymis

Bizim burada adam disari inmeden olcmeden hic bir sey yapmadan birakti. Sadece disaridaki mufettise bakti ve mufettis iki eli ile aradaki boslugu yapti ve o icerideki hocanin dedigi sadece su oldu in assagi. Ama arkamdaki hoca sunu dedi 'senden oncekileri bu bosluktan gecirmisti.' Dedi bir daha şok oldum. Bana 17-18 ocak olabilir demislerdi ama burada kar oldugu icin gecen haftaki girecek arkadaslar da tatil edilmisti. Surekli kursu ariyorum sinav ne zaman diye biz aeni arayacagiz diyorlar ya ocak sonu olur yada kesin subat ayinin ilk haftasi dedi. Birde 100 tl gibi bir giris ucreti isteyecekler galiba. Sordum ek ders verecekmisiniz diye. Sinava 1-2 gun kala cagiririz surersin dedi. 1 surus de 15-20 dk suruyor Ama hocamiz cok iyi oldugu icin bol bol anlamamiz ve hatamiz gidene kadar tekrar yaptiriyor vede bu daha faydali oluyor

Boşluğu iki eliyle gösterdi diyorsun demek ki bir yarım metre var bur zahmet geçirmesin. Gerçi bize de konuşması kolay ben aldığım zaman o kadar kolaydı ki. 5 dk sürmemişti :D ki sınava arabayla gitmiştim

Hocam tamam ben bisi demiyorum ama olay su: Icerideki heyet onay verdi hatta kendi istedikleri gibi yanastirdim arabayi. Kendim basladim park etmeye ve iceridekilerde yardim ettiler. Ama iceri onay veripte "hadi cikta gidelim" dedikten sonra ve dubadan cikip giderken arabayi durdurmasi ve indirmesi canimi sıktı. Ha birde su var iceri heyeti sunu soyledi mufettise ithafen "kendisi bu sekilde tek seferde girebilecek mi acaba?" Dedi. Hocam birde sen demissin ki yarim metre var. Ama ic heyet soyle dedi "senden oncekiler bu bosluktan gecmisti" bunu duyduktan sonra bir daha yıkıldım. Allah'tan hayırlısı 2.sınavımı bekliyorum.İnşallah bu sinavda gecerim ve sinavi olan herkes gecer İnşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar bende dün direksiyon sınavına girdim başarılı şekilde tamamladım turu,geçmişim de ama değinmek istediğim nokta oraya 2 saat önce gittim insanları gözledim sohbet muhabbet ettim çoğu daha önceden araç kullanmayı bildiğini hep sürdüğünü söyledi.arkadaşım ehliyeti olmayan biri nasıl hep araç sürebilir ya 24 yaşındayım kurs aracı dışında hayatımda hiç şoför koltuğuna oturmadım.can bu kadar mı ucuz bir şey.

arkadaşlar bu benim 2.dosyam ilk dosya mı direksiyon eğitiminde dörtlüleri yakıp müsait bir yolda sağ şeride çekip hoca ile sohbet ederken 72 yaşında(kimlik yaşı)bir dedemizin bizim sürücü aracına çarpmasıyla sonuçlanmıştı.burnum kırılmış olup boyun spazmı geçirmiştim.devam etmek istemedim dosyayı yaktım o zaman.umarım şu trafik olayını daha da düzenlerler max araç sürme yaşı 5 yılda bir kontrol gibi şeyler getirilir.

insanların daha sürücü aracına saygısı yok ne otobüsün ne taksinin ne minibüsün sırf dalga geçmek için sürücü araçlarını sıkıştıran zihniyetler 50 ile gidilmesi yolda 50 ile gidiyorum diye aralıksız korna öttürenler onlar için alt limit 100 tabi ki,yanımda bayan hoca var diye laf atanlar,bunlar var trafikte arkadaşlar,şansla torpille vs sınav geçirmesinler ileride sizin ya da başka birinin canına mal olur.yine ben şuan başarılı şekilde ehliyet hakkımı kazanmama rağmen trafiğe hemen çıkmayı düşünmüyorum.daha acemiyim çünkü 9-12 saat araba kullanma ile trafiğin kucağına atılınmamalı diye düşünüyorum.gideceğim boş alanlarda dik yokuşlarda daha fazla çalışacağım.

Sınava girecek arkadaşlar gözetmenler tolerans tanır inancıyla sınava giden varsa gitmesin.trafikte hataya yer yok adamın bir hatası benim fiziksel görüntümü ve ruhsal durumu mu çökertti bir süre.daha büyüğü de olabilirdi tabi ki.yapılan hatalara tolerans tanıyan,özellikle sinyal,geri park,emniyet kemeri,ve ışıklarda hata yapan insanları sırf müfettişler görmedi diye geçiren gözetmenler potansiyel trafik canavarlarını yetiştiriyor.

• böyle birşey mümkün değil.. geri park ederken lastiği sürttün diye kimse bırakmaz.. başka bişey vardır
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

quote:

quote:

quote:

Hocam tamam ben bisi demiyorum ama olay su: Icerideki heyet onay verdi hatta kendi istedikleri gibi yanastirdim arabayi. Kendim basladim park etmeye ve iceridekilerde yardim ettiler. Ama iceri onay veripte "hadi cikta gidelim" dedikten sonra ve dubadan cikip giderken arabayi durdurmasi ve indirmesi canimi sıktı. Ha birde su var iceri heyeti sunu soyledi mufettise ithafen "kendisi bu sekilde tek seferde girebilecek mi acaba?" Dedi. Hocam birde sen demissin ki yarim metre var. Ama ic heyet soyle dedi "senden oncekiler bu bosluktan gecmisti" bunu duyduktan sonra bir daha yıkıldım. Allah'tan hayırlısı 2.sınavımı bekliyorum.İnşallah bu sinavda gecerim ve sinavi olan herkes gecer İnşallah.

Ne desem yanlış olur aslında öyle yazmasam da iyiymiş. Bilmeden etmeden. Yeri geliyor herkes hata yapıyor, seçici olmaları güzel ama herkesi eşit tutmayı beceremiyorlarsa buna bi standart getirmeleri lazım demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Sistem kötü diyorsunuz ama aslında olması gereken olmuş.

2010 yılında ehliyet aldım, iyi bir kursa gittim tamamen istanbul'un yoğun trafiğinde belki günde 100 kere dur kalk yaptırdı hoca. Şişli'de cevahir'in önünde değişiyorduk zaten ışıklara var 500 metre sürekli dur kalk, dur kalk. Bana dediği şuydu sana bu lazım İstanbul'da. :)

Neyse sınava girdik 200 metre düz git, sinyal ver u dönüşü yap aynı yere gel aracı bırak ve ehliyet al. Ne yokuş gördüm, ne park etme.

Ehliyet aldıktan 2 ay sonrasından itibaren aracım var, hala akan trafikte 2 aracın arasına girip park edemiyorum. Rahatsam ediyorum ama eğer İstanbul gibi akan bir trafikteyse çok küfür yememek için daha uygun yere kadar devam ediyorum. Çok bilirim arabayı 500 metre ileri bırakıp (daha uygun diye geri döndüğümü). Aslında bu olması gerekendir.

İşin özü şu; ilk aracımı aldım, kaza bela olmadan Zeytinburnu'ndan E5'ten Kasımpaşa'ya eve geldim (bugün düşününce Allah'a emanet geldiğimin farkındayım) tam otoparka gireceğim ters yönden araba geldi peşinden bir araç daha benim gitmem gereken yol aslında 20 metre ama gidemiyorum adamlar tersten geldi bir de bana geri gitsene diyor. Geri gideceğim de, ben hiç geri vitese takmadım ki aracı.

Neyse tak geri hoop vurduk kaldırıma, sonra düzeltmeye çalış kestik lastiği. O tersten gelen adam geldi acemisin heralde dedi arabayı çekti geriye doğru ama olan bizim lastiğe oldu. Eğer bana geri vites, park etme eğitimi falan verilseydi zamanında o gün orda problemsiz geri giderdim. Bana bir lastiğe mal oldu.

Bazı şeyler zamanında öğrenilir, 4 yılda 90 bin km yapmışım ama hala geri vitesim iyi değildir, hala 2 araba arasına park ederken sıkıntı yaşarım.

hocam bende yenı alıcam ıns sınavları atlattm dediğiniz gibi zorlanırsam bende boş alan arayıp oraya girerim 2 araç arası park ettim edebilirim ama risk var yani çarpma riski.

Geri gitme olayıda kötü olmuş aslında çok basit 1 dakikada öğrete bilirlerdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Perforan

böyle birşey mümkün değil.. geri park ederken lastiği sürttün diye kimse bırakmaz.. başka bişey vardır

arkadaşım elini geri giderken koltuğa yaslamadı diye kaldı.

kursumdan sinyali 1 sn gec verdi diye kalan.
    çukura girdi diye kalan.
    parkta düzeltme yaptı diye kalan.
    daha bir sürü.
  • Ben sınava girdiğimde 200 metre gittim, dönerden döndüm geri geldim bitti dediler. Park filan yaptırmadılar.

• Bayanı tebrik ettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qx5 -- 19 Ocak 2015; 3:25:07 >

• nolcak la kaldırıma çarpmayla saçma olmuş ben zamanında iyi rahat almışım geri vitese bile takmadım sınavda
  • Ehliyetimi 2009 da aldım mutluyum Hiç öyle park etmeyle filan uğraşmadım.Dİreksiyon kursuna da zaten bir kere gitmiştim ancak ehliyetsiz epey araba kullanmıştım.Ozaman tabi park edemiyordum arabayı öyle dar alanlara ama zamanla öğrendik. İyi ki eskiden almışım ehliyetimi
  • Yoh daha neler ben Kavsakta araba solladim kemere bile 100. Metre sonra taktim

• Uluslararası F2 pilotuyum ben de değdiriyorum ve çok zevkli bişey :P

• 2011 yada 2012de aldim. Bana degil ama kullanmasinda sikinti olan arkadaslarin coguna geri geri park yokusta kalkma vs yaptirmislardi cogu kalmisti. Simdikilerin isi daha zor anladigim kadariyla kolay gelsin

• Sen gene iyisin beni 3 sefer biraktilar asiri hiz yuzunden. Yan tarafa oturan mufettisler kadar serefsizi yok bu memlekette.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.