Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carantinas

bu sınav şekli yeni mi uygulamya kondu ben 2006 da aldım ne yokuşta dur kalk ne de park yaptırdılar düz bölünmüş yolda bir gittik ilerden kavşaktan döndük geri geldik haydi eyvallah.

5 sene mi ne geçtikten sonra ehliyetler yenilicek ne zaman başlcıak bilmiyorum öyle söylemler vardı ve de yapılması gerek bir şey. Niye dersen bazı adamlar var ehliyeti var kolu sakat kimin ehliyeti var araç sürmeyi bilmiyor kaç sene önce almış ama şuan ki halini kimse bilmiyor gözmü kör oldu sakatmı oldu bilen yok bunun için ehliyetler yenilenecek. Eskisi gibi 100 metre git alsana ehliyet yok artık.

NOT:Post kasma olmadıgı uçun tek tek cevap yazıyorum.
  • Ben de park ederken 80cm falan boşluk bırakmıştım kaldırımda ondan kaldım ilk sınavda sanırım ama ikincisinden geçtim.
  • Ooo ben iyi yirtmisim ya. 2 sene once 2 sat ders aldim sinavdada lise sinif hocam denk gelince tadindan yenmediydi...:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. sınav için benden de 150 lira istediler. 50 lira sınav ücreti, geriye kalan 100 lirada 2 ders verecekleri için istedikleri para. Sorduğum zaman zorunlu tuttuklarını öğrendim.

2. sınava girerken heyecandan ölmüştüm, zaten 150 lira vermişim bir 150 daha verme ihtimali falan derken geçtim. Sakin ol, dünyanın sonu olmayacak, umuyorum başarılı olursun.
  • İLK ÖNCE HOCAYA 1 KG FISTIKLI BAKLAVA ALMAN LAZIM

SONRA İSTEDİĞİNİ YAP

PATİ ÇEK

KAYDIR

YANLA
    BİŞEY DEMEZ
  • oo bende gircem bu kurda bakalım nasıl olacak kalcağımı zannetmiyodum hiç eski dönem alanları vede yazılı sınavı görünce ama burda ne yapmışlar la
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

iki sene önce aldım. ben de ilk seferde bana yanlış adres söylendiği için sınavı kaçırdım, sonra yüzsüzlük yapıp sınav için bir kere daha 100 lira istediler, gerçi senden 150 istemişler sizinkiler daha ahlaksız. yapman gereken şu,

direksiyon kursunun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne gidip şikayet dilekçeni gerekçeli bir şekilde yazıp (şikayetin sınavdan kalma sebebinin saçma olması değil, sınav ücreti 60 lira olmasına rağmen 100 lira almaları ve üstüne üstlük 2. sınav için ekstra para istemeleri, gerekçeni mevzuattaki 60 liraya dayandır, mevzuattaki kanun numarasını vs. yaz) sıra numaranı almak, sıra numarası almak çok ama çok önemli. ardından ilçe milli eğitim müdürü'ne durumu sözlü olarak anlatıp şikayetinden sonuç alamazsan il milli eğitim'e gideceğini söylüyorsun çünkü direksiyon kurslarının fazla para almalarının ilk sebebi ilçe milli eğitim müdürü'nün parada gözü olması. yani onu da korkutacaksın ama çok sakince. "mağdur olduk, umarım yardımcı olursunuz, olmazsanız il milli eğitim'e gideriz artık n'apalım." tarzında. daha sonra kursa gidip bu yaptıklarını sakin bir şekilde anlatıyorsun.

adamlar seni iki gün sonra arayacaklar, sınava başvurman için 20 lira eksik olmasına rağmen hiç para istemeyecekler, binbir özür dileyecekler dilekçeni geri çekmen için. bundan sonrası sana kalmış. ben çekmiştim çünkü sisteme çark sokmakla uğraşmak istemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: filozofreyiz

yeni yasayı sevdim. trafik kasaplarını temizliyorlar.

Benim hatamda kasapliga giriyor mu

• 3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

• quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

iki sene önce aldım. ben de ilk seferde bana yanlış adres söylendiği için sınavı kaçırdım, sonra yüzsüzlük yapıp sınav için bir kere daha 100 lira istediler, gerçi senden 150 istemişler sizinkiler daha ahlaksız. yapman gereken şu,

direksiyon kursunun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne gidip şikayet dilekçeni gerekçeli bir şekilde yazıp (şikayetin sınavdan kalma sebebinin saçma olması değil, sınav ücreti 60 lira olmasına rağmen 100 lira almaları ve üstüne üstlük 2. sınav için ekstra para istemeleri, gerekçeni mevzuattaki 60 liraya dayandır, mevzuattaki kanun numarasını vs. yaz) sıra numaranı almak, sıra numarası almak çok ama çok önemli. ardından ilçe milli eğitim müdürü'ne durumu sözlü olarak anlatıp şikayetinden sonuç alamazsan il milli eğitim'e gideceğini söylüyorsun çünkü direksiyon kurslarının fazla para almalarının ilk sebebi ilçe milli eğitim müdürü'nün parada gözü olması. yani onu da korkutacaksın ama çok sakince. "mağdur olduk, umarım yardımcı olursunuz, olmazsanız il milli eğitim'e gideriz artık n'apalım." tarzında. daha sonra kursa gidip bu yaptıklarını sakin bir şekilde anlatıyorsun.

adamlar seni iki gün sonra arayacaklar, sınava başvurman için 20 lira eksik olmasına rağmen hiç para istemeyecekler, binbir özür dileyecekler dilekçeni geri çekmen için. bundan sonrası sana kalmış. ben çekmiştim çünkü sisteme çark sokmakla uğraşmak istemedim.

Once meb in sitesindeki bildirgenin fotokopisini alicam koyucam kurs sahibinin onune. Bildirgede su yaziyor ozellikle '60 Tlnin disinda hicbir ad altinda ucret talep edilemez'
    Ucreti karsilamarini isticem kabul etmezlerse sikayete

• [Deleted by Admins]

• quote:

quote:

quote:

yeni yasayı sevdim. trafik kasaplarını temizliyorlar.

Benim hatamda kasapliga giriyor mu

canlı olarak görmediğim için hiçbir şey diyemem. ama belki heyecandan farklı hatalar yapmış ve farkında olmamışsındır. veya kaldırıma teker vurmayı araca zarar vermek, araçtaki yolculara rahatsızlık vermek olarak değerlendiren bir heyete denk gelmişsindir. ihtimaller çok.

edit: bu arada ben 2011'de aldım ehliyeti.

Emin ol o yazdigim sey disinda hatam yok sinyal hiz kurali serit takibi yokus hepsi sorunsuz. Ama park ederken tekeri kaldirima vurmam kalmama sebep oldu. Mufettisin aciklamasida kaldirimda insan olsa gitmisti seklinde

• quote:

Orijinalden alıntı: vivianas

3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

Valla 3 le gidiyorduk ama hizim sabitti 40. 30 a dustugu yerde 2.ye cekip devam ediyordum

• AKP para lazım en az 3 girişin var :D
  • park konusunda ve geri geri gitmede çok dikkat ediyorlar. bende geçen hafta şahit oldum. bi kız geri geri gelirken arkadaki dubayı deviriyor. müfettişler kızı direk indirdiler araçtan. kız nasıl sinirli. kız sonra arka koltuga geçti. önümüzden geçerkende kız baya bi küfür ediyor gibiydi
  • bende aktif olarak görev alıyorum bu sınavlarda.Şikayet etme bence çünkü kurallar değişti.En ufak hatada bırakılıyor aday.Açık seçik yazıyor bunlar.Müfettişler sürekli geziyor sınav güzergahında bu nedenle insiyatif alınıp görmemezlikten de gelinemiyor.Bir daha deneyin şansınızı.Eminim bu defa sorunsuz atlatırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McCarty

park konusunda ve geri geri gitmede çok dikkat ediyorlar. bende geçen hafta şahit oldum. bi kız geri geri gelirken arkadaki dubayı deviriyor. müfettişler kızı direk indirdiler araçtan. kız nasıl sinirli. kız sonra arka koltuga geçti. önümüzden geçerkende kız baya bi küfür ediyor gibiydi

Oradaki dubalar arac olarak dusunuluyor ve araca carpmis gibi degerlendiriyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: vivianas

3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

4. Vites ve 75 kmh hızı gördüm sınavda, yol gayet musaitti. Güzergâha göre degisiyo demekki

• quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

bende aktif olarak görev alıyorum bu sınavlarda.Şikayet etme bence çünkü kurallar değişti.En ufak hatada bırakılıyor aday.Açık seçik yazıyor bunlar.Müfettişler sürekli geziyor sınav güzergahında bu nedenle insiyatif alınıp görmemezlikten de gelinemiyor.Bir daha deneyin şansınızı.Eminim bu defa sorunsuz atlatırsınız.

Sikayetim o degil. Benden 17 ocakta ki sinav icin 100 tl aldilar. Normalde ucret 60 tl mis internette yaziyor mebte

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Howard88

bende aktif olarak görev alıyorum bu sınavlarda.Şikayet etme bence çünkü kurallar değişti.En ufak hatada bırakılıyor aday.Açık seçik yazıyor bunlar.Müfettişler sürekli geziyor sınav güzergahında bu nedenle insiyatif alınıp görmemezlikten de gelinemiyor.Bir daha deneyin şansınızı.Eminim bu defa sorunsuz atlatırsınız.

Sikayetim o degil. Benden 17 ocakta ki sinav icin 100 tl aldilar. Normalde ucret 60 tl mis internette yaziyor mebte

evet 50 lira idi 60 lira oldu diye hatırlıyorum kalanını kurs alıyordur.Kurs ile konuş devlet 60 lira alıyor aradaki 40 lira fark ne oluyormuş öğren hakkını ara.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.