Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: - ALp -

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

O değil bende aynı sebepten kaldım teker kaldırıma hafif sürttü diye bıraktılar sonraki sınav hem taa şubatın 21i hemde 300tl istiyorlar bu ne saçma iştir

21 subatta mi? bende 17 ocakta kaldim 2.sinav 25 ocakta. ayriyeten 300 tl falan vermeyin 60 tl meb e gidiyor gerisi cebe. 2 ders zorunlu egitin var o da 240 tl degil

Daha erkene sınav koymadılarsa ne yapılabilir mebin falan örn maksimum 2hafta vs gibi bi sınav aralığı varmı herhangi yasal bi belge beni 1ay bekletmeye hakları varmı onu bilmiyorum ama 300tl nedir onuda yarın konuşucam bakayım ne dicekler

bolge bolge fark oluyor demekki. ama 300Tl cok cok cok fazla konusun 60Tl sinav parasi 2de zorunlu dersin var. ders ucretlerini ogren ona gore hesabini yap. 240 tl egitim ucreti olamaz meb e sikayet edicem falan derseniz gozleri korkabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben size olayın aslını anlatiyim bu is artik ranta döndü ne kadar çok girersen o kadar çok para sirkülasyonu demek yani agzinla kuşta tutan ilk giriste kolay kolay gecirmezler.

• Arkadaşlar, ehliyetin zorlaştırılması hissiyat olarak işinize gelmeyebilir ama bu iyi bir durum. Bana hiçbirşey öğretmeden ehliyet vermişlerdi. Bunun da doğru olduğuna inanmıyorum. Ehliyeti aldıktan sonra lütfen genciz diyip saçma sapan hareketler yapmayın trafikte. Cuma günü eşimle birlikte ölebileceğimiz bir trafik kazasından döndük. Yokuş aşağı virajı ters şeritte inen birisi yüzünden ben kendimi sol şerite atarak kaldırıma çarptım ve arkasındaki boşluğa düştüm. Tüm sürücüler için söylüyorum, marifet bunu hız yaparak seri kullanmak değil, marifet kaza yapmadan veya kazaya sebep vermeden bunu kullanabilmek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitcinar03

Arkadaşım geçmiş olsun. Bende öğretmenim ve direksiyon sınavında sınav sorumlusuyum, arkadaşlarında söylediği gibi sınavlarda kurallar çok katı, en küçük hatada adayı bırakmamızı istiyorlar. Bence de olması gereken bu çünkü bu sınav sistemi gelmeden önce Türkiyede sınav kazanma oranı %97 imiş. Şuan ise bu oran %65-70 arası ve artık ehliyeti hak eden alıyor . Umarım bu sayede bilinçli, dikkatli ve kurallara riayet eden sürücüler trafiğe çıkar.

Bayanların % 90'u arabayı geri geri park edemez düzgün, bu kurallar onlara da katı olarak uygulanıyor mu, sanmıyorum.

Araç kullanmayı çok iyi bilen bir tanıdığımı geri geri park ederken bir defa istop ettirdi diye bıraktılar, adam benden iyi araba kulllanıyordu.

Sistemin katı olması kötü değil, güzel.

Ancak 1.sorun ; BAYAN- ERKEK POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPILIYOR MU ?

2.sorun da ; DİREKSİYONDAN KALAN KİŞİNİN 2. DİREKSİYON SINAVINDA PARA İSTENMESİ,
    BUNUN MANTIĞI NEDİR ?

Bu şekilde olursa hak eden insanları bırakmaya devam ederler, bu da kul hakkına girer, tabi bunu oradakiler bilmez.

• Bayanların % 90'u arabayı geri geri park edemez düzgün, bu kurallar onlara da katı olarak uygulanıyor mu ?

Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

O değil bende aynı sebepten kaldım teker kaldırıma hafif sürttü diye bıraktılar sonraki sınav hem taa şubatın 21i hemde 300tl istiyorlar bu ne saçma iştir

21 subatta mi? bende 17 ocakta kaldim 2.sinav 25 ocakta. ayriyeten 300 tl falan vermeyin 60 tl meb e gidiyor gerisi cebe. 2 ders zorunlu egitin var o da 240 tl degil

Daha erkene sınav koymadılarsa ne yapılabilir mebin falan örn maksimum 2hafta vs gibi bi sınav aralığı varmı herhangi yasal bi belge beni 1ay bekletmeye hakları varmı onu bilmiyorum ama 300tl nedir onuda yarın konuşucam bakayım ne dicekler

bolge bolge fark oluyor demekki. ama 300Tl cok cok cok fazla konusun 60Tl sinav parasi 2de zorunlu dersin var. ders ucretlerini ogren ona gore hesabini yap. 240 tl egitim ucreti olamaz meb e sikayet edicem falan derseniz gozleri korkabilir

Dersleride almak istemiyorum diye söyleyeceğim sisteme aldı diye geçsinler yeter buraya dönme gibi bi şansım yok memleketten bitek sınav için geleceğim ve tekrar geri döneceğim belgeleri almak içinde bidaha git gel yapacağım geçersem yani çok sıkıntı olmaya başladı bu iş

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Dersleride almak istemiyorum diye söyleyeceğim sisteme aldı diye geçsinler yeter buraya dönme gibi bi şansım yok memleketten bitek sınav için geleceğim ve tekrar geri döneceğim belgeleri almak içinde bidaha git gel yapacağım geçersem yani çok sıkıntı olmaya başladı bu iş

2 ders zorunlu yani girmesen bile parani alirlar bence

• Ben sınava daha önce hiç kullanmadığım bir arabayla girdim. Markası renault modeli belli olmayan bir arabaydı. Geri gidiş aşamasında direksiyonun mandalını arıyom mandal yok. Bi süre maldalı aramakla geçirdim zorda olsa buldum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteme bak ya ben ehliyet aldığım zaman arabaya binmemle inmem bir olmuştu 92 almistim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alibro47

quote:

31 ocakta da sinav var..21 subattaki 4. Hak heralde

Ben daha 1kere girdim 2. Hakkıma gireceğim kurs bana 21şubat diyor ne saçma iştir anlamadım kendi memleketimde değilim ayrıca normalde kaybolurken ocağın başlarında ehliyeti alırsın dediler diye kaydoldum yarın memlekete dönüyorum durmadan git gel yapıcam şimdi eğitimlere falanda gitmek istemiyorum memlekette ben kendi arabamızla çalışırım yarın konuşacağım kursla hemde 300tl kurs parasının yarısı zaten lanet olsun

Hocam buradakileri okuyunca bizim kurstan Allah razi olsun diyorum..

• 20 yasindan beri aktif olarak arac kullaniyorum,yani 16 yildir.Ben de zaman zaman lastigi yarmayacak kadar kaldirima degdiriyorum,biraz acimasiz bir kural olmus

• quote:

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

Benim aldığım dönemde liseden tanıdıgım müdür yardımcıları gelmişti aaa hocam hoş eldin beş gittin derken gayet rahat basa basa sohbet muhabbet aldım ehliyeti onun harici tanıdığım bi kız arkadaş çooooook fazla hata yapmasına rağmen direksiyon hocasına rica ettim onada ehliyet verdiler okadar zor olmaması gerek yani eskisi kadar zorlamıyolar veriyolar direk sana denk gelmiş demekki gıcık tipler.

• Sizin sınavınız bu hafta nasıl oldu ? Ben 2.defa giricem direksiyona ve direksiyon sınavı ay sonunda nasıl oluyor o
  • 2007 mart ayında tek seferde sorunsuz gectim
  • Valla A2 ehliyetini bir ay önce nerdeyse sıfır zorlama ile aldım. B için olan sürücülerde de çok kötü olanlar vardı ama yakınan yoktu. Zaten orda söylüyorlar geçtin kaldın, resmi sonuç belli olmasa bile senin geçip seçmediğin o an belli.

Garip
  • iyi 2 sene önce aceleye getirip aldim.. 1 tur attik ileri geri baska bisi yok.

• Ben direksiyon sınavlarında gözetmenlik yapıyorum hatta bu hafta da gözetmendim 14 kursiyerden 8ini bırakmak zorunda kaldık genelde bahsi geçen park ve yokuşta kalkış yüzünden. Bakanlık artık ehliyet konusuna çok önem veriyor ama herkes eskiden olduğu gibi sınava ilk girişte geçmek istiyor ama emin olun bu sistem çok daha iyi çünkü şu an yollarda araç kullanan ehliyet sahiplerinin %80i bildiğiniz kasap keşke mevcut ehliyet sahiplerine de belli aralıklarla sınav getirilse. Diğer bir taraftan biraz da kalan arkadaşlar kendi eğitim süreçlerini bir değerlendirsinler malesef kurs ücretlerini düşürmek adına 12 saatlik kursun vermesi gereken ancak ücretinden kaçtığımız ve almadığımız direksiyon eğitimini kaç kişi aldı? Daha sonra belki direksiyon eğitimi için vermediğimiz ücretin fazlasını sınavlarda kalarak ödemek zorunda kalıyoruz. Unutmayın bu bir sınav ve sınavda hataya yer olmaz, nasılki bir ösym sınavında insanlık haliyle kaydırma hatasında itiraz hakkımız olmuyorsa bu sınavda da belli konularda hata yapma hakkı yok malesef.

• Bu kadar katilik iyi degil bikere stopla kaldirima teker surtmeyle birakilmaz

• arkadaşlar yazılanları okudum da bu erken sinyal verme olayı nasıl oluyor onu anlamadım. Adamlar göz kararı mesafemi ölçüyor çok acayip olmuş sistem. Ben ehliyet alırken kemeri tak aynalara bak 1 kereden fazla arabayı durdurma kesin geçerdin.

yeni sistemde şu park olayı çok iyi olmuş otoparklarda bundan sonra yer bulma ihtimalimiz artar.
  • quote:

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

Hocam 13 Aralık Sınavına Girdim ve Kazandım 15 Ocakta Belgemi Teslim Aldım 0 Hata İle Eğer Gerçekten Efendi Araba Kullanıyor İsen Geçiriyorlar Ancak Yol Magandası Olacak Şekilde Davranırsan KEsin Bırakıyorlar. Ücret Çok İyi 60 Tl Meb Alıyor Ancak İyi Oku Diyorki Sen Adam Gibi Süremiyorsan 2 Ders Daha Almak Zorundasın Diyor Ehliyet Kursu 30 Tl x2 Ders Demiş Çok İyi Bir Fiyat ve zorundasın Girmek

Böyle Abuk Subuk Seçme Konu Açmayın Kalmak İStemiyorsan Kurallara UY

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.