Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: fahoge

Ben direksiyon sınavlarında gözetmenlik yapıyorum hatta bu hafta da gözetmendim 14 kursiyerden 8ini bırakmak zorunda kaldık genelde bahsi geçen park ve yokuşta kalkış yüzünden. Bakanlık artık ehliyet konusuna çok önem veriyor ama herkes eskiden olduğu gibi sınava ilk girişte geçmek istiyor ama emin olun bu sistem çok daha iyi çünkü şu an yollarda araç kullanan ehliyet sahiplerinin %80i bildiğiniz kasap keşke mevcut ehliyet sahiplerine de belli aralıklarla sınav getirilse. Diğer bir taraftan biraz da kalan arkadaşlar kendi eğitim süreçlerini bir değerlendirsinler malesef kurs ücretlerini düşürmek adına 12 saatlik kursun vermesi gereken ancak ücretinden kaçtığımız ve almadığımız direksiyon eğitimini kaç kişi aldı? Daha sonra belki direksiyon eğitimi için vermediğimiz ücretin fazlasını sınavlarda kalarak ödemek zorunda kalıyoruz. Unutmayın bu bir sınav ve sınavda hataya yer olmaz, nasılki bir ösym sınavında insanlık haliyle kaydırma hatasında itiraz hakkımız olmuyorsa bu sınavda da belli konularda hata yapma hakkı yok malesef.

Evet iyi oldu. Ama her sinav girisinede 100 tl alinmaz. 2 kere 3 kere gir 200 300 tl. Parayida yerden topluyorduk zaten. Bende girdim sinava araba kullanmayida blyrm. Geri giderken ayagim debriyaj kayd. Araba sondu. Heryesi eksiksiz yaptm. Ama kaldin dedi. Helal etmiyorum verdigim paralari.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ahah bu ne ya , geçmiş olsun.muhtemelen ehliyet sınavına girdiğinde benden daha tecrübeli bir şofördün.
    ben sınava gece yarısı iki üç saat çalıştım sadece o zaman kitabı açtım.

ehliyet sınavım da 2 dk belki sürmüş belki daha azdır.

100-150 metre sürüp sağa çekip indim , o kadar :D ( sene 2013 nisan falan)
  • Ehliyet almak zorlaşmalı bencede.Düz yolda her gidene ehliyet verilmemeli.
    Sonra trafikte milletin halini görüyorsunuz işte.Tabii bununda belli bir standartı olmalı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4. Sınavda gectim ilk sınavda neden kaldimi anlmadim 2. Sinavda sinyal vermedim diye 3. Sınavda park edemedim diye kaldim 4. Son hakkımda yine park edemedim ikinci bir şans verdiler ikinci denememde araci park ettim ve sınavı geçtim

• Ocak 2013 direksiyon sinavindan 95 almistim
    5 puan kavsaga genis girecegime dar girdim ondan kirdi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben park yerine arabayı tam sokamama rağmen geçtim.
    Yardımla sokabilmiştim arabanın burnunu Ekimdi sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LİVERPOOLYWNA

birde sen derslerini sınavın olduğu yerdemi aldın arkadaşım ? eğer oradaysa her ders orada park etmeyi gösteriyorlar, 12 ders aldım ben 12 kere o sınav olunacak yerde park ettirdiler, püf noktasınıda gösterdiler, yani eğer ders aldığın yerde kaldırıma değdiysen geçememiş olman normal

Sınav yerınde 3 ders aldım gerisi başka alandaydı
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

sorun şurda bırakıcaksan da adama 2.şans tanı öyle bırak 1 seferde yapamadın bırak olur mu ? bıraktığın zaman ve başkasını geçirdiğin zaman burda art niyet arar insanlar.

Aynen katılıyorum. Stop ettirme yokuşta stop etme parkda falan 2.hakkın verilmesi lazım. Ama şu konuda adam şeritte düz gidemiyordur hakimiyeti yoktur ilk hatada bırakılır
  • Geçmiş olsun bende kaldım yine direttim kemer takmamaya ne zaman kemer takmamak serbest olur o zaman ehliyeti alırım
  • İsteyenler için Otomatik vites araç ile sınava girmeli, bayanların birçoğu park etme ve geri geri gitmede kalıyor. yıl 2015 araçların çoğunda otomatik park ve yokuş geri kaydırmama sistemi var. ha ehliyetine not koyarsın sadece otomatik araç sürebilir diye kimse lafını çıkarmaz. sistem de sıkıntılar var evet ama bence yetersiz geleceğimizi düşünüyorsak eğer şuanı değil ilerisini düşünmeliyiz. Trafikde ufak bir hata maalesef affedilmiyor. örneğin çıkarken sinyal vermemen arkadaki aracın kaza yapmasına yol açabiliyor unutmayın sizin yakınlarınızda yolda veya trafikde olabilir. araç park etmede dubaya çarpınca kalıyon bazı adaylar nolacak ya duba diyolar. o duba değil bir canlı veya araç olarak düşünün. bazıları araç içindeki hocalara dayak falan gerekiyor demiş. bunun cezası olduğu en az 1 yıl ehliyet alamayacağını ve darpdan görevli memura hapis cezası ve tazminat cezalarının olduğunu unutmayalım. olayı birazda rahatlatmak için bir ülkede yapılan ehliyet sınavından link vermek istiyorum :) inş kazasız belesız araçlarınızı kullanmanız dileğiyle.
    link:http://www.youtube.com/watch?v=FMKeEGywrt8

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    kesinlikle aç davanı. benden de 75 tl aldılar haybeden. elimde makbuzum yok maalesef. ilk girişte ödediğin 60 TL den başka direksiyon sınavı falan ücreti yok. konusu vardı burda veya bir sözlükte araştır derim. git paranı al.
  • Günlerdir popüler bu konu girip bakiyim dedim

Ben b+a2 yi yasa çıkmadan önce aldım motosiklet yarı otomatikti kolaydı ama araba zordu onu iyi sürdüm yinede rahatım.
  • Hocam kasımdaki sınava girdim bende dediğiniz gibi her şeyi sorunsuz yaptım komisyonla falan muhabbeti kurdum en son park etmeye geldik.Olması gerektiği gibi hemen dubanın yanına çektim arabayı elimi arkaya attım yavaş yavaş gaz verdim derken komisyon arasında bi muhabbet döndü bi an için kafam karıştı heyecan yaptım ve gaza aniden yüklendim araba hızlıca geriye kaydı.Hemen yanımdaki komisyon hooop noluyor koçum napıyorsun sen heyecan yapmasana dikkat et falan derken arkadaki komisyon olaya müdahil oldu hocam dedi biz görmedik zaten iyi girmiş bir şans daha verelim dedi.Bende arabayı tamamen soktum ve sinyal verip çıktım yeniden.Sınavdan da geçtim.Yani diyeceğim seninki büyük şansızlık olmuş hocam komisyon genelde park etmede 2. bir şansı tanıyor.Geçmiş olsun 2. sınava kesin geçersin
  • Ben gecen sene aldim ehliyetimi kaldirirken 1 sefer stop ettirdim sonra tekrar denedim dahada stop ettirmedim.duba arasina park yoktu bizde geri geri bi 50 metre gittim tamam dediler.yanimdaki hocayla bayada mubab et ettik gulduk.simdi ne degisti anlanadim sacmalamislar.

• Ben de sinav gorevlisiyim.teker kaldirima değdi diye birakilmaz kimse... Ama gorevli acemi ise belki olabilir.

Kemer takmayan kalmayi haketmistir.

Dava ile ugrasacagina tekrar sinava girmek daha mantikli ve kolay...

• Türkiye, Rusya'dan sonra Avrupa trafik kazaları listesinde 2. sırada. Ülkemizde her gün göz göre göre yapılan kazaları görüyoruz. Eğitim ve sınavların zorlaştırılması normal ama bunu fırsat bilip ranta çevirenler de var ne yazık ki. Bu kurs işletmeleri hakkında işlem yapılmalı.
  • ehliyeti nasip kısmet die gittim aldım varya sınavları süper geçdi ama direkson sınavından kalçak gibiydi ama nasip işte sabahın 6buçuğunda kalkdım ankara yoluna bi çıkdım saat 11 12 de eve döndüm sonra 1 2 gün sonra haberi geldi geçdin die nasip yani
  • Ankara da yaşıyorum 1 sene anca oldu ehliyet alalı keşif için götürdüklerinde park etmedir şudur budur hepsini gösterdiler uygulama sınavına Ankaragücü maçına gittiğim için geç kaldım almadılar ilk başta sonra zor bela rica minnet kabul ettiler hoca baştan peşin olarak söylüyorum bıraktım ama sadece formalite icabı alıyorum seni dedi ben de ne de olsa kaldım güzel bir anı olsun diye kaynatmaya başladım. Emniyet kemeri takmadım, aynalara bakmadım, vitesteyken debriyajla çalıştırdım (boşta çalıştırmak lazımmış), hiç sinyal vermedim, bilen bilir Etlikteki parkurda oldu sınav Ostim dolmuşları sıkıştırırlar araçları biri sıkıştırdı çıkartdım kafamı küfür ettim (o da tanıdık çıktı gerçi ama), en son Antaresin oraya çıkan yokuşta dur dedi hoca durdurdum kaldır dedi stop ettirdim aracı ama imkansız yani ikinci kez stop ederken hocanın debriyaja bastığını gördüm üçüncü denememde debriyaja basıyormuş gibi yapıp ayağımı yukarı doğru kaldırmaya başladım hoca da baktım stop etmesi için ayağını kaldırıyor o ara gazladım aracı kaldırdım yaşınızdan utanın benimle niye uğraşıyorsunuz diye bir başladım saymaya adamı itin bir yerine sokup çıkardım yaklaşık 50-60 yaşlarında vardı inene kadar hiç bir şey söyleyemedi, daha sonra yüksek tansiyon hastası olmamın verdiği yetkiyle aracı park edeceğim yola doğru el freni çekmek suretiyle döndüm, aracı park etmeye yelteniyordum ki park bile ettirmediler gerek yok dedi hoca tamam deyip kontak kapatmadan indim. Ailem Antareste bekliyordu geçemeyeceğimi olanları anlattım elim ayağım titriyordu sinirden aradan bir süre geçtikten sonra geçtiğimi öğrendim hayatımın şoku oldu bana aklıma geldikçe sinirlensem de değişik bir anı oldu.

• Otomatik vites ehliyeti diye bir şey olmamalı bence, otomatik park asistanı var diyede park etmeden gecirecek degil kimse böyle bir saçmalık dunyanin hicbir yerinde yok.

• ah be zamanında alsaydım keşke zorlaşacak diyorlardı da inanmıyordum hakikaten zorlaştı iyi mi... Böyle uğraşıyorlarsa sıkıntı var valla...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.