Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kesin bilmediğin konuda milleti burada yanıltma
    http://www.meb.gov.tr/sinavlar/dokumanlar/2015/kilavuz/2015_MTSKS_e_KILAVUZ.pdf%20?iframe=true&width=90%&height=90%
    adresinden yazılı sınav ücretlerini
    http://ookgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/08031958_mtsksinavcret2015.pdf
    adresindeki genelgedende direksiyon sınav ücretlerinin 60 tl olduğunu görürsünüz.

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)

• quote:

Orijinalden alıntı: Gönderiliyor...

ben gecen hafta gectim baya zor yokus kalkıs 2 duba arası park gerı gerı gıdıs falan var para yasal

60 tl sınav ücreti geriside ders eğitimi 2 ders daha verıcekler mecbur buda ben almam dıye bısı yok. 150 deil 180 diye biliyordum bn ayrıca zamlı olması lazm.

Valla ben o 60 tl disinda vermeyi dusunmuyorum. Egitim suresince 2 gun hocanin gelmedigi yani yapilmayan vardi ayrica egitimim 50 dakika degil en fazla 25 dakika suruyordu. Ordaki eksiklerin telafisini istedim vermediler o zaman parasini versinler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Esercan14 kullanıcısına yanıt
    ders ücretini vermezsen kurs sisteme ders girişi yapmaz ve sınava giremezsin sınav hakkında geçer... almadığın derslere gelince.kursun sana yaptığı planlamaya göre gelmediysen o senin problemin.Kurstan kaynaklı yapılmadıysa telafi etmek durumunda.Eksik süreli aldığın dersler kendi hatanız... Ne kadar ekmek o kadar köfte... ucuz olsun diye yazıldığınız kursta bu şekilde eğitimden kısar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

ders ücretini vermezsen kurs sisteme ders girişi yapmaz ve sınava giremezsin sınav hakkında geçer... almadığın derslere gelince.kursun sana yaptığı planlamaya göre gelmediysen o senin problemin.Kurstan kaynaklı yapılmadıysa telafi etmek durumunda.Eksik süreli aldığın dersler kendi hatanız... Ne kadar ekmek o kadar köfte... ucuz olsun diye yazıldığınız kursta bu şekilde eğitimden kısar

Ucuz gibi bi ayrimcilik yapmadik tek kurs var bulundugumuz bolgede 700 Tl kurs icin vermistik siz hesaplayin. Kursun belirledigi planlara ben degil hoca uymadi bir gun cenazesi bir gun veli toplantisi vardi gelmedi. 25 dakika kullanma konusunda bu durumu konustum arac kullanmayi bildigin icin az yaptiriyordur dediler. Telafisini istedim hocalarin musait zamani yok dediler yapamadik.

• quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Geçmiş olsun.

Hangisi icin
    50 kisiden 2 kisi gecebilmis,adam sinyali erken verdi diye indirmisler arabadan. Bizden istedikleri ucret yasal mi? Miktari yani

Ben kayıtoldum Kırşehir'de, Martta sınav var, Ücret 120 TL, eğer sınavı geçemezsem ikinci sınav ücreti 60 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuroki

quote:

quote:

150 mi? Ben 2. girişte 50 yatırmıştım.

Yer neresi :D

Yer Konya. Gerçi ben 2 sene önce aldım ama yine de 150 Tl çok fazla. O kadar değildir bence. Kurs ehliyeti almadan önce son bir kez yoluyum parasını diye düşünüyor gibi.

Toplamda sizden istenen 150 tl yi sınav ücreti olarak görmeyin.
    Direksiyonda kalındığında en az 2 ders alma mecburiyeti geldi
    1 direksiyon ders saati 45-50 dakika olması gerekir

1 ek ders saat ücreti kurstan kursa değişmekle 30-50 tl arasında

2 saat ek ders ücreti 60-100 tl arasında
    meb e yatacak sınav ücreti 60 tl
    bir de kursun sınav günü sizin için aracını ve hocasını tahsis edeceğinden onunda bir bedeli vardır.Buda ortalama yarım ders ücreti
    (Değilse kursun ne günahı var.Sen birinci hakkında geçseydin senin için aracını ve hocasını tekrar görevlendirmeeycekti)

DİREKSİYON SINAVLARINDA KALDIĞINIZDA (SINAV ÜCRETİ VE 2 SAAT DERS KARŞILIĞI) 150-200 TL ÖDEMENİZ NORMAL

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yer Konya. Gerçi ben 2 sene önce aldım ama yine de 150 Tl çok fazla. O kadar değildir bence. Kurs ehliyeti almadan önce son bir kez yoluyum parasını diye düşünüyor gibi.

bir de kursun sınav günü sizin için aracını ve hocasını tahsis edeceğinden onunda bir bedeli vardır.Buda ortalama yarım ders ücreti
    (Değilse kursun ne günahı var.Sen birinci hakkında geçseydin senin için aracını ve hocasını tekrar görevlendirmeeycekti)

DİREKSİYON SINAVLARINDA KALDIĞINIZDA (SINAV ÜCRETİ VE 2 SAAT DERS KARŞILIĞI) 150-200 TL ÖDEMENİZ NORMAL

Siz olayi anlamadiniz ben parasinda degilim sadece hak. Evet dikkatsizligime geldi ilk defa teker kaldirima surttu benim derdim o degil. Benim dedigim bana hocanin isi oldugu icin 2 gun egitim vermediler. Kursta 2 3 hoca var diger hocalarin ogrencilerine sordum 50 dakika kullanmislar bana en fazla 25 dakika sebebide biliyormusum kullanmayi ondan dediler. Telafi istedim vermediler. Bende hakli oldugumu dusunerek bana vermedikleri 2 gunun parasini bu sinavda karsilamalari

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Kardeşim yok öyle bişey, ne erken sinyal verip sınavdan direkt bırakmak?
    Araba hakimiyeti sıfır, şeritler arası geziyorsunuz, kontrol namına birşey yok, araba kullandığınızı sanıyorsunuz, sonra park yaparken tekeri değdirdim bıraktı diyosunuz.

Helal olsun bu yorumlari neye dayanarak soyluyorsunuz gordunuz mu kullanirken? 2 3 yildir cok aktif olmasada araba kullaniyorum yakin mesafelerde hic basima bir sey gelmedi,ama sinavda hocanin az daha geri gel seklinde yonlendirmesiyle aracin tekeri kaldirima vurdu. Disaridaki 4 5 mufettiste gelip in dediler.

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir)

• Bende 3 Ocak da olan sinava girdim. Icerideki hocalar iyiydi. Ama park alanina geldim ve geri parkimi yaptim. Iceri onay verdi tam 2 duba arasindan cikarken disaridaki mufettis kaldirim ile arasini gosteridi eli ile. Sanki ölçtü icerideki hoca 50 cm den fazla birakmissin dedi hadi in dedi. 15 sn once onay veren adam mufettisin agzi ile birakti. Ne oldugumu sastim. Bakalim 2. Sinavi bekliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bugun ki sinavda bi talihsizlik oldu ve daha once hic yapmadigim geri parkta tekeri kaldirima degdirdim ve indirdiler. Baska hic bir eksik yok.
    Neyse bu tekrar sinava girmem icin 150 tl vermem lazimmis bu miktar yasal mi?

2.sınav için ücret değişiyor mu bilmiyorum ama 3 ocakta girdim sınava 50 tl idi sınav ücreti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Bende 3 Ocak da olan sinava girdim. Icerideki hocalar iyiydi. Ama park alanina geldim ve geri parkimi yaptim. Iceri onay verdi tam 2 duba arasindan cikarken disaridaki mufettis kaldirim ile arasini gosteridi eli ile. Sanki ölçtü icerideki hoca 50 cm den fazla birakmissin dedi hadi in dedi. 15 sn once onay veren adam mufettisin agzi ile birakti. Ne oldugumu sastim. Bakalim 2. Sinavi bekliyorum.

Her seyin basi o mufettisler zaten. Bizzat gordum teker kaldirim arasi boslugu olctuler,sebebide kriko giricek kadar yer kalmasiymis
    Ayrica sinav ne zaman? Bize cumartesi dediler 2.sinavi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Esercan14 -- 17 Ocak 2015; 23:03:05 >
  • iyi ki kolay olduğu dönem(2012) almışım ehliyeti
  • Ben geçtim emniyete vermeye para yok benimki daha kötü yav
  • Bakın genç arkadaşlar yanlış anlamayın beni ama iyi yapıyor müfettişler. Siz iyi kullandığınızı düşünebilirsiniz fakat asıl trafiğe çıkınca öyle olmuyor adam park edecek bir türlü giremiyor iki saat bekletiyor, sinyal vermeden kafasına göre şerit değiştiriyor. 2007 de ehliyeti aldım o zaman bize park ettirmiyorlardı sadece güzergahta iki tur atıp yokuşta kaldirtiyorlardi.. Şartların zorlaşması çok iyi çünkü yarin birgün dikkatli olursunuz. Geçen sene E sınıfı (otobüs, kamyon) büyük araç ehliyetide aldım sizinde dediğiniz gibi otobüsü iki duba arasına sadece aynadan park ettim, yokuştada kaldirtdilar. Ben oldukça memnunum sistemden tam olarak öğrenmeden kimse geçmesin, yarin bir gün iyi kullandığını düşünen bir velet karşı seritten zıplayıpta gelip bize vurup eşimi beni öldürmesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrQuN -- 18 Ocak 2015; 23:13:47 >
  • Ikisini de tek seferde verdim Allah'ın izniyle 3-4 hafta oluyor alalı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MoRTaLSouL

Bende 3 Ocak da olan sinava girdim. Icerideki hocalar iyiydi. Ama park alanina geldim ve geri parkimi yaptim. Iceri onay verdi tam 2 duba arasindan cikarken disaridaki mufettis kaldirim ile arasini gosteridi eli ile. Sanki ölçtü icerideki hoca 50 cm den fazla birakmissin dedi hadi in dedi. 15 sn once onay veren adam mufettisin agzi ile birakti. Ne oldugumu sastim. Bakalim 2. Sinavi bekliyorum.

Her seyin basi o mufettisler zaten. Bizzat gordum teker kaldirim arasi boslugu olctuler,sebebide kriko giricek kadar yer kalmasiymis
    Ayrica sinav ne zaman? Bize cumartesi dediler 2.sinavi

Bizim burada adam disari inmeden olcmeden hic bir sey yapmadan birakti. Sadece disaridaki mufettise bakti ve mufettis iki eli ile aradaki boslugu yapti ve o icerideki hocanin dedigi sadece su oldu in assagi. Ama arkamdaki hoca sunu dedi 'senden oncekileri bu bosluktan gecirmisti.' Dedi bir daha şok oldum. Bana 17-18 ocak olabilir demislerdi ama burada kar oldugu icin gecen haftaki girecek arkadaslar da tatil edilmisti. Surekli kursu ariyorum sinav ne zaman diye biz aeni arayacagiz diyorlar ya ocak sonu olur yada kesin subat ayinin ilk haftasi dedi. Birde 100 tl gibi bir giris ucreti isteyecekler galiba. Sordum ek ders verecekmisiniz diye. Sinava 1-2 gun kala cagiririz surersin dedi. 1 surus de 15-20 dk suruyor Ama hocamiz cok iyi oldugu icin bol bol anlamamiz ve hatamiz gidene kadar tekrar yaptiriyor vede bu daha faydali oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Siz olayi anlamadiniz ben parasinda degilim sadece hak. Evet dikkatsizligime geldi ilk defa teker kaldirima surttu benim derdim o degil. Benim dedigim bana hocanin isi oldugu icin 2 gun egitim vermediler. Kursta 2 3 hoca var diger hocalarin ogrencilerine sordum 50 dakika kullanmislar bana en fazla 25 dakika sebebide biliyormusum kullanmayi ondan dediler. Telafi istedim vermediler. Bende hakli oldugumu dusunerek bana vermedikleri 2 gunun parasini bu sinavda karsilamalari

Ben olayı gayet iyi anladım... herkes 50 dakika kullanmış ta sen niye kullanmadın? Ya sen kendine fazla güvendin ya da kurs sana fazla güvendi... Aşırı güven yanıltır... neyse yapacak bişey yok. Kursunla konuşup orta yolu bulacaksın. İnatla ben ders parası vermem dersen yine kaybedersin...

• quote:

quote:

ben gecen hafta gectim baya zor yokus kalkıs 2 duba arası park gerı gerı gıdıs falan var para yasal

60 tl sınav ücreti geriside ders eğitimi 2 ders daha verıcekler mecbur buda ben almam dıye bısı yok. 150 deil 180 diye biliyordum bn ayrıca zamlı olması lazm.

Valla ben o 60 tl disinda vermeyi dusunmuyorum. Egitim suresince 2 gun hocanin gelmedigi yani yapilmayan vardi ayrica egitimim 50 dakika degil en fazla 25 dakika suruyordu. Ordaki eksiklerin telafisini istedim vermediler o zaman parasini versinler

ben 50 şer dakkadan tam 11 ders aldım 1 derste ben almadım dersim vardı hoca cağırdı gitmedim.

Size son derste bi kağıt ımzalatırlar onu ımzaladıysanız ben vermem falanla hallede bilirseniz şanslısınız öbür türlü kimse iplemez sizi.

• quote:

quote:

quote:

ben 50 şer dakkadan tam 11 ders aldım 1 derste ben almadım dersim vardı hoca cağırdı gitmedim.

Size son derste bi kağıt ımzalatırlar onu ımzaladıysanız ben vermem falanla hallede bilirseniz şanslısınız öbür türlü kimse iplemez sizi.

Ilk gun katildigima dair imza attim o gunki derse sonra hic imza attirmadilar

• quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

hiç töleransları yok mu ne yani 2 duba arasına park ettik çarptırmadan bir de ölçüyorlar mı onu anlayamadım.Bir de erken sinyal derken mesela sola döneceğiz diyelim ne kadarda sinyal vereceğiz onu anlayamadım o kadar ince ayrıtınya bakıyorlar mı solda geldiğinde sol sinyal sağa yanaşacağın zaman sağ sinyal bunların yapılması lazım.Sinyali unutmak ayrı sinyal verilmesi yakın bir yerde sinyalin verilmesi zaten lazım.Ama sinyalin olmadığı bir yerde durduk yere sinyal vermekte saçmalıktır.Her neyse.2 duba arasına parktan sonra yokuş isteyip bitiyorlar dimi.Yokuşta kaç kez dur diyorlar ?

ben geçen hafta verdim sınavı acayip kasıyolar zor değil heyecan var.

arkadaşım elini geri giderken koymadı koltuğa diye elediler mesela sinyal olayında sola gecmeden vermek lazm sınyalı benım hatalarım oldu ama pek büyük hata değildi istopta kesinlikle bırakıyolar tek istop eleniyorsun.

kaldırıma 15 cm di sanırım yaklasıcaksın yoksa eliyorlar. Onun dışında yokuş kalkıl 1 defa geri geri 25 metre gelmek 1 defa 1 defada park etme var

30dk sürmek şart ben ilk 15 dkda bitirmiştim güzergahı turlamıstım 15dk da kemer takmadan elenen arkadaşmda var.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.