Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mirza22

lastik kaldırıma değdinmi kalırsın. gayet açık ve net. kaldırım olmasada orda bekleyen bir çocuk olsa... yada yaşlı biri olsa. duramazsın direk ezersin. kaldırımda ister istemez durabiliyorsun. yada üstüne çıkıyorsun.

naptın be abi sen kaç km süratle park ediyosun duramazsın da ne demek zaten kontrol edemiyosa kalsın ona lafım yok. gazı debriyajı ayarlayamayıp gereğinden hızlı bi şekilde yanaşarak tekeri kaldırıma vuruyorsa ona da tamam ama normal yanaşırken ki hızda dokunsa ne olur teker kaldırıma.aynaları azıcık aşağıda ayarlayıp kaldırımla teker arasındaki mesafeyide görebilirler.
    edit imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalkhanas -- 21 Ocak 2015; 3:41:25 >
  • izmirde sabah teslim et dosyanı, akşamüstü mesai bitiminden önce, eğer biraz yoğunluk varsa da en geç ertesi sabah alırsın ehliyetini. 1 hafta nedir? bir de ığdır falan diye insanları küçümsemişsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbatu

izmirde sabah teslim et dosyanı, akşamüstü mesai bitiminden önce, eğer biraz yoğunluk varsa da en geç ertesi sabah alırsın ehliyetini. 1 hafta nedir? bir de ığdır falan diye insanları küçümsemişsin

Insanlari kucumsemedim dikkatli konusun yogunluk az olan bir il diye o ornegi verdim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Man Down

yıl 2010, sınav yerine gitmek üzere sabah sürücü kursunda toplandık, hoca bize "size öndeki arabayı sollayın derlerse sakın sollamayın" dedi. sonra sınavdayız, kadın bana öndeki arabayı geçelim dedi, ben de geçmek istemiyorum dedim. kurs hocası yandan geçsene oğlum falan diyor ben o iş bende hesabı kaş göz yapıyorum adama. bunun dışında dört dörtlük sürdüm, bi açıklandı 65 almışım. hoca meğer hatalı sollamayın demiş en başta
    sonraki sınavda temizinden bi 95 almışlığım var tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: umitcinar03

quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: umitcinar03

Arkadaşım geçmiş olsun. Bende öğretmenim ve direksiyon sınavında sınav sorumlusuyum, arkadaşlarında söylediği gibi sınavlarda kurallar çok katı, en küçük hatada adayı bırakmamızı istiyorlar. Bence de olması gereken bu çünkü bu sınav sistemi gelmeden önce Türkiyede sınav kazanma oranı %97 imiş. Şuan ise bu oran %65-70 arası ve artık ehliyeti hak eden alıyor . Umarım bu sayede bilinçli, dikkatli ve kurallara riayet eden sürücüler trafiğe çıkar.

Bayanların % 90'u arabayı geri geri park edemez düzgün, bu kurallar onlara da katı olarak uygulanıyor mu, sanmıyorum.

Araç kullanmayı çok iyi bilen bir tanıdığımı geri geri park ederken bir defa istop ettirdi diye bıraktılar, adam benden iyi araba kulllanıyordu.

Sistemin katı olması kötü değil, güzel.

Ancak 1.sorun ; BAYAN- ERKEK POZİTİF AYRIMCILIĞI YAPILIYOR MU ?

2.sorun da ; DİREKSİYONDAN KALAN KİŞİNİN 2. DİREKSİYON SINAVINDA PARA İSTENMESİ,
    BUNUN MANTIĞI NEDİR ?

Bu şekilde olursa hak eden insanları bırakmaya devam ederler, bu da kul hakkına girer, tabi bunu oradakiler bilmez.

Arkadaşım ayrımcılık yok ki pozitif ayrımcılık olsun. Benim için erkek ne ise kadında aynıdır. Ben bu şekilde düşünüyorum. Bizim para işi ile hiçbir ilgimiz yok, keşke öyle bir uygulama olmasa...

Samimiyetinize inanıyorum, inşallah görev alan her üye, müfettiş sizin gibi ADİL VE ADALETLİ davranıyor, BAYANLARA AYRIMCILIK YAPMIYORLARDIR.

Bu sistemde bayanların % 90'unun ehliyeti ilk sınavda alamaması lazım ki; park konusunda gerçekten çok zayıflar,

Bir de para dönmesi BU İŞTE RANT DÖNMEYE BAŞLADIĞININ GÖSTERGESİ NE YAZIK Kİ, üç defa sınav hakkı vermeliler.

Bir çok arkadaşın hakkına girerler PARA DÖNMEYE DEVAM ETMEDİĞİ SÜRECE, para işinin tekrar gözden geçirilmesi lazım.

PARA ÖDENDİĞİ SÜRECE KİMSE SİSTEMİN SAMİMİYETİNE BENİ İNANDIRAMAZ, ARKADAŞLARI DA.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jose Mari

En iyisini yapiyorlar. Dunya'da en kolay ehliyet Turkiye'den aliniyor. Etraf acemilerle dolu. Kuzenimle sinavdan birgun once test surusune ciktik, arabayi dogru durust kaldiramadi, vites atarken vitese bakiyor, geri gitmeyi bilmiyor, duz yolda iki isi ayni anda yapamiyor. Sonuc, ehliyeti aldi. Ben o gunden sonra bu kazalarin, olumlerin, bilincsiz hareketlerin nasil oldugunu anladim.

Arkadasim A.B.D.'de 2 farkli eyaletten ve Canada ehliyetim var. Simdi en kolay ehliyet Turkiye'den falan alinmiyor, tecrube konusuyor. Sallamayin burda insanlarin kafasini karistirmayin.

Mesela New York eyaletinde direksiyon sinavi zordur; park yaparken gercekten kaldirima uzakligi olcerler ve kasten bile ehliyet vermek istemezler. Yazili sinav kolaydir. Indiana eyaletinde sinav zor, direksiyon kolaydir. Ve otomatik vites ile ehliyet alinir.

Biraz daha ileri gidelim. Kazakistan, Turkmenistan, Ozbekistan'li arkadaslarim para ile ehliyet aldiklarini soylerler hep. Araba icine oturmadan. Bunu soyleyen 3 kisi degil, 5-10 kisi.

2012 oncesi sistemde dedigin dogruydu. Ben de o sistemde 6 sene once aldim ve arabayi kaldirip 2-3 tur attik aldim tam puan. Ancak son 2 yildir direksiyon sinavlarinda ben ehliyet cagindaki 2-3 akrabamdan duydum cok zorlanmislar. Anlattiklarina gore ve burdaki arkadaslarin anlattiklarina gore artik
    manual vites araca trafikte en az 5000km yapmis biri kadar hakim olmak gerektigi. 1000 kisi var burda. 1 tanesi yalan soyler, 2 si soyler, 10 tanesi soyler, 100 tanesi soylemez.

Isin aci tarafi bu kardeslerim otomatik vites araba gayet guzel kullaniyorlardi. Ancak manual'de debriyaj, vites derken rahat kullanamiyorlar.

Simdi ehliyet'lerini aldilar tabii, ve otomatik arac kullaniyorlar. Gercekten ortalama ustu kabiliyetli dusunceli saygili arkadaslar.

Ancak simdi manual vites araba verirsen yine sorun yasayacaklardir. Bu arkadaslarin kotu sofor olacagi anlamina gelmez.

2 kaza gecirdim 6 yilda. 1'inde de aracim pert oldu. 1'inde elinde cep telefonu olan biri otobanda kontrolu kaybedip vurdu, 3 araba pert. Digerinde alkollu birisi otobana katilan yolda kor noktada durmus. Otobanda duraklama yasak. Ama arkadas durmus. Benim onumdeki de gormeyip vurdu. Ben de panik fren derken az biraz dokundum.

Simdi burda kazalarin nedeni arkadaslarin araba kullanma becerileri mi? yoksa adamliklari, diger insanlara duymadiklari saygi mi?

Bir daha dusun bunu. Trafikte once araba kullanma becerisi degil, adamlik, saygi, anlayis hayat kurtarir.

• 2.sınavım yarın hadi hayırlısı
  • yarın bi şov yapman lazım o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: heisenbergww22

yarın bi şov yapman lazım o zaman

3 gün eğitim boyunca en ufak hata bile yapmadım. Gidip sınavda yaparsam
  • ben sınavdan önceki gün bi kac kere istop ettirmiştim ama sınavda hatasız sürmüştüm sen bitirmişsin hataları normal dersteki gibi kullan yeter

• quote:

ben sınavdan önceki gün bi kac kere istop ettirmiştim ama sınavda hatasız sürmüştüm sen bitirmişsin hataları normal dersteki gibi kullan yeter

egitimde hic sorun olmadi parkta falan.
    Sinavd da parkta yine ayni hatayi yapmaktan korkuyorum insallah sanssizlik yasamam

• inş. Fazla kusursuz park olmasına bakma çok iyi park yapayım derken vurmayasın

• quote:

inş. Fazla kusursuz park olmasına bakma çok iyi park yapayım derken vurmayasın

cok ince bakiyorlar iste. Teker sari cizginin icinde olucak az ustunde olmasinada demezler bir sey galiba. Sonra teker kaldirim arasi bosluga bakiyorlar falan. Hakkimizda hayirlisi

• yok bişey demezler o kadarınada herh ama bilemem. hayırlısı

• Sansimiza hava da yagmurlu

• Sansimiza hava da yagmurlu

• :d

• quote:

:d

Çok şükür geçtim. Yinede kurstan mesaj gelmesini bekliyorum.)
  • vallaha kimse kusura bakmasın bence daha da zorlaşmalı. yollarda o kadar trafik canavarı var ki.. ben ehliyeti alalı 1 hafta oldu, sürekli kullanıyorum arabayı, insanlar artık o kadar dikkatsiz olmuş ki yaşadığım şehirde. herkes saçma sapan kullanıyor sabırsız davranıyor hızlı kullanıyor emniyet kemeri desen yok..
  • hayırlı uğurlu olsun d

• 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.