Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim 10 yıldır ehliyetim var, geri geri paralel park sırasında hala tekeri sürtüp tekrar ileri geri yapmak durumunda kalabiliyorum ki bu çok normal bir şey. Bundan dolayı adam bırakılması çok saçma bir durum. Bugün trafikten 10 adam çevir, bunlara geri geri park yaptır eminimki en azından bir kaçı ilk denemede düzgün parkedemez :) Bu araca aşinalık ve pratik ile ilgili bir şey.
  • İyi etmişler, denetimler dahada sıkılaşmalı,trafikte magandalar istemiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesajda belirtmeyi unutmuşum benim komisyondakiler bindikleri aracın ne olduğunu bilmiyorlardı saçma sapan sorular sordular olmayan araba modellerini konuştular birbirleriyle şu şu araba daha iyi olur kurslar için filan gibi..
  • Tam aynısı benime başıma geldi temmuz ayında herşey gayet iyiydi banada dediler babanın arabasını çok kaçırıyosun heralde ustalaşmışssın falan bende park ederken sıfır park ettim tekerlek sürttü bende kaldım ikinci sınavda geçtim. Tek hatadan iptal ediyolar maalesef
  • 2010 da almıştim , yolun yarısında emniyet kemeri takmadigimi farkedip kırmızı ışıkta beklerken özür dileyip takmistim

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

quote:

Orijinalden alıntı: geng

Bayanların % 90'u arabayı geri geri park edemez düzgün, bu kurallar onlara da katı olarak uygulanıyor mu ?
    Bu sorunun cevabını çok merak ediyorum.

Komisyonda yer aldığını söyleyen üyeler bu soruya DÜRÜST BİR CEVAP VERİRSE ÇOK İYİ OLACAK,

2. BİR PARK ETME ŞANSI VERMEDEN BIRAKIYOR MUSUNUZ ERKEK SÜRÜCÜLERDE OLDUĞU GİBİ.

Bu soruya elini vicdanına koyarak dürüstçe cevap verebilecek BİR KOMİSYON ÜYESİ VARSA CEVAP BEKLİYORUZ.

2. SORUMDA ; NEDEN İNSANLARDAN 2.VE 3. DİREKSİYON SINAVINDA 150- 160 TL PARA İSTENİYOR ?

Neden İnsanlara üç defa ücretsiz direksiyon sınav hakkı verilmiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 20 Ocak 2015; 14:43:47 >

• Lastik kaldırıma değdi diye sınavın bitmesi tuhaf.
  • Evet biraz insiyatif olmalı bizim zamanımızda bu kadar katı değillerdi ama Amerikada bu sistem işliyor istersen herşeyi tam kuralıyla yap
    park ederken ölçün doğru olmasın iptal oluyor sınav.. Geçmiş olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MD.Murat

2010 da almıştim , yolun yarısında emniyet kemeri takmadigimi farkedip kırmızı ışıkta beklerken özür dileyip takmistim

Ben de 2012 de almıştım. Kırmızı ışıkta 2 ile kalkmaya çalıştım. Araba stop etti. Yine de geçmiştim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komisyondaki kişilerin kişiliğine kalmış birazda. Ben çok rahat bir komisyonla girdim sınava. 2 turuda hatasız tamamladım, komisyonda bu esnada fazlasıyla motive etti. Park alanına gelmeden, geri geri park etmede sıkıntım olduğunu söyledim. Dert etme beraber yaparız dedi. Komisyonun direktifleri ve motivasyonu sayesinde rahat bir şekilde park ettim ve sınavı geçtim. O sınav bir belirleyici değil sonuçta. Önemli olan pratik. Eğer çok kıl birine denk gelmezseniz kolay kolay bırakmıyorlar. Ama milli eğitimin başarı oranı yüksek illere baskı yaptığını duymuştum, zorlaştırın diye.

• benim zamanımda arabayı 3 kez stop ettirdim geri geri gidemedim 95 aldın al ehliyet demişlerdi şimdi baya değişmiş sistem demekki :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

Geçmiş olsun arkadaşım, sınavlar zorlaştı... bir hata kalma sebebi. Yönetmeliğe göre sınavdan kalındığında en az 2 ders alma mecburiyeti var.Tekrar sınava girmek için sizden istenen 150 tl nin içinde 2 ders (2 x 50 dk) ücreti de var mı yoksa 150+ (2 ders ücreti) de olacak mı?..
    Ders ücreti dahil ise normal hatta az bile.
    60 tl si meb hesabına yatırılacak.
    Kursun belirlediği ders saat ücretleri genelde 40-60 arası değişir.2 ders nerden baksan 80-120 arası tutacak.
    Bunun yanında tekrar sınav için kurs sana eğitim aracını ve hocasını tahsis edeceğinden onun da bir bedeli olacak...
    NORMAL, HATTA AZ BİLE

Hee dogru,, bu ülkede insanlardan ne kopartirsan heep az gelir. İnsanlara vermek isterkende devletin cebinden ne cikarsa fazla gelir. Mala mulke zam %10,, maasa %3

• En iyisini yapiyorlar. Dunya'da en kolay ehliyet Turkiye'den aliniyor. Etraf acemilerle dolu. Kuzenimle sinavdan birgun once test surusune ciktik, arabayi dogru durust kaldiramadi, vites atarken vitese bakiyor, geri gitmeyi bilmiyor, duz yolda iki isi ayni anda yapamiyor. Sonuc, ehliyeti aldi. Ben o gunden sonra bu kazalarin, olumlerin, bilincsiz hareketlerin nasil oldugunu anladim.

• Evraklarimi az once teslim ettim ve bunun hakli mutlulugunu yasiyorum elhamdulillah haftaya bugun gelip alabilirsin dedi memur bey

Allah herkese hayirlisiyla nasip etsn

• bende sınav komisyonunda pazar günü görev aldım şimdi siz anlatmışsınız da 2 bölüm var 1. bölümden tek hata 2. bölümden 2 hatada gidiyor sınavınız ben biraz daha müsamahalıyım ama herkes şans tanımıyor eğer gerçekten tam kuralları uygulayan birine neden uyguluyorsun diyemeyiz sizin yeni sınav ücreti 60 tl oldu 2015 zammı kurslarda şöyle bir üçkağıt dönüyor sizi ucuza yazıyorlar ama sınav parasından kazık atıyorlar şimdi kaldınız 2 saat kurstan özel ders almanız gerek kaç paradır bilemem Ankara da ben İstanbul'danım ama sınav parası 60 tl 17 ocak arasınavdı ya e sınıfı almak için girdiniz ya da 2. hakkınız çok bilen çok yanılır ama kursta katakuli dönüyor sanırsam ücret olayında...
  • Ben Antakya'da girdim. Sanırım 7-8 park yeri vardı ve 1 görevli kontrol ediyordu. Benim girişimi çıkışımı görmedi bile. Tekere dikkat et dışardaki görmesin falan dediler bizim komisyon. Bende normalde yapmayacapım başyansağma bir park yaptım ve çıktım. Ayrıca kimse bakmadı kaldırıma ne kadar kaldığına. Bütün kaldırımlar lastik iziyken teker kaldırıma değince sınavdan bırakmaları ciddi anlamda haksızlık, saçmalık. Sınavı bu kadar ciddiye almaları güzel ama Avrupa'ya uyalım derken birşeyini çıkarıyorlar işin. Hani bir de sonrasında zorunlu eğitim falan da saçma gerçekten. Sadece parktan kaldıysan sadece parktan sınava girmen gerekir.

• bence hatanin ne kadar oldugundan cok ne kadar can alici olduna dikkat edilmeli, ufak tefek hatalari bugun herkes yapiyor kimse mukemmel degil arti alistiginiz aracla heryere bir kerede park edebilirsiniz ancak ilk defa bindiginiz bir aracla kac senelik sofor olursaniz olun acemilik cekebilirsiniz

• benim ehliyeti 51 promilden kaptırdığım olaya dönmüş valla sistemi saçma buluyorum ehliyeti alma ve verme konusunda
  • Sistem baya zorlaşmış sanırım baksana bu kadar incelediklerine göre
  • Ehliyet alsan ne olacak arabaya koyacak yakıt parası yok

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.