Şimdi Ara

18-55mm ile Gelin Damat çekimi yapılabilirmi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    18-55 bulunmasının kötü birşey olmadığını ve onunla çekilip, oldukça iyi sonuçlar elde edilebilecek fotoğraflar olduğunu düşünüyorum. Dediğiniz gibi çok daha iyi lensler var tabii ki. Asıl mesele keskinlik de değil zaten. 18-55'in keskinliğinin eksik geleceği fazla durum düşünemiyorum çünkü bunlar billboard yapılacak fotoğraflar değil sonuçta. 18-55 gelin ve damadı boydan alacak fotoğraflarda gayet iyi sonuçlar verebilir fakat daha yakın bir poz alınmak istenirse distortion gerçekten problem olabiliyor. Benim fotoğrafçılık yapan akrabam var ve 70-200 2.8'i birçok kez deneme şansım oldu. Dx bir makinede 50mm ile çekilmiş bir fotoğraftansa full frame'de 135mm ile çekilen fotoğraf çok daha düzgün gözüküyor. Bunun sebebi makinenin kalitesinden ziyade odak uzaklığı ile alakalı. Amatörce çekim yapan kişilerin bile bunu bilmesi lazımken bundan haberdar olmayan birini fotoğrafçı olarak düşünemiyorum.

Kompozisyon tamamen ayrı bir durum zaten. O olmadan 70-200 ile çekim yapılsa da bir anlamı yok. O yüzden düğün yerine önceden gidip plan yapmakta fayda var.

Bunların hiçbirini düşünmeyen, uygulamayan kişiler bile bu işi yapıyorlarsa fotoğrafçılığın da içine etmişiz demektir. Yine de bu durumu öğrenmiş olmak güzel. İhtiyaç olursa önüne gelenle iş yapmamak gerektiğini ve bu işte bir kalite standardının bulunmadığını öğrenmiş oldum.

• Bugün gelmesini beklediğim 50mm lensim malesef herkesin evde olmasına rahmen yurtiçi kargo tarafından alıcıya evinde ulaşılamadı yazısı sebebiyle pazartesine kaldı anlamadığım pazartesine kadar bekleriz problem yok ama neden alıcıya evinde ulaşılamadı yazısı koyarlar bütün gün evde 4 kişi vardı kimsemi duymadı o zilin sesini zilin sesini duymadık tamam bir notta yok gelip alabilirsiniz diye aramadılarda gelin alın diye gelmedikleri açık ama yazıyı yazmayı biliyorlar alıcıya evinde ulaşılamadı'ymış pazartesi gelirse bol bol dış mekanda çekimler yapacağım yılmadan usanmadan bıkmadan trasformers filminde bir söz vardı sıkıntıda olduğum zaman aklıma gelir ''Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.''
  • X Files kullanıcısına yanıt
    Çok güzel bilgiler vermişsiniz teşekkürler.. Benim de belirtmek istediğim aslında sizin bu bahsettiklerinizdi..Saygılar sunuyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50mm dugun cekimde seni 1100d ile birlikte zorlar, kompozisyon olusturman icin habire yer degistrmen gerekicek , en keskin f4 dur o lenste ,sahane bi lenstir, fiyatina gore, genelde prime lens olarak dugunculer ff de35mm kullanir, telefotoda 70-200, arada 24_70 ben ff de 24 85 kullandm d610 da gecekten iyidi mesela

• Hocam f4 te arkaplan bulanıklığı sağlayabilcekmi 50mm keskinliği sağlar ama arkaplan bulanıklığını sağlamaz diye ben f3 değerlerini düşünmüştüm
  • burak2013 B kullanıcısına yanıt
    Meseleyi yanlış aksettiriyorlar.

50mm prime lens oldukça yakın bir alan lensidir. yani 1 -2 metre gibi mesafeden çekersin. Böylece çektiğin nesne (veya kişi) arka plandan ayırabilmen için düşük diyafram gerekir. F değeri yükseldikçe sizinle yani kamera ile obje arasında belirli bir mesafe gerektiği gibi, obje ile de arkasındaki objelerin arasında belirli bir mesafe olursa yine arka planı öldürebilirsin.

http://www.turknikon.com/alan-derinligi-nedir-dof-20956

Burada uzun yazmış, dilersen okuyabilirsin. Yani arka planı öldürmen için illa çok düşük diyafram gerekmez. 600mm de F8 de bile arka planı yok edebilirsin. Yeter ki bu işin tekniğini bil.

Birde lenslerin keskinlik kaliteleri vardır. Her lens her diyaframda iyi sonuç vermeyebilir. @VYC Majoris 'un birde bahsettiği distortion durumu var. Lens keskinlikleri mercek kalitesine göre değişir. Bu yüzden bende mesela eski rus veya alman malı manuel lensler var, dönüştürücüler ile kullanıyorum. Biraz emek ister ama çok muazzam fotoğraflar çekersin.

Canon un L seirisi Sigmanın Art serilerinde kullandıkları lensler normal serilerine göre fotoğrafta keskinlik kalitesini arttırır.

Birde lensleri doğru odak uzunluklarında kullanmak gerekir buna distortion demiştik. Örneğin 50mm ile yakından çekmelisin Birkaç metre diyebiliriz. Eğer 15 metre uzakta birisini 50 mm ile çekersen yine çekersin ama kişinin olduğu alandaki imaj kalitesi hele fotoğrafı biraz büyütürsen bozulur.

son olarak lenslerin en açık ve en kapalı halleri vardır mesela F2,8 ila F22 diyelim. Burada da bazı lenslerin F6 da bazılarının F8 de en iyi fotoğraf kalitesi verdiğini bilmek lazım. Örneğin benim elimde xx marka xx mm lens varsa, ben konuyu kaç mm de çekmem gerektiğini kaç F ile çekmem gerektiğini az çok bilmeliyim. Eğer arka planı öldürmek istersem o mm de ve F değerinde konuyu nereye, arkasında ne kadar mesafe boşluk bırakmam gerektiğini az çok tahmin edebilmeliyim.

İşte biz bunları yapabilene profesyonel diyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X Files -- 16 Ağustos 2015; 20:07:01 >

• Bizdeuygun.com dan 50mm lensim 4.gün yani bugün eksiksiz olarak faturasıyla gelmiş bulunuyor birsürü deneme çekimi yapmalıyım lensin sınırlarını nerde nasıl çekim yaptığını keskinliğin e iyi olduğu noktalar gibi bir çok olayı öğrenmeliyimki o oözel günde rezil olmıyım yardımı dokunan herkese teşekürler ne olcağını 1hafta sonra göreceğiz
  • rezil etme adamların o güzel gününü hevesin uğuruna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

rezil etme adamların o güzel gününü hevesin uğuruna.

aynen katiliyorum.
    ayrica bu soruyu soruyosan sen hic bulasma bu islere git bi fotocunun yaninda parali/parasiz calis isi ogrenene kadar daha sonra kararini ver ise girersin veya girmezsin

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

rezil etme adamların o güzel gününü hevesin uğuruna.

Aynı fikirdeyim.
  • çipli m42 adaptör ile , jupiter 37AM , tair 11A veya jupiter 9 85mm gibi biraz optik olarak iyi ve karakterli bokehi olan manueller ile iyi şeyler çıkabilir dış mekanda tripod yardımı ile .
  • Ne yaptın?

Arkadaşlar evlendiler mi? Çekim yaptın mı?

Kit lensle çekim yapılıp yapılamayacağını bi görelim.

Bitsin artık bu çile :)
  • Bence şuan yaşamıyor, gelin duvağıya boğmuş olabilir.

Benden özel günlerde çekim isteyenlere prof fotoğ. tercih edin diyorum. Adı üzerinde özel ve güzel olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem -- 24 Ağustos 2015; 23:01:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

Bence şuan yaşamıyor, gelin duvağıya boğmuş olabilir.

Benden özel günlerde çekim isteyenlere prof fotoğ. tercih edin diyorum. Adı üzerinde özel ve güzel olmalı.

• Arkadaş gerçekten aramızdan ayrıldı galiba

• Yaşıyorum ölmedim çekimleri gerçekleştirdik bulutlu bir günde limanda çekim yaptım 180civarı fotoğraf çıktı raw+jpg çektim bulutlu olduğu için gölge oluşmadı fotoğraflarda tabiki gün ışığı olmadığı için fazla canlı olmayan resimler raw ın nimetlerinden faydalanınca canlı renklere kavuştu 50mm kullandım tüm çekimlerde net olsun diye f3 f4 arasını kullandım öznenin ön planda olması gerektiği zamanlarda f1.8 e kadar indim iso hep100 de tuttum enstantene hızım 4000e kadar çıktı bazen sonuca geliyim gelin ve damat ilk modellerim çekimleri beğendi çok güzel çıkmış fotoğraflar dediler ve bende söyledikleri bu cümle karşısında gülümsedim fotoğrafçılık konusunda adım adım ilerlemeye devam edeceğim bu konuyu gören başka arkadaşlarım varsada onlara benim yaptığım gibi kimseye kulak asmamalarını asla pes etmemelerini öneriyorum insanlar sadece konuşur kendinize güveniyorsanız başarırsınız fotoğraflar çokmu güzeldi tabiki hayır ama modellerim beğendimi beğendiler albüm yapcaklarmı yapıcaklar bi mark2+70-200 perfonmansını 1100+50mm veremedi lakin bu güzel günleri rezil olmadı cümlelerimi bu konuya cevap yazan bir hocamız söylediği söz ile bitirmek istiyorum Türk'e imkansız deyin, sonra oturup izleyin.Sorularınız olursa yine burdayım iyi forumlar...

Hayirli olsun.

Karsilaatiginiz zorluklar neler oldu?

• hocam ilk zorluk gün ışığının bulunmamasıydı bazı fotoğraflarda modellerin yüzü çok karanlık çıktı bu yüzden parlaklığı arttırmak zorunda kaldım falan parlamalara sebep oldu sonra düşününce bulutlu günün gölgesiz olduğu için raw da daha iyi olcağını düşündüm cidden raw da düzenlenince gün ışığı canlılığında fotoğraflar oluştu hemde gölgesiz olmaları çok iyiydi diyebilirim başka bi zorlukla karşılaşmadım en büyük korkum 1100d nin lcd ekranıydı modeller ekrandan bakınca güzel çıkmış diyolardı fakat bilirsiniz 1100d nin ekranı çok yanıltıyor pc ekranındada güzellerdir inşAllah diye dua ettim başka bir zorluk olmadı modellerim kolaylıkla poz verdiler indirdiğim resim örnekleride fazlasıyla yardımcı oldu diyebilirim onlara örnekleri gösterdim onlar akıllarındaki fotoğrafları gösterdiler bana yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar diyebilirim

Mesela 50mm dar kalmadi mi? Tam boy fotograflarda sorun olmadi mi?

• Hocam alanımız geniş olduğu için darlık sorunu çekmedim geniş açı gereken biraz fotoğraf vardı taktım 18-55'i onunla devam ettim keskin fotoğraflar çekti oda crop yaptığım fotoğraflarda oldu olmadı değil bi şekilde telafi ettim
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.