Şimdi Ara

18-55mm ile Gelin Damat çekimi yapılabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
5
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar düğünümüz var ve benim 18-55 mm lens'im var makinem 1100d bu ekipmanla güzel gelin damat fotoğrafları çekilebilirmi 50mm alabilirim şuan 50mm alıp onunlamı çekim yapmalıyım 18-55 yeterli gelirmi bana 18-55 yeterli gelmez gibi geliyor bide nelere dikkat etmeliyim benim için çok büyük bir sorumluluk bu daha önce hiç gelin damat çekimi yapmamıştım

• İşini çok iyi bilen usta bir fotoğrafçıya 1100d + 18-55mm verirsen sana çok güzel fotoğraflar verir. Tabii ki kendi profesyonel ekipmanı kadar kaliteli fotoğraflar olmaz ama helal olsun dedirtecek iş çıkarır. Sen ise vasat seviyede şeyler yapabilirsin. Tecrüben yoksa ve tecrübeden de önce makineye ve ayarlara hakim değilsen en iyi ekipmanla bile çarpıcı pozlar yakalayamazsın. Bu bakımdan fotoğrafları çekilecek kişilerin beklentisi " Bu işin hakkıyla yapılması için gerekli olan paramız yok ama elimizde fotoğraflarımız olsun" tarzında ise 50mm lens işini görür. Çekimden önce nasıl pozlar verdireceğini planla ve araştır en azından çünkü kişileri nereye konumlandıracağın ve ışığı ayarlaman bile o pozlara göre olacak.
  • 18-55 ile gelin damat çekimlerinde iyi iş çıkar mı, çok zor, ışığın çok kuvvetli olduğu saatlerde dış alanda çekim yaparsınız, ışık ve kamera tekniklerine çok hakim olursunuz belki.

50mm sizi kurtarır mı, hayır kurtarmaz. İşler o kadar basit olsaydı düğün fotoğrafı çeken bir kişi/firma ki en basit ekipman seti için 10 bin TL harcamazdı. Bu işi orta dereceli yapayım diyenlerin muhtemelen 20-25 bin TL den başlayan ekipmanları var. Işıkçısı var.

Pek iç açıcı şeyler söylemiyorum ama eğer profesyonel olarak çekim anlamında düşünüyorsanız böyle bir ekipman ile böyle bir sorumluluğu ben kesinlikle almazdım. Amatör olarak yani, anı kalsın diye çekerseniz de 18-55 le söylediğiniz body işinizi görür.
  • hocam albüm yaptırmayı düşünüyolar çekimini yapcağım kişiler body den yana sıkıntım olduğunu düşünmüyorum memnunum ama kullandığım lens arkaplan bulanıklığı konusunda yetersin en ucuz portre lensi 50mm olduğu için 50mm düşündüm 18-55 den daha iyi çekimler çıkarmazmı 50mm keskin fotoğraflar istiyorum ve çekim yapcağımız yer dışarda bol ışıklı bir ortam olcak siz ne önerirsiniz hiç lens almıyımmı yoksa 50mm yi alıyımmı
  • Para almayacaksan yeter.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaparsin bir cok nikah dairesi ve fotorafci kullaniyor

Bazi arkadaslarin soylemlerine takilma gelin damat bir model degil sonucta cok ahim sahim bir ekipmana gerek yok ha iyi bisi olsun diyolarsa 4 bin 5 bin tl vericekler anlasicaklar bi firmayla bu fiyatlarin altinda yapanlar zaten amatordur

• Dış mekanda zor ama nikah dairesinde veya düğün salonunda çok rahat yapabilirsin.
  • Her yerde zor. iç mekanda ISO problem, dış mekanda aşırı sert gölgeler.

Dış mekanda iş çıkarabileceğin ortam, yüksek ağaçların olduğu gölgelik bir park olabilir. açık güneş altında olmaz.

lens ve body'den çok ışık problem olur.

bir arkadaş demiş, para almayacaksan olur diye, aynen öyle. ne yapıp ne yapamayacağını, gelin-damat'a söyle, beklentiyi yükseltme

umarım herşey yolunda gider, güzel kareler çıkarabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o kamera ve lensle düğüne fotograf cekmeye gidersen millet sana güler dostum,yapma Allah askına insanlar bosunamı sırf fotografcıya 5 bin tl bayılıyor.
  • Herkes zengin degil herkesin verebilcek 5000tl si yok malesef 50mm en ucuz portre lensi oldugu icin ona yönelecegim cokta profesyonel cekimler beklenmiyor benden zaten o body ile gidersen dalga gecerlermis gecilsin hocam bizde maddi durum buna yetiyo hersey para degil daha önemli seylerde var ama görüyorumli siz bunu unutmusunuz

• Arkadaşım kimsenin unuttuğu bir şey yok.

Yanlış yazıyorsun sonra aldığın cevapları beğenmeyince kızıyorsun. Sen gelin damat çekimi diyorsun, o zaman gelin damat çekiminin muhteviyatını bilmiyorsun. Soruyu değiştirip sorsaydın.

- Gelin damat çekimi yapacağım bu lens + body bana yeter mi?

Böyle bir soruya insanların cevap verdiği için bile teşekkür etmelisin. Çekimleri nerede yapacaksın, nasıl yapacaksın, nasıl bir beklenti var, para alacak mısın, arkadaş işi mi yapacaksın. Bütün bunları yazman lazım. Bana diyorlar çek, çek te beklentin nedir diye sorunca anlatıyor. Beklentisi insanların işi ucuza yaptırmak ama kaliteyi en üst düzey istiyorlar.

Kusura bakma kardeşim madem cevapları beğenmiyorsun ya önce soru sorması, detaylandırarak olayı anlatacaksın ki böyle durumlarla karşı karşıya kalma veya sormayacaksın bu kadar basit.

İnsanları bazı şeyleri unutmakla suçluyorsun ama sen daha bazı şeyleri öğrenememişsin ki unutasın.

• Hocam düğün doğum... vesaire gibi anlar özel anlardir ve insanlar bu anların ölümsüz olmasını isterler. Bu anlamda yüklendiğin sorumluluk büyük ama ekipmanın sinirli bunun yanında tecrubeniz nedir bilmiyorum ama eğer tecrubeniz de azsa iyilik yapacağım diye kötü olabilirsiniz benden söylemesi. Sorunuza gelecek olursak beklentiyi minimuma indirirseniz açık havada ışığın yeterli olduğu durumlarda bence idare eder tarz da fotoğraflar çekebilirsiniz 50 mm lensiniz olursada yakın plandan modellerin birbirlerine bakışlarını falan fotoğraflayabilirsiniz. Size Naçizane tavsiyem daha önce modelle çalışmadiysaniz bol bol fotoğraf inceleyin ve nasıl durmuslar ne açılardan çekmişler gibi ayrıntılara odaklanın yoksa iyi pozlar yakalamak ta zorlanirsiniZ. Ben 2010 yılında 2006 model Kodak slr like makinem ile en samimi arkadaşım için düğün davetiyesi için fotoğraf çekmiştim ve cok güzel olmuştu hatta o fotoğrafı cerceveletip evlerine astilar o yüzden olmaz diye birşey bence yok.

• senin ekipmanların gelin damat fotoğrafları için yetersiz öncelikle sende ki 1100D body ucuz olsun diye her şeyinden kısılmış kalitesiz bir body olduğundan fotoğraf kalitesinden çok fedakarlık etmiş bir body daha sonra 18-55mm lens ile istediğin geniş açı ve alan derinliğini ışığı iyi alamazsın. 50mm gerçekten parasının hakkını fazlasıyla veren bir lens alırsan kullanırsın fakat böylesine önemli bir gün de bu ekipmanlarla fotoğraf çekersen yazık olur. Bu işler için öncelikle iyi bir body, lens çeşitliliğinin yeterli olması lazım geniş açı, tele, prime bunları bünyende barındırman lazım yoksa alabileceğin son iş olur düğün fotoğrafçılığı nedir nasıl yapılır araştır bodoslama dalma
  • Cevaplar icin herkese cok tesekurlerimi sunarim nisanda cekilen fotograflari inceledim cok kaliteli gozukmuyolardi 100 kadar gelin damat fotorafini telefonuma yuklersem o pozlara baka baka iyi isler ve ps mudahalesi ile 50mm nin kurtarabilcegine inaniyorum kendimede guvenim var acikcasi sonucu 1ay sonra hepbirlikte gorcez

• İşini çok iyi bilen usta bir fotoğrafçıya 1100d + 18-55mm verirsen sana çok güzel fotoğraflar verir. Tabii ki kendi profesyonel ekipmanı kadar kaliteli fotoğraflar olmaz ama helal olsun dedirtecek iş çıkarır. Sen ise vasat seviyede şeyler yapabilirsin. Tecrüben yoksa ve tecrübeden de önce makineye ve ayarlara hakim değilsen en iyi ekipmanla bile çarpıcı pozlar yakalayamazsın. Bu bakımdan fotoğrafları çekilecek kişilerin beklentisi " Bu işin hakkıyla yapılması için gerekli olan paramız yok ama elimizde fotoğraflarımız olsun" tarzında ise 50mm lens işini görür. Çekimden önce nasıl pozlar verdireceğini planla ve araştır en azından çünkü kişileri nereye konumlandıracağın ve ışığı ayarlaman bile o pozlara göre olacak.
  • Dugun salonu isletmecisi ve sabit gelen profesyonel bir fotografciyla calismamdan dolayi bence o ekipman ile bu ise girme.Arkadaşınla aran kötü olabilir.Benim fotografcimda ki ekipman 5d m3, 24-108 lens+tepe flasi var.

• Evet cekilir.

Portreleri de 50mm ile degil de 55-200 ile cek. Daha guzel fotograflar elde edersin. Uzaktan 150-200mm ile cektigin portreler cok guzel cikar.

Dikkat edilecek noktalar
    - aksam ustu 6 gibi cekime baslayin.
    -mutlaka raw+jpeg cekin.
    -lensleri f7 yada f8 de kullanin.
    -iso 400 u gecmeyin. Hatta mumkunse 200 un ustune cikmayin.

• Hocam malesef elemde 55-250 lens olcak para mevcut degik makinete tamamen hakin olmasamda deneme yanilma yontemiyle istedigim fotograflari elde edebiliyorum raw isleme konusunda basarili degilim ama boyle ozel bi gunde mutlaka raw+jpeg cekmem gerektigini biliyordum :) neden aksamustu leki hocam zaten ekipman sıkıntılı bol gunese ihtiyacimiz yokmu ben saat 15.00 gibi dusunuyordum en iyi bokeh etkisi icin neler yapmam gerekir zaten birsuru fotograf ornegim buluncak elimde hazirlikli gelcem ama 18-55 in bokeh i pek iyi sayilmaz 50mm de durum daha farkli gerci

• Fotoğrafçılık bir meslek olup, bilgi ve tecrübeyi ihtiva eder; bu konuda acemiyseniz yüzünüze gözünüze bulaştırırsınız.
    Bir şeyler çekemez misiniz? tabi ki çekersiniz de o çektikleriniz karşınızdakilerin beklentilerini sağlar mı?
    Fotografı makine değil insan çeker sözünden hareketle önce siz bu işi düzgün yapabileceğinize inanıyor musunuz?
  • burak2013 B kullanıcısına yanıt
    Bir Allah'ın kulu dememiş ama bu iş için ilk evvela bir tepe flaş gerekiyor, gündüz çekimlerinde çok gölge oluşur ve bunları ps le halledemezsin. 18-55 gayet keskin bir lenstir, 1100d gövdede kırpılmış falan değildir, 600d, 60d hangi sensörü kullanıyorsa bu da onu kullanıyor ama arkadaşın biri değinmiş bu ekipmanla iyi bir fotoğrafçı harikalar yaratır ama biz hobi seviyesinde kullanıcılar elimize yüzümüze bulaştırabiliriz arkadaşınızla aranızın bozulmaması dileğiyle iyi çekimler

• Hocam twpe flasi Ayarlayabilirim elimde 50mm ye ayirdigim param var kimse 50mm al demedi o daha keskin ve arkaplan konusunda ban yardimci olmazmi acemiyim dediysem elime yuzume bulastiracak kadar degil 3.senedir fotografcilikla ilgileniyorum 1senedirde dslr kullaniyorum ama tepe flasina nasil hakim ol
    abilirim arkadasimlarimdan ayarlamaya calisirim bulma ihtimalim var ama hic kullanmadim alirsam hakim olmam konusunda yardimci olurmusuniz bana

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.