Şimdi Ara

18-55mm ile Gelin Damat çekimi yapılabilirmi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
74
Cevap
5
Favori
7.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam örnek paylaşabilirim lakin modellerimin bunu istiyceğini sanmıyorum izinleri olmadan böyle bir şey yapmam doğru olmaz sanırım
  • burak2013 B kullanıcısına yanıt
    Tebrikler başarılarının devamını dilerim. Yaptığın işi kendin beğendiysen sorun yok demektir. Ufak bir tavsiye; tecrübe yapacağım diye millete surekli bedava çekim yapma. Senin hakkını maddi olarak bir şekilde vermeliler. Yoksa var olan hevesin kırılacaktır. Bedava çektiğin için beğenmişlerdir. Eğer para vermiş olsalardı gerçekten bu işin zorluğunu da anlardın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5Bin tl ye çekim yapan düğün dernekçiler kim ben oraya takıldım

ben hiç sevemedim şu düğün fotoğrafını çekmeyi, soran olursa gidin biriyle anlaşın diyorum.
  • Hocam normal durumlarda ücretsiz çekim yapmam lakin kuzenim evlendiği için ücret talep etmem doğru olmazdı o sebeple,yoksa az bile olsa ücret talep ederim başka insanlar için gerçi daha iyi bir ekipman olmadan bir daha böyle bir sorumluluk almayacağım kötümüydü hayır ama dağa iyi olabilirmi tabiki olabilir :)
  • burak2013 B kullanıcısına yanıt
    Öyle tabi ama çektiğin kişiler sana yakınsa belki bundan sonra başka işler alabilmen için referans olarak birkaç fotoğraf paylaşmana izin verebilirler diye düşündüm. Sonuçta bu alanda iş yapabilmek için insanlara önceki işlerden birşeyler göstermek gerekebilir.
  • Ben fotoğrafçı değilim, Makinemde yok. evleneli 1 yıl olmadı. eşimede yeni makine aldık canon 70D. hani eşim meraklı flash vs aksesuar alıyoruz. ben anlamam sadece merak ettim açtım konuyu.

1- evlenen çiftler hiç bir zaman sizin tepe flashınıza lensinizin 25 bin tl olmasına bitmez. hatta bu 25bin tllik malzemesi olanlar okadar kendini beğenmiş hareket ederlerki bizim gibi yeni evlenip binlerce lira para verenler hepsi bumuydu diye bir yüzlerce kötü fotoğrafı görünce dumur olur kalırız. sonra tutar cep telefonundan çekilmiş fotolardan albüme koymaya çalışırız. bunu yaşayan fotoğrafçı varsa bi kere o lenslerini bir kenara koyup kahve yapsın içerkende düşünsün. o yüzden aparat ekipman bence düğün çekimlerinde son sıralarda.

2- yeni evlenen birisi olarak konuşuyorum: düğün fotolarında önemli olan konsepttir. sizin gölgeyi kapatmanız açmanız değil. bir su birikintisini ayna gibi kullanmanız, arka plana paslı bir pervanesi olan hurda uçağı alıp önünde gelin damatı çekmeniz bunlardır kafa yetenek isteyen esas. bence hangi lens yerine hangi çekim yeri daha önemli. ve o çekim yerinden neler oluşturabilirim önemli. sırtında 50bin tllik çantayla gezen yılların fotocuya "alında parlaklık istemiyoruz"u 3 kerede zor anlatıyorsak çantadan daha önemli şeyler var demektir.

3- yukarıda yorumlarda birisi söylemiş, adamlar fotoğrafçının fotoğraflarını bırakıp cep telefonundan foto koymuşlar diye kataloğa. aynısını bizde yaptık. çünkü bizim fotocu mübarek canun 5d mark3 üyle bize bundan iyisi olmaz dersi vermeye gelmiş gibiydi. ve düğün videosundaki müziği bile tutmuş başkasının müziği ile karıştırmıştı ki 2 kere email atmama rağmen.

bazı yorum yapanlardan anladığım gölgeymiş ışıkmış vs derken detaylara fazla gömülüyor esas ana kriterleri atlıyorsunuz.

bu yorumların %80 inini dinleme kardeşim sen fotoğrafa odaklan. 10-15 yıl önce kimsede bilgisayar yoktu bırak fotoshopu. bir fotoğrafçının gözlerinden daha iyi bir lens olamaz bence. kendine güveniyorsan ki buraya bu konuyu açtıysan güveniyorsundur, emin ol en iyi araç gereç bildiğin araç gereçtir. gidipte yeni araçlar alıp ilk hatalarını gelin damat üzerinde yapma sana tavsiyem.

karşındaki gelin damatın kişilik karakterlerini çöz, olsun yeter diyen klasiklermi, yoksa güncel kalan modernlermi, başkasında şöyle çekmişler bizide öyle çekin diyen özentilermi, yoksa ondan çok görüyorum o fotodan olmasın diyen kimsede olmayan özgün yenilikçilermi... bence esas odaklanması gereken nokta gelinin kaşı gözü değil, karşındakinin ne istediği. bir tavsiye daha genelde düğünlerde gelinin dediği olur bunu unutma. gelini daha çok dinle.

saygılar. hayırlı başarılı işler. einstein ilk okulda matematiğikten anlamıyor diye matematik hocası anne babayı okula çağırmış. burdakiler de resmen seni okuldan atmaya çalışıyorlar.

18-55mm ile Gelin Damat çekimi yapılabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 29 Ağustos 2015; 19:17:04 >

• cabriyo kullanıcısına yanıt
    İyi güzel uzun uzun yazmışsınız. Eşiniz de makine almış eyvallah. Fotoğraf çekiyor musunuz çekiyorsunuz buna da eyvallah.

Düğün fotoğrafını bir kenara bırakalım. Çünkü bu alanda çok para var ve çok spekülasyon yapılıyor.

Ben ürün fotoğrafı çekiyorum hemde oldukça fazla. Bunun için yeterli ekipmanım var. Daha doğrusu yeterli şahsi ekipmanım var. Bildiğin bir herhangi ürün fotoğrafını internete koymak için gerekli olacak ekipman, ikeadan 2 tane ışık toplam 50 TL, bir çarşaf, eski çarşaf olur buna da 25 TL yazayım, giriş seviyesi bir DSLR bir 18-55 kit lens ve basit bir tripod.

Makine ve kit lensi sıfır alsan bile harcayacağın para 2 bin TL yi hayatta geçmez. Bu parayı ortalama iş yapsan bir haftada da çıkartabilirsin sorun değil. Ama bu ekipman ile her şeyi çekemezsin. Mesela katalog için saat çekemezsin, güzel bir şişe fotoğrafı çekemezsin, mobilya çekemezsin vs vs vs.

Bir üst levele geçelim. Çin den 2 tane 50x70 softbox edinelim bir flash olsun dslr aynı kalsın ama lensi 17-50 2,8 falan alalım. Yine saydıklarımı adam gibi çekemezsin. Bir çok kişiden duyuyorum bazen ne yapacaksın apartman kenarına mı basacaksın fotoğrafı diyor hayır öyle değil.

Şu anda saat mücevher gibi fotoğraflar da çekiyorum, tripod aşağı yukarı bin TL, Sigma 105 yerine artık Canon 100mm L kullanıyorum. Aradaki kaliteyi ben ve grafiker çok ama çok iyi anlıyor. İlk rawı açtığında bana bu makine aynı değil dedi. Bende makine aynı lens değişik dedim. Hatta şunu bile rahatla söyleyebilirim, Canon 100mm Makro 2,8 L lens 50mm 1,8 den bokeh konusunda çok daha yetenekli.

Şimdi 350 TL ye de lensle de çekebilirsin, 2700 TL ye de lensle çekebilirsin. Bu aradaki farkı zaten herkesin anlamasını da beklemiyorum. Sizde beklemeyin. Eğer işi iyi bilirseniz anlarsınız. Bende küçük küçük başladım. Ama sanayide makine çektim, gittim haddim olmadan 18-55 ile mücevher çekmeye çalışmadım. İşte saat çekersin, parlamalar, yansımalar vs olur. Sen bunu normal karşılarsın ama bunu tolere bile etmiyorlar.

Ben elimdeki ekipman ile düğün çeker miyim çekebilirim. 18-200 EFS lens var, 15-50 Sigma 2,8 var, 50mm var 100mm 2,8 var. Canon 60D var, Canon 6D ve 24-105 çekim yaptığım derginin var, Nx30 aynasız makinem var. Yine de çekmiyorum. Ne zaman çantama 24-70 ve 70-200 lensi koyarım o zaman çekerim.

Birde yüzlerce poz incelemem ve en az 50 civarında önceden test amaçlı çekmem lazım. Bulunduğum ilin etrafında değişik mekanları bilmem ve o mekanlarda günün hangi saatinde çekim yapmam gerektiğini bilmem lazım.

Yoksa al eline 2bin TL ekipman çık ben çekiyorum, ya herkes çekiyor. Türkiye'de aşağılamak için söylemiyorum ama herkes her şeyi biliyor. Geçen yazılımcının birisi bana laf anlatıyor diyor ki Google News kayıtlı site 30 bin TL ediyor. Güldüm etmez dedim, 5bin TL ye satıyorlar çok var dedim olmaz dedi. R102u açtı, bana birşeyler göstemeye çalışıyor 9 yıllık üyesiyim dedim sustu.

Yere yatan bakan vs bu işler şov işi.

Karl Taylor hayran olduğum fotoğrafçılardan. Yanılmıyorsam bir şahin'in fotoğrafını çektiler. Videoyu izlerken mest oldum. Tam konarken çekmeye çalışıyor dolayısı ile kanatları tam açık yakalamaya çalışıyor, en az 30 - 40 sefer denedi. Ya bu adam makineleri, ışıkları ekipmanları yemiş yutmuş uçmuş yemiş kusmuş bir daha yemiş, bir poz için 30 tekrar yapıyor, biz elimize 3-5 bin TL lik ekipman alıp ahkam kesiyoruz.

Sonra memleketten adam çıkmıyor dünya çapında. Çıkmaz tabi, çıkanlar da işte bu zihniyet yüzünden durmuyor imkanı olan gidiyor.

Yok ekipmanları olanları ezmiş siniz, ekipmanı var ama adam olamamış gibi hava estirmişsiniz. Aynı sizin zihniyetinizde olan birisidir. tutumuş 2 çekim yapıp işi öğrenmeden gölge nedir diyen bir zihniyetin ürünüdür. Konsept nedir? yani yan yana 2-3 nesne insanı getirelim iş bitsin. Ya bırakın bu işleri artık. Ucuz kahramanlık yapmayın, bilmediğiniz işlere fazla burnunuzu sokmayın.

CNN Türk'te falan filan diye bir program var. Saba Tümer ile deniz kıyısında ND filtre takıp uzun pozlama yaptılar. Adam bulb modunda timer kumanda ile çekti. İddia ediyorum burada Saba Tümer'in çektikleri ya sim siyah çıktı veya bem beyaz. Dalga mı geçiyorsun arkadaş? Diyor ki istediğin zaman bas dursun. Böyle bir saçmalık olur mu?

Bir tv programında bile böyle bir zihniyet olur mu Allah aşkına? Sen F16 çekersen enstantene ona göre ayarlaman lazım veya artık kaç stop filtre kullanıyorsan ona göre ayarlaman lazım. Hadi Ps ile 2-3 stop düzelttin ya sonrası?

Yazdıklarınızda bile çelişmişsiniz. Hem gölge sorun değil, hem de alnında parlaklık istemiyoruz demişsiniz. Madem konsept önemliydi neden parlaklığa taktınız. PS de halledin gitsin ne olacak.

Allah'tan sizin gibi müşteri bana denk gelmiyor çok bilmiş. Sanırım iyi bir tartışma olurdu.

• Hocam gerginlige sebep yok ekipman önemlidir ama kimse 25bin tl degerindeki ekipmana bakmaz fotograftaki pozlara fotografin guzel olmasina bakar kesinlikle haklisinoz ekipman cok önemlidir ama dedigim gibi benim 50mm var diye bi kere bu isi becerebildigim kadar becerdim diye 50mm ile dugun fotografciliga baslayamam cunku ekipmanim cok dusuk demem o ki ikinizde haklisimiz ben tarafsizim ki 50mm yi dslr ima taktigimda kit lens ile aradako farki gordugumde sasirmistim farkli ekipmanlarin farkina herkes sasirabilir kisaca tartismaya gerek yok iki tarafta hakli ekipmani iyi insanlarin cok bilmis ayagina yattigida dogru denk geldim cunku ama iyi ekipmanin sonucumun daha iyi oldugunuda kimse inkar edemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • X Files kullanıcısına yanıt
    hocam anlamamışsınız lafı yanlış yere çekip banada lafı çektiğiniz yerden cevap yazmışsınız yada ben anlatamamışım. alında parlaklıkları istemedik, yokedelim dedik yani "photoshopta" istedik aynen dediğiniz gibi. Allahtan sizin gibi fotoğrafçıda bize denk gelmiyor diyecem ama denk geldi işte ve bir daha gittik baktık yine parlaklık var anlamamışlar ve bir daha söyledik bir daha parlaklık var 3. sünde baktık parlaklık düzeltilmiş. yani vesikalıktaki gibi istedik sadece 1 fotoda hepsi bu. benim demek istediğim konuyu açan arkadaşa ekipman olarak fazla laf söylenmiş gibi geldi. artık çoğu kişide görüyorum cep telefonundan çekilmiş fotoların kataloglarda yer aldığını demek ki düğünlerde ekipman 1. sırada gelmiyor benim demek istediğim bu. yoksa kuş fotosu vs konu o değil o zaman ekipman ile ilgili yorum yapamam uzaktan yakından hiç tecrübem yok. bahsettiğim konu "düğün fotoğrafçılığında ekipmanın yeri ve önem derecesi". ilkokul konu başlığı gibi yazimde söylediğim konu iyi anlaşılsın.

ekipmanları olanları ezmiyorum tam tersine konuyu açan arkadaş ekipmanı eksik diye sürekli cevap almış. yani tekrar tekrar ekipmanın az ekipmanın az... eksik ekipmanla düğün foto çekersen arkadaşlığını kaybedersin başlamadan biter müşteri gelmez. bunlar yapıcı yorumlar mı ezici mi? burada 30 yorum ile konuyu açan arkadaşa böyle yazılar yazılırken ezici değil ama ben 1 yorum fotoğrafçılara genelleme yazdım diye ben ezmeye başlamışım. doğruyu söylemek başka ama bu ezici şekilde söyleniyor yapıcı değil. burada zaten "konuyu açan arkadaşa yapılan ezici bulduğum yorumlar" üzerine dayanamadım yorum yazdım sizde beni ezici bulmuşsunuz. sonuçta şunu anladık anlaşabiliriz yorum yazarken fazla olumsuz benzetmelerle yorum yazmak hoş olmuyor ezici oluyor.

bizim düğün fotosunu çeken kişi ispanyada evlenen çiftin düğün fotolarını gösteriyor yani bana hava atacağına düğün videosundaki video müziği ile düğündeki müzik üst üste binmiş iki müzik birden çalıyor düğün dvd sinde. birde bana diyoki hdd getir yükleyelim 4k olarak izle. yani ekipman önemli ama önce bir işi düzgün yapmak daha önemli. 2k olsun kalite 1k olsun ama 2 müzik birden çalmasın şu videoda. yani reklam yapim derken hava atmaya başlayan ve sonunda işi birbirine karıştıran full ekipman bir popüler fotoğrafçıki dükkanda imac ten geçilmiyor. adamlar düğün klibinede yanlış müzik atmışlarki istediğimiz müziği 2 kere e-posta atmama rağmen. inanın düğün klibi o kadar kötüydüki ki her türlü mazleme ekipman yer mekan zaman hepsi mükemmeldi, müziği değiştiririz yine dvd ye çeker size veririz dediler 8 ayı geçti eşimle gidip daha müziğini düzelttikleri düğün klibi dvd sini almadık. çünkü klibin kendisi çöp. benim gopro ile çekip youtuba koyduğum gezi videosu 10kat daha iyi. anladığım kadarıyla youtuba daki gopro videolarını bile mesleki gözle hiç izlememişler. güneşli bir gün göl kenarında bir tarafı orman bir tarafı şehir manzaralı popüler 5 yıldızlı bir otel 1.80 boy 82kg damat, 1.79 boy 52kg gelin. damatlık orjinal smokin gelinlik beyaz balık tarz dedikleri vücuda oturan gelinlik, araba üstü açık tarz şık bir araç(öyle modifiye vs değil çocuk odalarına konsept olacak cinsten). günlerden pazar yollar her yer bomboş 12 civarı herkes evinde hava 20-25 derece gökyüzü açık. ben ekipmanın çok önemli olduğuna inanmıyorum. bende az çok iş yapan birisiyim. üretim ve ihracat işi gerçekleştiriyorum diyim. bunların içinde satış kısmı şirket logosu ürün logosu, ürün markası ambalaj dizaynı iş planlaması vs var. yani bunu anlamak için bu yaşadığım bana yeter ve sizde bu hataları yaparsanız benim gibi bir müşteriyle yani sizden istenileni yapamadığınız müşteriyle ki o yüzden buna müşteri adını koymuşlar hiçbirşey tartışamazsınız.

netice olarak arkadaş işini düzgün yaparsa sonucun iyi olacağına inanıyorum. hiç gitme daha iyi gibi yorumlar olmuş ben bu yorumlar üzerine yazdım biraz uzadı. dilimiz sürçtüyse affola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 31 Ağustos 2015; 12:53:30 >

• hocam benim için yorumunuz çok değerli hiç gitme yok adamların gününü rezil edersin veya heves uğruna bu işe bulaşma diyenler oldu bu heves sadece bir heves değil fotoğrafçılıkla 3senedir ilgileniyorum kendime güvenmesem bu işe girmezdim herkesin söylediği olumsuzluklara rahmen görevimi tamamladığımı düşünüyorum hevesimi kırmayan bana destel çıkan herkese teşekürlerimi sunarım profesyonel bir fotoğrafçı olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğim bu konuya cevap yazıp vakit ayıran herkese sonsuz teşekürlerimi sunarım
  • Hocam size cevap yazmayı unutmuşum çok özür dilerim fotoğraflar çift in bilgisayarıyla birlikte benden gittiler bilgisayarlarına yarın veya perşembe günü ulaşıp bazı düzenlemeler yapacağız size pm den o zaman çektiğim fotoğraflardan yollayabilirim sanırım :)
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Hocam eksik veya hatalı anladığım kısımlar olmuş bunlar için özür dilerim kusura bakma, bende daha yazmak istediğim ve değinmek istediğim noktalar var ama vakit yok. Cevap vermeden bırakmak istemedim.

İyi geceler.
  • banada atarsan seviniirim merak ettim:)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.