Şimdi Ara

18 olmadan üniversite kaydı ???up up

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aralık dogumlu biri eğer okula yaşını doldurmadan biraz erken giderse 17 yasinda uni kazanmış oluo peki reşit olmio bu durumda kaydı kendisi yapabilir mii???

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

18 Olmadan Üniversite Kaydı: Reşit Olmadan Üniversiteye Nasıl Kayıt Olursunuz?

18 yaşından küçük bireyler, belirli koşullar altında üniversiteye kayıt olabilirler:

• Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS): 17 yaşında veya daha büyük olan kişiler, YKS'ye girebilir ve yeterli puan almaları halinde üniversiteye kayıt yaptırılabilirler.
    • Uluslararası Bakalorya (IB) Diploması: IB Diploması sahibi 17 yaşında veya daha büyük kişiler, üniversiteye kayıt yaptırmak için başvurabilirler.

Ayrıca, bazı üniversiteler 18 yaşından küçük öğrenciler için özel programlar sunarlar:

• Erken Kayıt Programları: Bu programlara kaydolan öğrenciler, henüz 18 yaşına gelmemiş olsalar bile üniversite kurslarına katılabilirler.
    • İkili Kayıt Programları: Bu programlar, lise öğrencilerine üniversite kursları almalarına ve lise diplomalarıyla birlikte üniversite kredileri kazanmalarına olanak tanır.

18 Yaşından Küçüklerin Üniversite Kaydı İçin Gereksinimler:

• Yüksek not ortalaması
    • Güçlü akademik referanslar
    • Yüksek sınav puanları (YKS veya IB Diploması için)
    • Reşit bir velinin veya yasal vasinin onayı
    • Finansal kaynak kanıtı

18 yaşından küçük üniversite öğrencilerinin, reşit olmayan öğrenciler için özel desteğe ve kaynaklara ihtiyaçları olabileceğini unutmamak önemlidir. Bu kaynaklar arasında akademik danışmanlık, konaklama desteği ve sosyal etkinlikler yer alabilir.

Önemli Hatırlatma: Üniversite kayıt yönetmelikleri değişebileceği için, ilgilendiğiniz üniversite ile doğrudan iletişime geçerek en güncel bilgileri almak her zaman en iyisidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sanmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapamaz velini götür

• Nobel Adayı N kullanıcısına yanıt
    Yaa okula erken gitmenin cezası mi bu bebek gibi anne baba mi gelcek okula çok saçma geldi teşekkürler

• Bende 17 yaşındayken kayıt yaptırdım.Tek başıma gittim zaten tek başına gelmemizi istemişlerdi.Ünili oldunuz hala ailenizle mi geliyorsunuz diyorlardı.
  • kılavuzda kayıta adayın bizzat kendisi gelir tarzı bir ifade yazdığını hatırlıyorum.eger böyle bir durum için farklılık olsaydı orada belirtilirdi.siz yine de kılavuzu biraz inceleyin ancak şahsi fikrim kendiniz yapabilirsiniz kaydınızı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hmm88

Yaa okula erken gitmenin cezası mi bu bebek gibi anne baba mi gelcek okula çok saçma geldi teşekkürler

Aga resmi evrak sonuçta reşit değilsin. Bilmiyorum tabi emin değilim.

• Ne alakası var.Şehir dışından geliyorsan git anne yada babanla.Bilmediğin şehirde iti var kopuğu var.

• İnternetten yapılmıyor mu ? Ki saçmalamayın kendin yapabilirsin.Veli falan gereksiz.

• Ben gerekli diye biliyorum.

• Üniversitedeki hiçbir görevli sana sen 17 yaşındasın git annen gelsin demez. Merak etme.
  • Eray_Yucel E kullanıcısına yanıt
    Ya millet sürekli 17 yasindasin reşit olmadan birsey olmaz diyorum ben duymadım genekde kasimli aralıklı yaşını doldurmadan biraz erken okula giden yik o yüzden duymamissindir dediler

• Bizim okulun sitesinde geçen seneki kılavuzda "18 yaşından küçük adayların velileri ile gelmesi gerekmektedir." tarzı bir ibare vardı. Ben kayıt olurken gittiğimde neredeyse herkes velisiyle gelmişti. Ben de annemle gitmiştim (18 yaşında olduğum halde). Okulun yerini görmesi için(hastalık vb. durumda okula/okulun yanındaki hastaneye gelmesi gerekirse rahat bulsun diye). He kayıt kısmına sadece öğrencileri almışlardı, velileri dışarı da bekletmişlerdi o da ayrı bir konu.

• Reşit değilsen hastanede sıra vermiyorlar

• BüyükAmca kullanıcısına yanıt
    Keşke okula erken yollamasalarmis haklisin

• Yav ben de annemle gideceğim kadın gezsin görsün diye. Ne var bunda git sende anne veya babanla

• quote:

Orijinalden alıntı: Wizard Gezici

Yav ben de annemle gideceğim kadın gezsin görsün diye. Ne var bunda git sende anne veya babanla

+1

• Wizard Gezici kullanıcısına yanıt
    İyide ne gerek var ki bizle gelmelerine orası anaokulu degil

• Yaşla bir ilgisi yok. Liseyi bitiren biri üniversite Sınavına girebilir ve kayıt yaptırabilir. Olay bundan ibaret

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.