Şimdi Ara

Üniversite Okurken Part Time Çalışan Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
10
Favori
30.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aramızda hem üniversitede okuyan, hem de part time çalışanlar var mı? Varsa;

Hangi okulda ve bölümde okuduğunuzu,
    Nerede çalıştığınızı,
    Ne yaptığınızı ve zorluklarını yazar mısınız?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Okurken Part Time Çalışmak: Bilmen Gerekenler

Günümüzde birçok üniversite öğrencisi, mali yükleri azaltmak veya gelecekleri için deneyim kazanmak için üniversite okurken part time çalışmayı tercih ediyor. İster üni okurken çalışmayı düşünüyor, ister şu anda zaten çalışıyor olun, bilmeniz gereken bazı önemli hususlar vardır.

Avantajları:

• Mali destek: Part time çalışmak, öğrenim ücretleri, kitaplar ve diğer masrafları karşılamaya yardımcı olabilir.
    • Deneyim kazanma: Çalışma, özgeçmişini güçlendirmek ve işgücü piyasasına girmeden önce değerli deneyimler kazanmak için bir fırsat sunar.
    • Zaman yönetimi: Part time çalışmak, zaman yönetimi becerilerini geliştirmene yardımcı olur ve okul ile iş arasında denge kurmayı öğretir.
    • İletişim becerilerinin geliştirilmesi: Müşterilerle veya iş arkadaşlarıyla etkileşim kurmak, iletişim becerilerini geliştirmeye yardımcı olur.

Zorlukları:

• Zaman kısıtlamaları: Part time çalışmak, ders çalışmak ve sosyal etkinliklere katılmak için daha az zaman ayrılmasına neden olabilir.
    • Stres: Aynı anda hem okul hem de işe yetişmek stresli olabilir ve akademik performansı etkileyebilir.
    • Akademik gecikmeler: Part time çalışmak, ödevleri tamamlamak ve sınavlara hazırlanmak için daha az zaman kalmasına neden olabilir, bu da akademik gecikmelere neden olabilir.

Öneriler:

• Yönetilebilir bir program seç: Kendine çok yüklenme. Birkaç saat part time çalışmak bile size fayda sağlayabilir.
    • Esnek bir işveren bul: Ders programına ve sınavlara uygun esnek çalışma saatleri sunan bir işveren bulmaya çalış.
    • Öncelikler belirle: Ödevlerini tamamlamak ve sınavlara hazırlanmak için öncelik ver. Gerekirse, çalışma saatlerini azaltmayı düşün.
    • Kampüs kaynaklarını kullan: Üniversiteler genellikle öğrencilere danışmanlık, kariyer hizmetleri ve iş ilan panoları gibi destek kaynakları sunar.
    • Sağlığını önceliklendir: Part time çalışmak, fiziksel ve zihinsel sağlığına zarar vermemeli. Gerekli olduğunda mola ver ve kendini yorma.

Part time çalışmak, üniversite okurken birçok öğrenci için faydalı bir deneyim olabilir. Ancak, zaman yönetimi, stres yönetimi ve akademik performans üzerindeki potansiyel etkilerinin farkında olmak önemlidir. Yukarıdaki önerileri takip ederek, hem okul hem de iş arasında denge kurabilir ve üniversite okurken part time çalışmaktan en iyi şekilde yararlanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up, bende merak ettim
  • bnde ıstıyorum ama olmuyo bu sehırde.
  • Ben çalışıyorum.
    Kırşehir/Kaman'dayım Ahi Evran Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf öğreciyim.
    Bilgisayarcıda çalışıyorum.İkinci öğretim oldugum için en az 3 te başlıyo derslerim sabah 10 dan okula gidene kadar çalışıyorum.pazar günleri tatil. 450-550 arası değişen bi maaşım var :) geçen senede lokantada çalışıyordum :) 15 saat 15 lira :D
  • Takip
  • Peki zorlukları nedir dostum? Yani eminim çok yoruluyorsundur. Ders çalışabiliyor musun? Notların nasıl? Başka neler olabiliyor biraz bilgi verir misin?

Amerika'da bile sanıyorum ki birçok öğrenci çalışıyor. Kimisi garson, kimisi başka işlerde. Yani dizilerde de görüyoruz ki kendi dükkanlarnda çalışanlar var. Part time olunca zaten zaman azalıyor. Okulda yorulmuyorum ben, eğlenceli olduğundan dolayı zamanın geçtiğini anlamıyorum. Aklımda bir mağazada part time olarak çalışma fikri var. Eğer ki öyle olursa haftada 30 saat çalışsam eğer ve 1 gün tatilim olsa her gün akşamın 10'unda eve geleceğim. Ders çalışmaya vaktim kalır mı bilmiyorum ama 1 haftalığına tatil alınabiliyormuş final ve vize zamanında.

Ayrıca başka düşünceleri olanlar varsa yada çalışanlar, bekliyoruz. Çok fazla katılım olursa da grup bile yapılabilir, neden olmasın.

• Part Time Olarak Lc Waikiki - De Facto Gibi Mağazalar Uygun Olabilir ama Sakın Fast Food Gibi Yerlere Girmeyin Çok yıpranırsınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Part time çalışan oldu mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • derslerimde çok iyi bi sıkıntı yok.insan sevdiği işi yapınca yorulma biraz ikinci planda kalıyor.birazda bünye meselesi tabiki.işe girme sebebim birazda can sıkıntısı. yurtta oturmaktan sıkıldıgım için işe girdim :) ders çalışmamda bi sıkıntı yok.isteğim zaman çalışabiliyorum.vize final haftası hiç uğramam dükkana full izin :)
  • Evet zaten mağaza istiyorum ben de. Yiyecek-İçecek ve Servis sektörü çok zor, üstelik daha bu düşündüğüm işi yapabileceğimden şüpheliyken...
  • Ben İstanbul Üni - Çalışma Eko. ve End. İlişkileri öğrencisiyim. 2011 Aralıktan beri çalışıyorum. Amcamla çalıştığım için esnek oluyor çalışma saatlerim ama kaytaramıyorum. Nedeni sadece benim. Öyle sahtekarlık yapamam. Derslerim olduğu zaman, sınavlarım olduğu zaman gelmiyorum ya da başlayacağı zaman gidiyorum. Çalışma saati olarak esnek ama sınavlar haricinde haftanın 5 günü gittiğim bir iş tam gün olmasa da. Part-time'ye göre biraz daha uzundur çalışma sürem. Geçen yıl 3. sınıftaydım. Okuldan kopmaya başlamıştım zaten ve boş kalıyordum. O boşluğu işle doldurmak iyi geldi. Evet ikisi birlikte yorucu oluyor. Zaman zaman bunalacaksın. Derslerini de olumsuz yönde etkileyebilir. Bir diğer olumsuz yanı da kendine ayırabileceğin vakit kısıtlanacak. Ama ben boş boş oturduğunu düşünüyorsan çalışmanı öneririm arkadaşım. İş disiplini ve alışkanlığı sana çok şey katar. Söylemeyi unutmuşum bu arada amcam mali müşavir.

• Açıkcası bir kursum vardı Cumartesi günleri, onu bıraktım. Şuan sadece okul var ve dans derslerim var. Dans dersleri de artık bitecek eğer ki alınırsam işe. Alınıp alınmayacağım da belli değil. Okulda 5 tane derse gireceğim, kaç saat olacakları belli değil ancak 5 ders olacağı için az kalcam okulda, çok belli bu.

Açıkcası ayda 200 lira ile öğrencilik olmuyor. Bu nedenle ki kendi paramı kazanırım (muhtemelen 200 liradan fazla olur), en azından hem düzgün geçinirim, hem kariyer yaparım (bu alanda ilerlemek istiyorum), hem de ailemden para almam.
  • gecen sene okulu birakmadan once calisyordum.
    sabah dersim olurdu ogleden sonra restorantta (fast food) calisirdim.
    zorlugu okuldan cikip oraya gidiyorsun ustune aksam cikip girek yatiyorsun sana zaman kalmyor ama para lazimsa gercekten ilac gibi geliyor

bolumumu sevemedigimden dolayi biraktim okulu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Part Time Olarak Lc Waikiki - De Facto Gibi Mağazalar Uygun Olabilir ama Sakın Fast Food Gibi Yerlere Girmeyin Çok yıpranırsınız.

aslında eskişehir'de böyle bir iş bulsam, yarım vardiya olarak çalışmayı düşünüyorum bu dönem.
    malum, dönem sonu mezun oluyorum. ondan sonra hayatımı kurmak için biraz hazır para lazım olaiblir. zaten 2. dönem 3 tane dersim kaldı, 9 saat yani. 40 saatin yarısını tez+ders desek, günde 4 saat kalıyor, akşamları da katsan 5 saat diyebilirim. 5 saat çalışmaya ne kadar alırım onu da bilmiyorum, bu şartlara uyan iş bulur muyum o da meçhul

• Düğün salonlarında çalışabilirsiniz. Temizlik ve servis işlerine bakarsınız. Şu an düğün salonundan yazıyorum :) bahşişlerle birlikte gecelik 60 - 80 tl arası alıyorum. Düğün salonu olduğu için genelde hafta içi boş olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fırsat kalmıyo olsa anında bulacağım bir iş...
  • Bende merak ediyorum çalışanları
  • Çok yorulacağımı biliyorum ancak ayda 500 lira da gelse süper olur benim için. Düşünsenize her ay kendim 500 lira harcasam
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

quote:

Orijinalden alıntı: Luken Drew

Part Time Olarak Lc Waikiki - De Facto Gibi Mağazalar Uygun Olabilir ama Sakın Fast Food Gibi Yerlere Girmeyin Çok yıpranırsınız.

aslında eskişehir'de böyle bir iş bulsam, yarım vardiya olarak çalışmayı düşünüyorum bu dönem.
    malum, dönem sonu mezun oluyorum. ondan sonra hayatımı kurmak için biraz hazır para lazım olaiblir. zaten 2. dönem 3 tane dersim kaldı, 9 saat yani. 40 saatin yarısını tez+ders desek, günde 4 saat kalıyor, akşamları da katsan 5 saat diyebilirim. 5 saat çalışmaya ne kadar alırım onu da bilmiyorum, bu şartlara uyan iş bulur muyum o da meçhul

bizim restorantta gida isi fast food aldigimiz saat ucreti ile 5 saat calisirsan alicagin gunluk 18.6lira vergisi filan dusmedim tabi.
    eger uzun sure calisirim diyorsan gidebiliriz 1 kac arkadas askerlik nedeni ile cikti eleman ariyor suan restorant.

• Çomü de kısmi zamanlı olarak çalışıyorum haftada 15 saat 180 lira düz hesap para alıyorum aylık
  • Kariyer.net'e bakın, muhtemelen orada bulabilirsiniz. Kendi CV'nizi hazırlayın oradan, ardından başvurun. Zaten bu fastfood şirketleri çok çabuk alıyorlar diye düşünüyorum. Meslekten çok iş gücü yüksek insanları tercih ediyorlar. Meslekli insan o işte mutlu olmayacağı için öğrencilere göre bir iş. Ancak aldığınız paraya göre aşırı derecede efor sarfetmeniz gerekiyor. Bu nedenle mağazacılık sektörünü düşünüyorum ben.

Ayrıca part time olduğu için haftada 30 saat çalışılıyor. Umarım kendime ayıracak 1 yada 2 gün tatilim olur. Olursa muhteşem olur benim için. Zaten okuldan 1 gün boşum olacak. Onda da part time olarak çalışsam yarım günü kendime ayırabilirim. Hafta sonları da çalışsam iyi olur bence. Yani şu yönden de düşünüyorum. Herhangi birşey için günde 4-5 saat harcadığımızda zaman o kadar çabuk geçiyor ki anlayamıyoruz. Her gün 5 saat işe gitsem, yine 6 günde 30 saat oluyor. 1 günüm boş kalıyor. Okuldan kalan 1 boş günde full time çalışsam belki de 2 gün boş günüm kalır. Yine de iyi olur yani.

Düşünün ki bir işe gidiyorsunuz. Hazırlanmanız, uğraşmanız. Hele ki bir de mağaza doluysa ona bakıp duruyorsunuz filan. Eşyaları düzeltiyorum derken 5 saat çok çabuk geçer. Ben bi dışarı çıkıyorum 5 saat dolaşıyorum çok çabuk geçiyor, anlamıyorum zamanın geçtiğini.

Sizce de böyle değil midir yani düşündüklerimde haksız mıyım?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.