Şimdi Ara

Üniversite Okurken Part Time Çalışan Var mı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
10
Favori
30.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • lc waikiki'de çalışıyorum, soruları alayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim

quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Ryzz

Aman dikkat beyler kredi alıyorsanız işe girmeyin girerseniz de sigorta vs yapmasın yoksa krediniz kesilir paşa paşa ödersiniz işten çıkarsanız da alamazsınız tekrar

Bildiğiniz gibi sigortasız işçi çalıştırmak yasak. Şirkete ceza kesiliyor. Üstelik bir AVM'de mağazada çalışıyorsanız sigortanız kesinlikle olacaktır. Ancak dediğiniz gibi iş arayan arkadaşların kulağına küpe olsun. Eğer ki kredi aldıysanız sakın işe girmeyin.

şu an kredi alıyorum aynı zamanda 3 aydırda sigortam yatıyo bi sıkıntı yok

• Dar gelirliliğin alemi yok. İzmir Ekonomi'yi (lisans programı)tam burslu kazanın, bi de yurdunda kalmayın aylık 750 TL veriyorlar zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıbırcan

quote:

quote:

Aman dikkat beyler kredi alıyorsanız işe girmeyin girerseniz de sigorta vs yapmasın yoksa krediniz kesilir paşa paşa ödersiniz işten çıkarsanız da alamazsınız tekrar

Bildiğiniz gibi sigortasız işçi çalıştırmak yasak. Şirkete ceza kesiliyor. Üstelik bir AVM'de mağazada çalışıyorsanız sigortanız kesinlikle olacaktır. Ancak dediğiniz gibi iş arayan arkadaşların kulağına küpe olsun. Eğer ki kredi aldıysanız sakın işe girmeyin.

Katkı Kredisinden Yararlanamayacak olanlar
    Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler,
    Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş hariç)
    Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler,
    Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak öğrenimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince)
    Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler,
    Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    Kurumdan daha önce katkı kredisi almış olan öğrenciler,
    Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
    Yabancı uyruklu öğrenciler,
    İkinci öğretim veya vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler ile yüksek lisans(master-doktora) öğrencileri,
    Yurtdışında öğrenim gören ve denklikleri yapılarak,memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumuna ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyen öğrenciler,
    Üniversite tarafından özel muafiyetle katkı payı üniversite tarafından karşılanan öğrenciler,
    Üniversitelere yabancı uyruklu öğrenci sınavı (YÖS) veya YÖS'e eşdeğer kabul edilen diğer sınav sonuçlarını kullanarak, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak kayıt yaptıran ve sonradan T.C. Vatandaşlığına geçen öğrenciler,
    Şehit veya gazi çocukları,
    Katkı Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,

katkı kredisinden yararlanamazlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cıbırcan

quote:

quote:

Katkı Kredisinden Yararlanamayacak olanlar
    Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip öğrenciler,
    Bir yükseköğretim kurumundan mezun olan öğrenciler,(dikey geçiş hariç)
    Sağlık sebebi dışında önlisans mezunlarından ara vermek suretiyle intibak programına başlayan öğrenciler,
    Önlisanstan lisans öğrenimine geçmek için intibak öğrenimi yapan öğrenciler, (intibak programı süresince)
    Kredi isteğinde bulunduğu tarihte kayıtlı olduğu öğretim kurumunda bir öğretim yılından fazla başarısız olan öğrenciler,
    Ek süre öğrenim gören (artık yıl) öğrenciler,
    Kurumdan daha önce katkı kredisi almış olan öğrenciler,
    Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,
    Yabancı uyruklu öğrenciler,
    İkinci öğretim veya vakıf üniversitesinde okuyan öğrenciler ile yüksek lisans(master-doktora) öğrencileri,
    Yurtdışında öğrenim gören ve denklikleri yapılarak,memleket içerisinde bir üniversitede lisans tamamlamalarına karar verilerek, üniversitelere yerleştirilen ve geçiş yaptıkları öğretim kurumuna ikinci öğretim öğrencileri düzeyinde katkı payı ödeyen öğrenciler,
    Üniversite tarafından özel muafiyetle katkı payı üniversite tarafından karşılanan öğrenciler,
    Üniversitelere yabancı uyruklu öğrenci sınavı (YÖS) veya YÖS'e eşdeğer kabul edilen diğer sınav sonuçlarını kullanarak, yabancı uyruklu öğrenci kontenjanından yararlanarak kayıt yaptıran ve sonradan T.C. Vatandaşlığına geçen öğrenciler,
    Şehit veya gazi çocukları,
    Katkı Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre kredi almaya yeterli bulunmayan öğrenciler,

katkı kredisinden yararlanamazlar.

şimdi bu katkı kredisi bir de öğrenim kredisi var

• Yukarı
  • Hacım İstanbuldaysan sana sağlam bir teklif yapabilirim.
  • eskişehir de nerde part time bulabilirim
  • ikinci öğretim sen gayet rahat yapabileceğin icraat
  • arkadaşlar h&m marmara forum iş görüşmesine çağrılan var mı aranızda? part time için başvuru yapmıştım çarşamba günü için çağırdılar ve daha önce okuduğum kadarıyla baya zorluyorlarmış görüşmede daha önceden görüşmeye giden varsa yardımcı olabilir miii
  • Burs + Okulda parttime çalışıyorum çok kral oluyordu :D Tabi bu sene yok malesef..
  • takip
  • hemen cevap vereyim Marmara Üniversitesi Hazır Giyim 2. sınıf öğrencisiyim 1 seneden uzun zamandır bilinmeyen numaralar servisinde çalışıyorum yaz tatili yada boş olduğum dönemlerde gecede çalışıyorum. böyle süregelip gidiyor eksileri çok sinir yapıyosun ve kilo falan alıyosun derslere zaten vakit ayıramıyosun daha da ayrıntılı olarak öğrenmek istediğiniz bişey varsa yardımcı olayım bence üniversite öğrencisi için yapılabilecek en uygun iş oturarak yapılan iştir buna en yakınıda çağrı merkezi.
  • Kafanız mı guzel onu bunu bırakın BİM'e A101e ŞOK'a girmeye çalışın. Herkese soyluyorum bimde mesela gunde 6 saat +2 gun tatil var, ben 18 yasindayim a101de calisiyorum 1 gun tatilim var gunde7.5saat( aslinda 6 ama 1 saat dinlenmeye gidiyor zaten) 749tl maaş aliyorum.hatta 60 tl de çek vermislerdi.6gun sonra da isi birakiyorum bayram mesaisi 30 agustos derken 900u geccek maasim. En guzel yanı da gercekten zamanin nasil gectigini anlamiyorum cok garip bisey

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jessica albay

Kafanız mı guzel onu bunu bırakın BİM'e A101e ŞOK'a girmeye çalışın. Herkese soyluyorum bimde mesela gunde 6 saat +2 gun tatil var, ben 18 yasindayim a101de calisiyorum 1 gun tatilim var gunde7.5saat( aslinda 6 ama 1 saat dinlenmeye gidiyor zaten) 749tl maaş aliyorum.hatta 60 tl de çek vermislerdi.6gun sonra da isi birakiyorum bayram mesaisi 30 agustos derken 900u geccek maasim. En guzel yanı da gercekten zamanin nasil gectigini anlamiyorum cok garip bisey

Unutmadan gunde 5 lira da yemek parasi var ve 9 saat calisirsaniz maas 150 tl civarı artıyor. Bu sene eskisehire gidiyorum üni için umarım orda da girebilirim boyle biyere

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jurishan

Hacettepe'de iktisat okuyorum 1. sınıfım.

Bir ayakkabıcıda çalışmaya çalıştım ancak çok yoğundu ve açıkçası işi de öğretmediler çünkü bir tanıdığım vasıtasıyla girmiştim ve ayakkabı özelliklerini bilmeden epey satış yapmam orada bazı amcaların satışını etkiledi. Onları suçlamıyorum çünkü onların geçim kaynağı orasıydı prim sistemi vardı satışa bağlı olarak %1,5'uğunu alıyorlardı ve beni istemediler. Çıktım

Sonra Unicef'e gittim part time iş başvurusuna. İş imkanları hoşuma gitmedi.

Sonra internetten umudu kestim. Bir satış firmasında satış personelliği yapacaktım. Evlere falan gidecektim Rainbow tarzı yani. Onun parası çok güzeldi. Ancak ona da derslerim mani oldu.

LCW, De Facto, Electroworld, MediaMarkt gibi yerlerden dönmüyorlar. En azından bana dönmediler. Bir kere Rodi Mood'dan döndüler. Bir keresinde akşam saat 8'de aradılar beni. Ertesi gün için nereye gideceğimi saat kaçta gideceğimi söylediler. Ancak onaylatmak için gitmeden 2 saat önce beni arayan numaradan orayı tekrar aramam istendi(eğer onlar aramazsa) aradığımda sizinle dün konuştuğumuz yer doldu başka yere verelim dediler. O başka yer dediği de Ankara Antares'ti. Evimden oraya 2 vasıtaydı. İstemiyorum dedim kapadım suratına telefonu kızın. Ben artık okulun 2. dönemi için ümidimi kestim. Yaza iş bakıyorum. İşin günde kaç saat olduğu hiç önemli değil. Sadece istediğim iş olsun yeter. Vatan olur Mediamarkt olur sinemalar olur. Work and Travel'a gidecektim onda bile istediğim işe 10 kişi başvurdu bende vazgeçtim(seçilemedim) Elimi nereye atsam orası kuruyor

30 Ocak 2012'de yazdığım bu mesajın üstünden tam 7 ay geçmiş. İflahımın kuruduğunu düşündüğüm zamanlar oldu. LCW'de çalıştım. Marks&Spencer'la görüşmeye gideceğim Pazartesi günü şu an Migros'ta çalışıyorum. Okul zamanı da part-time çalışacağım. Ama şimdiden sosyal hayatım çok zarar gördü. Arkadaşlarınızla buluşamıyorsunuz zaman ayıramıyorsunuz. Okul vakti hiç ayıramayacağım. Şu an İngilizce kursunda olmam gerekiyordu ama dün mesai çok yordu. Arkadaşlarım tatile çağırıyor ama gidemiyorum. Sırf para biriktirmek uğruna bunu yapıyorum. Yanlış anlaşılmasın ev geçindirdiğim falan yok çok şükür durumumuz iyi ancak lükslerimi karşılamak uğruna bu çabaların değip değmediğini sorgulamaya başladım.

İşin en kötü yanı zamanın hiçbir şekilde geçmesine engel olamıyorsunuz. Bu iyi birşey gibi olsa da izin günlerinizi mumla arıyorsunuz. Daha okul açılmadı asıl zor zamanlar benim açımdan o zaman olacak.

Kasiyerim ilk başlarda güzel bir iş gibiydi ancak bir süre sonra çok çabuk sinirlenmeye başlıyorsunuz. Yani işte içime ata ata başka yerlerden çıkarıyorum. Reyonda yanlış fiyattan ürün görünüyor kasiyere patlıyorlar. Yanlış ürün alıyorlar kasiyere patlıyorlar. SKT'si geçiyor kasiyere patlıyorlar. Hayatlarında başka bir olaya sinirleniyorlar kasiyere patlıyorlar.

Ders çalışmak için ve hayattan biraz zevk almam için kendime zaman yaratmam gerekiyor. Uykumdan kısmayı düşünüyorum. Ama vücut sonrasında intikam alıyor. 1 gün az uyusam diğer gün kesinlike fazla uyuyorum. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Tek bildiğim önümüzdeki Haziran'a kadar çalışacağım. Bu artık kişiliğimi kanıtlama meselesine döndü bir yerde. Ego tatmini de diyebiliriz.

Yormaya bir iş bulun diyeceğim ama öyle bir iş yok öğrenci açısından. Tüm firmalar mümkün olduğunca sömürme peşinde. Belki LCW'yi ayırabiliriz bu konuda. Molalarınızı dakikası dakikasına rahatlıkla yapabiliyorsunuz.

• Bende istanbul un iktisatta 2. Sinifa gectim ve uzun zamandir mahallemdeki kuru temizlemede calisiyorum fakat meslegimle alakali is dusunuyorum part time olarak mali musaviriin yaninda calisirmiyim bilemiyorum umarim buulurum olmassada ust gruba hitap eden magazalarda part time calisicaz artik

• Konuyu hortlatayım dedim.

Bu mesajı görünce duygulandım gerçekten. O zamanlar Inditex diye yırtınıp duruyormuşum meğerse. Nerede çalıştığımı da yazmamışım sanırım, tamamını okumadım mesajların. Zara ile görüşmeye gitmiştim ilk başlarda, almamışlardı. Toplu görüşme olmuştu. Sonrasında bir daha Zara ile görüşmeye gittim ancak gittiğimden bahsetmedim. Yine almadılar. Ardından Pull and Bear ile görüşmeye gittim, bu sefer de almadılar. Sebebi tamamen açık aslında, kuzenimin de söylediği gibi kilom yüzünden almadılar. Zaten 1,70 boyum var, 85 de kilom var. Göbek kocaman, astım ilacı kullanıyordum. Çok şişmandım bu nedenden ötürü almıyorlardı. Orada çalışanları görüyorsunuzdur, uzun boylu, yapılı herifler...

Onun haricinde GAP'e başvurmuştum, görüşmeye gittim ama sonrasında aradıklarında Marks&Spencer için çalışma arkadaşı arıyoruz, ister misiniz dediler. Kabul etmek zorunda kaldım tabi çünkü işe ihtiyacım vardı. Böylece 20 Nisan 2012'de Buyaka AVM Marks&Spencer'da işe girdim. Şu an AVM'yi değiştirdim ve hesaplayınca yaklaşık 9 aydır orada çalışıyorum, belki de biraz daha fazla. Geçmişi düşünüyorum da, gerçekten çok çabuk geçmiş, siz de görüyorsunuz.

Geçenlerde H&M'den aradılar, otobüsteydim. Kendi sitesi üzerinden 2012 Nisan ayında CV oluşturmuştum. Onun için aramışlar. Otobüsteydim ve konuştuk yaklaşık 10 dakika kadar. Ev adresim değişti, cep telefonum değişti, onları düzelttirdim. E-mail veya telefon yoluyla geri dönüş yapacağız dediler. Geri de döndüler zaten, dün konuştum, yarın saat 1'e randevu verdiler, İstinyepark H&M'de iş görüşmesine gideceğim. Açıkçası pek bir umudum yok, çünkü uçuk kaçık tipleri alıyorlar, mağazaya gittiyseniz görmüşsünüzdür. Özellikle Sapphire'e gidin bakın. Çalışanların birisi sakız çiğniyor, teki uzun sakallı, bayanlardan birisinin saçları bir acayip, garip gözlük takıyor. Yine de çok sevdim, güzel mağaza ve ürünleri de özellikle çok güzel. Alışveriş yaptığım bir mağaza H&M.

Bakalım ne olacak. Olmazsa bile zaten çalıştığım bir iş yerim var, iyi kötü 10 aydır devam ediyorum. Gayet de mutluyum açıkçası, çok iyi Marks&Spencer.

• Yukarı..

Hem okuyup hem çalışan var mı?
  • Hamburg Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisligi.

Airbus'ta IT olarak calisiyorum.

Airbus ortaminda calismak rahat, mesai hafta ici 09-17 arasi, ofiste takiliyorum. Sinavim varsa is yerine gelmek zorunda degilim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.