Şimdi Ara

Üniversite Okurken Part Time Çalışan Var mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
10
Favori
30.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

Orijinalden alıntı: Kreus

Düğün salonlarında çalışabilirsiniz. Temizlik ve servis işlerine bakarsınız. Şu an düğün salonundan yazıyorum :) bahşişlerle birlikte gecelik 60 - 80 tl arası alıyorum. Düğün salonu olduğu için genelde hafta içi boş olursunuz.

iyiymiş hocam.ayda 500-600 ü buluyordur.Hem de sadece hafta sonları

Garanti para yok hocam.Kimi zaman hiç düğün de olmayabilir.Kışın nadir olur zaten düğünler.Asıl sezon ilkbahar da başlıyor, yazın doruk noktasına ulaşıyor

• okan üniversitesi-halkla ilişkiler okuyorum lc waikiki de hafta sonlar part time çalışıyorum. gayet güzel gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gannicus

okan üniversitesi-halkla ilişkiler okuyorum lc waikiki de hafta sonlar part time çalışıyorum. gayet güzel gidiyor

Ne kadar maaş alıyorsun acaba, sakıncası yoksa söyler misin?
  • Detaylı mesajı yarın atacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jr. Corrado -- 30 Ocak 2012; 0:15:07 >
  • Part time değil ama evde 3 öğrenciye ders veriyorum saati 20 liradan..
  • Benim bir arkadaşım var,Edirnede Part time olarak hem çalışıp hemde okuyor.Gümrük bölümü 2 senelik iyide geçiniyor diye biliyorum.
  • geçtiğimiz senelerde çalışıyordum, yazılım müh. okuyorum, aynı zamanda bir fabrikanın yazılım proje ekibindeydim, hafta 3 gün oraya giderdim ya da uzaktan çalışırdım.

sabah kalkıp gitmek, acil yapılacak işlere öncelik vermek zorluklarıydı işin. sınav vs. okulu etkileme konusunda pek sıkıntı olmadı fakat sosyal hayat açısından etkiliyor biraz. sabah 6 da kalkıp gidiyorum akşam 8 de evde oluyorum birşeyler yiyorum yatıyorum sabah okula gidiyorum vs.
  • Hem okuyup hem çalışan arkadaşlar var sınıfta.Hemde baya çok.Şöyle bi gerçek var ki hem okul hem iş birarada gitmiyor kolay kolay.Çoğu okulu uzatmış durumda.Mesela bir tanesi akşama kadar derse girip akşam 4te işe başlıyor masabaşı çalışıyor ve gece 12de işi bitiriyor.(torpille girilmiş bi iş).Okulu en az 5 senede biter.Başka biri var haftada 40 saat saat hesabı çalışıyor sadece boş günlerinde gidiyor.Okulda 6. senesi olmasına rağmen 2lerle ders alıyor.Bu şekilde olupta okulu uzatmayan çok nadir bir iki kişi var.Para kazanman şart değilse hiç kendini zorlama derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim

quote:

okan üniversitesi-halkla ilişkiler okuyorum lc waikiki de hafta sonlar part time çalışıyorum. gayet güzel gidiyor

Aynen lc ne kadar veriyor part time işe.

Çarşamba, Cuma ve haftasonu boşum. Ben de işe girmek istiyorum.

Part time sadece haftasonu için mi alıyor işte lc? Yoksa istediğimiz güne ayarlayabiliyor muyuz?
  • lcw defacto vb şans işi bence o kadar cv bıraktım kariyer net ten bile kayıt oldum tık yok ya tanıdık olacak orada çalışan ya da bekleyeceksin.
  • quote:

quote:

değişiyor ama genelde 350-500 arası oluyor prime göre değişiyor. yemek parası+sigortan da var ayrıca

edit: sadece hafta sonları çalışırsan çeyrek part-time oluyorsun. normalde part time 5 gün bile gelebiliyor shifte göre ama normalde part timelar ayda 90 saat çalışır lcw de haliyle daha fazla para,prim alır yemek parası da orantılı artar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gannicus -- 30 Ocak 2012; 0:08:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

quote:

quote:

değişiyor ama genelde 350-500 arası oluyor prime göre değişiyor. yemek parası+sigortan da var ayrıca

edit: sadece hafta sonları çalışırsan çeyrek part-time oluyorsun. normalde part time 5 gün bile gelebiliyor shifte göre ama normalde part timelar ayda 90 saat çalışır lcw de haliyle daha fazla para,prim alır yemek parası da orantılı artar

günde kaç saat çalışıyorsun hocam?Kıyafetleri mı düzeltiyorsun?

normalde 7.5 saat çalışırsın ama o da değişir çalışma saatine göre. sadece kıyafet düzeltmiyorsun yapman gereken ne varsa onu yaptırıyorlar sana zaten :D

• Marmara üniversitesi turizm;

İtalyan xxx(allah muhafaza ismini vermeyeyim sonra başıma iş açarım diye korkuyorum) sitesinin türkiyedeki tasarımını yapmaktayım daha doğrusu e-ticaret yazılımı üzerinden yapılan hataları bildirip programcı arkadaş ile birlikte sorunları çözüyoruz. Bunun dışında sipariş girdileri, ürün bilgileri vs herşey bana ait bana mail olarak gelir gelmez anında işi hallediyorum zaten.

Şahsen part time denmez buna. Başlayalı 2 ay oldu 700 tl maaş alıyorum ilk ay sitelerini ayağa kaldırmak gerekiyordu daha doğrusu tasarımını oturtsak yeterli olacaktı bende dendiği gibi tasarladım o yüzden ilk ay her gün git gel yaptım. Şimdilerde artık evimden mailleşerek sorunları hallediyoruz şu aralar ürün çekimi ve basında çıkan haberler için koşturacağım ama onunda zamanını bekliyorum bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amedra -- 30 Ocak 2012; 0:22:37 >

• İstanbul Aydın Üniversitesi - Bilgisayar Programcılığı (İÖ) okuyorum 2. sınıftayım derslerim biraz kötü giremediğim iki sınav var onlardan keyfimden ama .

Bershka'da çalışıyorum part time elime ortalama 700 lira geçiyor, 7 aydır çalışıyorum genelde shiftlerimiz 4gün iş 3gün off şeklinde veriliyo %15 indirimim var ramazan bayramına denk gelen ay part time halimle 1100 TL para elime geçti siz düşünün kişisel değil havuz prim şekli var en rahatı, depocuyum depoda askı yaparak 1100 TL para kazanmak, heleki part time halimle başka hiçbir yerde yok böyle bi imkan, mağazacılık istiyosanız Inditex, H&M, Mango yada Network gibi ciddi firmalara girin derim bu saydıklarım çoğu AVM'de olupda verdikleri maaş en yüksek olanları hemen hemen aynı oranda bu firmalar, diğerlerinde part tıme ortalama 500 550 TL anca kazanıyor, küçük görüyorum sanmayın sakın, keşke her firma böyle bi maaş verse öğrenciye çok tatlı gelen bir para...

• L.C WAİKİKİ'ye sakın gitme derim,çok yoğun bir mağaza.
    Mesai biter bitmez başını yastığa koyduğun gibi uyursun,ne okul gelir aklına nede ders.(tecrübeyle sabit)
  • Yukarıda bir arkadaş doğru demiş. Giyim mağazaları ya da gıda marketlerinde kasiyer olabilirsiniz ama fast food'dan uzak durun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

Part time değil ama evde 3 öğrenciye ders veriyorum saati 20 liradan..

İngilizce Tercümanlık okuyorum ve öğrenci aradım. Ancak bulamadım çevremde hiç.

Onun haricinde ayda 200 lira alıyorum, açıkcası hem para istemekten sıkıldım, hem de 200 lira yetmiyor, fazlasını da isteyemem. Hepi topu 5 tane ders için gideceğim, hocalarıma söylersem tölerans gösterirler bana, öyle umuyorum. Bir arkadaşım çalışıyordu, ona bayağı tölerans gösterdiler, beni es geçmezler.

Aylık alacağım maaş, yemek parası, yol parası verirler mi bilmem, ayrıca sigortam yatacak. Yani günde yapacağım 5 saatlik iş için süper bir şans olur. 5 tane derse gireceğim için ayda, okuldan çıkacağım saatler de erken olacak yani az saat derse gireceğim. Bu nedenle okuldan çıktıktan sonra hergün 5 saat çalışsam. Yine bi 9'da evde olurum diyorum. Yemek ye filan neyse yatılır yine. Ayrıca tatilim de olur. Kısacası bir yere başvurdum, alabilirler diye düşünüyorum, umarım olur.

İlk biraz denerim, baktım ki gerçekten zorlanıyorum o zaman tatlı dille anlatırım işte böyle böyle yürütemiyorum ancak mezun olduktan sonra full time olarak çalışmayı çok isterim diye. Yani kötü ayrılmam insanlardan, hemen de kendimi sevdiririm. Ayrıca girmek istediğim mağaza (marka) çok fazla müşteri görmeyen pahalı bir mağaza diyebilirim. Apaçilere hitap etmiyor. İstanbul'da yeni açılacak bir alışveriş merkezinde olacak. İlk açıldığı zaman alırlarsa eğer, 3-4 ay müthiş yoğunluk olur, herkes gider ancak yapacak birşey yok. Günde 5-6 saat çalışma, yemek ve sigorta için değer diye düşünüyorum. 5 saatten fazla bile olsa sorun değil, o zaman tatil yapmış olurum. 30 saatten fazla çalıştırırsa ceza alıyormuş mağazalar bildiğim kadarıyla. Hem ne kadar çalışsam para olarak geri dönecek bana. Bu da bir düşünce tabi.

Yol açısından hiç sorun olmayacak çünkü evden çıktığımda okula 1,5 saatte gidiyorum. Okuldan çıkıp bir otobüsle yaklaşık olarak 30 dakikaya işte olurum. 1 saatte de işten eve geçebilirim. Yani ev, iş ve okul arası çok sapak değil, İstanbul üniversitesi gibi avcılara gidip gelmiyorum.

Şimdi tek istediğim şey, umarım mülakata çağırırlar.

• bende kariyer.net ten cv hazırlayıp başvurdum defacto-colllezione-migros falan ama hiçbiri geri dönmedi dönseler ben de çalışsam keşke.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

Part time değil ama evde 3 öğrenciye ders veriyorum saati 20 liradan..

İngilizce Tercümanlık okuyorum ve öğrenci aradım. Ancak bulamadım çevremde hiç.

Onun haricinde ayda 200 lira alıyorum, açıkcası hem para istemekten sıkıldım, hem de 200 lira yetmiyor, fazlasını da isteyemem. Hepi topu 5 tane ders için gideceğim, hocalarıma söylersem tölerans gösterirler bana, öyle umuyorum. Bir arkadaşım çalışıyordu, ona bayağı tölerans gösterdiler, beni es geçmezler.

Aylık alacağım maaş, yemek parası, yol parası verirler mi bilmem, ayrıca sigortam yatacak. Yani günde yapacağım 5 saatlik iş için süper bir şans olur. 5 tane derse gireceğim için ayda, okuldan çıkacağım saatler de erken olacak yani az saat derse gireceğim. Bu nedenle okuldan çıktıktan sonra hergün 5 saat çalışsam. Yine bi 9'da evde olurum diyorum. Yemek ye filan neyse yatılır yine. Ayrıca tatilim de olur. Kısacası bir yere başvurdum, alabilirler diye düşünüyorum, umarım olur.

İlk biraz denerim, baktım ki gerçekten zorlanıyorum o zaman tatlı dille anlatırım işte böyle böyle yürütemiyorum ancak mezun olduktan sonra full time olarak çalışmayı çok isterim diye. Yani kötü ayrılmam insanlardan, hemen de kendimi sevdiririm. Ayrıca girmek istediğim mağaza (marka) çok fazla müşteri görmeyen pahalı bir mağaza diyebilirim. Apaçilere hitap etmiyor. İstanbul'da yeni açılacak bir alışveriş merkezinde olacak. İlk açıldığı zaman alırlarsa eğer, 3-4 ay müthiş yoğunluk olur, herkes gider ancak yapacak birşey yok. Günde 5-6 saat çalışma, yemek ve sigorta için değer diye düşünüyorum. 5 saatten fazla bile olsa sorun değil, o zaman tatil yapmış olurum. 30 saatten fazla çalıştırırsa ceza alıyormuş mağazalar bildiğim kadarıyla. Hem ne kadar çalışsam para olarak geri dönecek bana. Bu da bir düşünce tabi.

Yol açısından hiç sorun olmayacak çünkü evden çıktığımda okula 1,5 saatte gidiyorum. Okuldan çıkıp bir otobüsle yaklaşık olarak 30 dakikaya işte olurum. 1 saatte de işten eve geçebilirim. Yani ev, iş ve okul arası çok sapak değil, İstanbul üniversitesi gibi avcılara gidip gelmiyorum.

Şimdi tek istediğim şey, umarım mülakata çağırırlar.

İnşallah hocam dilediğiniz gibi olur,çağırılırsınız.. Özel ders de ha deyince verilmiyor zaten çok zor öğrenci bulmak,ben mahalleden bir çocuğa yardımım dokunsun diye hayrına ders veriyordum,daha sonra notları iyileşince arkadaşları da ders almak istediler,böylelikle oldu yani.Şu an haftada altı saat ders veriyorum, daha fazlasını da istiyor aileleri ama zaman sıkıntısı oluyor..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.