Şimdi Ara

Üniversite Okurken Part Time Çalışan Var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
10
Favori
30.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _BySmhr_

bende kariyer.net ten cv hazırlayıp başvurdum defacto-colllezione-migros falan ama hiçbiri geri dönmedi dönseler ben de çalışsam keşke.

CV çok önemli birşeydir, öncesinde yetkililerin görebileceği bir cover letter (ön yazı) seni daha da seçilir kılacaktır. CV hazırlarken çok dikkatli ol ve bütün önemli bilgilerini düşün. Bu sayede seçilme şansın yüksek olur.
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onlyheves

mesajım bulunsun
  • Hacettepe'de iktisat okuyorum 1. sınıfım.

Bir ayakkabıcıda çalışmaya çalıştım ancak çok yoğundu ve açıkçası işi de öğretmediler çünkü bir tanıdığım vasıtasıyla girmiştim ve ayakkabı özelliklerini bilmeden epey satış yapmam orada bazı amcaların satışını etkiledi. Onları suçlamıyorum çünkü onların geçim kaynağı orasıydı prim sistemi vardı satışa bağlı olarak %1,5'uğunu alıyorlardı ve beni istemediler. Çıktım

Sonra Unicef'e gittim part time iş başvurusuna. İş imkanları hoşuma gitmedi.

Sonra internetten umudu kestim. Bir satış firmasında satış personelliği yapacaktım. Evlere falan gidecektim Rainbow tarzı yani. Onun parası çok güzeldi. Ancak ona da derslerim mani oldu.

LCW, De Facto, Electroworld, MediaMarkt gibi yerlerden dönmüyorlar. En azından bana dönmediler. Bir kere Rodi Mood'dan döndüler. Bir keresinde akşam saat 8'de aradılar beni. Ertesi gün için nereye gideceğimi saat kaçta gideceğimi söylediler. Ancak onaylatmak için gitmeden 2 saat önce beni arayan numaradan orayı tekrar aramam istendi(eğer onlar aramazsa) aradığımda sizinle dün konuştuğumuz yer doldu başka yere verelim dediler. O başka yer dediği de Ankara Antares'ti. Evimden oraya 2 vasıtaydı. İstemiyorum dedim kapadım suratına telefonu kızın. Ben artık okulun 2. dönemi için ümidimi kestim. Yaza iş bakıyorum. İşin günde kaç saat olduğu hiç önemli değil. Sadece istediğim iş olsun yeter. Vatan olur Mediamarkt olur sinemalar olur. Work and Travel'a gidecektim onda bile istediğim işe 10 kişi başvurdu bende vazgeçtim(seçilemedim) Elimi nereye atsam orası kuruyor

• Ben değil ama eski işyerimde mesai arkadaşlarım vardı okuyan. Acıbadem Hastanesinin çağrı merkezinde çalışıyorduk akşam 18:00-24:00 arası cts pazar da 12:00-22:00 arası felan çalışıyorsun hafa içi 1 gün iznin var yol parasi dahil 850 lira maaş veriyorlar 200 lira yemek kartı sağlık sigortası ve normal sigorta yapiyorlar öğrenciler için ideal ama çok yorucuydu günde 100 çağrı felan geliyordu bazen bayiliyorduk okumadığım halde beni bile deli gibi yoruyordu zamaninda ama öğrenci olsam çalışırdım tekrar şimdi ayrıldım düzenli bi iş yerinde çalışıyorum.
  • Başka çalışan arkadaş var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hasener

Part time değil ama evde 3 öğrenciye ders veriyorum saati 20 liradan..

Hocam ucuza veriyosun, benimkilerden saati 50 alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guy

quote:

benden size şu tüyo ne kadar pahalıya verirsen o kadar daha çok öğrenci geliyor.Tecrübe sabit [70 tl]
  • Ne dersi veriyorsunuz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütercim

Ne dersi veriyorsunuz ki?

Mat kimya fizik bio yani genel olarak tüm sayısal derslerden lise son öğrencilerine konu anlatımı+ yapamadıkları soruların çözümü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guy

quote:

Ortaokul olduğu için normal bence ya.
  • Arkadaşlar ayın 28'inde Inditex gruba başvurmuştum kariyer.net üzerinden. 30'unda geri dönüldü görüşme yapmak için. Ayın 1'ine yani bugüne vermişlerdi görüşmeyi.

Kot pantolon, üzerine beyaz tişört, onun üzerine güzel bir mavi gömlek ve üstüne de spor lacivert bir ceket giyindim. 3 tane insan kaynakları müdürüyle görüştük 8 kişiydik, toplu görüşme oldu. Yaklaşık 45 dakika boyunda sorular soruldu, ilk başta kendimizi tanıttık. En sonunda bize 5 dakika müsaade edin, karar verip geliyoruz diyerek çıktılar ve geldiklerinde aramızdan 2 kişiyi dışarıya aldılar. 1 dakika sonra da İK olan bayanlardan biri görüşmemiz sona ermiştir, ilginiz için teşekkürler ancak talebiniz olumlu sonuçlanmamıştır gibi bişeyler söyledi zaten şaşkınlıktan ne söylediğini anlamadım ve hatırlamıyorum.

Açıkcası seçileceğimi düşündüm. Haftada 14 saat okula gidecektim, onun haricinde 30 saat çalışmak benim için çok iyi olacaktı. Zaten 200 lira ile kıt kanaat geçinmeye çalışıyorum, para sadece yemek yemeye gidiyor. Özel üniversite olduğu için 4 çeşit yemek 6 lira.

Acaba geri dönebilirler mi? Çünkü orada sadece Bershka, Oysho ve Zara Home'un İK'ları vardı, belki diğer mağazalar için uygun olduğumu düşünürlerse onlar için ararlar. Hala inanamıyorum çünkü kendime güvenim vardı. Üstelik tecrübe de aramıyorlarmış.

• Seneye okuda (MYO) çalışacam bilgisayar işlerine bakacam part time olarak bilgisayar usta ve öğretici belgeside alabilirsem bir yandanda halk eğitimde pc hocası olarak çalışma imkanım olabilir
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Up

yahu bende seni anlamıyorum mütercim tercümanlık okuyorsun hiç mi bir büro yok git başvur olmadı internetten bul Filmlere altyazı hazırla.Ben daha üniversiteye gitmeden bu dediklerimi yaptım.
  • okuduğun şehirde starbucks olanlara şiddetle öneririm starbucksı ben part time için başvurdum bana dönüş yapılmadı ama çalışma ortamını iyi bildiğim bi yer öğrenci için en ideal yerlerden biri
    part time dediğin 20-25 saat aralığında çalışır haftada 30saat çalıştırıp ona part time diyen şirketler sömrücü şirketler

ve part time çalışacak arkadaşlara bence önemli bi ayrıntı yeni bi yasa geldi gelir beyanı vs yapılan yasa. part time çalışırsanız eğer çalıştığınız yer diyelim sizi ayda 20gün çalışıyor gösterirse 10günlük ssk parasınıda sizin ödemeniz gerekiyormuş bunuda düşünerek işe girin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asa11

quote:

Up

yahu bende seni anlamıyorum mütercim tercümanlık okuyorsun hiç mi bir büro yok git başvur olmadı internetten bul Filmlere altyazı hazırla.Ben daha üniversiteye gitmeden bu dediklerimi yaptım.

Hocam doğru diyorsun da başvurmadığım büro kalmadı. Ben de isterim erkenden işi öğreneyim, mağazada yıpranacağıma kendi mesleğimde, masa başında yorulayım ama hiç kimse almıyor bu şekilde işe. Ayrıca önümüzdeki sene Dubbing & Subtitling dersimiz var, o ders ile birlikte bu altyazı çevirisine başlayacağım. Bu aklımda zaten, tavsiyelerin için çok teşekkürler.

• takip
  • tAKİP
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.