Şimdi Ara

-18 soğuk oda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

-18 derecede çalışan 29.000kcal soğutma sistemindeki gaz basıncı ne olmalı. .Daha doğrusu bu ve bu gibi sistemlerde normal çalışma gaz basıncını nasıl bulurum.Gaz takımını manometreyi emme hattına bağladığımda kompresör çalışırken 404 gazın kaç derecede döndüğünü ve emme basıncının kaç bar olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrah0011 -- 8 Ağustos 2014; 19:36:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrah0011

selam arkadaşlar

-18 derecede çalışan 35000btu(galiba böyle hatırlıyorum.) soğutma sistemindeki gaz basıncı ne olmalı. Manometrede kaç derece gaz ısısı görmeliyim.Daha doğrusu bu ve bu gibi sistemlerde normal çalışma gaz basıncını nasıl bulurum.

Manometre ısı ölçmez, basıncı ölçer.
    Isı eneri birimidir,ölçülmez,hesaplanır.
    Sıcaklığı ölçebilirsiniz.
    Onu da termometre ölçer

Basınç konusuna birşey diyemeyeceğim fakat terminolojiyi düzeltelim öncelikle. Kolay gelsin .
  • Etikette yazmıyor mu?
  • Arkadaşım öncelikle soğuk odada btü kullanılmaz ,HP yani beygir kullanılır. Basınç gazlara göre değişir.R22-404-407 hangisi.Bu arada gaz basıncında kapasite fark etmez.İç ısı ,dış ısı ve gazın cinsi önemli.
  • Termodinamik hesapları var ama ben 4 yılda zor öğrendim :D
    -18 için btu olmaz. Vidalı kompresör vardır buyuk ıhtımal. Basınc degerıne gelınce tahmın ediyorum sısteme basacagın gaz basıncını soruyorsun. Kompresöre bakmak lazım. Expansion valfin üstünde de yazabilir. En iyisi bi servisi çağır :D
  • mbirol kullanıcısına yanıt
    -18 derecede çalışan 29.000kcal soğutma sistemindeki gaz basıncı ne olmalı. .Daha doğrusu bu ve bu gibi sistemlerde normal çalışma gaz basıncını nasıl bulurum.Gaz takımını manometreyi emme hattına bağladığımda kompresör çalışırken 404 gazın kaç derecede döndüğünü ve emme basıncının kaç bar olması gerekir.
  • -18 derecede çalışan 29.000kcal soğutma sistemindeki gaz basıncı ne olmalı. .Daha doğrusu bu ve bu gibi sistemlerde normal çalışma gaz basıncını nasıl bulurum.Gaz takımını manometreyi emme hattına bağladığımda kompresör çalışırken 404 gazın kaç derecede döndüğünü ve emme basıncının kaç bar olması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oda sıcaklığı normal mi???
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.