Merhaba, 18 yaş altı banka hesabı açtırmak istiyorum. Aktif olarak İş Bankası'nın İlk İmza kartını ve hesabını kullanıyorum fakat hesabımda sadece para alma ve ödemeler aktif. Yani iban ile hesabıma para alabiliyorum fakat para yollayamıyorum. Bu olaylarından dolayı banka değiştireceğim fakat kararsız kaldım. Garanti Bankası ve Yapı Kredi'nin 18 yaş altı çocuklara verdiği özellikleri/farkları bilenler neler olduğunu açıklayabilir mi? |
18 Yaş Altı Gençler İçin Yapı Kredi ve Garanti Bankası Hesapları
18 yaşından küçük bireyler, Yapı Kredi ve Garanti Bankası'nın sunduğu özel hesaplar sayesinde bankacılık işlemlerini kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirler. Bu hesaplar, gençlerin finansal okuryazarlıklarını geliştirmelerine ve gelecekleri için tasarruf alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olur.
Yapı Kredi Genç Hesap
- 12-18 yaş aralığındaki gençler için açılabilir.
- Minimum 10 TL ile hesap açılışı yapılabilir.
- Ücretsiz hesap işletim ücreti sunar.
- Gençlere özel yüksek faiz oranları ile tasarruflarını değerlendirir.
- ATM kartı ve internet bankacılığı gibi bankacılık hizmetlerinden faydalanılabilir.
Garanti BBVA Bonus Genç
- 12-17 yaş aralığındaki gençler için uygundur.
- Hesap açmak için velil onayı gereklidir.
- Aidatsız hesap işletim ücreti avantajı vardır.
- Para yatırma ve çekme işlemleri ücretizdir.
- Gençlere özel ödül programı ile alışverişlerde puan kazanarak ödüller alabilirler.
Her iki banka da gençlere yönelik hesaplarında aşağıdaki özel avantajları da sunmaktadır:
- Gençlerin finansal okuryazarlığını geliştirmelerine yardımcı olacak eğitici materyaller
- Mobil uygulamalar üzerinden hesaplarını kolayca yönetme imkanı
- 7/24 müşteri destek hattı ile soruların anında cevaplanması
18 yaş altı gençler, Yapı Kredi Genç Hesap veya Garanti BBVA Bonus Genç hesaplarından birini seçerek bankacılık dünyasına adım atabilir, finansal sorumluluklarını üstlenebilir ve gelecekleri için tasarruf alışkanlığı kazanabilirler.