Şimdi Ara

18650 lityum pille nasıl 3w power led çalıştırılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba kız kardeşimin proje ödevi var yardımcı olmam lazım ailede kimse elektronikten anlamıyor.

forumu biraz okudum bu ürünler lazımmış bunları tedarik ettim ama bağlamayı bilmiyorum ne neye bağlanıyor rica etsem aydınlatır mısınız?

• 1 tane lm317

1 tane type-c şarj modülü

1 tane lityum pil

1 tane 3w power led

bunlara ek almam gereken bir parça var mı?

bu malzemelerle ışık ısınıp bozulur mu? plastiğe yappıştıracağım plastiği eritip yangın çıkartır mı?

• Ödev de LM317 istenmişmi bilmiyorum ama istenmemişse resimdeki gibi bağlarsanız olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savsat2000 -- 26 Nisan 2024; 19:17:33 >
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Bu şekilde olmaz , ha birkaç dakika yandığı görünsün deniyorsa evet olur ama bu şekilde bağlantı yapılırsa LED ısındıkça çekeceği akım artar ve en sonunda led aşırı ısıdan ve yükten bozulur. Mutlaka akım sınırlama yapılması gerekir.

Birde lm317 için referans direnci lazım , 4-5 ohm civarı iş görecektir bu da 300 mAh akım yapar. Lede sabit akım gideceği için asla bozulmaz. senelerce çalışır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • savsat2000 S kullanıcısına yanıt
    Pardon sonradan paint ile eklenen direnci görmedim. Evet bu şekilde de olur ama direnç sobaya döner.

• değerli yorumlarınız için teşekkürkerl.

• dfk24 kullanıcısına yanıt

sisteme ek sadece 4 ya da 5 ohm direnç mi lazım? sistemin ısınmaması uzun süreli yanması gerekiyor keşke 1 saat yanması yeterli olsaydı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bavenes B kullanıcısına yanıt
    5.6 ohm kolay bulunan bir değerdir. Bu kullanabilirsiniz. Ayrıca lm317 için soğutucu alüminyum da almanız gerekir. O da ısınır çünkü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.