Şimdi Ara

18650 pil hakkında bilgilendirebilir misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
18.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ebaydan olsun aliexpressden olsun 18650 lion pillere bakıyorum, biraz fazla ucuzlar gibi geldi. bunların gerçek olup olmadığını, gerçekten o mah değerine sahip olup olmadıklarını nasıl anlarım, Ankarada bu pillerden bulabilir miyim ? Ayrıca bu pillerin belli kaliteli bir markası var mı orjinal bulunabilecek ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

18650 Pil: Amper Değerleri ve Özellikleri

18650 piller, yüksek enerji yoğunlukları ve çok yönlülükleri ile tanınan, yaygın olarak kullanılan silindirik lityum iyon pillerdir. İşte önemli amper değerleri ve özellikleri hakkında bilmeniz gerekenler:

• 18650 Pil Kaç Amper Verir?

18650 pillerin amper saat (Ah) değerleri, genellikle 2.0Ah ile 3.6Ah arasında değişir. Amper saat, pilin belirli bir akımla kaç saat boyunca güç sağlayabileceğini gösterir. Örneğin, 3.0Ah'lik bir 18650 pil, 3 amperlik bir akımla bir saat veya 1 amperlik bir akımla üç saat güç sağlayabilir.

• 18650 Pil Kaç Amper?

18650 pillerin sürekli deşarj akımı genellikle 10 amper ila 30 amper arasındadır. Sürekli deşarj akımı, pilin maksimum güvenli akım çekimini ifade eder. Pilin bu değerin üzerine çekilmesi, hasara veya yangına neden olabilir.

• 18650 Pil Kaç Amper ile Şarj Olur?

18650 pilleri şarj ederken, 1C şarj hızı önerilir. 1C şarj hızı, pilin kapasitesine eşit bir akımla şarj edilmesi anlamına gelir. Örneğin, 3.0Ah'lik bir pil 3 amperlik bir akımla şarj edilmelidir.

• Lityum Pil Kaç Amper?

Lityum pillerin amper değerleri, pilin türüne ve boyutuna bağlı olarak değişir. 18650 piller lityum iyon pillerdir ve yukarıda belirtilen amper değerlerini sunarlar.

Özet

18650 piller, çeşitli uygulamalar için ideal olan yüksek amper değerlerine sahip çok yönlü pillerdir. Amper saat değeri, pilin depolayabileceği enerji miktarını belirlerken, sürekli deşarj akımı pilin maksimum güvenli akım çekimini gösterir. Pilleri 1C şarj hızıyla şarj etmek güvenli ve verimli bir şarj sağlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bataryapil yaz çıkar ulusta ama satışları online akülü vidalama bataryası aldım, sorun yaşamadım. Çinden toplu alıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=99884609

Hocam evet yazınızı gördüm, bataryapil e baktım güzel şeyler var ama mesela yxsdf hocam max limit 3400 demiş. Sitede 4000 mah olduğu iddia edilen piller var.
  • ata350 A kullanıcısına yanıt
    Samsunglar ve panasonicler orginalse tercih edilebilir zaten 6000 falan hikaye

• Tekrar söylüyorum, 18650 piller için teknik olarak 3400 mah üzeri yoktur. Çoğunlukla da 2600, 2800 ve 3000mah'lik kapasiteler en yaygınıdır.

Ben dealextreme'den yorumlara bakarakwww.dx.com/p/121447 bunlardan aldım. Henüz gelmediler.

Alacağınız pilin yorumlarına bakın, daha önce kullananlar mutlaka olumlu olumsuız yorumlarını belirtiyorlardır. Ayrıca protected yani korumalı olmasına dikkat edin, bu sayede aşırı şarj ve bitmeye karşı önlem almış olursunuz ve pilin ömrü uzar.
  • quote:

Tekrar söylüyorum, 18650 piller için teknik olarak 3400 mah üzeri yoktur. Çoğunlukla da 2600, 2800 ve 3000mah'lik kapasiteler en yaygınıdır.

Ben dealextreme'den yorumlara bakarakwww.dx.com/p/121447 bunlardan aldım. Henüz gelmediler.

Alacağınız pilin yorumlarına bakın, daha önce kullananlar mutlaka olumlu olumsuız yorumlarını belirtiyorlardır. Ayrıca protected yani korumalı olmasına dikkat edin, bu sayede aşırı şarj ve bitmeye karşı önlem almış olursunuz ve pilin ömrü uzar.

Gelince siz de deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata350

quote:

Tekrar söylüyorum, 18650 piller için teknik olarak 3400 mah üzeri yoktur. Çoğunlukla da 2600, 2800 ve 3000mah'lik kapasiteler en yaygınıdır.

Tabi mutlaka belirtirim burada.

Ben şu anda LG ve Samsung marka 18650'ler kullanıyorum. Bunları eski laptopların pilini sökerek elde ettim. 6 hücreli vb. olarak belirtilen laptop pilleri aslında 6 tane 18650'den oluşuyor demek oluyor :) Birçok laptop pili bu şekilde. Genelde arızalı ya da artık şarj olmayan, uzun süre dayanamayan laptop pillerinde bu hücrelerden biri ya da ikisi ölüyor, diğerleri sağlam oluyor. Ben de onlardan epey bir kurtardım. Eşe dosta da haber saldım, bozuk laptop pillerini bana gönderiyorlar :)

• quote:

quote:

quote:

Ben şu anda LG ve Samsung marka 18650'ler kullanıyorum. Bunları eski laptopların pilini sökerek elde ettim. 6 hücreli vb. olarak belirtilen laptop pilleri aslında 6 tane 18650'den oluşuyor demek oluyor :) Birçok laptop pili bu şekilde. Genelde arızalı ya da artık şarj olmayan, uzun süre dayanamayan laptop pillerinde bu hücrelerden biri ya da ikisi ölüyor, diğerleri sağlam oluyor. Ben de onlardan epey bir kurtardım. Eşe dosta da haber saldım, bozuk laptop pillerini bana gönderiyorlar :)

Supermis :) Bir de hocam bir sorum daha var. Bu pilleri en fazla kac Amper ile sarj edebilecegimi nasil ogrenebilirim ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Supermis :) Bir de hocam bir sorum daha var. Bu pilleri en fazla kac Amper ile sarj edebilecegimi nasil ogrenebilirim ?

Genelde her pilin kendi datasheet inde bu detaylar olur. Pillerin genelde charge, discharge vb. sabitleri olur ve C katsayısı ile gösterilir. Örneğin charge rate: 0.5C diyorsa ve pilde 2600 mah ise, bu pil en fazla 2600 x 0.5 = 1300 mah ile şarj edilmelidir. Bir çok 18650 pil 0.5C'ye kadar şarj edilebilir. Ben 1000 mah ile şarj ediyorum genelde, yani kullandığım pillerin 3000 mah olduğunu düşünürsek aslında 0.333C gibi bir oran ile şarj etmiş oluyorum demek oluyor. Bu da gayet sınırlar içinde oluyor.

Tavisyem lityum pilleri mutlaka özel şarj devreleri ile şarj edin. Lityum ile uğraşmak tehlikelidir. Özellikle lityum polimerler. Ben aşağdaki şarj aletini kullanıyorum.
    http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__7028__Turnigy_Accucel_6_50W_6A_Balancer_Charger_w_Accessories.html

Örnek olarak aşağıdaki datasheet'i inceleyebilirsiniz.
    http://www.batteryonestop.com/baotongusa/products/datasheets/li-ion/Samsung-SDI-ICR18650-26A.pdf

• quote:

quote:

quote:

nasıl değiştiriyorsunuz direk değişim olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: teknologs

quote:

quote:

quote:

nasıl değiştiriyorsunuz direk değişim olurmu

Sanırım laptop pilini değiştirmeyi kastediyorsunuz. Ben değiştirmiyorum, laptop pilindeki sağlam hücreleri söküp kullanıyorum başka işlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 4 Aralık 2014; 9:46:50 >

• http://club.dx.com/forums/Forums.dx/threadid.1369916

Adresinde 4a bir cihazda calistirmak istedigini soylemis 5a ya kadar calistirabilirsin denmis anladigim kadariyla dogru muyum ? Bu rakam bosaltmak icin limit peki doldurmak icin limit de buna esit midir ?

Edit : Degilmis. Ama max input degerlerini bulamadim.
    @yxsdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata350 -- 4 Aralık 2014; 17:16:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://club.dx.com/forums/Forums.dx/threadid.1369916

Adresinde 4a bir cihazda calistirmak istedigini soylemis 5a ya kadar calistirabilirsin denmis anladigim kadariyla dogru muyum ? Bu rakam bosaltmak icin limit peki doldurmak icin limit de buna esit midir ?

Edit : Degilmis. Ama max input degerlerini bulamadim.
    @yxsdf

Charge rate ve Discharge rate diye iki ayrı değer var. Charge rate, bahsettiğim üzere şarj edilebilecek en büyük akım (bu pilde 1C), Discharge rate'de çekilebilecek en fazla akım. Örneğin bu pillerin kapasitesi 2600mah (1 saat boyunca 2600ma akım verebilir demek. Ancak nominal yani gerçek değeri 2500mah, verim kaybı vs. sebeplerden.). Akım sınırı da 5 amper (Discharge rate'i 2C oluyor.). Yani 5 amper akım verebilir. Basit bir oran orantı hesabıyla 1 saatte 2500ma verebilen pil x saatte 5000ma verir -> x=0.5saat=30 dakika. Yani bu pilden en fazla 5 amper çekebilirsiniz ama 30 dakika sürer. Protected olan pilllerdeki koruma devrelerinin bir özelliği de bu akımlar kontrol etmeleridir. Örneğin bu pilden 6 amper çekmeye çalışırsanız koruma devresi pili kapatacaktır. Sonra akım kesilince tekrar pil çalışacaktır.

http://www.batteryonestop.com/baotongusa/products/datasheets/li-ion/sanyo-ur18650f-26a.pdf

• Merhaba,

Önceki mesajımda belirttiğim piller geldi. Kısa bir inceleme yazısı yazayım dedim.
    Aldığım ürün:http://www.dx.com/p/genuine-sanyo-18650-2600mah-rechargeable-battery-with-protection-board-red-pair-121447

Şarj aleti olarak Turnigy Accucell 6 kullanıyorum.
    Tam (3V'a kadar) deşarj ettikten sonra 2A ile şarj etmeye başladım. Muhtemelen koruma devresi sınırladı ve şarj 1.5A ile sınırlı kaldı. İlk tam şarjında toplam kapasite 2100mah civarında çıktı. İdeal değeri 2500mah olması gerekiyordu. Birkaç tam deşarj-şarj döngüsünden sonra 2300mah civarına çıkması bence yeterli olacaktır, ki zaten oldukça iyi bir değer. Yani piller beklediğim gibi orjinal çıktı. Fiyat olarak da ekonomik sayılabilir.

Üzerinde koruma devresi olduğu için uzunluğu biraz fazla oluyor. Kullandığınız pil yuvalarına uyum problemi olabilir.
    Pillerin ağırlığı genelde orjinalliğini göstermesi için önemli bir kriter olabiliyor. Elimdeki 2400mah'lik Samsung piller ile kıyasladım. Ağırlık olarak aslında üzerinde hem koruma devresi var hem de kapasitesi daha yüksek, o yüzden biraz daha ağır olabilirdi, ama belki kim bilir dış malzemeden falan çalmışlardır, oradan kurtarıyordur hafifliğini :)

Resimler görünmüyorsa linkler:
    http://i.imgur.com/1BoIOSJ.jpg
    http://i.imgur.com/Edco0Hv.jpg
    http://i.imgur.com/o99uSLw.jpg
    http://i.imgur.com/Ng411Kr.jpg
    http://i.imgur.com/qTzoipd.jpg
    http://i.imgur.com/19jDS1o.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yxsdf -- 9 Aralık 2014; 23:37:08 >

• yxsdf Y kullanıcısına yanıt
    aşağıdaki piller çok daha ucuz,
    ulustakilere oranla 1/3 fiyat ,çok ciddi fark yok mudur?

http://www.ebay.com/itm/10pcs-In-Total-Neutral-18650-3-7V-4-2V-3800mAh-Rechargeable-Lithium-Battery-US/151327500560?_trksid=p2047675.c100009.m1982&_trkparms=aid%3D777000%26algo%3DABA.MBE%26ao%3D1%26asc%3D27538%26meid%3D276e03c6e1d2458d82c9f9d706d8193d%26pid%3D100009%26prg%3D11353%26rk%3D1%26rkt%3D4%26

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 14 Aralık 2014; 23:14:51 >

• aşağıdakilerde ciddi ucuz,
    6000mah yalansada 3-4000 e çıkıyordur..
    Panasonic ve samsungun kullandığı malzeme ile aynı değilmidir? Ultra fire e bay de
    en çok satan 18650 marka

http://www.ebay.com/itm/111531669541
    http://www.ebay.com/itm/111529169621

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 14 Aralık 2014; 23:41:07 >
  • Marka bilindik değil, kapasite yalan.
    18650 pillerde max kapasite şu an 3400mah gibi bir değer, 3800 değil.
    1500 bile çıkmayabilir.

Ultra fire'ların %90ı sahte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 14 Aralık 2014; 23:42:08 >
  • pea. kullanıcısına yanıt
    Piyasada Çin malı olmayan ürün yok nerdeyse,
    hepsi muadil çin ürünleri,

Sizin deyimle Sahte olmayan çin ürünü yok yani, niye bissürü para verelimki..

Hong Kong dan ücretsiz evinize kadar getiriyorlar üstelik..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anadolu_Gunesi -- 15 Aralık 2014; 12:39:48 >
  • Selamlar,
    Bendeki fener 18650 pil yanında 3x AAA pil ilede çalışıyor ama paketin içinden ekte resmini gönderdiğim adaptör çıkmadı. Bu adaptörü bulabileceğim bir yer biliyor musunuz?
    Teşekkürler 18650 pil hakkında bilgilendirebilir misiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.